Şimdi Ara

ÖTV Muafiyetli i20N Alınması İlginç Değil mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
1
Favori
2.448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Tekerlekli sandalyede, hareket kabiliyeti kısıtlı olan bir kişinin toplu taşıma araçlarını kullanması çok zor olacağından otomobile kolay ulaşmasını sağlayacak ayrıcalıklar olmalı ama bu suistimal edilemeyecek şekilde sadece bu ihtiyacı hakkıyla görecek araçlar ile sınırlı olmalı. Tekerlekli sandalyeye bağlı adamın ihtiyacı tekerlekli sandalye ile araca kolayca binip inebilmek, 0'dan 100'e 5.8 saniyede çıkmak değil. Engellinin rahatça binebileceği hafif ticari veya MPV türü otomobillerde engelliler için ayrıcalık tanınabilir ama küçük boy hatchback'lerde veya spor otomobillerde bu ayrıcalık tanınırsa sadece suistimal edecek olanlar bundan yararlanır gayet açık ve net.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün başka konuda yazmıştım bi ben mi rahatsız oluyorum diye . Gerçekten görünce rahatsız oldum , 2 sene önce civic veriyorlardı engelli muaf , type R panjur taktırıp air ile yere basıyorlardı ve öyle geziyorlardı . Onda da aynısını hissetmiştim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Amaç engelli kişinin hayatını kolaylaştırmak ama manuel vites , b segmenti yarış arabası ne alaka..

Kötüye kullanıldığı açık ve net

• Çözger raporu ile alındıysa çocuğu üzerine alınmış demektir. Bu kadar abartılacak bir araç da değil. Elektrikli araçların çoğunluğu zaten bu performansı veriyor.

Engelli bir yakınını ömür boyu bakmak zorunda olmayanlar hasetliklerinden ötv indirimi kalksın filan yazmışlar. Oysa altı üstü i20'den bahsediyoruz Bentley filan değil.

• Adamların haset ettiği yok bence bir noktada haklılar, neden otomatik sıradan bir i20 değil de manuel güçlü bir i20 ?

Devlet bu desteği engelli bireye hastaneye , okula , dolaşmaya çıkarılsınlar diye veriyor , keyifi hizmete mahsus vermiyor..

Bu hak sadece hafif ticari (rifter, doblo, courier vb) araçlarla kısıtlanmalı diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanstern -- 24 Ocak 2024; 23:5:46 >
  • Kanun koyucu hothach alınamaz demediği için adam da alır ne var ki bunda? Ha etik olur mu orası tartışılır.
    Ötv muafiyette tek kriter fiyatıdır.
    Benimde %98 engelli babam var. Hem zihinsel hem bedensel engelli. Yürüyemez yiyemez konuşmaz. Beni bile tanımaz. Biz de aldık tiggo 7.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Herşeyin cılkını çıkartmakta üstümüze yok. Devletin buna bir sınır koyması Jipse 2 model sedansa 2 model başka yok demesi lazım.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.