Şimdi Ara

ÖTV ZAMMINA SES ÇIKARMAZSANIZ %40 OLAN ÖTV %50 'YE YÜKSELECEK (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
415
Cevap
1
Favori
13.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dünyada tek bir ülke yokki topladığı vergilerin toplamının %70 dolaylı vergi olsun ve devlet bunlarla ayakta durabilsin. Sen denetim yapmayacaksın canının istediğine peskes cekeceksin sonrada bitarafın sıkışınca dayayacaksın zaten dağ gibi olmuş dolaylı vergileri. 3.0 litre 5.0 litre motorlu araçlara binen serbest meslek erbabı akıllıların senden hop diye kaçırdığı vergiyi benden ben daha maaşımı almadan maaşımdan keseceksin. Ama ne var biliyor musunuz ben bu adamlara kızmıyorum artık zorla birşey yapmıyorlar ki sen izin verirsen, aptal kalmayı seçersen bağnazlıkta korkaklıkta ısrar edersen daha başına neler gelecek. Maalesef benim tek başıma gücüm hiçbir şeye yetmiyor. Ama aklı adam gibi çalışan bir grup insanın gücü herseye yeter. Gercekten isteyin ,kendinizi kandırmayın ,korkmayın yeter.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ÖTV oranları motor hacmi
    1600 cc'ye kadar olan modellerde %40
    2000 cc'ye kadar olan modellerde %80
    2000 cc ve üzeri modellerde %130

konu sahibi arkadaşın hali vakti yerinde olabilir bu durum kimseyi ilgilendirmez
    2000 cc aracı alırken %80 ötv de ödemiş olabilir,
    hatta 2000 cc üzeri araçta almak isteyebilir kimse buna da karışamaz
    burada hiçbir şey otomobile ödenen %40,80,130 ÖTV oranlarının yüksek olduğu gerçeğini değiştirmez
  • çok demokratik ve basit bir şekilde tepki gösterilebilir.

ama yüksek katılım gerekiyor.

sadece 1 gün evet bir gün benzin almasa türkiye'de ki tüm şahsi araç sahipleri, taksiciler dolmuşlar, o zaman millet istediği mesajı vermiş olur.

düşünsenize milyonlarca araç her gün trilyonlarca liralık yakıt alıyor, bunu sadece 1 gün yapmasak sesimizi duyarlar.

tabi onca insanı organize etmek imkansız gibi.

hatırlarsanız toplu taşımaya yapılan zammı protesto etmek için ciddi bir eylem yapıldı ve ücretsiz bindi insanlar araçlara, etkili de oldu ama yine zam yaptılar. böyle şeylerde bir seferlik eylemler çözümü kalıcı kılamıyor maalesef.
  • ses cikartalimda halimiz yunanistan gibi mi olsun ?? essegimizi saglam kaziga baglayalim buyuk sinifa gucumuz yetmiyor orta sinifi s**** bi 5 yil da onlari somurup bitirelim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir söz var tam bu duruma uygun herseyi özetleyen atalarımız söylemiş,
    Deveye diken adama s...n yarar.
    İşte geldiğimiz durumun özeti

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: avensis42

quote:

Orijinalden alıntı: hebulut

Bu sabah okuduğum 2 haber:
    1-Başbakanlığa mevcut 5 uçağa ilave olarak 400 milyon dolar maliyetli yeni bir A330-200 uçağı alınıyor,içinde özel yatak odası,dinlenme ve toplantı odaları,mutfak,tuvaletler gibi her türlü konfor olacak.Hükümet sözcüleri halen bunu gizlemeye çalışıyor.
    2-Ankara Atatürk orman çiftliği arazisinde 3000 ağaç kesilip ''Başbakanlık Sarayı'' inşaasına başlanmış,maliyeti ne mi?Sadece 300 milyon lira.

