Şimdi Ara

ÖTV ZAMMINA SES ÇIKARMAZSANIZ %40 OLAN ÖTV %50 'YE YÜKSELECEK (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
415
Cevap
1
Favori
13.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: lord66

quote:

Orijinalden alıntı: The Division Bell

Din konusunda burada kimse ile münakaşaya girmeyeceğim.

Neler olacağını önümüzdeki senelerde hep beraber göreceğiz.

Girmede zaten.Şu her zaman gelecek olan ama bir türlü gelmeyen şeyler neyse gelse de tanışsak.

Az kaldı sabret, yakındır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: avensis42

burada liseli gençlerle vede şamanist gençlerle tartışmayacağım.. çünkü ekonomi liseli gençlerle tartışılmaz.. önce iç borç dış borç cari açık bunları öğrenin sonra tartışalım.. bu konuya daha yorum yazmayacağım

Liseli değil üniversiteliyim, hatta bir tanesini bıraktım 2.sini okuyorum.Şamanist de değilim, neye inandığım da seni ilgilendirmez.Ekonomi bilgine güveniyorsan gel tartışalım, hem de bilimsel diliyle.Hoş dalga kelimesinin anlamını bilmeyen biri, şamanistleri kedi kesiyor zanneden biri nasıl ekonomi konusunda konuşacak bilmiyorum.

İç borç, dış borç, cari açık ne kadar geniş iktisad bilgin var.Biliyorum ayağı yapmak için bare google'a girip artı-değer, soyut-somut meta filan gibi daha eko-politik terimler seçseydin.

İnsanları aptal yerine koyarken bir aynaya bak.

• quote:

quote:

quote:

Yorumlara bak, cehalet paçalardan akıyor.

Her zaman derim, TÜRK milletinin başına gelen en büyük talihsizlik islamiyetle tanışmaları olmuştur.

Sen ne dediğinin farkında mısın? Müslüman olduğu için mi cahil kaldı bu millet?

ümmete bela getiren 15haslet bu chp partisinde
    bunların olduğu memlekette bela olmazmı?
    sizin dininiz size bizim dinimiz bize. amenna ve saddakna.
    peygamber efendimiz (S.A.V) ayı parmağıyla ikiye böldü
    sennebüyük sihirbazsın dediler.
    avensis42 kardeşim sen kime neyi anlatiyorsun?
    biz inandığımız gibi yaşarız onlar yaşadığı gibi inanır.

• quote:

Her zaman derim, TÜRK milletinin başına gelen en büyük talihsizlik islamiyetle tanışmaları olmuştur.

Türkler avrupa da,hristiyanların amerıka ve afrika yaptıgı gıbı sıradan geçirseydi bugun avrupa da hristiyan nufusu bugunkunden cok cok daha az kalırdı.
    bence türklerin en büyük talihsizliği hristiyanlar gibi sıradan geçirmemektir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: newerdais

quote:

quote:

quote:

Sen ne dediğinin farkında mısın? Müslüman olduğu için mi cahil kaldı bu millet?

ümmete bela getiren 15haslet bu chp partisinde
    bunların olduğu memlekette bela olmazmı?
    sizin dininiz size bizim dinimiz bize. amenna ve saddakna.
    peygamber efendimiz (S.A.V) ayı parmağıyla ikiye böldü
    sennebüyük sihirbazsın dediler.
    avensis42 kardeşim sen kime neyi anlatiyorsun?
    biz inandığımız gibi yaşarız onlar yaşadığı gibi inanır.

CHP ne alaka yahu : )

Günahım kadar sevmem.

