Herkese selamlar, Bugun youtube da karşıma çıkınca artık sinirlendim ve paylaşmak istedim, bu engelli ötv mufiyeti sistemini suistimal edenler toplumsal adalet duygusunu yerle bir etmektedir. Bu ekonomik ortamda yeni çalışma hayatına başlayan gençler, 10-15 yıllık araçlara zor ulaşırken birilerinin bu ortamda böyle şeyler yapması gerçekten umutsuzluğa itiyor. Ben en başta söyleyeyim bu ötv sistemine, en pahalı vergiler ödenmesine zaten karşı olan biriyim. Şu anda en ucuz araçlar bile yüzde 80 ötv diliminde bu resmen artık kolay vergi alma yöntemi olarak hükümetin pek de vazgeçmek istemediği bir kalem olmuş. Ama asıl konuya dönecek olursak engelli muafiyeti sistemi artık revize edilmesi gerekmektedir. Bu iş bazı insanlar için 5 yılda bir araç değiştirme ve keyfiliklerle yakın akrabaların araç aldığı bir saçmalığa dönüşmüştür. kamertubeyoutube Herkese Merhaba! Ötv muafiyetli alınabilecek en hızlı araçlardan biri i20N, ile teslimat sürecinde sizlerleyiz. Serkan bey ve ailesine hayırlı uğurlu olsun. Keyifli araç alım sürecini bizlerle şeffaf bir şekilde paylaştığı için çok teşekkür ederiz. Tekrardan keyifli kullanımlarınız olsun dileklerimizi iletiyoruz. İyi dileklerinizi okuduğumuz yorumlarınızda görüşmek üzere. İyi seyirler dileriz. 🤩
HYUNDAI KAMER PLAZA (0362) 266 58 88
👇🏽SON YAYINLARIMIZA BAKMAK İSTERSENİZ 👇🏽
NE İSTEDİĞİNİ BİLMEK VE BİRAZ CESARET İLE TESLİMAT SÜRECİ | HYUNDAI IONIQ 6 2024
https://youtu.be/aj6-1kOd5tU
BAHANELERE YER YOK HERKES ARAÇ SAHİBİ OLACAK! | HYUNDAI 2024
https://youtu.be/49jo7U1u0M0
HERKES BİR GÜN TUCSON SAHİBİ OLACAK | HYUNDAI TUCSON
https://youtu.be/TjoG9tJhIGE
KENDİ SINIFININ TEK RAKİBİ YİNE KENDİSİ! | YENİ HYUNDAI i10 2023 | STYLE & ELITE DONANIM İNCELEME
https://youtu.be/QOdZ0E9IYSE
FULL DONANIM GÜÇLÜ PERFORMANS YENİ KONA N LİNE 4X4 | HYUNDAI 2023
https://youtu.be/lzGDqSWMcDA
GELENEK HALİNE GELEN BİR SEVGİ | HYUNDAI ELANTRA 2023
https://youtu.be/Giz_rQpj_yg
....... #KamerPlaza, #hyundaii20 , #Kamertube, https://www.youtube.com/watch?v=ni-BzHefJ5o |
ÖTV Muafiyetli i20N Alınması İlginç Değil mi?
-
-
Muafiyetli alanların yarısından fazlası hasta akrabası üzerine araç alan oğullar, torunlar veya damatlar. Sistem zaten yanlış, zaten suistimal ediliyor, i20n'e gelene kadar neler neler var. Zamanında bu indirimle e180, 320i alan tanıdıklarım oldu. Herkes engelli adayıdır bizim de başımıza gelebilir lakin ben bu ayrıcalığın uygulanmasına karşıyım, görüldüğü üzere birilerine maddi menfaat sağlamaktan öteye geçmiyor bu sistem.
-
yüzde 90 engelli birinin araç kullanmasını düşünmüyoruz herhalde. Zaten akrabaları alıyor aracı. asıl önemli olan bu indirim engelli insanlarımızın gerçekten hayatını kolaylaştırıyor mu ?
konu spor otomobil olunca amacından sapılmış olduğu görünüyor. Malesef sınıflandırma konusunda problemler var.
