Şimdi Ara

OTOSTOP YAPANI ARACINIZA ALIYORMUSUNUZ (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
0
Favori
2.306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arabam olsa düşünürüm almayı zaten tipinden belli çoğu insanın nasıl bir kişiliği oldugu. gerçi tipte herşey değildir yani.
  • gecenin 2 sinde minibüs kalmamıstı bi kere.Çektik otostop durdu adam Allah razı olsun.Bazen yolda goruyorum gectıkten sonra dusunuyorum alsamıydım acaba dıe?
    ama şahini durdurana kadar ..
  • az otostop çekmedim trde heps.eskişehirde başladı birgün kar yağdı.ki bilen bilir eskişehire kar yağınca nasıl yağar. otobüs bizim evin oraya çıkamamış.sabahta başka ev yok.bekle bekle birsürü insan yok.yollar heryer kar.benimde final günlerimden biri hem acele ediyorum hemde ulaşım yok taksi aradık yok en sonuda koyuldum yola ogüdeyim bu arada yürüyorum sınavda başlamış zaten.küfrede ede sonra otostop çekmeyi düşündüm genede kuullumu bozmama için yürümeye devam saolsun bi insan durdu nereye falan dedim uniye atla hemen falan bindik valla esaslı adammı hehal olsun kampüse kadar bıraktı.tabi sınav yattı son 10dakka girdim vede sona sınav bana girdi yazında veremedim sınavı
    derken böyle bir otostop maceram başladı.sonraki günlerde okula giderken ulaşım vasıtam sadece otostop oldu şehir içi olduğu için sorun olmuyodu hiç muhhabbeti kuruyoduk adamlar beni fakültenin önüne kadar bırakıyolardı ki sormyaın arada hatunlarda alıyodu ki bu hatunlarla yolların birkaçını hiç anlatmamakta fayda var direk forumu menederler internet dünyasından daha sonra bu beleş gezme işine öyle alıştıkki artık bursaya otostopla gitmeye karar verdik arkadaşla. valla 3.araba durdu tabi bizde kuul üniversiteli çocuklar sırtta çanra falan sarışın tipler adam bizi turist sanmışta almış türk olduğunuzu bilsem almazdım dedi öyle gide gele laıştık bursa eskiehir istanbul arası hem beleş gelmeye başladı kalan paralarıda dorsa budaya fazlasıyla yedirdik bilen bilir :) bigünde şu muhabbet geçti genelde kamyonlarla tırlarla falan seyehat ediyoduk o kadar farklı dünyalardan insanlar tanıyosunki ağzın açık kalıyoyapılan genel muhabbet şu herkes bilir zate hatun muhabbeti. ama neler neler sormayın abi yollarda gördükleri hatunlara laf atmalar arabayla hatunlar bunu solluyo arada buda koca tırlayapısıyo peslerine 120 falan korna basıyo selektör çakıo kafayı camcan çıkarıp anaaaam gel gel beni solla diye bağırmak
    abi akıl fikir ermez.çok pis komik olaylar oluyo.bazen diyosun vay anasını ama anlıyosun adamları tüm gün yollarda. bi defada baya büyük bir şirketin tırı durdu oda bizi turist diye almış türküz dedikten sonra yemin ederim adam 10dakka konuşmadı lan turisti napacaksa anasını satayım
    10-15dakka sonra gelen ilk soru şuydu hiç suratını değiştirmeden yola bakmaya devam ederek:
    gençler kızlarla aranız nasıl ey allahım nasıl cevap verirsin şimdi buna iyi dayı iyi işte ondan sonrasını bilirsinizi zaten.gençsiniz üniversitelede okuyorsunuz filan ...
    bigünde başka bir arkadaş tek başına çekmiş bursadan kütahyaya gidiyo hayatındak ilk otostopu atlamış bir kamyona.herşey normal gidiyo tabi genemuhabbet karı kız falan sona adam ne dese beğenirsiniz koçum bu dünyada herşeyden zevkini alacaksın bizim çoçukta 3buçuk tabi adam kamyon garajına götürse kimse kurtaramaz valla

bizim başımıza ble bişeyle gelmedi hepsi delikanlı adamlar çıktı
    ama keyifli olur otostop muhabbetleri şimdiki amaç abartıyosun diceksin ama viyanadan tüm avrupayı otostopla turlamak. şu anda burda okuyorum önce roma milano sonra gelişte madrite kadar bakalım bunlarla nasıl muhabbet olcak adamlar artık kitaptan liberalizimden falan konuşurlar