• quote:

yapacak birşey yok arkadaşlar %50 böyle istiyor demokraside yaşamayı öğrenin çoğunluk ne derse o ... %50 yi hazmedemiyor olabilirsiniz..

ben hayatımdan memnunum her koyun kendi bacağından asılır.. siz hayatınızdan memnun değilseniz babane ister açlıktan sürünün ister geberin kapitalist düzende yaşıyoruz malesef... umrumda bile değil ... yok herkesi düşünecekmişimde yok bilemem ne... banane milletten ben kendi kazancıma ekonomime bakarım.. benim kazancıma göre şu anda ekonomide sorun göremiyorum...

oldu canım akşama kadar yat sonra gel burada ekonomi kötü diye ahkam kes... yemezler canım... sokaklar sıfır araç kaynıyor demekki ekonomi kötü değil...
    iş yerimize 6 aydır eleman arıyoruz... başvuranlara ben şartlarımı sayacağıma adamlar bana şartlarını sayıyor ... millet masa başı iş istiyor... şu kadar maaş veririm diyorum beğenmiyor.. ulan zaten işsizsin hiç para kazanamıyorsun birde benim verdiğim ücreti beğenmiyorsun... sonra çıkıp burada atıp tutyorsun 6 aydır 3 tane elaman bulamadım birde işsizlik var derler...... ekonomi kötü derler... şurada kaçınız vergi ödüyor ssk ödüyor işçi çalıştırıyor... bütün söylediklerinize bakılırsa hayal aleminde yaşıyorsunuz... çok biliyorsan sen geç başbakan ol bakalım.. herşey klavyeden yazdığın gibi basitmi

buradan atıp tutuyorsunuz ancada klavye başında yazıyorsunuz birazda sorunların çözümü için çaba harcasanıza ... yok anca eleştir çözüm yok üretim yok fikir yok kuru kuruya chp gibi eleştir.

işte sen ve senin gibiler demokrasiyi çoğunluk olarak algılar. Sonra geçmişe bakar ve azınlıklar şöyleydi böyleydi, diye ağlarsınız palavralar atarsınız. Kendine yapılmasını istemediğin bişeyi başkasına da yapmayacaksın. Demokrasi çoğunluk değildir demokrasi demek kişi bile karşı düşünceye sahipse ona zarar vermeden onun düşüncesine de hak vermektir. Seninki demokrasi değil diktatörlük bukadar basit.

İşte yazdıklarınla da kendi seviyeni ve içindeki kini nefreti böyle kusuyorsun. Terbiyesizliğe bak. Beyfendinin kendisi rahatmış diğerlerinden bana neymiş. Allah seni inşallah o küçümsediğin insanların durumuna düşürür , asgari ücretle çalışmak, ev kirası vermek, elektrik su ve doğalgazı çok para gelecek diye kıt kanaat kullanmaya mahkum olursun inşallah. Terör senede aldı başını gitti, askerler pisi pisine ölüyor yolda giderken beyfendi hayatından memnunmuş cebine para giriyor diye. Bide kalkmışlar boş boş din tartışması yapıyorlar. Milletin inancından size ne ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O.R.A.C.L.E -- 25 Eylül 2012; 19:23:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: infom@n

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hebulut

Bu sabah okuduğum 2 haber:
    1-Başbakanlığa mevcut 5 uçağa ilave olarak 400 milyon dolar maliyetli yeni bir A330-200 uçağı alınıyor,içinde özel yatak odası,dinlenme ve toplantı odaları,mutfak,tuvaletler gibi her türlü konfor olacak.Hükümet sözcüleri halen bunu gizlemeye çalışıyor.
    2-Ankara Atatürk orman çiftliği arazisinde 3000 ağaç kesilip ''Başbakanlık Sarayı'' inşaasına başlanmış,maliyeti ne mi?Sadece 300 milyon lira.

Örtülü ödenek bütçelerinde telaffuz edilen rakamlar dudak uçuklatıcı.Bunları denetleyecek bir kurum da yok.Makam arabaları zaten herkesin gözü önünde.

Tüm bunları kim mi finanse edecek?Bil bakalım kim?

ulusal tv yi ve halk tv yi fazla izleme yalan haber yapıyorlar hayal aleminde yaşıyorlar :)

Konyalı toprağım. Ben konyada hayatınızın nasıl olduğunu çok iyi biliyorum. Belliki bu hükumetten besleniyorsun ki maşallah laf söyletmiyorsun. Sadece kendini ve AKP'yi düşüneceğine birazda geride kalanları düşün. Elhamdülillah müslümanım ama senin gibi dinsiz-dinci ayrımı yapmıyorum. Kim hangi dine ne kadar inanırsa inansın beni ilgilendirmez ama nedense sizi çok ilgilendiriyor. Cumadan cumaya camiye gitmeyle dindar olunmuyor. Asıl önemli olan kimse yokken FARZ ibadetini yapmak. Peki senin ibadet etmen beni kurtarır mı? Kuranda böyle bir şey yok diyor. Her koyun kendi bacağından asılacak. AMAAAAAAAAAAA senin sevap ve günahların beni bağlayabilir. Senin bana yapacağın zulüm ( herhangi bir günah) beni cennete de götürebilir cehennemede !!!!