-
harbiden saçmalık olmuş
-
engelli vatandaşlarımız , 0-100 için 6 saniye ihtiyacı olduğu için alıyorlardır
-
Evet kayınçonun altına s..an ninesinin üstüne aldılar 95 yaşında, konuşamıyor ama 200 beygire ihtiyacı var. Tekerlekli sandalyeden inip buna biniyor.
-
Selamlar,
Videoyu dinledim. Alan arkadaş sanırım kızı için alıyor. Ülkemizde ÖTV muafiyet istisnası engellinin işini kolaylaştırması için sağlanan bir fayda. Kendim de %96 engeli olan bir vatandaşım. Yaşım 36 ve şimdiye kadar otomobil almak 1 kere nasip oldu. Geçenlerde parasını ödeyip ÖTV muafiyetli bir araç aldık. Ancak bu durumu 2 taraftan incelemek gerek. Benim eşim geçen sene ehliyet aldı ve otomobil ihtiyacımız vardı. Ama bu arkadaşların ihtiyacı var mı emin değilim. Diyelim ki baba engelli. Kendine araç alıyor, 5 yıl sonra kızına alıyor, 5 yıl sonra da oğluna alıyor. Bunu yapabilir mi evet. Kanun buna izin veriyor. Ancak bu durumları çok suistimal edenler var. Bence otomobili kullanacak kişinin aynı adreste ikamet etmesi gerekiyor. Yani aynı evde yaşamaları gerekiyor. Örnek veriyorum İstanbul çok büyük bir şehir. Kendisi Ataşehir'de oturuyor. Ama evi Avcılar'da olan oğlu için otomobil satın alıyor. Bu bence yanlış bir uygulama.
Sonuç olarak devlet bazı yasakları getiriyor. Görüldüğü gibi henüz yeterli değil. Ama bu işin tamamen kesilmesi gerçekten ihtiyacı olanlara problem çıkarabilir. Çünkü engelliler çok yüksek seviyelerde, yüksek maaş alan insanlar değiller maalesef. İstisna olabilir tabii.
Saygılarımla
-
Ahlak..
-
İmkan varsa kullanırsın bu suç değil sonuç olarak yakın akraba değilsen kullanma şansın yok insanlar uygun almak varken niye vergi versin ayrıca çoğu kişi arabayı vergisiz alıp fiyatlar artınca arabanın vergisini ödeyip normale çevirip satıyor -
Neden ÖTV denilen illet başımıza bela edildi ?
ÖTV nin KDV si de nedir diye sormak lazım önce değil mi? -
Şu arabayı 9 aydır kovalıyorum hava parası istemeyen bulamadım -
Mx5 kovalıyorlardı bir ara muafiyetle.. -
Buraya göre muafiyet ile sadece egea alinabilmeli -
Bu engelli raporundaki piyasadan haberiniz yok tabi. -
bir zümreye yapılan güzelliği suistimal etmekte üstümüze yok. bu nedenle engellilere yönelik ÖTV muafiyeti tamamen sona ermelidir.
-
saçmalamışsın
-
niye? hiç amacına uygun şekilde kullanılmıyor ki. devleti zarara uğratmaktan başka bir faydası yok.
-
Ağabeyim 43 yaşında ve 43 yıldır bakıma muhtaç şekilde yaşıyor, yeri geliyor altını temizliyoruz, yeri geliyor hastane hastane geziyoruz, yeri geliyor canı sıkılıyor gezmek istiyor, %98 engelli hem zihinsel hem de bedensel engelleri var, yani aslında 5 yaşında bir çocuk gibi tek başına hayatını idame ettirmesi imkansız. şimdi misal ben bu arabayı alsam((spor araba almayı savunmuyorum bu arada) hakk’a mı girmiş oluyorum! Ya da kimin neyin hakkında giriyorum… 43 yılldır annemin çektiği çilenin bedeli nedir ? Kaç para ile ödenir onu da bilmiyorum. Ve her gün dua ediyorum mal mülk umurumda değil hepsi gitsin yeterki şifasını bulalım ama o da yok:( Sonuç olarak Allah kimseye dermansız dert vermesin…
Millet olarak hep yanlış şeylere takılıyoruz buraya bazı şeyleri yazarken de gerçekten engelli olup burayı takip eden arkadaşlar olduğunu da unutmayın, farkında değilsiniz ama incitiyorsunuz…
Not: Bazı konularda düzenleme gelmesini en çok ben istiyorum hatta bazı araçları devlet belirleyip sadece bunu al da diyebilir ama kökten kalkmalı demek biraz acımasızlık sanırım. İyi günler
-
alıp 5 sene sonra tam fiyatına satıyorlar diye duymuştum. gerçekten ihtiyacı olana 0 ötv 0 kdv olmalı fakat her zamanki gibi yine ihtiyacı omlayanlar alıp takılıyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nuksws_99 -- 24 Ocak 2024; 16:0:51 > -
bekara kari bosamak kolay.