• Şirket arabası kullanıyorsam almıyorum. (olası kasa sonrası sıkıntılı olur) Ama kendi arabam ise yaşlı ve üniversite öğrencilerini genelde alırım.
  • Asla aracıma tanımadığım insanları bindirmem , içinde yaşadığımız sistemin acı bir sonucu , insanlara kendimize yabancılaşıyoruz. Güvenemiyoruz.

Herkesede tavsiyem aracınıza tanımadığınız kimseyi almamanızdır. Malınızı bırakın canınıza bile kast etmeleri olasıdır.
  • Bayezid’in ahvali

İstanbul’da otostop yapanları arabaya almamam konusunda çok sıkı tembihli olmama rağmen, dün akşam Kartal gişelerinden giriş yaparken gözüme takılan ve saniyelik görüntüde bir garib Anadolu genci izlenimi veren otostopçuyu epey gittikten sonra geri geri gelerek arabama aldım bütün cesaretimi toplayarak. Camda beliren tertemiz ifadeli yüz beni biraz daha cesaretlendirdi ve arabanın kapı kilidini açtım ve buyur ettim genci. Şimdi Kartal gişelerinden Kavacık kavşağına kadar konuşulanları aktarıyorum. ( O.S= Otostopçu)
    O.S: Allah razı olsun. Allah kazadan belâdan korusun, sağolasın ağabey, iki saattir bir araba bulabilmek için bekliyorum.
    R. İ: Ne tarafa gidiyorsun?
    O.S: Kavacık kavşağında ineceğim.
    R. İ: Oradan nereye gideceksin?
    O.S: Bilmiyorum.
    R.İ: Nereden geliyorsun?
    O.S: Abey, ben Hataylıyım. Bundan yedi sekiz sene önce İstanbul’da çalışıyordum. Kendim ayakkabı imalat işçisiyim. O zamanlar yanında çalıştığım şirkete baktım Gebze’de işi kapatmışlar. Gebze’de bir haftadır iş aradım bulamadım. Çocuklarımdan ve hanımdan ilk ayrılışım biliyor musun? Malum memlekette de iş yok. Birkaç ay sonra pamuk vesaire işleri olur. Ancak evlendim çok borçlandım. Hadi İstanbul’a gideyim, bulabilirsem bir iş bakayım. Hasret çekeyim ama borçlarımı da ödeyeyim dedim. Ancak onbeş yirmi gündür iş arıyorum. Yok. Yok. Yok. Amenna Allah’a tevekkül ederim. Ama, dayanamaz hale geldim. Aç susuz, geceleri parklarda, cami avlularında kalıyorum. Havalar da bayağı soğuk. Açlık neyse de, bazen su içecek çeşme bile bulamıyorum abey. İstanbul ben askere gitmeden önce böyle değildi. Şimdi iş bulmak adeta imkânsız.
    R.İ: Hemşehrilerin yok mu? Hani onlarla görüşsen. Belki seni birkaç günlüğüne misafir ederler, iş bulmana yardımcı olurlar.
    O.S: Yok abey. Kimseyi tanımıyorum. Tamam beni burada indir. Hadi sağolasın.
    R.İ: Adın ne?
    O.S: Bayezid!
    R.İ: Bu parayla çocuklarına birşeyler alırsın.
    O.S: Olur mu abey. Ben şey değilim, alamam, kusura bakma.
    Bayezid arabadan inmeye davranırken biraz daha ısrar ettim. Zorla kabul etti. Bir şişe de su verdim. Onu da aldı. Dualar ederek Kavacık kavşağından aşağıya, kayboldu gitti.
    Beni de gözyaşlarımla beraber bıraktı. Şimdi, ülkede olan bitenlere bir bakalım. Bayezid’in derdine kimler çare bulabilir, onu düşünelim ve ona göre kararımızı verelim.
    Onların dertlerine çare bulmak için elimizden geleni yapmazsak, elleri her iki dünyada da yakamızı bırakmaz.
    Bunu da böyle bilelim.