Ben şuraya kalıbımı basarım bu çağda şu konuda bile iftira atan, kul hakkı yiyen bir çok insan vardır. 5 vakit değil 500 vakit namaz kılıp 24 saat ALLAH (cc) desen cennet kapısı kapalıdır bunu bil.

Malının zekatını vermemek için hoca hoca dolaşan imanlı kimseleri görüyoruz.
    Kibir yapıp arabasının modelini umuma açık yerde haykıranı görüyoruz.
    Eskiden zenginken müslüman olanlar 40 yamayla ölürlermiş, şimdiki fakirler japon arabalarıyla cennete gidecekler.

Yerin sizin müslümanlığınızı.

Alıntıdaki cümleye ithafen eski çalıştığım yerin SÖZDE patronu 5 vakit namaz kılardı sağdan soldan adam toplayarak cumaya gitmeye çalışırdı. Amma velakin 2 aylık maaşımı vermedi üzerine sigortamın sadece 3 ayını ödemiş. Cebimden firmaya malzeme aldım. -Almasaydın bana mı sordun diyecek kadar ADİ ve de ŞERREFSİZ (YALAKANIN DİK) alası bir insandı.

Sözün özü her ibadetini yapan ADAM değil...

Konu bambaşka yere gelmiş ama şunu bilir şunu söylerim bu vergiler böyle artmaya devam ederse alım gücü (-) eksilere inecek ve bu sefer daha beter bir bütçe açığı (toplanamayan vergi) ortaya çıkacak. ZAten bir kac güne kdvyi tek düze %19 yapma derdi var kitap ilaç ve ekmek gibi ürünlerde %1 ile %8 olan vergide ZART diye %19 olunca. Hastalandığınızda direk acile gittiğinizde (örneğin orta kulak iltihabı) Acilde ücretsiz tedavi olmayacaksınız buda son dakka golü oldu bilginize ve hastahanelere bununla alakalı ayakta duramayacak durumda olanlardan ücret talep edilmeyecek diye bir bakanlık yazısını bizzat bugün okudum. Allah bu EVETÇİ!!! zihniyetin belalarından bizi korusun demekten başka birşey gelmiyor elimden.
    20 tl ile 4.2Lt benzin = 30Km yol

BUNA ORTAK OLUP YALTAKÇILIK YAPMAYA DEVAM EDENLERİN ALLAH BİN BELASINI VERSİN DİYOR BENİM VERGİLERİMLE ONLARIN BOĞAZINDAN GEÇECEK OLAN MAKARNA ZEHİR ZIKKIM OLSUN YAKTIKLARI KÖMÜR TEZ ZAMANDA ONLARIN ÇARESİNE BAKSIN DİYORUM.

BU ARADA 1EKİM İTİBARİYLE ELEKTRİK VE DOĞAL GAZA %10 VE %15 ZAM DAHA GECELEK. KİMSE SAVUNMAYA KALMASIN CİDDİ ANLAMDA İNSANI APTAL YERİNE KOYMAYA ÇALIŞIYORLAR...

ONLARA!!! GEÇEN HER KURUŞUM HARRAAAM!!!! ZIKKKKIIM OLSUN. ÖBÜR TARAFTA İKİ ELİM YAKASINDA OLACAK HİÇ BİRİNE HAKKIMI HELAL ETMEYECEĞİM SÖZÜM ONA İNANÇLI VATANDAŞLARIN!!!

