Şimdi Ara

ÖTV ZAMMINA SES ÇIKARMAZSANIZ %40 OLAN ÖTV %50 'YE YÜKSELECEK (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
415
Cevap
1
Favori
13.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Nirvana333

quote:

Orijinalden alıntı: alvarez

Elimden geleni şahsen yapıyorum ama bu millet unutmak üzerine ve yoluna devam etmek üzerine kurulmuş.

Sydyney'de Türk parasıyla 5 kuruş benzin zammı yapıldı.Halk ayaklandı. (Kaldıki sydney dünyanın en huzurlu en olaysız ülkelerinden asıl onlarda bu kültür gelişmemeli.)

aynı gün devlet yine türk parasıyla 15 kuruş indirim yaptı.

çağdaş toplum başka birşey!

Şimdi de ÖSS'yi kazanamayan 1 milyon küsür gence vergi borcu gelmiş. kendi sigortalarını yapacaklarmıs
  • quote:

Orijinalden alıntı: newerdais

quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: evolvo

Eskiden 'ne bilem ben' diye bir söz vardı, köydeki tarlada çalışan adamlar köy gençlerinden üniversitede okumuş, mürekkep yalamış olanların sözünü ciddiye alır, 'okumuş adam elbet bir bildiği vardır' derdi. Şimdi herkes maşallah çok biliyor, biraz kafası çalışan okumuş insanların çoğu durumdan rahatsız, ama iki lafı bir araya getirmeyen millet 'ya bu adamlar birşeyden rahatsız, bunların çoğu da okumuş adamlar, ne diyor acaba bunlar, dedikleri doğru olabilir mi?' demiyor, 'bunlar elit tabaka, dinsiz' deyip geçiyor.

eskiden öğrenci aile büyükleyinden birini görünce ayağa kalkıp saygı gösterirdi
    şimdiki okumuş öğrenci ayağını ayağının üstüne atıp saygısını gösteriyor! s dergibi.
    kimyaziyor ders kitaplarını ingilteremi? saygısız insan 7 üniversite bitirmiş olsada bana göre
    mahlukattır kişinin hayran olduğuna bakıp ne b olduğunu anlarız.

Bunların hepsi beyninize yerleşmiş gereksiz ilüzyonlardan ibarettir. Dedeme çok saygı duyardım. Nur içinde yatsın. Memleketinde ortaokul olmadığı için ortaokulu eğirdir'de, lise'yi Afyon'da okumuş, Vilayetler bursuyla İTÜ İnşaat'ta okumuş, İnşaat yüksek mühendisi olmuş. Memleketinin ilk mühendisi olarak çıkmış. Kardeşini okutmuş, avukat yapmış, memleketin ilk avukatı da kardeşi olmuş. Isparta gibi bir ilden Sülo döneminde CHP milletvekili seçilmeyi başarmış, memleketinin ilk milletvekili olmuş. Kendisine de hep saygılı oldum. Ama ilişkimiz sevgiye bağlıydı. Arkadaşçaydı daha çok. Önünde bacak bacak üstüne atardım, zira ben böyle gördüm. Oğullarının sigara ve içki içtiğini bilen biri olarak "önümde sigara içebilirsiniz, içkili sofrada siz de için" diyen bir adam neticede. Bu bacak bacak üstüne atma meselesi saygısız olduğum anlamına gelmez. Onun ismini taşıyan biri olarak, ona saygısızlık etmem mümkün değil. Kısaca insanları basit bir iki davranışlara göre yaftalamak yerine, onları tanıyıp, genel hal tavır davranış ve büyüklere saygı biçimini anladıktan sonra kulp takacaksanız takarsanız faydalı olur. Zira herkes sizinle aynı kültürü paylaşmıyor, paylaşmak zorunda da değil.

rahmetlik dedeniz ingiliz eğitimi almış
    dededen toruna kemikleşmiş bir şekilde gider bu aydın görüş adetleri.
    biz inandığımız gibi yaşarız siz yaşadığnız gibi inanırsınız.

Isparta / Sütçüler'den Sülüman Demirel'in okuduğu okullarda, medrese mezunu imam babanın oğlu olarak İngiliz eğitimi almışlar... Helal sana. Yürü, kim tutar seni. Kesseler acımaz bu dakkadan sonra.

Saygı evrensel bir kavramdır. Detayına takılmayın. Detayına takılırsanız bir Japon gelir duman eder gider sizi. İngiliz'le yan yana, ağzınız açık kalırsınız... Anlayana...

