Şimdi Ara

Özel İthalat Araçlarda TAM ÖTV Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Özel İthalat edilmiş Yani bayi çıkışlı olmayan bir aracın ÖTV'sinin TAM ödenip ödenmediğini nasıl Anlarız ?

2.El bir araç bakıyoruz, kafamıza da yattı gibi ama araç özel ithalat , ÖTV'sinin tam yatırıldığını söylüyor satan kişi.

İşin içinden çıkamadım, Varsa bilgi verecek olan sevinirim

• Söylüyor ise İthalat belgeleri de vardır, isteyin göstersin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Panthér kullanıcısına yanıt
    Peki bu belgelerden ÖTV nin tam olup olmadığını nasıl anlayacağız
  • quote:

Orijinalden alıntı: Multistrada

Peki bu belgelerden ÖTV nin tam olup olmadığını nasıl anlayacağız
    Vergi dairesi makbuzu...

• Panthér kullanıcısına yanıt
    Tamam da Emsal Araçlara ne kadar ÖTV ödeniyor bilmek gerekmiyor mu bu durumda ?
  • quote:

Tamam da Emsal Araçlara ne kadar ÖTV ödeniyor bilmek gerekmiyor mu bu durumda ?
    Bizimki sadece fikir...

Madem böyle bir araç bakıyorsunuz, aynı aracın o dönemdeki fiyatı ve vergisini/oranını(yada her ne ise?) öğrenmek de size kalmış.

Önce siz aracın ithalat belgelerini isteyin, oradaki evraklara bakın ve oradan devam edin. Varsayım ile konuşmak boşa olur.

• Aracın ruhsat bilgileriyle vergi dairesine gidip öğrenebilirsiniz muhtemelen.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

Bizimki sadece fikir...

Madem böyle bir araç bakıyorsunuz, aynı aracın o dönemdeki fiyatı ve vergisini/oranını(yada her ne ise?) öğrenmek de size kalmış.

Önce siz aracın ithalat belgelerini isteyin, oradaki evraklara bakın ve oradan devam edin. Varsayım ile konuşmak boşa olur.

Alıntıları Göster
    Eyvallah, fikir için sağolun
  • quote:

Orijinalden alıntı: [GX]Bortu

Aracın ruhsat bilgileriyle vergi dairesine gidip öğrenebilirsiniz muhtemelen.
    Vergi dairesine sordum , mümkünde değil dedi

Aracın ilk ithal edildiğinde ilk beyanı hangi verdi dairesine yapıldıysa sadece orası görebilir diyor.

Muhtemelen İstanbul'dadır. Uğraşacaklarını da sanmıyorum
  • quote:

Vergi dairesine sordum , mümkünde değil dedi

Aracın ilk ithal edildiğinde ilk beyanı hangi verdi dairesine yapıldıysa sadece orası görebilir diyor.

Muhtemelen İstanbul'dadır. Uğraşacaklarını da sanmıyorum

Alıntıları Göster
    Ruhsat bilgileriyle durumu Cimer'e yazın olmadı. Eğer talebi maliye bakanlığına falan yönlendirirlerse cevabı daha kolay alırsınız.
  • [GX]Bortu [ kullanıcısına yanıt
    Mantıklı
  • böyle bir araç bulmuştum, araç tahditli görünüyordu gümrük müdürlüğünün izni olmadan satılamaz ibaresi vardı, satıcı ithalat belgeleri tam alım satımına herhangi bir mani yok demişti ama 2 gün sonra aracı satmaktan vazgeçtiklerini söylediler, garip bir durumdu moralim bozulmuştu çünkü araç çok temizdi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.