SAYGILARIMLA

Minik_esek

[ Düzenleme : imla hatası ]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MiNiK_eSeK -- 25 Eylül 2012; 19:26:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: O.R.A.C.L.E

işte sen ve senin gibiler demokrasiyi çoğunluk olarak algılar. Sonra geçmişe bakar ve azınlıklar şöyleydi böyleydi, diye ağlarsınız palavralar atarsınız. Kendine yapılmasını istemediğin bişeyi başkasına da yapmayacaksın. Demokrasi çoğunluk değildir demokrasi demek kişi bile karşı düşünceye sahipse ona zarar vermeden onun düşüncesine de hak vermektir. Seninki demokrasi değil diktatörlük bukadar basit.

İşte yazdıklarınla da kendi seviyeni ve içindeki kini nefreti böyle kusuyorsun. Terbiyesizliğe bak. Beyfendinin kendisi rahatmış diğerlerinden bana neymiş. Allah seni inşallah o küçümsediğin insanların durumuna düşürür , asgari ücretle çalışmak, ev kirası vermek, elektrik su ve doğalgazı çok para gelecek diye kıt kanaat kullanmaya mahkum olursun inşallah.

Bu demokrasi demokrasi diyenler her şey çoğunluk demek değildir diyerek onları tercihlerinden dolayı aşağılayan kişiler değil mi?Şu zam olaylarında bile % 50 diyerek,koyun diyerek terbiyesizlik yapan sığırlara ne diyeceksin?Kendi söyledikleri her şeyin düşünce sayılıp saygı duyulması gerektiğini söylerken karşıdakinin söylediklerini niye aynı şekilde değerlendirmezler.Kendileri aydındır diğerleri dağdaki çoban.Zaten oyları da eşit değildir bunların.

• quote:

Orijinalden alıntı: O.R.A.C.L.E

quote:

yapacak birşey yok arkadaşlar %50 böyle istiyor demokraside yaşamayı öğrenin çoğunluk ne derse o ... %50 yi hazmedemiyor olabilirsiniz..

ben hayatımdan memnunum her koyun kendi bacağından asılır.. siz hayatınızdan memnun değilseniz babane ister açlıktan sürünün ister geberin kapitalist düzende yaşıyoruz malesef... umrumda bile değil ... yok herkesi düşünecekmişimde yok bilemem ne... banane milletten ben kendi kazancıma ekonomime bakarım.. benim kazancıma göre şu anda ekonomide sorun göremiyorum...

oldu canım akşama kadar yat sonra gel burada ekonomi kötü diye ahkam kes... yemezler canım... sokaklar sıfır araç kaynıyor demekki ekonomi kötü değil...
    iş yerimize 6 aydır eleman arıyoruz... başvuranlara ben şartlarımı sayacağıma adamlar bana şartlarını sayıyor ... millet masa başı iş istiyor... şu kadar maaş veririm diyorum beğenmiyor.. ulan zaten işsizsin hiç para kazanamıyorsun birde benim verdiğim ücreti beğenmiyorsun... sonra çıkıp burada atıp tutyorsun 6 aydır 3 tane elaman bulamadım birde işsizlik var derler...... ekonomi kötü derler... şurada kaçınız vergi ödüyor ssk ödüyor işçi çalıştırıyor... bütün söylediklerinize bakılırsa hayal aleminde yaşıyorsunuz... çok biliyorsan sen geç başbakan ol bakalım.. herşey klavyeden yazdığın gibi basitmi

buradan atıp tutuyorsunuz ancada klavye başında yazıyorsunuz birazda sorunların çözümü için çaba harcasanıza ... yok anca eleştir çözüm yok üretim yok fikir yok kuru kuruya chp gibi eleştir.

İşte yazdıklarınla da kendi seviyeni ve içindeki kini nefreti böyle kusuyorsun. Terbiyesizliğe bak. Beyfendinin kendisi rahatmış diğerlerinden bana neymiş. Allah seni inşallah o küçümsediğin insanların durumuna düşürür , asgari ücretle çalışmak, ev kirası vermek, elektrik su ve doğalgazı çok para gelecek diye kıt kanaat kullanmaya mahkum olursun inşallah. Terör senede aldı başını gitti, askerler pisi pisine ölüyor yolda giderken beyfendi hayatından memnunmuş cebine para giriyor diye. Bide kalkmışlar boş boş din tartışması yapıyorlar. Milletin inancından size ne ?

Bu arada acaba durup düşündün mü ? 6 aydır neden eleman bulamıyorsun!! Adamları aptal yerine koymaya çalışmış olupta hakkını savunup olmaz arkadas ben senle çalışamam diyen adama ADAM GİBİ ADAM yok diyebilme küstahlığında bulunuyorsun! Bir düşünün bakalım.

Sırf bunu test etmek için adı çıkmış piyasadaki firmalara gittiim adamların istediğinden çok daha fazlasına sahibim bilgi yönünden adamları kırmadan kusura bakmayın siz benim ihtiyaçlarımı karşılayamazsınız diyene kadar gülüp ağzımın içine bakan adamlar!!! Yahu söyle biz senin gibisini nereden bulacağız memnun ederiz seni dedikten sonra benim istediğim ve şu anda elime geçen bu en az bu kadar dediğimde bir ağzıma sıçmadıkları kaldı. Sustum sustum dinledim. Son cümle ile kalkıp gittim hepsinden...

Ker**ne bile namusuyla kazanır Orası ticarethane değil evlat gitme! boşuna dememişler deyip çıkıp gittim...

Bilerek ismi çıkmışlara gittim 4-5 aydır eleman arayanlara 2 ayda bir eleman alıp çıkaranlara. Adamlar uyanık ehh bu ay çalış bakalım beğenirsek sigortanı yaparız! 2. ay olur e geçen ay yarımdı bu ay bitsin öyle 3. ayın başı muhasebeye uğra varsa alacağın sor!!!

Heyy yavrum hey be sanki bir kendileri işyeri işletiyor...

İyice deliriyorum böyle utanmaz başkalarından bana ne ben kendi ekonomime bakarım diyenleri gördükçe!!!
    Sözüm ona müslüman bunlar!!!

Saygılarımla
    Minik_esek

• quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Manyetizma

quote:

+1
    Merak ettiğim bir konuyu da buraya yazmak istedim.Olmaz ama olduğunu farzedelim ve millet olarak birlikte hareket edip ötv bindirmesi yapılan kalemlerde alımları durdurduk ve devlet bırakın geliri arttırmayı gelirin büyük oranda düşmesini sağladık.Devlet bu durumda mevcut açığı kapatmak için ne yapar?

Otv genelde ithal mallarda var, eger alim yapmazsan cari acik otamatik daha fazla azalir. Adamlarin daha fazla isine gelir.

lisede bu eğitim verilmiyor ama üniversite okuyanlar ötv nin neden olduğunu bilir ... doğru tespit kardeş tebrikler

Devlet dolaylı vergilerle ayakta duruyor.En önemli gelir ise Ötv den sağlanan gelirler.Bu kalemlerde alım dursun devletin bütçesi çöker.Devletin işine gelmez.Şu son yapılan zammın amacı 10 milyar TL olan açığı kapatmak değil mi? Satışlar dursun zaten kapanır diye mi yapıldı bu zam?

Hocam şöyle düşün

1araç 50bin tl ve ithal yaklaşık 27bin dolar demek. Buna %40 vergi koy oldu araç 70bin tl. 20bin tl si devllete gitti neden çünkü üretemiyoruz, daha fazlası gitmesi gerek ama ihracat, kdv vs bunları gideriyor. Heh sen diyorsunki param var alıyorum ama 27bin doların ülkeden cıkması kötü birşey bunu engellemek için ya insanlar alımı azaltıcak, yada alım hızı aynıysa devlet bi şekilde piyasadan para toplayıp açığı kapatıcak. Kaç kişinin artık 1arabası var, insanlar 2-3almaya başladı. işte o zaman vergi arttı. 2-3ünce ihtiyac varmıydı, üretmiyorsan almıcan, param var her şeyi yaparım yok. Neden abd ingilete vatandaşları, kendi alternatif ürünleri varsa alıyor, adamlara küçüklükten yerleştirilmiş. He bizde yerli malları dandik ama devlet yavaş yavaş yerli üretimine destek veriyor. Hele bide dünya krizde diğer ülkelere hiç gidip görmediniz, adamlar ağlıyor para bulamıyor, biz 2.alıcagımız aracın vergisi arttı ne yapalım diye burda tartışıyoruz

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: FlyingUnderpants

%18 olan katma değer vergisinin %19'a çıkarılacağı konuşuluyor.
    motorlu taşıtlar vergisinin de büyük ölçüde artacağı konuşuluyor.
    2002'den beri önce kar eden devlet şirketlerini, sonra bizzat ülke arazilerini sattılar.
    sonra bir dönem araplarla arayı iyi tutup arap sermayesinin Türkiye sınırlarında gezinmesini sağladılar. böylece ekonomi iyi göründü.