Terbiye'de önemli tabi. Had denen birşey vardır. Milletçe iyiden iyiye alıştık hadsizliğe. Haddini bilmek ve konuşma dili ve insanlara davranışla saygılı olmak daha önemli. Ancak bu aralar herkeste bir etiketçilik var. Farkında değil kimse; ama içi boş davranışlara kapılıp gitmece çok. Detaylara önem verirken işin özünü kaçırmayın da gerisi önemli değil. O zaman konuşuruz eğrisini doğrusunu. Şimdi ne desem boş. Ha ha, ben İngiliz kırmasıyım...

• quote:

Orijinalden alıntı: t8nx81tn

Mesajların tamamına yakını benim görüşlerimin tam tersinde yazılıyor.
    Ama sevindirici bir şey var ki seviye genelde düşmüyor, üslup bozulmuyor.
    Her fikire tahammüllü olmayı bilmek, yazılan bir görüşe karşı eğer fikrin varsa yazabilmek, yoksa da o nedenle hakaret etmeyi seçmemek gerek.

Yukarıda yazan arkadaşlara şu konuda katılıyorum. Ülke halkı gerçekten kutuplaşmış durumda. Birbirinden ölesiye nefret eden azımsanmayacak sayıda kişiler var. Karşı fikri dinlemeye, anlamaya hiç bir niyet yok. Sadece onun bildiği kayıtsız şartsız doğru. Bu kutuplaştırmayı gerçekleştiren ise evet bu hükümet dönemidir. Ancak bundan kaçmak mümkün değildi. Bu ülke eskisi gibi sadece belli bir görüş doğrultusunda yönetilse, bunlar bu ülkenin sahibi olarak sadece kendilerini görüp kendilerine imtiyazlar biçmeye devam etse ve bir zaman gelip hep o hor görülen, itilip kakılan, sesi dikkate alınmayan o halk kitlesinin temsilcisi olduğunu söyleyen, onlara hitap eden bir parti iktidara gelmemiş olsa o zaman kutuplaşma olmaz, bu devran döner giderdi. Ve bu kutuplaşmayı biz farklı bir şekilde 12 eylül öncesi sağ ve sol olarak görmüştük. Sonu ihtilalle bitmişti. Bu kutuplaşma bana göre daha da keskinleşecektir. Bir taraf diğerini anlamaya çalışmadan öfkesinin esiri olarak cahillikle, oy satmakla, onlara koyun, bidon kafalı demeye devam ettiği sürece ve diğer taraf da devamlı provokasyona gelip, candaş medyanın gazıyla sanki hep yarın şeriat geliyormuş, yaşam tarzları tehdit altındaymış, yeterince içemiyormuş, memleket satılmış bitmiş biz kirada oturuyormuşuz (onlara kalsa sınırlara duvar örüp liberal ekonomiyi silip kendi aramızda takılacağız, merkez devletçi anlayışla her şey zarar edecek) ekonomi bitmiş (bu kadar az çalışıp, her şeye ama en ucuzuna, en üst düzeyde maaşla sahip olmak isteyen vatandaş modeli bulunmaz) biz yanmışız, bitmişiz vs.vs. lafları ile suçluyor.

Bu günler güzel günler. En sert bildiğimiz elmasın bile yıprandığı malum. Bu iktidar da yıpranacaktır ve özellikle bu terör bence akp yi bitirecektir. İşte ondan sonrasında başka iktidarlarla veya koalisyonlarla bu ülke nereye yelken açar, nsıl yönetilir Allah sağlık verirse görürüz. özellikle ben görmeyi çok istiyorum. O zaman şimdi devamlı saydıranların ne konuşacağını, ne yazacağını çok merak ediyorum.

Merhaba,

Öncelikle AKP'ye ve bu gorüse omrum yettikçe oy vermeyecek biri olarak cevaplamak istiyorum bazı şeyleri.
    Birincisi akp bu ülkeden gittiği gün, ülke büyük bir kriz yaşayacak o kesin. ama bazen 3 adım ileri gitmek için bir adım geri gitmek gerekir.

ülkedeki zenginlere paranızı ülkede tutun diyip,ara karşı gelen iş adamları ki uzanlar,doğanlar,koçlar,boynerler ne durumda biliyoruz.Bu işadamları korku ve tehditle paralarını ülkede tutuyorki ülkede para rezervi var.He bu kötü bir şey mi değil.Ama bunun karşılığında neleri,nasıl elde ediyorlar bakmak lazım.