Kaynak:
    turkiyegazetesi.com.tr
    Bayezid’in ahvali
    http://www.turkiyegazetesi.com.tr/makaledetay.aspx?id=329691

• Bundan sanırım 10 yıl önce bi gazete bi deney yapıyor....
    Otoyola belli aralıklarla bazı şahıslar koyuyorlar.....
    Bunlar sanırım , öğrenci , serseri , Bebekli kadın , genç kız , ve askerdi.......

En çok Askere durmuşlar....
    Sonra bebekli kadına....

Tabi bu olay 10 sene önce yani henüz şehirlerimiz yaşanacak durumda , asayiş mükemmel iken olan bi olay....
    Şimdi ak sakallı ihtiyar otostop yapsa yinede durmam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D-Assault -- 18 Mayıs 2007; 0:15:24 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: KUNG-FU 61

Bayezid’in ahvali

İstanbul’da otostop yapanları arabaya almamam konusunda çok sıkı tembihli olmama rağmen, dün akşam Kartal gişelerinden giriş yaparken gözüme takılan ve saniyelik görüntüde bir garib Anadolu genci izlenimi veren otostopçuyu epey gittikten sonra geri geri gelerek arabama aldım bütün cesaretimi toplayarak. Camda beliren tertemiz ifadeli yüz beni biraz daha cesaretlendirdi ve arabanın kapı kilidini açtım ve buyur ettim genci. Şimdi Kartal gişelerinden Kavacık kavşağına kadar konuşulanları aktarıyorum. ( O.S= Otostopçu)
    O.S: Allah razı olsun. Allah kazadan belâdan korusun, sağolasın ağabey, iki saattir bir araba bulabilmek için bekliyorum.
    R. İ: Ne tarafa gidiyorsun?
    O.S: Kavacık kavşağında ineceğim.
    R. İ: Oradan nereye gideceksin?
    O.S: Bilmiyorum.
    R.İ: Nereden geliyorsun?
    O.S: Abey, ben Hataylıyım. Bundan yedi sekiz sene önce İstanbul’da çalışıyordum. Kendim ayakkabı imalat işçisiyim. O zamanlar yanında çalıştığım şirkete baktım Gebze’de işi kapatmışlar. Gebze’de bir haftadır iş aradım bulamadım. Çocuklarımdan ve hanımdan ilk ayrılışım biliyor musun? Malum memlekette de iş yok. Birkaç ay sonra pamuk vesaire işleri olur. Ancak evlendim çok borçlandım. Hadi İstanbul’a gideyim, bulabilirsem bir iş bakayım. Hasret çekeyim ama borçlarımı da ödeyeyim dedim. Ancak onbeş yirmi gündür iş arıyorum. Yok. Yok. Yok. Amenna Allah’a tevekkül ederim. Ama, dayanamaz hale geldim. Aç susuz, geceleri parklarda, cami avlularında kalıyorum. Havalar da bayağı soğuk. Açlık neyse de, bazen su içecek çeşme bile bulamıyorum abey. İstanbul ben askere gitmeden önce böyle değildi. Şimdi iş bulmak adeta imkânsız.
    R.İ: Hemşehrilerin yok mu? Hani onlarla görüşsen. Belki seni birkaç günlüğüne misafir ederler, iş bulmana yardımcı olurlar.
    O.S: Yok abey. Kimseyi tanımıyorum. Tamam beni burada indir. Hadi sağolasın.
    R.İ: Adın ne?
    O.S: Bayezid!
    R.İ: Bu parayla çocuklarına birşeyler alırsın.
    O.S: Olur mu abey. Ben şey değilim, alamam, kusura bakma.
    Bayezid arabadan inmeye davranırken biraz daha ısrar ettim. Zorla kabul etti. Bir şişe de su verdim. Onu da aldı. Dualar ederek Kavacık kavşağından aşağıya, kayboldu gitti.
    Beni de gözyaşlarımla beraber bıraktı. Şimdi, ülkede olan bitenlere bir bakalım. Bayezid’in derdine kimler çare bulabilir, onu düşünelim ve ona göre kararımızı verelim.
    Onların dertlerine çare bulmak için elimizden geleni yapmazsak, elleri her iki dünyada da yakamızı bırakmaz.
    Bunu da böyle bilelim.