Örtülü ödenek bütçelerinde telaffuz edilen rakamlar dudak uçuklatıcı.Bunları denetleyecek bir kurum da yok.Makam arabaları zaten herkesin gözü önünde.

Tüm bunları kim mi finanse edecek?Bil bakalım kim?

ulusal tv yi ve halk tv yi fazla izleme yalan haber yapıyorlar hayal aleminde yaşıyorlar :)

Konyalı toprağım. Ben konyada hayatınızın nasıl olduğunu çok iyi biliyorum. Belliki bu hükumetten besleniyorsun ki maşallah laf söyletmiyorsun. Sadece kendini ve AKP'yi düşüneceğine birazda geride kalanları düşün. Elhamdülillah müslümanım ama senin gibi dinsiz-dinci ayrımı yapmıyorum. Kim hangi dine ne kadar inanırsa inansın beni ilgilendirmez ama nedense sizi çok ilgilendiriyor. Cumadan cumaya camiye gitmeyle dindar olunmuyor. Asıl önemli olan kimse yokken FARZ ibadetini yapmak. Peki senin ibadet etmen beni kurtarır mı? Kuranda böyle bir şey yok diyor. Her koyun kendi bacağından asılacak. AMAAAAAAAAAAA senin sevap ve günahların beni bağlayabilir. Senin bana yapacağın zulüm ( herhangi bir günah) beni cennete de götürebilir cehennemede !!!!
    Ben şuraya kalıbımı basarım bu çağda şu konuda bile iftira atan, kul hakkı yiyen bir çok insan vardır. 5 vakit değil 500 vakit namaz kılıp 24 saat ALLAH (cc) desen cennet kapısı kapalıdır bunu bil.
    Malının zekatını vermemek için hoca hoca dolaşan imanlı kimseleri görüyoruz.
    Kibir yapıp arabasının modelini umuma açık yerde haykıranı görüyoruz.
    Eskiden zenginken müslüman olanlar 40 yamayla ölürlermiş, şimdiki fakirler japon arabalarıyla cennete gidecekler.

Yerin sizin müslümanlığınızı.

• Dualarimizi biri duydu sonunda:

Avukat Sedat Vural, akaryakıt ile alkollü içki gibi bazı malların ÖTV tutarlarında artış yapan Bakanlar Kurulu kararının iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştay`da dava açtı.
  • sendikaların stk ların halkı örgütleyip eylem yapması lazım, yoksa hiçbirşey yapamıyoruz, 3-5 kişiyle de olacak iş değil.
    İlk görev sendika ve stk lara düşüyor.
  • Nerde o sivil toplum kuruluşları ve onları örgütlücek muhalefet? akp'den daha çok chp den nefret ediyorum, eğer bir iktidar güçlü ve tek başına siyaseti istediği gibi yapıyorsa ön büyük sorumlu muhalefettir, tam bir çürümüş kokuşmuşlar yuvası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: infom@n

quote:

quote:

1-Başbakanlığa mevcut 5 uçağa ilave olarak 400 milyon dolar maliyetli yeni bir A330-200 uçağı alınıyor,içinde özel yatak odası,dinlenme ve toplantı odaları,mutfak,tuvaletler gibi her türlü konfor olacak.Hükümet sözcüleri halen bunu gizlemeye çalışıyor.
    2-Ankara Atatürk orman çiftliği arazisinde 3000 ağaç kesilip ''Başbakanlık Sarayı'' inşaasına başlanmış,maliyeti ne mi?Sadece 300 milyon lira.

Örtülü ödenek bütçelerinde telaffuz edilen rakamlar dudak uçuklatıcı.Bunları denetleyecek bir kurum da yok.Makam arabaları zaten herkesin gözü önünde.

ulusal tv yi ve halk tv yi fazla izleme yalan haber yapıyorlar hayal aleminde yaşıyorlar :)

Konyalı toprağım. Ben konyada hayatınızın nasıl olduğunu çok iyi biliyorum. Belliki bu hükumetten besleniyorsun ki maşallah laf söyletmiyorsun. Sadece kendini ve AKP'yi düşüneceğine birazda geride kalanları düşün. Elhamdülillah müslümanım ama senin gibi dinsiz-dinci ayrımı yapmıyorum. Kim hangi dine ne kadar inanırsa inansın beni ilgilendirmez ama nedense sizi çok ilgilendiriyor. Cumadan cumaya camiye gitmeyle dindar olunmuyor. Asıl önemli olan kimse yokken FARZ ibadetini yapmak. Peki senin ibadet etmen beni kurtarır mı? Kuranda böyle bir şey yok diyor. Her koyun kendi bacağından asılacak. AMAAAAAAAAAAA senin sevap ve günahların beni bağlayabilir. Senin bana yapacağın zulüm ( herhangi bir günah) beni cennete de götürebilir cehennemede !!!!
    Ben şuraya kalıbımı basarım bu çağda şu konuda bile iftira atan, kul hakkı yiyen bir çok insan vardır. 5 vakit değil 500 vakit namaz kılıp 24 saat ALLAH (cc) desen cennet kapısı kapalıdır bunu bil.
    Eskiden zenginken müslüman olanlar 40 yamayla ölürlermiş, şimdiki fakirler japon arabalarıyla cennete gidecekler.

ne diyorsun hacı abi sadece ulusal kanalı izleme dedim din iman zekat nevar ne yok karıştırmışsın ne japonu ne yaması hiçbirşey anlamadım yazdıklarından

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avensis42 -- 25 Eylül 2012; 16:41:12 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

ne diyorsun hacı abi sadece ulusal kanalı izleme dedim din iman zekat nevar ne yok karıştırmışsın ne japonu ne yaması hiçbirşey anlamadım yazdıklarından

Ermiş dede. Senin önceki yorumlarına da ithafen yazdım.
    Maşallah işine gelmemiş ki anlayamamışsın

• quote:

Orijinalden alıntı: O.R.A.C.L.E

http://haber.ekolay.net/haber/Atat%C3%BCrk-Orman-%C3%87iftli%C4%9Fine-300-milyon-liraya-saray/2705/1056633.aspx

http://emlak.kanald.com.tr/haber/ArsaArazi_2B/Ataturk_Orman_Ciftligine_basbakanlik_binasi_yapilmasin/28346.aspx

http://www.haberler.com/yapimi-planlanan-basbakanlik-binasi-3721529-haberi/

haberlerin hiç birinde yapılıyor yada yapıldı gibi bir ibare göremedim... şöyle yapımına başlanmış inşaat olan haber göster... paylaştığın haberlerde yapılması planlanan diyor yani ortada birşey yok

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ermiş dede. Senin önceki yorumlarına da ithafen yazdım.
    Maşallah işine gelmemiş ki anlayamamışsın

o zaman önceki mesajıma alıntı yapta anlayayım... forumu kullanmayı bilmiyorsan girme genç arkadaşım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avensis42 -- 25 Eylül 2012; 17:04:47 >

• quote:

quote:

http://haber.ekolay.net/haber/Atat%C3%BCrk-Orman-%C3%87iftli%C4%9Fine-300-milyon-liraya-saray/2705/1056633.aspx

http://emlak.kanald.com.tr/haber/ArsaArazi_2B/Ataturk_Orman_Ciftligine_basbakanlik_binasi_yapilmasin/28346.aspx

haberlerin hiç birinde yapılıyor yada yapıldı gibi bir ibare göremedim... şöyle yapımına başlanmış inşaat olan haber göster... paylaştığın haberlerde yapılması planlanan diyor yani ortada birşey yok

Planlanıyor demek yapılmayacak anlamına gelmez, zaten yapıldıktan sonra tepki göstersek ne anlamı var ? Yapıldığı zaman yorumunuz ne olacak ? Hepsi nabız ölçme bunların millet ses çıkartmazsa yaparlar büyük tepki alırsa ertelerler ya da yapmazlar. Siyaset halkın nabzını yoklamaktan ibarettir.

• quote:

quote:

quote:

Planlanıyor demek yapılmayacak anlamına gelmez, zaten yapıldıktan sonra tepki göstersek ne anlamı var ? Yapıldığı zaman yorumunuz ne olacak ? Hepsi nabız ölçme bunların millet ses çıkartmazsa yaparlar büyük tepki alırsa ertelerler ya da yapmazlar. Siyaset halkın nabzını yoklamaktan ibarettir.

zaten olmayan şeyler yüzünden iyice paranoyak oldunuz yok irtica geliyor yok şeriat geliyor yok ülke elden gidiyor yok başbakanlık sarayı planlanıyor.. iyice paranoyak olmaya başladınız ... siz mynetin kaos haberlerini okumaya devam edin içinizde korku ile yaşayamaya devam edin... böyle korkularla korkakça yaşamaya devam edin... ayrıca başbakanlık sarayı yapılabilir bunda anormal olan şey nedir..

• quote:

quote:

quote:

quote:

zaten olmayan şeyler yüzünden iyice paranoyak oldunuz yok irtica geliyor yok şeriat geliyor yok ülke elden gidiyor yok başbakanlık sarayı planlanıyor.. iyice paranoyak olmaya başladınız ... siz mynetin kaos haberlerini okumaya devam edin içinizde korku ile yaşayamaya devam edin... böyle korkularla korkakça yaşamaya devam edin... ayrıca başbakanlık sarayı yapılabilir bunda anormal olan şey nedir..

Anormal olan şey ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ arazisinde yüzlerce ağaç keserek yapılmasıdır, anormal olan şey maden bu kadar borcumuz var ve halkın para harcamasına kısıntı getirmek istiyorlar kendilerine niye milyar dolarlar harcamasıdır. Biraz daha vatandaşın yanında olsalar kimse ses çıkartmaz. Paranoya falan değil bu ileride olacak şeylerin fısıltı gazetesi ile ortaya atılıp halkın nabzının yoklanması.

• quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

quote:

Orijinalden alıntı: newerdais

quote:

Orijinalden alıntı: evolvo

Eskiden 'ne bilem ben' diye bir söz vardı, köydeki tarlada çalışan adamlar köy gençlerinden üniversitede okumuş, mürekkep yalamış olanların sözünü ciddiye alır, 'okumuş adam elbet bir bildiği vardır' derdi. Şimdi herkes maşallah çok biliyor, biraz kafası çalışan okumuş insanların çoğu durumdan rahatsız, ama iki lafı bir araya getirmeyen millet 'ya bu adamlar birşeyden rahatsız, bunların çoğu da okumuş adamlar, ne diyor acaba bunlar, dedikleri doğru olabilir mi?' demiyor, 'bunlar elit tabaka, dinsiz' deyip geçiyor.

eskiden öğrenci aile büyükleyinden birini görünce ayağa kalkıp saygı gösterirdi
    şimdiki okumuş öğrenci ayağını ayağının üstüne atıp saygısını gösteriyor! s dergibi.
    kimyaziyor ders kitaplarını ingilteremi? saygısız insan 7 üniversite bitirmiş olsada bana göre
    mahlukattır kişinin hayran olduğuna bakıp ne b olduğunu anlarız.