Örneğin üsküdar'da bir süpermarketi olan kiler'in şu türkiye'nin en uzun binasına sahip olduğundan başlayip en 1 dakikada 10 ornek verebiliriz. Ya da sokaktaki türbanlı hanımefendilerde üstü açık mercedesler ,louis vutton cantanlarla gezenleri gormussundur.

Daha çok değil bugün,OSS'yi kazanamayan gencler için ki az bir rakam değil çıkan borclandırmayı duymussundur.

AKP bugune kadar ekonomide basarılı gozuktuyse tamamen miras yemesindendir.ama artık yiyecek miras kalmadıgı için (ozellestirmeler yuzunden) şimdi halka kucak actılar.

Yazık degilmi dünyaya bir kere geliyoruz arkadasım. hepimizde en az ortalama 25 sene yedik. kaldı kac senemiz. 20.000 euroya binilen arabalara sen burada 80.000 euroya biniyor 3 milyar vergi oduyorsun. adam 649 dolara iphone alıyor sen 3350 tl .

Adam şehir dısında universite kazanıyor kirasını devlet oduyor. sende aldıgın bursu işe girince maasından kesiyorlar.

Artık bence biraz gozumuzu acalim cunku biz ornegi var. zordan gelen miletiz.

canakkale savası mesela.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: knopix2626

Olay siyasete kaymış iyice. Bunca sayfa var bir sonuç yok! Ben aracıma en kısa zamanda “bu araç dünyanın en pahalı yakıtını kullanıyor” yazdıracağım, var mı katılan?
    Gençliğe hitabeyi okuması lazım düşünen, geleceği için endişelenen herkesin. Ben kendim için değil çocuğum için endişeleniyorum! Bunların niyetleri belli değil diyenler var, niyet apaçık belli, ülkeyi bölmek, peşkeş çekmek, sülalesine yetecek malı oluşturup misyonu tamamlanınca bir başka coğrafyada gününü gün etmek!
    Bu plan çoook uzun yıllardır el altından, çaktırmadan, korkutmadan, ürkütmeden, şaşılacak bir sabırla dantel gibi işlendi, ve bugünlerde meyvelerini topluyorlar!
    Eskiden hiçbir sınava başı örtülü girilemezken, KPSS’ye kara çarşaflı bayanlar giriyor! EY TÜRK MİLLETİ…………………..

sınavda çarşaflı görmüş ürkmüş sizin olduğunuz heryer bir plaj havasında olmalı kabaktarlası olmayınca zorunuza gider illa bişeymi görmek sitiyorsun!

yoruma,kafa yapısına bak!!!! sana ne diyeyim, sükut altındır diye diye bu hale geldik zaten, yazık!!!!

• muhalefet bu kafda giderse admalar 2023 değil 2053'ü düşünürler
  • Her zaman söylemişimdir: Eleştiri anlayana yapılır ve anlayanına kıymetlidir.Ağzını açtın mı tomaları,robocopları buluyorsun karşında.Osmanlı gibi vatandaşın yönetimden çook uzak kaldığı bir devlette bile Celali İsyanları çıktı.Bu kadar ağır vergi yükü iyi demez.
  • Adamlar gemiler alıyo uçaklar alıyo, onların parasını biz benzin alırken araba alırken ödüyoruz , Ey Türk Milleti akılanın artık.
  • sizler vatan millet sakarya dedikçe daha bu devletler çok iteler çok.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Nirvana333

quote:

Elimden geleni şahsen yapıyorum ama bu millet unutmak üzerine ve yoluna devam etmek üzerine kurulmuş.

Sydyney'de Türk parasıyla 5 kuruş benzin zammı yapıldı.Halk ayaklandı. (Kaldıki sydney dünyanın en huzurlu en olaysız ülkelerinden asıl onlarda bu kültür gelişmemeli.)

aynı gün devlet yine türk parasıyla 15 kuruş indirim yaptı.

çağdaş toplum başka birşey!

Şimdi de ÖSS'yi kazanamayan 1 milyon küsür gence vergi borcu gelmiş. kendi sigortalarını yapacaklarmıs

erkek dediğin 18 yaşında babadan kesilir bu zaten hep var.
    okumuyorsa çalışmıyorsa sigortasını kendisi yapması gerekiyor. bu yeni bir şey değil ki.

