Otoriteleri şaşırtan tablo! Otoritelerin hiç beğenmediği Edu-Lugano ikilisi son 8 yılın 2. en az gol yiyen savunması.
Kadere bak... F.Bahçe’de Zico dışında kimsenin beğenmediği Edu-Lugano ikilisi son 8 yılın en sağlam ikinci savunması oldu. 1999-00 sezonundan bu yana 17 haftalık ilk yarılarda F.Bahçe en az gol yediği ikinci sezona Zico ve iki Brezilyalı ile attı. 4. haftadan sonra forma giymeye başlayan Lugano ve Edu’nun forma giydiği F.Bahçe savunması 17 maçta 15 gole geçit verdi ve 0.88’lik bir gol yeme ortalaması tutturdu. F.Bahçe, 2004-05 sezonunda ilk 17 maçta Luciano-Servet defansıyla sadece 9 gol yemişti.
UCHE-HÖGH GİBİLER Otoritelerin bir türlü beğenmediği ikili böylece son 8 sezonun en iyi ikinci performansına imza attı. 17 maçlık seride kalede Rüştü 8, Volkan ise 10 maçta kaleye geçti. Bir maçta Volkan, Rüştü’nün yerine 2. yarıda oyuna girerken 15 golün 8’ini Rüştü, 7’sini Volkan yedi. Yani Edu-Lugano ikilisinin Volkan ile daha iyi anlaşması dikkat çekti.
F.Bahçe, Christoph Daum yönetiminde geçen sezon 17 maçta 17, 2003-04’te de 22 gol yemişti. Zeman, Denizli, Lorant’ın takımları da 19 golün altında kalamamıştı. 1998-99 sezonunda ise Uche-Högh ikilisinden kurulu Löw’ün F.Bahçe’si 17 maçta 12 gole geçit vermişti.
Adam, Avrupa Şampiyonlar Ligi Şampiyonu ile Amerika Libertodores Kupası Şampiyonu'nun oynadığı Kıtalararası Kupası maçında "maçın adamı" seçilmiş, ama biz hala bu futbolcudan 2.ligde bile 20-30 tane var derdindeyiz..
Ben aslında genç oyuncuların kazanılmasından yanayım...can ve servet keşke daha iyi oynayabilselerdi.. Herkes diyoki can neden yedek?.. A.gücü maçında izledik işte Can'ı...hiç sağlam oynamıyo..her hamlesi ya ıska geçiyo,yada rakibi düşürüyo...Tabi öğreneceği çok şey var ama bu takımda ancak yedek olur..
Servet de 3 yıldır bu takımdaydı...Bazı maçlarda öyle hatalar yaptıki,saç baş yoldurtttu bize...Defansın ortasından hızlı adamlar,otoban gibi geçiyodu....
Bu sene ilk 5-6 maç dışında,defansımızın bariz hatası olmadı...Edu-Lugano ikilisi Avrupa maçlarında bile ilk müdahelelerde hep başarılı oldular,fazla pozisyon vermediler....Ama halen eleştiriler devam ediyo....
Servet ve Can'ı da gördük sene başında
fenerbahçe defansı okadarda güzel sayılmaz en az gol yemesinin neeni orta sahanın cok güzel olmasıdır
Bana göre de az gol yemesinin nedeni Appiah ve Mehmet Aurelio'nun atakları ilk önce karşılamasıdır. Tabii ki defansın da payı var. Yalnız Edu bana göre fazlalık, Lugano ondan daha iyi. Lugano ile başka bir Türk defans oyuncusu oynayabilirdi. Böylece yabancı kontenjan avantajı olabilirdi.
Ayrıca söyle birsey var takım 4lü savunma oynuyor sözde ama önlerinde cift ön libero ve özellikle o önl iberolardan biri de Deniz gibi aslen bir defans oyuncusu yani aslında 5 defans oyuncusuyla oynuyoruz gibi birsey.
quote:
Orjinalden alıntı: @pi
Ayrıca söyle birsey var takım 4lü savunma oynuyor sözde ama önlerinde cift ön libero ve özellikle o önl iberolardan biri de Deniz gibi aslen bir defans oyuncusu yani aslında 5 defans oyuncusuyla oynuyoruz gibi birsey.
aurelio,appiah ve tuncay'ı da ekleyince 8 tane savunma yapan oyuncuyla oynuyo...
ama ligin en fazla gol atan takımıyız....takım oyunu oynama yolunda ilerliyoruz
quote:
Orjinalden alıntı: BJKKKKK
Bana göre de az gol yemesinin nedeni Appiah ve Mehmet Aurelio'nun atakları ilk önce karşılamasıdır. Tabii ki defansın da payı var. Yalnız Edu bana göre fazlalık, Lugano ondan daha iyi. Lugano ile başka bir Türk defans oyuncusu oynayabilirdi. Böylece yabancı kontenjan avantajı olabilirdi.
Arkadaşa katılıyorum
otoriteler kimlermis acaba
quote:
Orjinalden alıntı: excellency1907
otoriteler kimlermis acaba
hıncal haşşşmet adnann serhatt bu dördünü sinop kapalı cezaevine kapatacan
Şöylede düşünübiliriz; Defansta Uche - Högh gibi bir ikili olsa ve bu orta saha aynı kalsa kaç yerdik?Bence daha az yerdik.Tabiki adam gibi bir kalecimiz olsa Edu ve Luganu'nun daha başarılı olduğunu bile söyleyebiliriz.Gollerin çoğu kaleci hatası.Orta saha müthiş yardım ediyor defansa.Ölü toplar, kontrataklarda zayıf kalmışız.Uche ve Högh ikilisi bence daha iyi bir ikili idi.Gerçi o zaman çok iyi kalecimiz vardı.
quote:
Orjinalden alıntı: 300üb500
Şöylede düşünübiliriz; Defansta Uche - Högh gibi bir ikili olsa ve bu orta saha aynı kalsa kaç yerdik?Bence daha az yerdik.Tabiki adam gibi bir kalecimiz olsa Edu ve Luganu'nun daha başarılı olduğunu bile söyleyebiliriz.Gollerin çoğu kaleci hatası.Orta saha müthiş yardım ediyor defansa.Ölü toplar, kontrataklarda zayıf kalmışız.Uche ve Högh ikilisi bence daha iyi bir ikili idi.Gerçi o zaman çok iyi kalecimiz vardı.
Onlar zaten efsaneydi be hocam sen ne yaptın.
ahhh ahhh...ne takımdı be....
......... rüştü.......
.....ilker....uche....hogh....erol
tayfun....oğuz....kemalettin.....bülent(tarık)
.....aykut.....attkinson(boliç)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme