Şimdi Ara

ÖTV ZAMMINA SES ÇIKARMAZSANIZ %40 OLAN ÖTV %50 'YE YÜKSELECEK (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
415
Cevap
1
Favori
13.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Miroglu_

Aldığınız ürüne fiş kestirmedikçe bu zamlar artar.

Koskoca konudaki en mantıklı yorum
  • ne acaip bir milletiz ya tartışmasını bile bilmiyoruz

adam gelmiş Ötv zammı için birşey yapabilirmiyiz demiş biri çıkmış onu 2000 cc araca binmeden düşünecektin demiş , diğeri başka birşey sığdırmış..

ya arkadaşlar burada konu nedir ?

arkadaşın 2000 cc arabasımı , samimiyetsizliğimi , çaresizliğimizmi yoksa birşey yapabilirmiyizi aramakmı ?

tepki verebiliriz veya veremeyiz ama konuyu amacından saptırma amacı nedir ? yazın fikrinizi geçin ...

ben biliyorumki inanan 1 kişi bile sesini duyurabilir ,

Araba artık lüks değildir yeter artık bunun üzerinden ödediğimiz vergiler , " sandıkta görüşürüz " demek bile bir tepkidir ,

arkadaş isterse ferrariye binsin önemli olan duyarlı olup olmadığıdır , doğru olan 2000 cc Bmw si olupta burada post kasmayanları eleştirmektir , eski Türk filmlerini fazlamı izliyorsunuz anlamadım ki , herkez kafasına göre mod olmuş ahkam kesiyor , millet sizemi soracak neye tepki vereceğini , forum kuralları neyse o

bu arada ilk postum biraz sert oldu ama kusura bakmayın artık , geç olsada herkeze merhaba

• quote:

Orijinalden alıntı: evolvo

Eskiden 'ne bilem ben' diye bir söz vardı, köydeki tarlada çalışan adamlar köy gençlerinden üniversitede okumuş, mürekkep yalamış olanların sözünü ciddiye alır, 'okumuş adam elbet bir bildiği vardır' derdi. Şimdi herkes maşallah çok biliyor, biraz kafası çalışan okumuş insanların çoğu durumdan rahatsız, ama iki lafı bir araya getirmeyen millet 'ya bu adamlar birşeyden rahatsız, bunların çoğu da okumuş adamlar, ne diyor acaba bunlar, dedikleri doğru olabilir mi?' demiyor, 'bunlar elit tabaka, dinsiz' deyip geçiyor.

eskiden öğrenci aile büyükleyinden birini görünce ayağa kalkıp saygı gösterirdi
    şimdiki okumuş öğrenci ayağını ayağının üstüne atıp saygısını gösteriyor! s dergibi.
    kimyaziyor ders kitaplarını ingilteremi? saygısız insan 7 üniversite bitirmiş olsada bana göre
    mahlukattır kişinin hayran olduğuna bakıp ne b olduğunu anlarız.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• HALK FIATA VW YE BİNEMEZKEN SEN SON MODEL ZIRHLI MERCEDESLE DOLAŞIYORSUN SENDE BİNME O ZAMAN ?? çelişkiler çelişkilerrrr
  • quote:

Orijinalden alıntı: newerdais

quote:

Orijinalden alıntı: evolvo

Eskiden 'ne bilem ben' diye bir söz vardı, köydeki tarlada çalışan adamlar köy gençlerinden üniversitede okumuş, mürekkep yalamış olanların sözünü ciddiye alır, 'okumuş adam elbet bir bildiği vardır' derdi. Şimdi herkes maşallah çok biliyor, biraz kafası çalışan okumuş insanların çoğu durumdan rahatsız, ama iki lafı bir araya getirmeyen millet 'ya bu adamlar birşeyden rahatsız, bunların çoğu da okumuş adamlar, ne diyor acaba bunlar, dedikleri doğru olabilir mi?' demiyor, 'bunlar elit tabaka, dinsiz' deyip geçiyor.

eskiden öğrenci aile büyükleyinden birini görünce ayağa kalkıp saygı gösterirdi
    şimdiki okumuş öğrenci ayağını ayağının üstüne atıp saygısını gösteriyor! s dergibi.
    kimyaziyor ders kitaplarını ingilteremi? saygısız insan 7 üniversite bitirmiş olsada bana göre
    mahlukattır kişinin hayran olduğuna bakıp ne b olduğunu anlarız.