• Üniversiteyi kazamadıysa ve 1 sene daha çalışıp tekrar girmek istiyorsa devlet bu gence yok sen bir işe gir SSK pirimini öde diyor...Adam işe girse nasıl ders çalışşın, nasıl sınava hazırlansın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: D-Assault

Üniversiteyi kazamadıysa ve 1 sene daha çalışıp tekrar girmek istiyorsa devlet bu gence yok sen bir işe gir SSK pirimini öde diyor...Adam işe girse nasıl ders çalışşın, nasıl sınava hazırlansın?

Üniversite zorunlu eğitim kapsamında mı? Hayır.

Devlet üniversite okumayı zorunlu kılarsa ancak sigortasını karşılar.

• manidar
  • quote:

Orijinalden alıntı: DXM06

manidar

eyvah eyvah diziyi izleyenler anlayacak çok ince görmüşler,ufukta bir joffreyımı gözüktü ne.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DH-ALEMDAR

İhtiyarların elini taşın altına koyması lazım zamanında demirelim cumhurbaşkanlığını nasıl engelledilerse buna benzer bir operasyon yapmaları lazım çünkü ülke bölünmeye gidiyor mazallah..Keşkeler bazen anlamsız ama demeden geçemiyor insan keşke rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu devlete baş olsaydı, bundan sonraki temennimde öyle güzel insanların adam gibi adamların devlet kademelerinin en üstlerinde yer alması..Bunun için dua edip çalışmalıyız..

Kurtlar Vadisini fazla kaçırdın galiba genç adam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: avensis42

İnanınız ki tahmininizden çok daha çeşitli haber kaynaklarını her gün incelerim,atgözlüğü ile konulara bakacak yaşı çoktan geçtim.Ne tür bir durumun içinde olduğumuzu geniş perspektiften görebiliyorum ve inanın ki çok üzülüyorum.(Yitirdiğimiz/yitireceğimiz şeylerin yanında bu uçak ve inşaat devede kulak.)Saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DXM06

quote:

Orijinalden alıntı: D-Assault

Üniversiteyi kazamadıysa ve 1 sene daha çalışıp tekrar girmek istiyorsa devlet bu gence yok sen bir işe gir SSK pirimini öde diyor...Adam işe girse nasıl ders çalışşın, nasıl sınava hazırlansın?

Üniversite zorunlu eğitim kapsamında mı? Hayır.

Devlet üniversite okumayı zorunlu kılarsa ancak sigortasını karşılar.

Başka bir konudan bahsediliyor. İşsizlere de zorunlu sağlık sigortası geldiği için ayda 200 küsür TL ödeme çıkıyor. Ödemezseniz devlete borçlanıyorsunuz. Çocuk üniversitede okuduğu sürece sorun yok. Zira öğrenci olduğu için aileye bağlı sigortalı olabiliyor. Ancak 18 yaşını doldurmuş ve bir üniversite kayıt yaptırmamış ise ayda 200 küsür TL sigorta ödemesi bekleniyor. Aslında sağlık sigortası çok gerekli ve önemli birşey. Ancak dünyanın hiçbir yerinde "Zorunlu yaptım, parasını da sen öde!" diye birşey yok. Ailesinin hali vakti yerinde olmayan, üniversiteye tekrar hazırlanan bir genç ne yapacak? Tabii ki ödemeyecek, devlete borçlanacak. Elbet bir af çıkıyor, af çıktığında parası olursa öder, yoksa öbür affı bekler. Ne de olsa kazancı yok. Neye haciz gelecek? Ama mantıken böyle bir uygulama yanlış.

• quote:

Orijinalden alıntı: asoz

quote:

Orijinalden alıntı: BaZZaM

Fırsatını bulayım böyle bir devlete 5 kuruş vergi vermem. Kiminiz kızacak kiminiz hain diyecek belki ama evet düşüncem bu. Kazandığım paranın en az yarısını devlete veriyorum. Karşılığında ne alıyorum? İnanılmaz sağlık hizmeti(!!!), muhteşem adalet sistemi(!!!) veya fevkalade eğitim sistemi(!!!) mi? Güvenlik konusuna değinmeye bile gerek yok. Bu devlet böyle bir vergiyi hak etmiyor.

Söylemek istediğini çok çok iyi anlıyorum.. Bu tarz yazınca insanlar tepki veriyor ama birkaç örnek de ben vereyim;

Sigortası olmasına rapmen;
    - 2,5 yaşındaki evladımın kolu çıktığında devlet hastanesine gittiğimde ilgili doktora ulaşamıyorum.. Özel hastaneye gider parasıyla muayene ettirirsem hemen doktora ulaşabiliyorum...
    - Çocuğuma doktor farklı bir rahatsızlık sebebiyle 3 farklı ilaç yazıyor, eczaneye gidiyorum ne kadar tuttuğunu soruyorum: 38 TL diyorlar.. Peki çok büyük devletim her ay benden SSK primini almasını bildiği halde bu 38 TL'lik ilacın ne kadarını karşılıyor? 8 TL ... Kalan 30 TL'sini cebimden veriyorum..
    - Gözlük değişiminde 50 TL 'lik çerçeveyi devlet karşılıyor hesapta ama eli yüzü düzgün bir gözlük alayım dersen 500 TL bayılıyorsun ve devlet falan karşılamıyor..
    - Burnum kırılıyor ve 2 kez cerrahi operasyon geçiriyorum ama devlet babamız bir kuruşunu bile karşılamıyor..
    - Dişimle ilgili bir sıkıntımda hiç bir kuruşunu karşılamıyor...

Ben neden hala daha SSK primi ödemeye devam edeyim ? Yıllardır verdiğim primi toplasam zaten olası orta karar bir rahatsızlığımın masrafından çok çıkar.. Sağlık sistemini at çöpe...

- Nefsi müdafa sonucu bana saldıran 2 kişiyle kavga ediyorum ve polis geliyor.. Karşı taraf hastaneden rapor aldığı için , ben haklı olduğum halde 2.000 TL para ödemek zorunda kalıyorum.. Devlet baba biri bize saldırdığında oturup afiyetle sopa yememizi mi bekliyor. Avukatım bile tavsiye olarak keşke uluorta bir yerde değil de tenha bir yerde halletseydin diyor, hukuk devletine bak hele...
    - İşin çok daha komik tarafını da söyliyim. Elemanın biri tarafından bıçaklanıyorum , mahkeme sonucunda karşı taraf bıçakladığı için 578 TL para cezası alırken, ben adamı darp ettiğim için 2 yıl hapis cezası alıyorum ve 600 küsür TL para cezasına çeviriyorlar.. Güler misin ağlar mısın...

Sonuç olarak Adalet sistemini de at çöpe...

- Para biriktirdin diyelim 100 bin liraya bir ev alacaksın... Devlete tam 4.000 lira tapu parası vermek zorundasın... Otomobil alacaksan zaten en az bir tane araba parası da devlete vermek zorundasın...

Vergi sistemini at çöpe...

- Eğitim sistemi hakkında yoruma bile gerek yok zaten... At çöpe..

- Askerlik sistemi baştan aşağı falso... Bugün eli silah tutabilen babayiğit de askerlik yapmak zorunda , pantolonuna toz bulaştı diye annesinden fırça yiyerek büyümüş hanımevladı da aynı askerliği yapmak zorunda... Askerlik dediğin de cephede savaşmak olsa koşa koşa gidelim vatanımızı savunalım .. Git patates soy, subay-assubaya hizmet et, subayın biri ev taşırsa git eşyalarını taşı, tuvalet temizle, garsonluk yap...
    - Her şehit haberi geldiğinde bakıyorum hep gariban vatandaşın evladı şehir oluyor, bir tane milletvekili çocuğunun şehit haberini duymadım ömrü hayatımda... Çürük raporuyla askerden yırtana mı uyanık diyelim, yoksa paşa paşa askere gidene mi enayi diyelim bu durumda... Bir tanesi insan evladı da diğeri değil mi ...

Askerlik sistemi de gitti...

- Ticari hayattaki 10 yıllık tekelleşme operasyonu da tamamlandı... Artık bir esnaf kolay kolay gidip Ahmet Burger açamaz, açsa da iş yapamaz.. Paşa paşa gidecek bir Emperyalis markanın Bayiliğini alacak... Eşşek gibi kârını onlarla paylaşacak... Yok öyle girişimci ruh falan.. Yabancı sermayeye para kazandırmıyorsan yerin yok... Zaten televizyonda ne görürse onu yapmaya hevesli cahil vatandaşımız BurgerKing'de hamburger sırası beklemeyi çağdaşlık zannederken sen hamburgerin en iyisini yapsan ne olur...