ne kadar suistimal edilirse edilsin, ne kadar sahte rapor verilirse verilsin engellilere taninan bu gibi basit haklara laf edilmesi sacma geliyor. bu hakki kullananlarin belki %90i suistimal ediyor ancak kalan %10 icin bile o %90a goz yumulmasi daha dogru bence. eger ortada bir haksizlik varsa da allah sorsun hesabini.
bizim milletin kiskancligi fesatligi bitmez. herkes elalemin derdinde, o otvsiz araba aldi, ogretmenler su kadar maas aliyor vs vs. kendine bakan yok...
engelli vatandaşlarımız , 0-100 için 6 saniye ihtiyacı olduğu için alıyorlardır |
Muafiyetli alanların yarısından fazlası hasta akrabası üzerine araç alan oğullar, torunlar veya damatlar. Sistem zaten yanlış, zaten suistimal ediliyor, i20n'e gelene kadar neler neler var. Zamanında bu indirimle e180, 320i alan tanıdıklarım oldu. Herkes engelli adayıdır bizim de başımıza gelebilir lakin ben bu ayrıcalığın uygulanmasına karşıyım, görüldüğü üzere birilerine maddi menfaat sağlamaktan öteye geçmiyor bu sistem. |
Ağabeyim 43 yaşında ve 43 yıldır bakıma muhtaç şekilde yaşıyor, yeri geliyor altını temizliyoruz, yeri geliyor hastane hastane geziyoruz, yeri geliyor canı sıkılıyor gezmek istiyor, %98 engelli hem zihinsel hem de bedensel engelleri var, yani aslında 5 yaşında bir çocuk gibi tek başına hayatını idame ettirmesi imkansız. şimdi misal ben bu arabayı alsam((spor araba almayı savunmuyorum bu arada) hakk’a mı girmiş oluyorum! Ya da kimin neyin hakkında giriyorum… 43 yılldır annemin çektiği çilenin bedeli nedir ? Kaç para ile ödenir onu da bilmiyorum. Ve her gün dua ediyorum mal mülk umurumda değil hepsi gitsin yeterki şifasını bulalım ama o da yok:( Sonuç olarak Allah kimseye dermansız dert vermesin…
Millet olarak hep yanlış şeylere takılıyoruz buraya bazı şeyleri yazarken de gerçekten engelli olup burayı takip eden arkadaşlar olduğunu da unutmayın, farkında değilsiniz ama incitiyorsunuz… Not: Bazı konularda düzenleme gelmesini en çok ben istiyorum hatta bazı araçları devlet belirleyip sadece bunu al da diyebilir ama kökten kalkmalı demek biraz acımasızlık sanırım. İyi günler |
Evet kayınçonun altına s..an ninesinin üstüne aldılar 95 yaşında, konuşamıyor ama 200 beygire ihtiyacı var. Tekerlekli sandalyeden inip buna biniyor. |
harbiden saçmalık olmuş |
Benzer içerikler
- kraftvoll yorum
- waterfall lastik yorum
- egzoz muayenesinden geçmenin püf noktaları
- miras kalan aracın intikali yapılmazsa ne olur
- nissan qashqai 1.5 dci hangi motor yağı kullanılır
- amperino resimleri
- kia sorento 2024 fiyat
- dacia jogger otomatik vites
- yeni audi a6
- chery euro ncap
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X