Şimdi Ara

ÖTV Muafiyetli Araç Alım İşlemi ? BAYİ PARANIN TAMAMINI İSTİYOR (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
2
Favori
13.564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Araç normal ya da ötv muafiyetli olarak satış gerçekleştiğinde alıcıdan bedel tahsil edilerek hemen fatura kesilir, akabinde Artes ( Araç tescil işlemleri) süreci başlatılır. Ötv muafiyeti var ise aynı gün ya da en geç bir gün sonra plaka çıkmış ve teslime hazır hale gelmiş olacaktır. Fatura kesilebilmesi için bedelin tahsili şarttır. Eğer ödemede endişeniz var ise bunu bayiye dile getirirsiniz, onlar da size tüm sürecin tamamlanması sonrasında aracı almaktan caymanız halinde karşılaşacakları zarar kadar bir kaparo talep ederek süreci başlatırlar. Ve onu ödersiniz, aksi halde araç almanız mümkün olmayacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: stasi

Paranın tamamı ne ya. Bir kısmı yatırılır. Kalanı noterden önce tamamlanır. Devlete ne parası ödüyorlarmış? Zaten ötv yok. Bayi şu bu diye güvenmeyin. Kapatır gider veya iflasını ilan eder. Günlerce tüm para bekletilmez. Devlete de para falan verilmiyor.
    2.el mi alıyor da işlemler noterden oluyor. Noterle ne ilgisi var ? KDV ödüyor devlete, ayrıca ben nereden bileyim senin plaka çıktıktan sonra parayı ödeyeceğini. İnsanları yanlış yönlendirmeyin lütfen.
  • Yetkili bayiden araç alırken bu tarz şeylerden lütfen çekinmeyin. Bayi size kendi şirket hesap numaralarını gönderir, oraya anlaştığınız bedeli gönderirsiniz, işlemlere başlarlar. Aksi taktirde hiç bir yetkili bayi para almadan aracın faturasını size kesip, plakanızı çıkarmaz. Birde şöyle düşünün, siz para vermediniz veya az bir miktar verdiniz, bayi işlemlere başladı, faturayı kesti, plakayı çıkarttı. Bu saatten sonra araba sizindir, bayi hak talep edemez. Parayı ödemeden arabayı polis eşliğinde alıp götürebilirsiniz. Bu nedenle parayı ödemeden kimse işlem yapmaz.
  • Bayiiden PROFATURA kesmesini ve Size göndermesini isteyin. Profatura üzerinde ödeyeceğiniz ÖTV'den muaf fatura tutarı, KDV ve diğer masraflar tam olarak gözükmelidir. Profatura sonunda ödeyeceğiniz miktar ve bayinin Size vermeyi taahhüt ettiği aracın özellikleri açık ve tam olarak yazılmalıdır.
    Profatura aynı zamanda aranızda bir sözleşme olarak kabul edilmektedir.
    Eğer farklı şehirlerdeyseniz profaturanız maille veya fax ile Size ulaştırılabilir.

Profaturayı aldıktan sonra belirtilen hesap numarasına profaturada yazan miktarın (aksine bir anlaşmanız yoksa) tamamını bir seferde yatırmalısınız.

Eğer plaka ve trafik tescil işlemlerini kendiniz yapmayacaksanız, ilgili bayiye veya gösterdiği kişiye işlemleri Sizin adınıza yapabilmesi için vekalet vermeniz gerekmektedir.

İşlemler bittikten sonra ilgili vergi dairenize uğrayıp, MTV muafiyeti için dilekçe vermeyi unutmayınız.
    Aynı şekilde bayinizi de MTV yatırmaması için ikaz ediniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-41D8E7635

hocam engelli ötv indirimli aracı, galeriden sıfır alabiliyor muyuz yoksa bayii şart mı?
    ÖTV indirimli araç alabilmeniz için o aracın hiç trafiğe çıkmamış yani plakasız olması gerekir. Neden galeriden alıyorsunuz onu da anlamadım zaten, limit varken alabileceğiniz arabalar belli, Lamborghini filan mı alacaksınız galeriden :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kankkunen -- 12 Temmuz 2019; 10:13:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • speaker S kullanıcısına yanıt
    Evet araç başka şehirde o yüzden tedirginim zaten millet işkembesinden sallamış yok senin bayi 70 bininemi bakıcak felan diye

Yahu yaşadığım şehirde citroen bayisi milletten parayı topladı aracları teslim etmeden kapattı gittler haberlere bile çıktı insanlar mağdur oldu baya öyle bi yazmışlar ki sanki ben parayı ödemeden aracı üstüme yapın demişim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BOLDVIPER -- 12 Temmuz 2019; 11:51:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BOLDVIPER

Evet araç başka şehirde o yüzden tedirginim zaten millet işkembesinden sallamış yok senin bayi 70 bininemi bakıcak felan diye

Yahu yaşadığım şehirde citroen bayisi milletten parayı topladı aracları teslim etmeden kapattı gittler haberlere bile çıktı insanlar mağdur oldu baya öyle bi yazmışlar ki sanki ben parayı ödemeden aracı üstüme yapın demişim
    Araç parasının tamamını ödemeden hiç bir bayi araca nihai işlem yapmaz.