- Her AVM'ye gittiğinizde aslında hep aynı AVM'ye gidersiniz... Markalar bellidir, her AVM'de aynı markalar vardır... Yani nereye giderseniz gidin paranızı onlara vermek zorundasınızdır... Zaten aksi olamaz, çünkü AVM müdürlüğüne gidip mağaza açmak için başvurduğunuzda Kurumsal bir şirketin bayisini açmıyorsanız açtırmazlar, izin vermezler... Paranızla bile açamazsınız... Kiranın 2 katını ödeyeyim deseniz bile açamazsınız...

- Gittiğiniz AVM'lerde belli markalar kira ödemezler... Mesela MediaMarkt, mesela çoğu AVM'deki LCW ... tabi bu durum AVM'nin bulunduğu şehire göre değişir... Büyük şirketlerin şubeleri kira ödemezler, AVM sahibi onlara davet gönderir ve ücretsiz şekilde mağazlarını açabileceklerini , yeter ki AVM'ye hareketlilik getirmelerini istediklerini söylerler... Sen de girişimcisin ya gider uyduruk bir markanın bayiliğini alıp o AVM'de dükkan açabilmek için 200.000 dolar ödersin.. Her ay da BugerKing'in hiç vermediği o kirayı astronomik tutarlarda ödersin...

- Eğlence sektörü Ermeni,Rum ve Kürtlerin elinde tekeldir.. Sıradan bir Türk parayı bulsa bile belli elitlerden müsade almadıkça piyasada yer edinemez..
    - Mücevher ve kıymetli altın sektörünün tamamına yakını Yahudilerin elindedir, sıradan kuyumcular dışında müdahil olamazsın... Vururlar kafana...
    - Borsa tamamen yabancı sermayenin elindedir.. Şuanda çok övündüğünüz ve borsada işlem gören sözde Türk şirketlerinin tamamında yabancı sermaye hakimdir, fiyatları onlar belirler.. IMKB 'deki yabancı payı an itibariyle %64 'tür....
    - Dünyadaki Bor rezervinin büyük çoğunluğu bizde olmasına rağmen hammadde olarak yurtdışına yılda 1 milyar TL'lik satarız ve 20 milyar TL 'ye işlenmiş ürün olarak geri alırız... Burda işlenmesine müsade edilmez, teknolojimiz yok yalanını yersen yedirirler...
    - Doğumuz petrol kaynarken çıkartmayız, göz boyamak adına sağda solda petrol bulduk ama kalitesiz çıktı derler, ya da rezerv yetersizdir..
    - Memlekette her ile üniversite açılır ama asla fabrika kurulmaz.. Okusun etsinler ama para kazanmasınlar... Sanayi adına hiçbir şey yapılmaz..

Bu kadar uzun niye yazdım ben de bilmiyorum , gece gece içini dökmek olsa gerek... Velhasıl kelam : Bu memlekette ingiliz vatandaşı olmayan bir Maliye bakanına sahip olursak birgün belki umut ışığı olabilir ama şuan bir iğnenin ucu kadar bile umudum yok işlerin düzeleceğine dair... Çoluğuma çocuğuma acıyorum yaşayacakları hayat için.

Uzun olmasına rağmen alıntıyı bilerek yaptımki görmeyen görsün, okumayan okusun. Ağzına sağlık arkadaşım.

• asoz hocam müthiş yazmışsınız ellerinize sağlık.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: superegoid

birinin islamı eleştirmesine şiddetle karşı çıkarken " o adam da zaten yahudi" demeniz olmuyor.

http://www.arastiralim.net/ilker-basbug-ve-yahudilik.html
    http://www.timeturk.com/tr/2010/06/17/aglama-duvarinin-onunde-bir-turk-general.html

Gönderdiğim linkte genelkurmay başkanımızın yahudi olduğunun ıspatı olan, ibadet ederkenki resimleri mevcut.. Bunun yanısıra oğlunun da PKK'lılarla ilişkileri diye bir haber mevcut.. Okumanı tavsiye ederim..

Çok daha fazla kaynak bulabilirim ama ilk karşıma geleni gönderiyorum, normal bir insan için zaten yeterlidir..

Dipnot: Bir insanın yahudi olmasının ne zararı var diye bir soru soruyorsun bana.. Cevabım şudur: Eğer hristiyan olsaydı sorun değildi, ama yahudilik dediğin inançta Dünyanın tüm varlıkları yahudilere aittir, tüm topraklar ve tüm yeraltı kaynakları.. Yahudi olmayanlar tarafından gasp edilmiştir ve mutlaka yahudiler tarafından geri alınmalıdır...

