Şimdi Ara

yüzde 90 engelli.. ötv indirimli araç.. önemli bir soru??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
8.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar. babam 2012'den beri felç nedeniyle yüzde 97 özürlü durumda. hem fiziksel hem zihinsel nedenlerden "imza atamıyor" algısı yok gibi bir şey.

ötv siz araç almayı planlıyoruk. noter bununla ilgili mahkemeden izin almamız gerektiğini söyledi. 2004 yılında sıfır araç aldım ve onure etmek için babamın üzerine yaptım.

ancak mahkeme hastanın üzerine araç olduğu için yeni bir araç alınamayacağını söyledi.. 2004 aracı satabilmem için aynı merci izin vermiyor. ve araba elimde çürüyor. sadece maaş çekebilmem için vasi yetkisi verdi.
    hakim hiç bir şekilde beni dinlemiyor bile. bu durumda ne yapmam gerek. lütfen yardımlarınızı bekliyorum.

• Konu hakkında bilgim yok ama bildiğiniz iyi bir avukat varsa danışın . Avukatlar diye forum vardı oraya da sorabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samsun__ -- 14 Temmuz 2014; 2:51:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracı kasko yaptırıp pert edeceksiniz ya da tanıdığınızla anlaşacaksınız ondan borç almış gibi gösterecek sizi sonra aracınız hacizli olup yok paraya satılacak.

Şayet birinin hakkına girmek istemiyorsunuz hacizletin aracın sonra ihaleye girip kendi aracınızı değerinde almaya çalışrsınız.Sonra siz alamazssanız başkası değerinde alır.

Mahkeme parayı akrabanıza öder sizde ondan alırsınız.

Bunlardan kasko suçtur.

En iyisi hacizletmedir aracı.

Ama borcu babanızın borçlanması lazım mesela özel hastane vs. tanıdığınz varsa hastane masrafını ödemeyip hacizletin öyle hal etmeye çalışın.

Hakimle son kez konuşun derim bunlar dışında.
  • Sizinkinde nasıl olur bilmiyorum ama bir akrabanın babasıda akli yönden sıkıntılıydı onlar mahkemede akli dengesinin bozuk olduğuyla ilgili karar aldırıp evi müteahhide vermişlerdi. Sizde böyle bir heyet raporu alamıyor musunuz ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hacizletsek kasko yapsak pert yapsak -ki asla böyle bi şey yapacak değilim- bu durumlarda dahi babamın imzası gerekiyor.

hakim nuh diyor peygamber demiyor. arabayı satıp kendine harcamayacağın ne malum diyor. babamın zaten ehliyeti yok araba kullanamıyordu, arabayı ben aldım ben kullanıyorum dedim. olmaz diyor. her türlü dilekçeyi reddediyor.

akli dengesi bozuktur diye belge nasıl alınabilir. prosedürleri biliyor musunuz?
  • ahrar101 A kullanıcısına yanıt
    Bir akrabamız annesinin alzheimer hastası olması sebebiyle %96 raporuyla geçen yıl ötv'siz araç aldı.Onada ilk önce mahkemeden annesi adına alım satım yapabilmesi için izin kararı çıkartmanız lazım dediler. Oda vaktim yok hangi ara bunu yapayım diye sızlanıyordu daha sonra noter araç alımında bir sorun olmaz gelin biz size o vekaleti verilim dedi ve verdi onlarda gidip aracı aldılar şimdi kullanıyorlar.
  • Hocam ötv'siz araç almanın şartı, %90 ,özürlü raporu, ya da %90 ın altında ise rapor, H sınıfı ehliyet ve araçta tertibat değişikliği yapılmasıdır. Ötv'si araç alma hakkı 5 yılda birdir. gib in sayfasına girin, özelge talep formu doldurup vergi dairesine götürün, onlarda yazıyı alın, işleminizi yapın. Mahkemeyle bi işiniz yok (ötv yanıyla ilgili). Sonuçta mahkeme de bu tür durumlarda Maliyeden görüş istiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam aracın pert olması durumunda 5 yıl dolmadan ikinci bir araç alabiliyosunuz. bende geçenlerde araştırdım. şu yazıyı okumanızı öneririm.http://engelliler.gen.tr/f18/otv-indirimli-aracin-pert-olmasi-hurdaya-ayrilmasi-24158/
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.