Aracın proforma faturasını isteyin, araç şasi nosunu belirterek parayı havale edin, işlemler bitince aracı teslim almaya gidersiniz. Yada bu konuda çok sıkıntı da iseniz, bulunduğunuz yerden alacaksınız. Ama onda da parayı vermek mecburiyeti var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kankkunen

ÖTV indirimli araç alabilmeniz için o aracın hiç trafiğe çıkmamış yani plakasız olması gerekir. Neden galeriden alıyorsunuz onu da anlamadım zaten, limit varken alabileceğiniz arabalar belli, Lamborghini filan mı alacaksınız galeriden :)

Alıntıları Göster
    2. El de, engelliden engelliye araç satışı da mevcut. O da diğer bir seçenek.

• Kimseni işkembeden salladığı yok olağan durumu yazıyor. Kırk yılın başı örnekler ile gideceksek alıcını satıcıyı dolandırdığı yüzlerce örnekte var. Güvenin yoksa ticaret yapmazsın olur biter. Şehir dışından siz araç alıyorsanız karşı tarafta şehir dışına araç satıyor. Aynı şey karşı taraf içinde geçerli,onlar niye güvensin?

Bayi eğer bir aracın faturasını kesmiş ise o araç artık sizindir. Proforma faturanın resmi bir işlevi yoktur. Eğer ben görmeden eşşeği sağlam kazığa bağlamadan iş yapmam derseniz ya gidip parayı elden verip faturanızı alacaksınız ya da banka aracılığı ile şu şu faturanın kesildiğinde blokesi kalkıp karşı hesaba paranın geçmesi şeklinde havale para göndereceksiniz. Ben hiç bankadan bu şekilde göndermedim ama gönderenler var imiş, bankanıza danışmanızı tavsiye ederim.
  • Bende başka şehirdeki bayiye paranın tamamını havale etmiştim. Parayı almadan işlemlere başlar mı bayi,akıl var mantık var

• quote:

Orijinalden alıntı: BOLDVIPER

yok hocam doğru anlamışsınız 70 bin ise 70 bini direk eft yapın diyor herhangi bir yere imza atmadan bi evrak almadan tüm parayı göndermemi istiyorlar.
    vw tüm bakiye kapanmadan işlemleri başlatmıyor, fiat aldığımda problem etmemişlerdi. firmadan firmaya değişiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

2. El de, engelliden engelliye araç satışı da mevcut. O da diğer bir seçenek.

Alıntıları Göster
    Evet o da bir seçenek ama bence sadece şuandaki limit nedeniyle alınamayan araçlar için bir seçenek olabilir. Örneğin bir ilanda Insignia var, onu alana kadar gider sıfır alırım, donanım orta seviye olur ama 30-40 bin cebimde kalır :) Engelliden engelliye fiyatlar çok dengesiz, bazısı şişik bazısı düşük.

• Tamam elden ödenecek fatura bedeli yorum yazan ark. Teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: Kankkunen

Evet o da bir seçenek ama bence sadece şuandaki limit nedeniyle alınamayan araçlar için bir seçenek olabilir. Örneğin bir ilanda Insignia var, onu alana kadar gider sıfır alırım, donanım orta seviye olur ama 30-40 bin cebimde kalır :) Engelliden engelliye fiyatlar çok dengesiz, bazısı şişik bazısı düşük.

Alıntıları Göster
    O da ayrı bir mesele .

• yok ondan değil merak ettim, neden dersen, galeriler bazen 250 binlik aracı 230 a bırakabiliyor ucuzken aldığı yada toplu aldığı için kendine yapılan indirimlerden vesaire kara zaten geçtiği için, bayiler daha sıkıntı, ama problem değil, aynı yola çıkıyor ikisi de.

@MaDMaxiBo teşekkürler bende plaka çıkarmadıysa galeriden de aracı alabiliriz diye düşünüyorum ve sanırım böyle bir şey de duymuştum bir kaç hafta önce bir sohbet arasında ancak kişiyi tam çıkaramadığım için arayıp soramıyorum teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: 207m

2.el mi alıyor da işlemler noterden oluyor. Noterle ne ilgisi var ? KDV ödüyor devlete, ayrıca ben nereden bileyim senin plaka çıktıktan sonra parayı ödeyeceğini. İnsanları yanlış yönlendirmeyin lütfen.

Alıntıları Göster
    Biz dahil çevremdeki kimse paranın tamamını göndermedi. Bir kısmı gönderilir, teslim edileceği gün de kalanı ödenir. 1 hafta öncesinden tüm para istenmez. Devlete peşin ödenen vergi ÖTV' dir. KDV değil. Zaten aracın ÖTV' si yok.

• Dostum paranin tamamini geçmen gerek.

Kendini şu şekilde güvenceye alabilirsin.

Proformo fatura iste. Parayi gönderirken aciklama kismina detayli bi şekilde

Model Yılı Marka Model Paket bilgisini şase nosunu rengini yazarak araç satil alma bedelidir diye ekle yolla. En ufak bi sorun olmaz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mart ayında ötv muafiyetli araç aldım. parayı yatırmadan işlemlere başlamıyorlar.

- Önemli bilgi; benim aracın vergi borcu görünüyordu vergi dairesine gidip dilekçe verdim bu araç rapor ile alındı diye.
    sizde aldıktan sonra kesinlikle vergi borcunu sorgulayın. beni satış danışmanı bu konuda uyarmıştı.
  • eğer araçla aynı şehirde değil ve görme imkanın yoksa,

aracı videoya çektir dışardan tam görünsün + şasi no görünecek şekilde,

proforma faturayı gör,

şu şasi no araç bedeli diye "firma resmi" banka hesabına gönder parayı gitsin,

daha fazla yapılabilecek birşey yok..
  • Bayii sana Aracı teslim ederken faturasını kesip ruhsat plaka çıkarmış oluyor adam senden parayı almadan adına niye ruhsat çıkarsın ?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.