Yahudi olmayan bir insanın canının değeri bir yahudi hayvanı kadara bile yoktur.. "Yahudinin köpeğinin çıkarttığı dışkı bile bir müslüman gencin canından daha kıymetlidir" diye inanan bir Genelkurmay başkanı, ordusunda şehit olan gençler için üzülür mü zannediyorsunuz...

Yaptığınız yorumu tamamen yahudilik hakkında bilgisizliğinize vermek gerekiyor, tekrar söylüyorum mevzu kişinin inandığı din değildir, genelkurmay başkanı hristiyan ya da eşeğe tapan bir adam olsa sıkıntı değil ama yahudilik olamaz.. Ben evladımı; tüm amacı yahudiliğe hizmet etmek olan bir komutanın, müslüman gencine köpek kadar değer vermeyen bir yahudi komutanın emrine nasıl gönderebilirim...

askerlerimiz teröristleri şıkıştırıyor kuşatiyor (çember içerisine alıyor.
    telsizle emir geliyor OPERASYON BİTTİ MAAAAARRŞŞŞŞŞŞ MAARRŞŞ.
    bu vatan hainleri orduda olduğu sürece tabiki şehit haberleri gelir.
    ingiliz kumandanları ordumuzda yokmu??? müslümana rahat yok

• quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: superegoid

birinin islamı eleştirmesine şiddetle karşı çıkarken " o adam da zaten yahudi" demeniz olmuyor.

http://www.arastiralim.net/ilker-basbug-ve-yahudilik.html
    http://www.timeturk.com/tr/2010/06/17/aglama-duvarinin-onunde-bir-turk-general.html

Gönderdiğim linkte genelkurmay başkanımızın yahudi olduğunun ıspatı olan, ibadet ederkenki resimleri mevcut.. Bunun yanısıra oğlunun da PKK'lılarla ilişkileri diye bir haber mevcut.. Okumanı tavsiye ederim..

Çok daha fazla kaynak bulabilirim ama ilk karşıma geleni gönderiyorum, normal bir insan için zaten yeterlidir..

Dipnot: Bir insanın yahudi olmasının ne zararı var diye bir soru soruyorsun bana.. Cevabım şudur: Eğer hristiyan olsaydı sorun değildi, ama yahudilik dediğin inançta Dünyanın tüm varlıkları yahudilere aittir, tüm topraklar ve tüm yeraltı kaynakları.. Yahudi olmayanlar tarafından gasp edilmiştir ve mutlaka yahudiler tarafından geri alınmalıdır...

Yahudi olmayan bir insanın canının değeri bir yahudi hayvanı kadara bile yoktur.. "Yahudinin köpeğinin çıkarttığı dışkı bile bir müslüman gencin canından daha kıymetlidir" diye inanan bir Genelkurmay başkanı, ordusunda şehit olan gençler için üzülür mü zannediyorsunuz...

Yaptığınız yorumu tamamen yahudilik hakkında bilgisizliğinize vermek gerekiyor, tekrar söylüyorum mevzu kişinin inandığı din değildir, genelkurmay başkanı hristiyan ya da eşeğe tapan bir adam olsa sıkıntı değil ama yahudilik olamaz.. Ben evladımı; tüm amacı yahudiliğe hizmet etmek olan bir komutanın, müslüman gencine köpek kadar değer vermeyen bir yahudi komutanın emrine nasıl gönderebilirim...

askerlerimiz teröristleri şıkıştırıyor kuşatiyor (çember içerisine alıyor.
    telsizle emir geliyor OPERASYON BİTTİ MAAAAARRŞŞŞŞŞŞ MAARRŞŞ.
    bu vatan hainleri orduda olduğu sürece tabiki şehit haberleri gelir.
    ingiliz kumandanları ordumuzda yokmu??? müslümana rahat yok

Farkında değilsiniz herhalde iktidardan emir gelmedikçe ordunun hiçbir yere müdahale yetkisi yoktur.
    Vilayetin mülki amiri valilerdir, valilerin bağlı olduğu kurum ise İçişleri Bakanlığı'dır. Yani hükümetin ta kendisi.
    Bunu bilip ona göre konuşun ya da hiç konuşmayın milleti gaza getirmek için.

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.