şimdi herşeyin sonuna geldik. suriye için yaptığımız savaş yatırımları iyice belimizi büktü. heryer kapkaranlık.

Ha şunu bileydin.

Zamanında avrupa devletleri kriz geçirirken bizim ülkemizin durumu gayet iyi teğet geçecek diyen başbakanımıza bir ekonomist (ismini hatırlamıyorum) devlet şuan sadece olan bir krizi geçiştirdi ve dahada büyümesine sebep olacak demişti, demekki doğruymuş.

• elini vicdanına koyup vatanın için en hayırlı parti kimse oyunu ona vereceksin.
    en hayırlı bunlar olur düşüncesiyle akp oy verdik. oy verenler milletin canını zamla alın demiyor.
    bu parti memleketi buduruma getirdi tepkiler olacak ama diğer patiler olsaydı başımıza ufffffff
  • quote:

Orijinalden alıntı: asoz

Finans piyasalarıyla uğraşanlar zaten biliyordur, derdim bilmeyen sıradan vatandaşımıza hatırlatmak..

Çok saygıdeğer İngiliz Vatandaşı Maliye bakanımız Mehmet Şimşek beyefendiler uzun zamandır diyor ki; "bütçemiz açık veriyor, bu açığı kapatmanın "zam" yapmak dışında çaresi yoktur" Tabi kendileri üniversitedeki teorik ekonomi bilgisiyle memleket yönettiği için, üretim yapmak, yerli ürünü desteklemek, sürüm arttırmak gibi konulardan haberi yok...

Eleştiriye çok fazla girmeyeceğim, çünkü girersem sayfalarca yazmak gerekir, o yüzden kısa keseyim:

Arkadaşlar; bütçemiz her ay 1 milyar TL civarında açık veriyor, şuana kadar 8 ayda 8.5 milyar TL açık verildi.. Bu açıkların kapatılması için benzin fiyatlarına, alkollü içeceklere, tapu harçlarına ve bizi en çok rahatsız eden 1.6 litre altı araçların ÖTV'sine artış yapıldı.. Ancak sanmayın ki bu zamlarla bu açık kapanacak.. Unutmadan söyleyelim sigaraya neden zam yapılmadı diye, çünkü sigara zammı artık otomatiğe bağlandı, sene başlarında otomatik olarak zamlanacak, bir de bu pakete eklemenin gereği yok demişler..

Yapılan zamlar en iyi ihtimalle 3.5 milyar TL'lik bir açığın kapanmasını sağlayabilir.. Bizim eçığımız 8.5 milyar TL olduğuna göre bu aradaki 5 milyar TL 'lik açığın da kapatılması gerek... Peki nasıl kapanacak bu açık zannediyorsunuz ?

%37'den %40 'a çıkartılan ÖTV artışı tamamen nabız yoklamaya yöneliktir.. Eğer halktan tepki gelmezse açığımızın kapatılabilmesi için %50 'ye çıkartılması gerekiyor ve çıkartmaya niyetliler de... Unutmayın bu zamlar sadece 3.5 milyar TL için yapıldı, kalan 5 milyar TL hala kapatılmayı bekliyor...

Sonuç: Bakanlarımızın yeğenlerinin, kardeşlerinin, danışmanlarının "vatandaşa yazık olur, harcamalarımızı kısalım" diyeceklerini sanmıyorsanız bilin ki ; EĞER SİZ GEREKEN TEPKİYİ VERMEZSENİZ kısa süre içerisinde %37'den %40 'a çıkan ÖTV , sırasıyla %45 ve akabinde %50 olarak yükseltilecektir...

