Şimdi Ara

Oturma Odama Göre TV Boyutu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, bir ev aldım ve oturma odası 3 mt. x 4 mt. boyutunda. 3 mt olan duvarına LED TV düşünüyorum TV' leri araştırmadan önce boyut olarak ne tavsiye edersiniz?

• TV yi izleyeceğin mesafe nedir? SD yayın mı, Full HD mi, 3D mi izleyeceksin?
  • 3 mt' den izleyeceğim TV' yi, FullHD (Teledünya ile) izlemeyi düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azazelzere -- 24 Kasım 2011; 9:51:42 >
  • benimde izleme mesafem sizinkiyle aynı ve 47 aldım.hd yayınlarda büyük ekran en mantıklısı.ben şuan acaba 55 mi alsaydım diyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lord66

benimde izleme mesafem sizinkiyle aynı ve 47 aldım.hd yayınlarda büyük ekran en mantıklısı.ben şuan acaba 55 mi alsaydım diyorum.

47" mi diyorsunuz? Ben büyük mü olur diye endişeleniyordum.
  • 47" daha iyi olur ama eski TV in küçükse (göz alışkanlığı) daha iyi bir modelin 42" ine bakabilirsin. Firmalar 42" dahil "küçük", 47" ve yukarısına "büyük" ekran boyutu muamelesi yaptıkları için fiyat farkı yüksek çünkü aralarında.
  • bende aynı şekilde endişeleniyordum.42 ve 47 arasında gittim geldim.tercihimi 47 den yana yaptım ve şuan 55 daha iyi olurdu sanki diyorum.ama 55 evde nasıl durur onu bilmem deneme şansıda yok tabiki.ama 47 den düşük olmasın derim acizane tavsiye olarak.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: techraven

47" daha iyi olur ama eski TV in küçükse (göz alışkanlığı) daha iyi bir modelin 42" ine bakabilirsin. Firmalar 42" dahil "küçük", 47" ve yukarısına "büyük" ekran boyutu muamelesi yaptıkları için fiyat farkı yüksek çünkü aralarında.

Şu an 70 ekran tüplü tv kullanıyorum, odanın boyutları 3 x 4 mt. 42" rahat izlenir dimi? sonra rahatsız etmesin, işyerindeki arkadaşlar 32" uygun olur diyorlar, ne yapacağımı bilemedim.
  • 32" küçük kalır gözüne.
    Şimdi 70 ekran CRT 27" e denk geliyor ölçü olarak ancak burda hep şu nokta atanır ki CRT 4:3 iken panel tip TV ler 16:9 dur. Yani yakın ölçüler seçildiği zaman aslında CRT den yükseklik olarak daha küçük bir TV ile karşılaşırsın. Ayrıca panel TV ler daha küçük olduğu için ufak olarak algılanır.
    42" boyut yeterli olur diye düşünüyorum senin için, tavsiyem bir mağazaya gidip evdeki izleme mesafenden kendin denemen olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: techraven

32" küçük kalır gözüne.
    Şimdi 70 ekran CRT 27" e denk geliyor ölçü olarak ancak burda hep şu nokta atanır ki CRT 4:3 iken panel tip TV ler 16:9 dur. Yani yakın ölçüler seçildiği zaman aslında CRT den yükseklik olarak daha küçük bir TV ile karşılaşırsın. Ayrıca panel TV ler daha küçük olduğu için ufak olarak algılanır.
    42" boyut yeterli olur diye düşünüyorum senin için, tavsiyem bir mağazaya gidip evdeki izleme mesafenden kendin denemen olur.

Teşekkürler..
  • 46" - 52" - 55" belki ilk görüşte gözünüze büyük gelebilir, ya da rakam olarak korkutabilir ancak kesinlikle ileride pişmanlık yaşamamak için bu büyüklükte televizyon tavsiye ederim. Bir çok firmanın 4 metreye tavsiyesi 40" ya da en fazla 46" olacaktır. Ancak, bir süre sonra gözler TV'ye alışır ve küçük gelmeye başlar televizyonunuz gözünüze. Bunu da unutmamak lazım.

Saygılar,
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.