Şimdi Ara

Otopark Yapımı hakkında yardım lazım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
4.694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Apartmanımızın bahçesinde kullanılmayan ama bir araç konulabilecek bir alan var...
    Apartman yönetimi ile buraya kendi arabamı koyacak şekilde yaptırmam konusunda, ücretini kendim karşılarsam anlaştık. Hatta uygun olursa bir iki yeri daha toparlatacağım, iyi niyet göstergesi olarak.

Merak ettiğim konu

3 m (G) x 5 m (U) = 15 M2 bir alan ı betonlatmak, önüne iki demir ve bir zincir çektirmek bana yaklaşık ne kadara mal olur? başka türlü bir kapı yaptırsam o kaça mal olur?

Birde nereye başvurmam lazım? İstanbul Anadolu yakasındayım...

Teşekkür ederim..

• tam banada böyle bir şey lazım bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
  • maliyeti ne olur bilmem ama belediye müsadesi olmadan yapılırsa sanırım gece kondu muamelesi yapılp ceza yeme ihtimali var kısaca belediyeye hava parası ( haraç ) vermeniz icab edecek bildiğim birinin başına gelmişti ama uzun zaman oldu belki kanun değişmiştir
  • Selam opr

Sonucta Apartman arsasına dahil bu bahsettiğim alan, benimki sadece bahçenin bir bölümünü cicek ekmek yerine araba parketmek olarak kullanmak olacak. Daha doğrusu böyle olan bir alanı genişletmek buna karışılacağını sanmıyorum ama emin de değilim...

Yardımcı olacak arkadaşları bekliyorum...
  • quote:

Orjinalden alıntı: _crash_

Selam opr

Sonucta Apartman arsasına dahil bu bahsettiğim alan, benimki sadece bahçenin bir bölümünü cicek ekmek yerine araba parketmek olarak kullanmak olacak. Daha doğrusu böyle olan bir alanı genişletmek buna karışılacağını sanmıyorum ama emin de değilim...

Yardımcı olacak arkadaşları bekliyorum...

dostum çatılı falan bişey olucaksa bence sen bir danış sonradan sorun olmasın ama artık yeni yapılan binalara otopark zorunlu oldu belki sana sorun çıkarmazlar ama ben bu belediyeler hiç güvenmiyorum sonra bir dünya ceza ödeme
  • quote:

Alıntıdır:

http://www.hukuki.net/forum/showpost.php?s=d2b726d591516e4fffa46ae4767df80b&p=63533&postcount=6

orda belediye lafı geçmiyo ama neyse hayırlı olsun şimdiden
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kaynak İçin yardım
    19 sa. önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • çatı felan olmazsa sorun olmaz sanırım,

beton işini hazır beton döktürürsünüz,

zincir felan çok para tutmaz bence,
  • @opr

Eksik olma dostum, yok çatı filan olmıcak, sadece toprak üstüne biraz beton dökülecek o kadar....
  • quote:

Orjinalden alıntı: yuci

çatı felan olmazsa sorun olmaz sanırım,

beton işini hazır beton döktürürsünüz,

zincir felan çok para tutmaz bence,

Cok sağolasın, cok kabaca bu beton dökme maliyeti ne olur acaba? İşcilik malzeme filan..
  • quote:

@opr

Eksik olma dostum, yok çatı filan olmıcak, sadece toprak üstüne biraz beton dökülecek o kadar....

o zaman sorun yok ama çatıda olsa güzel olurdu
  • ne inşaatı betonu vs ile uğraşacaksın boşver
    al bir konteyner koy gitsin daha ucuza gelir bir sürü ağız kokusuda çekmezsin

ayrıca 2 gün sonra o siteden birisi illaki tırtlık yapacak canını sıkacaktır
    çok kafan bozulursa satadabilirsin konteynerı
    yıktıgın betonu görünce canın sıkılır hem
    bence konteynır

hem senin araban ne ya bu kadar uğraşıyorsun
    kimsenin arabasına birşey olmuyorda seninkinemi olacak yok olur diyorsan yaptır bir kasko gitsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi collZero -- 2 Mayıs 2008; 11:14:54 >
  • Bir şey söyleyeceğim..İşin eğer yasal boyutuna girerseniz çıkamazsınız gibi geliyor bana..Yani elinizi verip kolunuzu kaptırmayın..Sessiz sedasız bu işi halledin..Ayrıca hazır beton falan ucuz..Bi usta kalıp yapar sonra miser gelip döker..

Bu arada konteyner işi gerçekten mantıklı geldi bana..Bi onu düşünün derim ben..
  • Arkadaşlar teşekkür ederim, ama amacım arabamı kapalı garaj tadında parketmek değil, bulunduğumuz sokak çok dar, bina eski ve otopark kısıtlı.

Ben sadece, bahçenin kullanılmayan kısmına biraz beton döktürüp arabamı oraya bırakıcam.

Umarım resimde anlatabilmişimdir...

• quote:

Arkadaşlar teşekkür ederim, ama amacım arabamı kapalı garaj tadında parketmek değil, bulunduğumuz sokak çok dar, bina eski ve otopark kısıtlı.

Ben sadece, bahçenin kullanılmayan kısmına biraz beton döktürüp arabamı oraya bırakıcam.

Umarım resimde anlatabilmişimdir...

niyetin buysa eğer
    parke döşersin kendin döşersin hemde zemin oturmuş olur
    sonra üzerine şap atarsın
    çimento dök harç karıştır mixer getirt uzun iş anlayacağın

senin işin yine kolaymış
    araba aldım diye arazi bakıyorum 2-3 dönüm şehire ne uzak ne yakın dağ yamacında
    çiftlik evi yaptıracam çocuklara oyun alanlı hemde garajlı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi collZero -- 2 Mayıs 2008; 11:41:50 >

• quote:

Orjinalden alıntı: collZero

niyetin buysa eğer
    parke döşersin kendin döşersin hemde zemin oturmuş olur
    sonra üzerine şap atarsın
    çimento dök harç karıştır mixer getirt uzun iş anlayacağın

senin işin yine kolaymış
    araba aldım diye arazi bakıyorum 2-3 dönüm şehire ne uzak ne yakın dağ yamacında
    çiftlik evi yaptıracam çocuklara oyun alanlı hemde garajlı

Olabilir,

Bu güzel fikir, teşekkür ederim,sizede kolay gelsin..
  • 15 M2 ALAN 10 cm yükseklikte beton dökülse 1.5 m3 eder..

betonun m3 ü 86 ytl su anda ufak hesapla 130 ytl ye denk gelir ama..

sen 1 usta tutsan bu betonu kendisi harc hazırlayarak yapsa ve bu alana serse.. betonun kuruması artı demir montajını da eklersek bu sana max 3 gün ve max 500 ytl e patlar..
  • belediye falan başvurman gerekmez
    sonuçta ev dikmeyeceksin
    yere beton atacaksın vede etrafını zincirle çevireceksin
    sonuçta o alan senin apartmanının bahçesi zaten apartmana ait alan
    kapalı garaj yapmadığın sürece kimse birşey demez merak etme
  • kapalı garaj olmadığı için,, arkadaşın da söylediği gibi hukuki bir sorun olmaz.. ki zaten apartman sakinlerinden de izin almışsınız..

beton işi de,, diğer arkadaşın söylediği gibi gerçekten çok temiz hesap çıkarmış,, 500ytl yi bulur..

siz ennn iyisi parke alıp,, kendiniz döşeyin.. en uygunu o şekilde olur..
  • Çok teşekkürler arkadaşlar,

Parke çok mantıklı gözüküyor..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.