Şimdi Ara

ÖTV ZAMMINA SES ÇIKARMAZSANIZ %40 OLAN ÖTV %50 'YE YÜKSELECEK (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
415
Cevap
1
Favori
13.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Zamlara geri dönelim millet. Bırakın din i imanı. Herkes inandıgı sekilde yasasın. Onun yeri burası degil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Meselenin özü beceriksiz ekonomi politikasıdır başka birşey değil. Avrupa krize girdi diye bütün büyüme durdu, ithalat darbe yedi. Bunun suçunu şimdi millet olarak biz mi çekmeliyiz. Madem beceremeyeceksiniz bırakın gidin bu işleri.

Dipnot: Darbe teşebbüsünde bulunan, kendini milletin efendisi sanan iki üç tane çapulcunun meselesiyle, bu meseleleri birbirine karıştırmayın. Haklıyken haksız konumuna düşersiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: roy84

quote:

Orijinalden alıntı: Gündüz06

quote:

Orijinalden alıntı: avensis42

2001 de batan gemi için o dönemdeki hükümete hesap sordunuz mu ?

Yavaş yavaş hesap sormaya başlıyoruz işte.80 darbesini yapanları bir cezalandıralım , Turgut Özal'ın katilini bulalım , sıra ona da gelir elbet.

Ecevit'ten de hesap soracağız.

yavas sorun,,,ne kadar abartmışsınız,

Hocam ironi yaptım ya , avensis42 sayfalar boyunca boş boş konuşunca laf sokayım dedim.
  • Biz diyoruz ki her şeyi planlı bir şekilde yapalım. Paramızın gücünü korurken, vatandaşımızın alım gücünü artıralım. Hiçbir zaman da vatandaşımız enflasyon baskısı altında kalmasın. Geçmişten bugüne baktığımızda vatandaşımızın alım gücü nerededir. Geri mi gidiyor, ileri mi gidiyor, baktığımızda ileri gittiğini görüyoruz.

bunlar da eksik kalanlar ben tamamlayayım dedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: asoz

İddialar Maliye Bakanı’nı ve ekibini kızdırdı.

Başta akaryakıt olmak üzere vatandaşı çileden çıkaran son zamların Maliye’nin kötü yönetiminden kaynaklandığına dair iddialar Maliye Bakanı’nı ve ekibini kızdırdı. Tam da Ak Parti’nin Genel Kurulu sonrası beklenen kabine değişikliği öncesi yapılan bu eleştiriler manidar bulunuyor. Maliye Bakanlığı kaynakları, “Tepkinin bize yönelmesi doğru değil. Bu önlem paketi Başbakan’ın onayı ve kararı olmadan hayata geçmez. ‘Kerhen imzaladık’ diyen bakanlar da kendilerini kurtarmaya çalışıyor” diyerek kendilerini savundu.

Vatan'ın haberine göre Maliye Bakanlığı’nın başta alkol ve akaryakıt olmak üzere vergi artışlarına gitmesine dönük tepkiler kabinede sıkıntı yarattı. Maliye Bakanlığı zamlarla ilgili eleştirilerin sadece kendi bakanlığına yönelmesine tepki gösterirken, bu kararın bir “hükümet kararı” olduğunu ve kabinedeki tüm bakanlar tarafından imzalandığını vurgulamaya başladı.

Maliye Bakanlığı kaynakları, özellikle de vatandaşın aleyhine olan bir vergi düzenlemesiyle ilgili Başbakan’ın onayı ve kararı olmadan adım atılamayacağını hatırlattı. Kaynaklar, kararın Başbakan’ın onayından geçtiğine dikkat çekti.

Bir Maliye Bakanlığı üst düzey bürokratı “Zamlarla ilgili Başbakan’a bilgi verildi. Bu konuda defalarca toplantı yapıldı. Hatta Başbakan bir paket hazırlandığını ve bunun orta ve üst gelir gruplarına etkisi olacağını kamuoyuna da söylemişti. Dolayısıyla karar detaylarıyla konuya hakim olan Başbakan’ın bilgisiyle ve onun kararıyla alınmıştır. Ayrıca kabinedeki tüm bakanların bu kararda imzası bulunuyor. Bu karar sadece Maliye Bakanlığı’na fatura edilemez” diye konuştu.

malasef bazı bakanların bu zamlarla ilgili ciddi anlamda tepkisi oldugu dogru ozellikle iktisadi persfektifi geniş olan bakanların ancak isim olarak bilmek mumkun değil cunku bazı bakanların eleştirisel yaklasım yapması daha onceki kabinenin gündemine gelmiş ve basbakan rte tarafından yasaklanmıstı.ates olmayan yerden duman cıkmaz bu haberdeki kerhen olarak bahsedilen 6 ya yakın bakan oldugu soyleniyor.

ben baska bir konuda yazdım belki arkadaslar okumustur vergi ile ekonomi politikası yürütmek tamamen basiretsizliktir.Vergi ekonomisi derken vergi alınması değil adaletsiz vergi alınması ve dolaylı vergiler ile gelir elde edilmesidir.

gelişmiş tum ülkelere bakın direk yada ana vergi denilen vergiler dolaylı olan vergilerin bir kac katıdır. yani bizim bildiğimiz kurumlar vergisi toplam vergi gelirlerinde cok usttedir.
    bizim gibi gelişmekte olan ülkeler diye nitelendirilen aslında 3. dunya ulkesi dediğimiz ülkelerde ise toplanamayan ana vergileri dolaylı vergilerle kapatılmaya calısılır

suan vergi oranların artması ile birlikteki en buyuk sorun da daha da buyuyecek adaletsizlik daha da artacaktır.kacakcılık...

malasef hukumet bu zamlarla aslında yıllardır savastıgı kacakcılıgın ekmeğine yag surdu bir çeşit kendi ayagına sıktı. artık bu işin geri donusu yok butce her sene yaklasık eski para ile 10 katrilyon acık ve hersene büyüyen cari acık neticesinde buna birde malasef enflasyonda eklenir kacınılmaz son tum cıplaklıgı ile gün yüzüne cıkar oda sosyal adaletsizlik yani bu kadar agır zamların surekli hale gelmesi enflasyonla birlikte malasef orta ve alt gelir grubu ile zengin insanlar arasındaki farkın acılmasına sebeb olur.

• Bu güne kadar hep akp'yi savundum ama bu sene akp'den nefret ettim yılların birikimi diyin artık gitme vakti geldi umarım halkımız tepkisini sanıkta gösterir
  • Memleketin bir bölgesinde çok hızlı bir nüfus artışı var. Ailelerde en az 7-8 çocuk. Bazı Avrupa ülkeleri el altından çeşitli fonlarla bu bölgedeki nüfus artışını destekliyor. Bunlara öğretmen, doktor, hemşire yetmiyor. Elektrik kaçak, vergi toplanamıyor. Bu çocuklar büyüyünce işsiz kalıyor. Kimi dağa çıkıyor, belki diğer bölgelerdeki yaşıtına göre on kat masrafa sebep oluyor.
    Nedense bütün olan biteni görmeyen, görmek istemeyen ve on yıldır iktidarda olan bir parti var. 40 yıl önce yapılmış 90 yaşına gelmiş darbecileri yargılamakla meşgul.
    Terörün gerçek sebebinin işsizlik olduğunu söyleyen fakat hızlı nüfus artışına karşı hiç bir şey yapmayan bu partinin beyin takımında kimlerin o bölgeden olduğunu merak ediyorum.
  • 1- Bazıları ağzına "din" kelimesini alan herkesten ölesiye nefret ediyor... yukarıdaki birkaç mesaj öncesinde bir vatandaş demiş ki ; KPSS sınavına başörtüyle giriyorlar, uyanın !!!
    Adamın 2012 yılındaki derdine bak arkadaş.. Resmen kin kusuyor, elinde fırsat olsa tüm çarşaflıların kellesini alacak ... Uzaya araç gönderdin de milletin başörtüsüne - çarşafına mı takıldı.. Sanane milletin ne giydiğinden bre haddini bilmez adam... Bu kafadaki insanlar zaten AKP hükümeti gökten altın yağdırsa yine de sırf dini geçmişleri olduğu için onları kötülemek adına herşeyi yaparlar..

KPSS=Kamu Personeli Seçme Sınavı=T.C. devletinin kurumlarında çalışıp halkın vergisiyle maaş alacak insan seçme sınavı
    eğer bu sınav İran gibi bir devlette yapılsa ve kara çarşaflı bayanlar girse gıkımı çıkarmam, saçma olur. ama Türkiye Cumhuriyeti devletinde yaşıyorsunuz, bu bir!
    2012 yılında derdim kara çarşaf gibi bir metaanın devlet işlerine bulaştırılmasınadır, bu iki!
    kimseye kin kusmuyorum, kelle falan da istemiyorum, bu üç!
    sen çarşafa girip başını örterek uzaya mı gideceğini sanıyorsun, bu dört!
    T.C. sınırları içinde yaşayan herkesin "uç" kıyafetler giymesinden rahatsız olurum, bu beş!
    HADDİNİ BİLMEK İSLAMIN ALTINCI ŞARTIDIR, BU ALTI!!!! laflarına dikkat edeceksin........
    ben de bir müslümanım, gökten altın yağdırmalarını değil, bu milleti ve devleti bölmemelerini, kendi yandaşlarına peşkeş çekmemelerini, milletten aldıkları yetkilerle bu milletin insan gibi yaşamasına hizmet etmelerini istiyorum, bu da yedi!
    Bu kadar laf anlayana yeter sanırım, herkes üslubuna dikkat etsin

• quote:

Orijinalden alıntı: knopix2626

1- Bazıları ağzına "din" kelimesini alan herkesten ölesiye nefret ediyor... yukarıdaki birkaç mesaj öncesinde bir vatandaş demiş ki ; KPSS sınavına başörtüyle giriyorlar, uyanın !!!
    Adamın 2012 yılındaki derdine bak arkadaş.. Resmen kin kusuyor, elinde fırsat olsa tüm çarşaflıların kellesini alacak ... Uzaya araç gönderdin de milletin başörtüsüne - çarşafına mı takıldı.. Sanane milletin ne giydiğinden bre haddini bilmez adam... Bu kafadaki insanlar zaten AKP hükümeti gökten altın yağdırsa yine de sırf dini geçmişleri olduğu için onları kötülemek adına herşeyi yaparlar..

KPSS=Kamu Personeli Seçme Sınavı=T.C. devletinin kurumlarında çalışıp halkın vergisiyle maaş alacak insan seçme sınavı
    eğer bu sınav İran gibi bir devlette yapılsa ve kara çarşaflı bayanlar girse gıkımı çıkarmam, saçma olur. ama Türkiye Cumhuriyeti devletinde yaşıyorsunuz, bu bir!
    2012 yılında derdim kara çarşaf gibi bir metaanın devlet işlerine bulaştırılmasınadır, bu iki!
    kimseye kin kusmuyorum, kelle falan da istemiyorum, bu üç!
    sen çarşafa girip başını örterek uzaya mı gideceğini sanıyorsun, bu dört!
    T.C. sınırları içinde yaşayan herkesin "uç" kıyafetler giymesinden rahatsız olurum, bu beş!
    HADDİNİ BİLMEK İSLAMIN ALTINCI ŞARTIDIR, BU ALTI!!!! laflarına dikkat edeceksin........
    ben de bir müslümanım, gökten altın yağdırmalarını değil, bu milleti ve devleti bölmemelerini, kendi yandaşlarına peşkeş çekmemelerini, milletten aldıkları yetkilerle bu milletin insan gibi yaşamasına hizmet etmelerini istiyorum, bu da yedi!
    Bu kadar laf anlayana yeter sanırım, herkes üslubuna dikkat etsin

Çarşaflı veya başörtülü olmak uçsa, senin kafa yapına göre bikini de uçtur, mini etek de uçtur... gidip de plajdaki bayanlara da "niye uç giyiniyorsunuz" diye çemkiriyor musun acaba çok merak ettim..

Kurtuluş savaşı zamanındaki fotoğraflara iyi bak... O çarşaflı kadınlar cepheye mermi taşıyorlardı, senin gibi tarihini bilmez nesiller türesin diye değil, dini inançları vatan savunmasını kutsal saydığı için... şu zamanda da şehit ailelerine bir bak, çoğunluğunun başının kapalı insanların çocukları olduğunu göreceksin, tabi işine gelirse...

