Şimdi Ara

Doblo ve Fiorino vergi avantajı nasıl oluyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, bir çok kişiden Doblo 1.3 ve Fiorino tarzı araçların vergisi düşük oluyor diye duydum.
    https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/template.jsp?page=IVD_MENU_MTV

Bu adresten sorgulama yaptığımda bunlar sonuçta kamyonet geçiyor motor hacmi seçebileceğimiz bir yer yok.Azami ağırlık diyor. Azami ağırlık ne kadar ediyor bu araçlarda bilmiyorum.

2010 1.3 Fiorino alsam ne kadar vergi öderim?
    2010 1.3 Doblo alsam ne kadar vergi öderim?

Zorunlu Trafik sigortası ne kadar öderim?

Bu konularda bilgi verebilirseniz sevinirim.

Şimdiden Teşekkürler...

• şahıs, limited veya anonim şirketi olanlara avantajlı oluyor ticari araçlar. sıradan, maaşlı geliri olan bir vatandaşsanız avantajı yok.
  • Bende kamyonetlerde 1.900 cc ye kadar vergileri aynı diye biliyorum 1.3 1.9 farketmiyor.

Panaroma diye bilinen otomobil versiyonlarda durumlar değişebilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kapalı kasa olarak alıdğın araçların KDV sini + ÖTV sini şirketten düşüyorsun.

Geçen hafta kapalı kasa fiorino için 58 bin TL fiyat aldım
    KDV ve ÖTV 11 Bin civarı tutuyordu. Yani ileride ticari faaliyet gösterdiğinde ve fatura kestiğinde 11 bin lira KDV ödemeyeceksin anlamına geliyor

Ayrıca araç 4 yılda amortisman olduğu için yıllık gelir verginden her sene 15 bin civarı tutar düşülecek. Misal ben şahıs şirketiyim geçen sene 9 bin TL gelir vergisi ödedim bunu ödemeyecektim 4 sene boyunca. Basit şekilde böyle oluyor.

Ama bunları yapabilmen için öncelikle şirket sahibi olman ve ticari araç alman gerekiyor. Binek ve camlı koltuklu araçları geçiremiyorsun.
  • Sahislar icin vergi avantajı mtv de değil ötv de oluyor. Koltuklu ve camlı modellerde %15 ötv var. Binek otomobillerde ise %45ten basliyor.

Mtv de ise dezavantaj var. Verdiğiniz linkten Panelvanlari secmeniz durumunda vergilerini görürsünüz. 1.9 litreye kadar olanlar 1.6 litrelik otomobil ile aynı vergiyi ödüyor. Ayrıca vergi dilimi 6. yıldan sonra düşüyor.

Her yıl muayene, hız sınırının düşük olması, kışın şehirler arası kış lastiği zorunluluğu ve Istanbul'a iseniz 1. Köprü yasağı diğer dezavantajları.

Babam partner kullanıyor ve gayet mutlu. Yukardaki dezavantajlar sorun yaratmıyorsa alınıp binilir. Alırken fazla vergi vermek yerine taksit taksit ödemek mantıklı oluyor:)

• quote:

Orijinalden alıntı: forcsf

Sahislar icin vergi avantajı mtv de değil ötv de oluyor. Koltuklu ve camlı modellerde %15 ötv var. Binek otomobillerde ise %45ten basliyor.

Mtv de ise dezavantaj var. Verdiğiniz linkten Panelvanlari secmeniz durumunda vergilerini görürsünüz. 1.9 litreye kadar olanlar 1.6 litrelik otomobil ile aynı vergiyi ödüyor. Ayrıca vergi dilimi 6. yıldan sonra düşüyor.

Her yıl muayene, hız sınırının düşük olması, kışın şehirler arası kış lastiği zorunluluğu ve Istanbul'a iseniz 1. Köprü yasağı diğer dezavantajları.

Babam partner kullanıyor ve gayet mutlu. Yukardaki dezavantajlar sorun yaratmıyorsa alınıp binilir. Alırken fazla vergi vermek yerine taksit taksit ödemek mantıklı oluyor:)
    +1 hocama katılıyorum.vergiyi peşin odemekten se parça parça ödemek daha mantıklı geliyor bana.bendede reno Kango vardı.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.