Bugün bir internet forumunda yazmak neyi değiştirir, belki hiçbir şeyi; ancak benzine ve otomotiv sektörüne gelen her zam sizin sofranıza gelen domatesin de üzerinize giydiğiniz elbisenin de fiyatının yükselmesi demektir..

Bilinçli olun; bu nabız yoklamayı hafife almayın, sokağa dökülüp protesto yürüyüşü yapmak da bir tepkidir, üşenmeyip Başbakanlığa şikayet maili göndermek de... hiç bir şey yapamıyorsanız ailenize, arkadaş çevrenize bu durumun vehametini anlatın, insanları bilgilendirin..

Veya ÖTV %50 'ye çıkartıldığında, akabinde benzin 6 TL , mazot 5.60 TL olduğunda ağlamayın...

25 Eylül 2012 - Konu Güncel

Nabız yoklamanın bir diğer ayağı harekete geçirildi: "ÖTV 'yi değilde KDV'yi mi arttırsak"

KDV'nin %18 yerine %19 a çıkartılması dedikoduları yayıldı, insanlar tartışsın bakalım isyan etmezlerse yaparız diyorlar... Sonucun ne olacağını hep beraber göreceğiz... Gelen tepkilere göre hükümetin de tutumu farklılaşacaktır...

Beter olun.
    Bir milyon tane zam yapıldı hangisine ses çıkarttınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: DXM06

Arkadaşlar hayal aleminde yaşamayın.

Türkiye dediğiniz ülke 70 milyon bencil insandan oluşuyor.

toplum, komşu dayanışması falan hikaye.

herkes cebindeki paraya bakıyor ona göre davranıyor.

cebinde parası olsan olmayanı hayatta iplemez.

düşeni kaldıran yine kendi elleri ayakları olur.

siz sanıyormusunuz ki bu zamlar parası olanları etkiliyor?

bugün mercedes bmw satılmıyor mu? 3000-4000 motora binenler benzinlerini fullemiyorlar mı?

üretim yok tüketim çok. devletin tek gelir kaynağı. vergiler.

herkes cebindeki paraya bakıyor ona göre davranıyor.

cebinde parası olan olmayanı hayatta iplemez.

düşeni kaldıran yine kendi elleri ayakları olur.

katılıyorum abi şimdi çıksak sokağa ulan gelecem diyenlerin yarısı gelmez

malesef bu kültür oluşmadı ha oluşsada birileri geliyor o protestoyu bir şekilde bir göürüşe bağlıyor

bir cuval ,incir yine...

neyse ...

• quote:

Orijinalden alıntı: newerdais

elini vicdanına koyup vatanın için en hayırlı parti kimse oyunu ona vereceksin.
    en hayırlı bunlar olur düşüncesiyle akp oy verdik. oy verenler milletin canını zamla alın demiyor.
    bu parti memleketi buduruma getirdi tepkiler olacak ama diğer patiler olsaydı başımıza ufffffff

: ))

Hayırlı diye oy verdiğin parti resmen siyonizmin Türkiye ayağıdır.

Gerçi fazla konuşmaya gerek yok yakındır, gerçekleri tüm türk milleti görecek.

Bu saatten sonrada yapılacak pek fazla birşey yok. Geri dönüşü olmayan yola çoktan girildi.

Büyük Ortadoğu Projesi'nin önünü bu saatten sonra hiçbir güç kesemez.

Tabi bir 3. dünya savaşı çıkmaz ise.

• vergiyi artırarak kırbaç vurulan osmanlı ülkesi üretimsizliğin körüğünde söndü gitti nekadar cok vergi toplarsan okadar cok uretemezsin cunku maliyetin artar artan maliyet rekabet sansını azaltır ucuz malların ulkede satılması kolaylasır kacakcılık artar 3 lira vergi alıcam derken 30 lira vergiden olursan toplayamadığın her kurus vergi için gene zam yaparsın sonrada enflasyon pencesinde bogusmaya baslarsın enflasyon neticesinde issizlik artar artan işsizlik sosyal adaleti sarsar zengin daha zengin fakir daha da fakir olur.......