Kimin ne giyiceğini veya ne giymeyeceğini söylemek senin asla HADDİNE değil... Birileri dini inançları kullanıp halka zulmediyor diye şikayetin varsa bu tamamen başka bir konudur... Git tarihini öğren,bireylere söv ama kimsenin dinine sövme, çünkü bu da senin haddine değil... Süleyman Demirel'in mitinglerde Kuran-ı kerim öptüğünü, Çiller'in başına eşarp geçirip miting yaptığını, M.Kemal'in yola çıktığında halka; amacım İslam'ın kurallarını ve kurumlarını korumak, halifeliğin elden gitmesini engellemektir diye vaadettiğini de unutmayacaksın...

Bu ülke çoğunluğu müslüman bir ülke, bir politikacı vatandaşın desteğini arkasına almak istiyorsa ilk başvuracağı şey dini semboller oluyor... Burada dini kullananın suçunu bir dinin tüm mensuplarına yüklemek cahilce bir davranıştır...

Ben de hükümet eleştirisi yapıyorum, tamamen rasyonel gerçeklere dayanarak, senin gibi bu yazıyı dinine bağlı insanlara nefret kusarak yazmıyorum, aksine şuanda gerçekten düşünce yapından ötürü sana acıyorum, hayatında sadece birkaç ay tarihini öğrenme hevesi içinde olsaydın bu satırları yazdırmazdın ...
    Allah ıslah etsin...

• "Zam yapmayalımda Yunanistan gibi mi olalım ?"

İstanbul Anadolu yakası kadar nüfusu olan ülkeyle kıyaslanıyorken daha neyi konuşuyorsunuz ki anlamadım.
  • Bu tür zamlar karşısında halk olarak genel tavrımız ilk birkaç gün hararetli bir şekilde zammı yapanları eleştirmek sonrasında ise herşeyi unutup hayatın akışına usulca geri dönmek olmuştur hep. Bu sadece zamla alakalı da değil, daha dün haburdan gelenleri, suriye gibi silik bir ülkenin uçağımızı düşürdüğünü, 25 tane çocuğun cephanelikte patlamayla kaybedildiğini vs vs vs hepsini unuttuk yarın bu zammı da unutacağız gelecek zamları da...

Toplumsal tepki basın bildirisiyle, sokaklara dökülmeyle ya da forumdan ülkeyi bu hale getirenlere lanet okumakla da olmaz. Şu eleştirdiğimiz hükümetin oyları sürekli artıyorsa burada bir yanlış vardır bana göre bu zamları yapanlara bu cesareti veren şey ülkedeki her iki kişiden birinin bu zihmiyeti desteklemesinden başka birşey değildir.

Yazılacak çok şey var lakin yazmanın faydası olmuyor bünyenin kimyasını bozmak dışında....

• quote:

Akp Akp Akp ne partiymiş valla bravo.

Makarna dağıtır , kömür dağıtır halk sevinir.Ama aynı halk demez ki beni makarnaya kömüre muhtaç edenlere ben neden oy veriyorum ?

Din derler , sadece müslümanlığı içki içmeyerek cuma nazamına giderek ( gösteriş amaçlı ) yerine getirmeye çalışırlar ve bizim halkımız da kanar.Aslında kanar felan değil onlar bizden daha akıllı bakmayın siz Anadolu insanı felan diyoruz da bir tane Kayseri'li bize ticarette çok rahat kazıklayabilir mesela.

Bunların hepsinin işine geliyor.Çünkü bir şekilde sırtlarına dayamışlar bu hükümete, onlar hükümete yalakalık yapıyor hükümette bunlara bir şekilde rant sağlıyor.Olmadı çocuklarını işe alıyor.