Bunların hepsi beyninize yerleşmiş gereksiz ilüzyonlardan ibarettir. Dedeme çok saygı duyardım. Nur içinde yatsın. Memleketinde ortaokul olmadığı için ortaokulu eğirdir'de, lise'yi Afyon'da okumuş, Vilayetler bursuyla İTÜ İnşaat'ta okumuş, İnşaat yüksek mühendisi olmuş. Memleketinin ilk mühendisi olarak çıkmış. Kardeşini okutmuş, avukat yapmış, memleketin ilk avukatı da kardeşi olmuş. Isparta gibi bir ilden Sülo döneminde CHP milletvekili seçilmeyi başarmış, memleketinin ilk milletvekili olmuş. Kendisine de hep saygılı oldum. Ama ilişkimiz sevgiye bağlıydı. Arkadaşçaydı daha çok. Önünde bacak bacak üstüne atardım, zira ben böyle gördüm. Oğullarının sigara ve içki içtiğini bilen biri olarak "önümde sigara içebilirsiniz, içkili sofrada siz de için" diyen bir adam neticede. Bu bacak bacak üstüne atma meselesi saygısız olduğum anlamına gelmez. Onun ismini taşıyan biri olarak, ona saygısızlık etmem mümkün değil. Kısaca insanları basit bir iki davranışlara göre yaftalamak yerine, onları tanıyıp, genel hal tavır davranış ve büyüklere saygı biçimini anladıktan sonra kulp takacaksanız takarsanız faydalı olur. Zira herkes sizinle aynı kültürü paylaşmıyor, paylaşmak zorunda da değil.

rahmetlik dedeniz ingiliz eğitimi almış
    dededen toruna kemikleşmiş bir şekilde gider bu aydın görüş adetleri.
    biz inandığımız gibi yaşarız siz yaşadığnız gibi inanırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi N KUL -- 25 Eylül 2012; 17:48:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: asoz

quote:

Orijinalden alıntı: ardatun

Civilization oyunundaki gibi insanların sinirini yatıştırmak için daha çok cami yapsınlar.
    Evimin 1km yarıçapında olan bölgede tam 14 adet cami var ama olsun 20 tane daha yapılabilir.

Eğer o rahatsız olduğun camilerde biraz vakit geçirebildiysen bilirsin ki; camilerin yapımında harcanan paranın büyük çoğunluğu vatandaşın hayır için verdiği paralardır, cami çıkışında toplanan paralar, bir esnafın getirip verdiği paralar vs... Sanki devlet camilere milyar dolarlar harcamış da , paşam rahatsız olmuş ...

Aynı sizin kafanızdaki din ile ilgili herşeyden rahatsız olan, dindarlardan nefret eden bir kesim var bu memlekette... Kendi tarihini unutmuş, çağdaşlığı dinsizlik zanneden bir kesim...

Ama bu kesim her zaman azınlık ve zulmeden konumunda oldu... Halkın çoğunluğu olan ve dinine karışılmasını istemeyen kesim de yıllarca bu zihniyetten çok çekti... Sonuç olarak vatandaş mecburen ; "ben müslümanım, sizin dininize karışmayacağım" diyen herkesin peşinden koştu...

Bugün başımızdakilerin hala başımızda olmasının tek sebebi sizin bu bozuk zihniyetinizin baskıcı yapısıdır... Gariban vatandaş diyor ki; "ne olursa olsun, başıma bu din düşmanları gelmesin de, aç-açık gezsem de olur"

Artık biraz tarihinizi bilin, sebep-sonuç ilişkilerini analiz edin... Dindarlardan nefret etmeyi marifet sanmayı bırakın, bırakın müslüman da dinini yaşasın, başka inancı olan da...

Sizin gibi cami düşmanlığı, din düşmanlığı yapan zihniyetten korkmasaydı bu halk, başımızdakileri tekrar tekrar seçmezdi... Sene 2012 oldu hala milletin diniyle uğraşanlar var inanılır gibi değil.. Bu kafa değişmeden başımızdakilerden kurtulmanın herhangi bir yolunu göremiyorum..

ellerine sağlık... çok güzel yorumlamışsın
    türk milleti başbakan yada herhangi bir devlet büyüğü
    kürsüye çıkıp şarap içerek konuşma yapsın istermi?
    %80 i müslüman olan bir ülkede sen atkoşturamazsın.
    başbakana sağlık sihhat versin rabbim...

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.