daha ekleyebilirsiniz o yuzden vergi ile cari acık kapatılmaz borc odenmez uretim artmaz cari acıgı sadece donemsel olarak düşürürsün belki ancak sonucunda gene toplum tüketim eğilimini devam ettirir cunku ihtiyaclar sonsuzdur.. dısa bagımlı hale geldiğin takdirde ki bizim ülkemizin en buyuk cari acık kalemeni uyutulan vatandas ve uyutan hukumet yüzünden bir turlu yansımayan petrol ve petrol urunleridir sanıldıgı gibi yada ulkeye enjekte edildiği gibi inanılmaz savurgan bir toplum değiliz dunya ekonomisinin byük ilk 30 ulkesine bakarsanız türkiyenin tüketimimin bunların bir cogunun yanında vızıltı oldugunu gorursunuz hatta bizden co daha az nufuslu ulkelerin bizden cok daha fazla tuketim yaptıklarına ve ithalatın cok yuksek oldugunu gormek zor değildir.

bu ekonomi politikası basiretsiz ve en kolay olan yani zam ve vergi üstüne dayalı ekonomi modelidir. 1980 li yıllarda güney amerika ulkelerinde sıklıkla uygulanan hatta ulkemizde de nedense kanıksadıgımız bir basarısızlık oykusu...

o yuzden gelen giden hep aynı sistemi benimsediği için vatandasımızda buna bende dahilim artık isyan bile etsek değişenin yada yerine geleninde aynı seyleri yapacağına inandığımız için acı bir şekilde kanıksıyoruz.

hatırlarmısınız bilmem eskide 2-3 şehit haberine gazetelerde manset atılır silahlı kuvvetlerimiz operasyonları sıklastırır olen leşlerin görüntülerini ve operasyonları an be an yayın organları ile paylasırdı hatta bazen ole bir noktaya gelirdiki kimi zaman catısmalar bile dururdu cunku ciddi anlamda terör örgütü agır darbeler alırdı
    ama suan bakın bir şehit haberi gelmedimi tuhaf gelmeye basladı cunku oyle bir alıştırıldıkki artık kanıksadık vatan evlatları ne için öldüğünü bilmeden mezara gidiyor artık normal karsılıyoruz

insanların bir şeye alıştırılmasının en iyi yöntemi o olayın normal olduguna inandırılmasıdır. Oyuzden turk halkı suan hem zamların hemde şehit haberlerinin gayet rutin olaylar olduguna ne acı ve insansıflıktır ki inandırıldı

• < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Sadece Türk milletinin mi?

Bu arada bu ülkede yaşayanlar bir millet-ulus ne derseniz de , Türk hiç değil.

Millet olmak için önce onur gerekir, milletinin çıkarını kendi çıkarından öne koyabilmek gerekir.

Bizimkinin ise iki derdi var biri dinime dokunulmasın, diğeri cebime dokunulmasın, hoş bu ikisi zaten iç içe ya... Şehitmiş, çuvalmış, peşkeş çeklilen milli servetmiş, elden gitmekte olan topraklarmış vs umrunda olmaz. Örnekleri yukarıdaki mesajlarda mevcut.

Bu dünden bugüne olmuş bir şey de değil, bir imparatorluk düşün tebasındaki onurlu milletler kendilerine sunulan her türlü hakka-hizmete rağmen bağımsızlıklarını kazanmak için savaşırken, bu topluluk her türlü haksızlığa, aşağılanmaya olmasına rağmen kelimenin birinci anlamıyla ırzına geçilene kadar kılını kıpırdatmadı.

Şimdi de aynı şeyi bekliyor.

Ama batılı rasyoneldir aynı hatayı ikinci defa yapmaz, bu defa işini yarım bırakmaz. Zaten yapsa da aynı noktaya ikinci yıldırım düşmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 19can84 -- 25 Eylül 2012; 20:55:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 19can84

Ama batılı rasyoneldir aynı hatayı ikinci defa yapmaz, bu defa işini yarım bırakmaz.

Nokta.
  • Arkadaşlar sizden ricam aracınızı olabildiğince az kullanın mazot benzin lpg vs asgari düzeyde tüketin.Milleti kaz gibi yolamayacaklarını anlasınlar artık.Yeni araç alacaklarda bir süre almayıversin.Ben şahsi aracımı sattım yeni almayı düşündüm bi ara ama vazgeçtim şuan.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.