Ondan sonra da dini alet eder bu kişiler Allah Allah diye üstümüze yürürler.Peki ben desem ki bu insanlar yüzünden ben dinden soğudum ? Evet soğudum arkadaş , dinimi yeterince yerine getirmeye çalışıyorum ama bu tüp insanları görünce farklı düşüncelere kapılıyorum. ( insan demeye dilim varmıyor ama neyse )

Geçen bu zamlarla ilgili konuda uzunca yazmıştım bir kaç kişi çıkıp bir yerlerini kıvırdılar.Şimdi o kişiler yine gelsin yine bir yerlerini kıvırtsınlar da bir daha göreyim.

Hangi müslümanlık da Başbakan cuma namazına geç kalacağı anlaşılınca ezan 15 dakika geç okunur ? Dünyanın neresinde olur bu bana bir açıklayın , hangi Allahın kulu için böyle bir şey yapılır ?

Müslümanlık tasarrufluk değil mi ? Bize başbakan tasarruflu olun sigara içmeyin şu araca binin demiyor mu ? O zaman bu başbakanın neden takım elbiseleri 10 bin dolardan başlıyor ? Neden karısının başörtüsü binlerce euro'dan başlıyor ? Hani müslümanlık tasarruftu ?

Ya daha söyleyeceğim çok şey varda ceza almak istemiyorum.

Çıkın sokağa bakın müslümanlığın birinci şartı türban ya , çıkın bakın sokağa başında türban olup da elinde oje , ayağında oje , memeleri açık kaç tane kadın göreceksiniz ?

Türban müslümanlık için gerekiyor da ? !!! Oje namazı bozmuyor mu ?

İşine gelince böyle , işine gelince şöyle..Ya ne güzel memleket ..İşin acı yanı ne biliyor musunuz .Hem Akp başta Tayyip olmak üzere ve , çevremizde bu adamları savunanlar bir gün bu ülkenin başına bir şey geldiğinde kuş olup uçacaklar yanar yanar ona yanarım.

makarna kömür makarna kömür makarna kömür bukadar tevbe etsen günahların silinecek be heryerde aynı nakarat= kömür makarna makarna kömür kömür makarna makarna kömür.
    gelecek seçimde chp yeni rakı dağıtacak rakı şarap rakı şarap rakı şarap içersın beyaaa atarsın düşmana bir top

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: The Division Bell

quote:

Orijinalden alıntı: newerdais

ben türküm kalü beladan beri müslümanım elhamdulillah

Geçen sayfada bir mesaj yazmıştım, gerçi silmişler. : )

Türklerin başına gelen en büyük talihsizlik belkide islamiyetle tanışmalarıdır demiştim.

Tezimi şu hal, hareket, düşünce ve tavırlarınla birkez daha doğruladığın için teşekkür ederim arkadaşım. : )

senin başına gelecek enbüyük talihsizlikte benle tanışman olacak

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Oğlum hapse atıyorlar ya, nereye ses çıkartıyorsun..
    İleri demokrasimiz var kimse bilmiyor mu !!!
  • quote:

quote:

Akp Akp Akp ne partiymiş valla bravo.

Makarna dağıtır , kömür dağıtır halk sevinir.Ama aynı halk demez ki beni makarnaya kömüre muhtaç edenlere ben neden oy veriyorum ?

Din derler , sadece müslümanlığı içki içmeyerek cuma nazamına giderek ( gösteriş amaçlı ) yerine getirmeye çalışırlar ve bizim halkımız da kanar.Aslında kanar felan değil onlar bizden daha akıllı bakmayın siz Anadolu insanı felan diyoruz da bir tane Kayseri'li bize ticarette çok rahat kazıklayabilir mesela.

Bunların hepsinin işine geliyor.Çünkü bir şekilde sırtlarına dayamışlar bu hükümete, onlar hükümete yalakalık yapıyor hükümette bunlara bir şekilde rant sağlıyor.Olmadı çocuklarını işe alıyor.

Ondan sonra da dini alet eder bu kişiler Allah Allah diye üstümüze yürürler.Peki ben desem ki bu insanlar yüzünden ben dinden soğudum ? Evet soğudum arkadaş , dinimi yeterince yerine getirmeye çalışıyorum ama bu tüp insanları görünce farklı düşüncelere kapılıyorum. ( insan demeye dilim varmıyor ama neyse )

Geçen bu zamlarla ilgili konuda uzunca yazmıştım bir kaç kişi çıkıp bir yerlerini kıvırdılar.Şimdi o kişiler yine gelsin yine bir yerlerini kıvırtsınlar da bir daha göreyim.

