Şimdi Ara

OTOSTOPLA TÜRKİYE TURU!! ( MACERA PERŞEMBE GÜNÜ BAŞLIYOR)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

29 yıldır hayatımı diğer insanlar gibi yaşadım. Kısaca açıklamak gerekirse işe gir, para kazan, istediğini yap, eğlen, oyun oyna... Sonra bu yaptığımın monoton olduğunu ve hiç de güzel bir yaşam olmadığını fark ettim ve kendime otuzuncu yaş günümde Türkiye turu hediye etmek istedim. Turum çok az ücret ödeyerek gerçekleşecek (500 tl). Gittiğim şehirde hem bileklik yapıp satarak hem de bardakların üstüne resim yaparak para kazanmayı planlıyorum. Benimle aynı hayali paylaşan arkadaşların olduğunu tahmin edebiliyorum ama bir türlü cesaret edemiyorlar. Belki de başlarına bir şey gelir diye çekiniyorlar ya da ailelerinden kaynaklı gidemiyorlar. Belki de paranız yok... Arkadaşlar bu içim ekipman aldım ve toplam 600 tl gibi komik bir rakam ödedim. ( Çadır, mat, lamba, çanta vs.)

Otostopun tehlikeli olduğunu düşünüyorsunuz ama inanın tehlikeli bir yanı yok. Hatta sizi arabasına alan insan size yemek bile ısmarlayabiliyor yeri geliyor. Hayatınızı ya da hayatımızı okul , iş , ev ve bilgisayarla sınırlamak... Bir kız arkadaş ile yola çıkıyorum, ilk durağım İzmir. İzmir'in köylerine gideceğim, insanlarıyla tanışacağım. Oradan Antalya sonra İç Anadoluyu geçerek Doğu Karadeniz. Konuyu güncel tutmaya gayret edeceğim, gittiğim şehirlerden fotoğraflar atarak sizleri de bilgilendireceğim :) Belki sizinle aynı şehire gelirim de birlikte bir kahve içeriz.

Son olarak şu şiiri buraya bırakıyorum:

Yavaş yavaş ölürler
    Seyahat etmeyenler.
    ...

Yavaş yavaş ölürler
    Alışkanlıklarına esir olanlar,
    Her gün aynı yolları yürüyenler,
    Ufuklarını genişletmeyen ve değiştirmeyenler,
    Elbiselerinin rengini değiştirme riskine bile girmeyenler,
    Bir yabancı ile konuşmayanlar..

Rüyalarını gerçekleştirmek için risk almayanlar,
    Hayatlarında bir kez dahi mantıklı tavsiyelerin dışına çıkmamış olanlar yavaş yavaş ölürler.

Pablo Neruda

• İlk güncelleme: İnternet üzerinden iki kız arkadaş buldum İzmir'e onlarla geçiyorum. Bir tane arkadaş 1 ay boyunca birlikte gezmeyi teklif etti. Oraya gidince resimleri atarım, saygılar.
  • Yaban çakalııı 😀 iyi eglenceler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayallerimi gerçekleştiren bir insan...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İyi eğlenceler diliyorum. Çok güzel bir deneyim olacak kesinlikle.

• Merhaba arkadaşlar :)

Otostop Macerama başlayalı beş gün oluyor. Gün gün olanları yazıp benim gibi arkadaşları gaza getirmek istiyorum

Yukarıda bahsettiğim gibi, bana eşlik edecek kız arkadaşların beni ekmesinden kaynaklı tek başıma yola çıkmak zorunda kaldım. Endişelerim vardı ve tedirgindim. Ama bir cesaret denedim

1.GÜN:

Gezbe'den Orhangazi köprüsüne doğru 2 saatlik bir mesafe yürümek zorunda kaldım çünkü o yol üzerinden arabaların durabileceği hiç bir yer yok mâlesef. Orhangazi köprüsü tabelasının önünde otostop çektim ve yaklaşık 15 dakika sonra ilk aracım durdu. Arabaya doğru koşarken içimde bir tedirginlik ve aynı zamanda da büyük bir heyecan var. Aracın sürücüsü Trabzonlu abi ile Bursa'ya kadar gittim. Gidene kadar uzun uzun konuştuk, muhabbet edip gülüştük. İlk otostop yolculuğumda böyle iyi bir insana denk gelmiş olmam çok büyük bir şanstı. Bursa Merkez'de indim ve macera asıl o zaman başlıyordu benim için. Hiç bilmediğim bir şehirdeydim ve nerede kalacağımı bile bilmyordum. Bildiğim tek bir şey vardı Bursa'daydım ve 60 lira yol parasına verip boş boş camdan bakıp şehirler arası otobüse binmek yerine bir maceraya atıldım ve bedava Bursa'ya geldim.