Kaynak:
    turkiyegazetesi.com.tr
    Bayezid’in ahvali
    http://www.turkiyegazetesi.com.tr/makaledetay.aspx?id=329691

Güzel bir yazı. Teşekkürler.

• yanımda 1-2 arkadaşım daha varsa ismine cismine bakmadan alırım ama tek başımayken korkarım duruma göre değişir
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ozdamar

Güzel bir yazı. Teşekkürler.

Ben teşekkür ederim.

Ben de almam ama her insanı da aynı kefeye koymamak lazım!
  • Ben zamanında cok otostop yaptım ortaokul yılalrından ber cunku arac yoktu ve mecburdum. gecen ya gece 3 te ayagım macta darbeden kocaman oldu kırıldı sandım direk yola o saatte ne otobus ne arac bekledim otostop yamaya 2 genc aldı beni ickili felan hastane 10 km otede 3 km sonra ben buraya gelecetim deyip indim arac duz gitmiyordu cunku :) sonra gecenin o saatinde bi arac alsın diye hem otostop hem yurume ile o ayakla 3 km daha gittim sonra biryerde kırmız ısıkta kendimi aracın onune atarak hastaneye gidebildim ya o kırık ayakla daha 4 km yuruseydim
  • alirim ama hangi aracla yola ciktiğima bağli

bide karsidakinin bakislarina içtens olabilir
  • işe gidip gelirken zaten durakta bekleyenler ya iş arkadaşı yada aynı mahalleden tanışıyoruz kesinlikle boş gitmem.ama başka semtlerde cesaret edemiyorum.aile olursa alırım genellikle.
  • ığdır da jandarma iken emniyet müdürlüğü önünde polislere otostop çekiyordum :) daha doğrusu kapıdaki polise; abi şehire dönücem bi ekip arabası yok mu çıkan dediğimde, genelde ilk çıkan araca alıyorlardı beni :) e asker olmanın faydası :) ama o bölgede asker olupta sivil arabaya binmek pek akıl karı değil.
    bir defada şirket arabasıyla şantiyeden çıkarken, adamın birisi, beni şu carefour ışıklarına kadar bırakırmısın demişti. aldım ben de ama tedirgin olmadım desem yalan olur. zaten nasıl gel dedim onuda bilmiyorum. herif bana baktı; hocam barlara takılıyomusun dedi :) şu ara pek fırsatım olmuyor, neden sordun ki dedim. yok gençsin gidiyosundur diye sordum, bak gelirsen ben jazz bar dayım. uğramadan gitme demişti.
  • Almam - Aldırmam
  • quote:

Orjinalden alıntı: _ahmet_

Almam - Aldırmam

neden aldırmazsın ahmet
  • yorumlar süper...bende almam herhalde ama yaşlılara dayanamıyorum
  • ben sahsen korkuyorum tvde görüyoruz neler yapiyorlar onun icin almam
  • Merhaba, İstanbul gibi bir şehirde olsam heralde ben de arabama tanımadığım hiç kimseyi almazdım. Şu an çalıştığım kasabada akşam yedibuçuktan sonra şehre minibüs kalmıyor. Ben de eğer tipinden emin olursam, otostop çekmese bile yol kenarındakileri alıyorum. Bu güne kadar hiç bir olumsuzlukla karşılaşmadım. Bol bol da dua aldığımı sanıyorum. Eğer güven veriyorsa alınmalı...
  • Köyde çalıştığım zamanlar, şehre giderken el kaldıranları alırdım. Adam bi "Allah Razı olsun "dedi mi bana yeterdi. Ah ah ne yıllardı onlar..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.