Hangi müslümanlık da Başbakan cuma namazına geç kalacağı anlaşılınca ezan 15 dakika geç okunur ? Dünyanın neresinde olur bu bana bir açıklayın , hangi Allahın kulu için böyle bir şey yapılır ?

Müslümanlık tasarrufluk değil mi ? Bize başbakan tasarruflu olun sigara içmeyin şu araca binin demiyor mu ? O zaman bu başbakanın neden takım elbiseleri 10 bin dolardan başlıyor ? Neden karısının başörtüsü binlerce euro'dan başlıyor ? Hani müslümanlık tasarruftu ?

Ya daha söyleyeceğim çok şey varda ceza almak istemiyorum.

Çıkın sokağa bakın müslümanlığın birinci şartı türban ya , çıkın bakın sokağa başında türban olup da elinde oje , ayağında oje , memeleri açık kaç tane kadın göreceksiniz ?

Türban müslümanlık için gerekiyor da ? !!! Oje namazı bozmuyor mu ?

İşine gelince böyle , işine gelince şöyle..Ya ne güzel memleket ..İşin acı yanı ne biliyor musunuz .Hem Akp başta Tayyip olmak üzere ve , çevremizde bu adamları savunanlar bir gün bu ülkenin başına bir şey geldiğinde kuş olup uçacaklar yanar yanar ona yanarım.

makarna kömür makarna kömür makarna kömür bukadar tevbe etsen günahların silinecek be heryerde aynı nakarat= kömür makarna makarna kömür kömür makarna makarna kömür.
    gelecek seçimde chp yeni rakı dağıtacak rakı şarap rakı şarap rakı şarap içersın beyaaa atarsın düşmana bir top

Bu kadar yazının içinden makarna kömüre mi takıldın sadece ? Diğerlerine verecek cevabın yok herhalde ?

O zaman senin çalıştığın yerden devam edelim.. buzdolabı , çamaşır makinesi diyeyim ? Belediyelerin 100 ila 500 lira arasında yaptıkları yardımlardan bahsedelim ?

Elit kesime ücretsiz tatil , uçak biletinden bahsedelim ?

Açın gözünüzü , bizim paramızla bize yardımda bulunuyorlar sonra padişahım çok yaşa , Allah başımızdan eksik etmesin oluyor..

• quote:

İçerim , hergün içerim rakı şarap bira ne bulursam içerim , dibini görene kadar içerim.

Evet ben alkoliğim.

Ama zararım kendime ,sizin dini kullandığınız gibi içki içmeyi gösteriş amaçlı yapmıyorum.
  • hani herşey çok iyidi ımf borç veriyordk bilmem kacıncı devlet olduk 1. için yarışyrdk noldu

halen partilerle uğraşın halk daha büyk oldunu ne zaman anlayacaksınız acaba ama nerede bizde birlik beraberlik
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: The Division Bell

quote:

ben türküm kalü beladan beri müslümanım elhamdulillah

Geçen sayfada bir mesaj yazmıştım, gerçi silmişler. : )

Türklerin başına gelen en büyük talihsizlik belkide islamiyetle tanışmalarıdır demiştim.

Tezimi şu hal, hareket, düşünce ve tavırlarınla birkez daha doğruladığın için teşekkür ederim arkadaşım. : )

senin başına gelecek enbüyük talihsizlikte benle tanışman olacak

Napacan kılıçtan mı geçireceksin.

Kellem tiz vurula o halde.

• burası siyasi bir konuya kaymış bir kısmı hükümete ve halka sövüyür bir kısmıda arada dinimize sallıyor iyi tere tezgah açmışlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: atmaca57

burası siyasi bir konuya kaymış bir kısmı hükümete ve halka sövüyür bir kısmıda arada dinimize sallıyor iyi tere tezgah açmışlar

Haberiniz yok sanırım, forumda artık siyaset, din vs konuşmak serbest.
    Hatta ırkçılık, hakaret, küfür, tehdit aklınıza ne geliyorsa söyleyebilirsiniz.
    Bütün yasaklar kaldırıldı..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.