Yaptığım ilk iş Cami bulup çeşmesine gitmek oldu çünkü 2 saatlik bir yürüyüş adamı öldürüyor, gerçekten. Kent meydanını gezdikten sonra kalacak yer aramaya başladım. Param olmadığı için çadırımı kurabileceğim yer arayışına girdim, olmadı cami avlusu ya da bir bankta kıvrılacaktım. Biraz araştırdıktan sonra Bursa'da Kaplıkaya diye bir yerin olduğunu öğrendim. İlk paramı orada verdim ve 2 liraya çadır kuracağım yere ulaştım. İnsanların piknik yaptığı, çevre halkının olduğu küçük bir yer buldum ve çadırımı kurdum. Gittiğim yerde köpeklerin çok olduğunu kimse söylememişti tabi bana. Gece 4'e kadar köpek ulumalarından ve havlamalarından dolayı uyuyamadım. Gözümü kapatıyorum, köpeğin teki yanı başımda havlıyor. Gecenin dördü, uyku gözümden akıyor, etrafta hiç kimseler yok... Sor pişman oldun mu ? Asla! Çok güzel bir deneyimdi. Herkese tavsiye ediyorum.

Yol açık, yola çık.

• 2. GÜN

Bursa maceramı geride bırakıp yeni ufuklara doğru yol alma vakti gelmişti. Sabahın altısında uyandım, yollara düştüm.Bu seferki hedefim Balıkesir'di. İlk aracına bindiğim abi sağolsun bana kahvaltı ısmarladı, karnım tok, uykumu almış bir şekilde, üç araç değiştirerek Balıkesir'e vardım. Balıkesir Meydan çok büyük değil. Gezebileceğim bir yer de olmadığı için ilçelerine geçmenin daha iyi olacağını düşündüm ve Gönen'e geçtim. Hiç değilse Ayvalık tarafında gidip çadırımı kurabilirdim, öyle de yaptım. Deniz, kum, güneş, eğlence ve çadır.:) Alkole verecek param olmadığı için iki çay içip müzik dinleyerek geçirdim gecemi sahilde.

İkinci günümde de yatmak için para harcamadım, çadırım sağolsundu. :) Deniz sesleri eşliğinde güzel bir uyku çektim ve Manisa tarafına doğru yola koyuldum...
  • Şehirleri çok çabuk gezip diğerine geçiyorsun...Hiç şehrin tüm ilçelerini altını üstünü getirip tarihi ve ilginç yerlerini ve güzelliklerini merak etmiyor musun? Sindire sindire gezmek yerine yüzeysel takılmak istiyorsun sanırım..

Bu arada bir daha köpeklerin mekanında sabahlamamak için ilk önce alanda dışkı taraması yapmalısın. Dışkı yoksa köpek de yoktur.
  • dekareme kullanıcısına yanıt
    Evet ben de yüzeysel gezdiğimi fark ettim. 1 aylık bir ara verdim gezime. 1 ay sonra senin de bahsettiğin gibi altını üstüne getirerek gezeceğim şehirde. Köpek olayını söylediğin iyi oldu, bundan sonra dikkat edeceğim, teşekkürler :)
  • dakka bir, gol bir..Neden ara verdin?
  • Güzel başlamışsın neden bu kadar çabuk ara verdin bende merak ettim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dekareme

dakka bir, gol bir..Neden ara verdin?
    Ailem hacca gidiyor, evde dedeme bakacak kimse olmadığı için mecburi ara verdim turuma. Bir ay sonra macera devam edecek
  • Tebrikler hocam çok güzel bir maceraya atılmışsın. Bende kurbandan sonra arkadaşımla otostopla 15 günlük bir ege turu yapıcam

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: umutakyz34

Tebrikler hocam çok güzel bir maceraya atılmışsın. Bende kurbandan sonra arkadaşımla otostopla 15 günlük bir ege turu yapıcam
    Emin ol çok eğleneceksiniz :) İyi yolculuklar şimdiden
  • Kişisel bakımını , temizliğini, çamaşırlarının yıkanması gibi ihtiyaçlarını nasıl karşılayacaksın?
  • quote:

Kişisel bakımını , temizliğini, çamaşırlarının yıkanması gibi ihtiyaçlarını nasıl karşılayacaksın?
    Kişisel bakım için parfüm, tırnak makası vs. gibi şeyler zaten çantamda. Haftada bir gün bir pansiyona gidiyorum banyo yapıp çamaşırlarımı yıkıyorum, kurutuyorum. O paraları da yolda kazanıyorum zaten.
  • Efrâsiyab kullanıcısına yanıt
    Bu arada sırtında kaç kilo taşıyacaksın bu macera boyunca?
  • 2 gundur ses yok başına bi işmi geldi merak ediyoz

• quote:

Bu arada sırtında kaç kilo taşıyacaksın bu macera boyunca?
    50 Litre bir çantam var sırtımda, en fazla 25 kilo olacak sırtımda. Kamera ya da Laptop yok, belki şanslıyım bu yüzden :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekol71

2 gundur ses yok başına bi işmi geldi merak ediyoz
    Merak ettirme taktiği işte makasat konu yeşillensin
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.