Merhabalar, Bir ev almak için anlaşma sağladık ve kredi sürecini başlattık. Banka ekspertiz işlemi sonucu "otopark taahhütnamesi şerhi" diye bir şey çıktı karşımıza. Başka bir problem yok kredi de çıkmış durumda fakat tapu öncesi "otopark taahhütnamesi şerhi" nedir ne değildir anlamaya çalışıyorum. Belediyeyi aradım düzgün bir birime bağlanıp cevap alamadım. Emlakçı bir problem yaratmayacağını söylüyor. İleride bize borç yada ceza oluşturabilecek bir durum mudur, bilgisi olan paylaşabilir mi. |
Otopark Taahhütnamesi Şerhi
Otopark taahhütnamesi şerhi, tapuda yer alan ve otopark bedeline ilişkin taahhütleri belirten bir belgedir. Bu belge, bir inşaat projesinde otoparkların inşa edileceğine dair bir taahhüt içerir.
Otopark Taahhütnamesi Şerhi Nedir?
Otopark taahhütnamesi şerhi, bir gayrimenkulün tapusuna işlenen bir şerhtir. Bu şerh, inşaat projesinin otopark ihtiyacını karşılayacak yeterli otoparkın inşa edileceğine dair bir taahhüdü içerir.
Otopark Taahhütnamesi Şerhi Nasıl Kaldırılır?
Otopark taahhütnamesi şerhi, otoparkların inşa edilmesinin ardından kaldırılabilir. Şerhin kaldırılması için belediyeye başvurulması ve inşa edilen otoparkların ruhsatının alınması gerekir.
Otopark Şerhi Neden Önemlidir?
Otopark şerhi, inşaat projelerinde otopark ihtiyacının karşılanmasını sağlar. Bu şerh, otoparkların inşa edilmemesine veya yetersiz inşa edilmesine engel olur.
Otopark Taahhütnamesi Şerhi İçeren Tapu Ne Anlama Gelir?
Otopark bedeline ilişkin taahhütname bulunmaktadır ibaresinin yer aldığı bir tapu, ilgili inşaat projesinde otoparkların inşa edileceğine dair bir taahhüdün bulunduğu anlamına gelir. Bu taahhüt, inşaat projesinde yeterli sayıda otoparkın inşa edilmesini ve otoparkların kullanımına sunulmasını sağlar.