Şimdi Ara

ACİL!!! Aracım kamyonet ama panelvan gözüküyor vergi ödemesinde fark oluyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
6.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Aracım 2009 fiorino.active combi mix modeli. Ruhsatta ve birkaç gün önce girdiğim muayene kağıdında cinsi kamyonet gözükmektedir. Şimdi vergisini ödeyecektim. Ancak vergi sitesinde aracın panelvan olduğu yazılıdır. Panelvan vergisi 859 TL iken, kamyonet vergisi 579 TL. Yani arada 300 TL kadar bir fark var. Aracım panelvan olmadığı için bunu ödemek istemiyorum. Başına bu tip bir durum gelen arkadaş varmı?
    İyi akşamlar
     ACİL!!! Aracım kamyonet ama panelvan gözüküyor vergi ödemesinde fark oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sçsb -- 30 Ocak 2014; 22:30:53 >

• beyler fikri olan varmı. Babam trafiğe gidecek sonrada vergi dairesine gitmeyi düşünüyor.
  • Sanırım aracın vergisini ilk kez ödüyorsunuz, maalesef devlet fazla vergi almak için böyle bir uygulama yapıyor.
    Trafikte kamyonet, vergide panelvan...
    Google da "fiorino mtv" şeklinde arama yapmanda fayda var...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alidolek

Sanırım aracın vergisini ilk kez ödüyorsunuz, maalesef devlet fazla vergi almak için böyle bir uygulama yapıyor.

hocam yok daha öncede netten ödüyordum. sanırım geçen sene uyanamadım durumu yine 800 lira gibi bişi ödemişim. Bu nasıl bir dolandırıcılıktır ya? Yarın babamı önce trafiğe sonrada vergi dairesine göndericem. Bu şekilde ödeme yapmayı düşünmüyorum. Tavsiyene de bakacağım. Teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: sçsö

quote:

Sanırım aracın vergisini ilk kez ödüyorsunuz, maalesef devlet fazla vergi almak için böyle bir uygulama yapıyor.

hocam yok daha öncede netten ödüyordum. sanırım geçen sene uyanamadım durumu yine 800 lira gibi bişi ödemişim. Bu nasıl bir dolandırıcılıktır ya? Yarın babamı önce trafiğe sonrada vergi dairesine göndericem. Bu şekilde ödeme yapmayı düşünmüyorum. Tavsiyene de bakacağım. Teşekkürler

sçsö hocam aracın vergisini ne yaptın...
    Kamyonet olarak mı, panelvan olarak mı ödedin?

• Konu açılmışken bende birşey sorayım. Bizim Renault Kangoo aracımız 85 hp ama vergide 105 beygir olarak gözüküyor. Bu fark acaba vergide etki yapar mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: batuhankaralar

Konu açılmışken bende birşey sorayım. Bizim Renault Kangoo aracımız 85 hp ama vergide 105 beygir olarak gözüküyor. Bu fark acaba vergide etki yapar mı?

Yapmaz hacim önemli. Vergide malesef panelvan vergisi ödüyoruz. Ulan bari 6 senede alt dilime düşürmeyin. 5 senede 6000 civarı mtv ödeyeceğim insafsızlar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Araba Pert Ama Vergi Borcu Geliyor
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Benimde aracım fiorino emotion. Baktım şimdi panelvan olarak gözüküyor. Bu ay 430 TL vergi ödedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Brian O Conner

Benimde aracım fiorino emotion. Baktım şimdi panelvan olarak gözüküyor. Bu ay 430 TL vergi ödedim.

Panelvan gozukmese kamyonet gozukse 280 ödeyecektin donemlik. Bu olayi gerçekleştiren serefli! Bakan yonetici her kimse Allah belasını versin o fark cocugundan ciksin

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sçsö

quote:

sçsö hocam aracın vergisini ne yaptın...
    Kamyonet olarak mı, panelvan olarak mı ödedin?

Baktim ama yapacak bisi yok devlet soyuyor iste bizi. Ula benim arabam kamyonet aile olarak kullaniyoruz en ufak ticari bi mal tasimayiz. Neden yuksek odeyecegim adi herifler. Ama Allaha havale etmekten baska care gözükmüyor

• eğer bir hata olduğunu düşünüyorsanız dosyanın bulunduğu trafik tescile gidip değişiklik yaptırabilirsiniz.
  • Ben de şimdi vergiyi öderken farkettim. Bizim 2013 model doblo camlı van kamyonet. Vergi dairesinde ise panelvan görünüyor.vergiyi epey fazla ödüyoruz.

• Kime derdini anlatacaksın, kör tutuğu hesabı, hele tutan devlet ise kurtuluş yok, benim partner da öyle Ruhsatta Kamyonet,

Vergi idaresinde Panelvan, Devlet isen arabamız Panelvan ise ruhsata da yaz itiraz etmeyelim yok eğer kamyonet ise

kamyonet üzerinden vergi al,
  • Gelir İdaresinin telefon üzerinde son beyanı "ruhsatta kamyonet olarak geçen aracın arka tarafında yolcu oturması için koltukları mevcut ise araç tipi vergi hesaplamasında "panelvan" dır. Panelvabların hız sınırı 110 olmak birlikte vergileri ortalama bir %30 daha fazla. Hesaplamak için https://www.hesapkurdu.com/trafik-sigortasi/h/motorlu-tasitlar-vergisi-mtv-hesaplama sayfasındaki aracı kullanabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hesapkurdu -- 16 Haziran 2017; 15:18:56 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.