Bunların hepsi beyninize yerleşmiş gereksiz ilüzyonlardan ibarettir. Dedeme çok saygı duyardım. Nur içinde yatsın. Memleketinde ortaokul olmadığı için ortaokulu eğirdir'de, lise'yi Afyon'da okumuş, Vilayetler bursuyla İTÜ İnşaat'ta okumuş, İnşaat yüksek mühendisi olmuş. Memleketinin ilk mühendisi olarak çıkmış. Kardeşini okutmuş, avukat yapmış, memleketin ilk avukatı da kardeşi olmuş. Isparta gibi bir ilden Sülo döneminde CHP milletvekili seçilmeyi başarmış, memleketinin ilk milletvekili olmuş. Kendisine de hep saygılı oldum. Ama ilişkimiz sevgiye bağlıydı. Arkadaşçaydı daha çok. Önünde bacak bacak üstüne atardım, zira ben böyle gördüm. Oğullarının sigara ve içki içtiğini bilen biri olarak "önümde sigara içebilirsiniz, içkili sofrada siz de için" diyen bir adam neticede. Bu bacak bacak üstüne atma meselesi saygısız olduğum anlamına gelmez. Onun ismini taşıyan biri olarak, ona saygısızlık etmem mümkün değil. Kısaca insanları basit bir iki davranışlara göre yaftalamak yerine, onları tanıyıp, genel hal tavır davranış ve büyüklere saygı biçimini anladıktan sonra kulp takacaksanız takarsanız faydalı olur. Zira herkes sizinle aynı kültürü paylaşmıyor, paylaşmak zorunda da değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 25 Eylül 2012; 12:18:02 >

• Vergilerin abartılı olarak yükseltilmesi ne demek ? Yönetimin ekonomi konusunda çuvallaması demek.

Eğer ülkemizde objektif ve daha mantıklı bir yönetim olsaydı mevcut durumu kurtarmak için %60 ötv'yi ödemeye bile razıydım.Evet razıydım çünkü bu ülke bizim, eğer gerçekten maddi kaynaklar gerekli şeyler için harcanmışsa

ben yine söylüyorum %60 ötv'ye razıydım.Ancak şuanki durum bunun tam tersi, gidişat gerçekten çok kötü.

Ses çıkarmamak konusunda şöyle düşüncelerim var.

Ülkemizde milyonlarca insan sanayide, inşaatta 'günü kurtarmak' için adeta vücutlarını satarak çalışıyorlar.Ne ötvyi şikayet edecek güçleri ne de lüksleri var.

Diğer büyük kesim zaten oy veren kesim.En nefret ettiğim kişilik oy verdiği partiyi eleştirmeyen kişiliktir.Bu insanların gözlerine adeta perde inmiş olup, her şeye ama her şeye yetmez ama evet derler !

• ya bu millet uyuyor nedir ya, uyanın nedir yahu, bu kadar millet salakmı bir uyanık sizmi varsınız...
  • Civilization oyunundaki gibi insanların sinirini yatıştırmak için daha çok cami yapsınlar.
    Evimin 1km yarıçapında olan bölgede tam 14 adet cami var ama olsun 20 tane daha yapılabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: S R T

Valla yazılacak çok şey var ama başbakan hepimize giydirmiş işte , bu açıklama aslında bize " Ne diyonuz la siz ? oturun oturduğunuz yerde " deniliyor.
    Bu videoyu görünce mesaj yazmadan duramadım kusura bakmayın.

Yıllardır üst üste gelen zamlar karşısında sadece '' sigara içmeyin '' diyerek zamları savunmak.

Alkol alma ne olacak diyerek ülkesindeki insanları ötekileştirmek.

Bu kısma çok güldüm ; porsche'a binme sen de ne olur canım ? volkswagen'e - fiat'a bin diyerek agızları açıkta bırakmak. (Ülkenin %85'i 1600cc altı araçları kullanıyor, sanırsam sadece kendi kitlesine seslenmiş Başbakan)

Yakında bu muhabbet ' Sende evde etli yemek yapma canım ' a gidecek diye korkmuyorum değil.

Halk bir şeyleri sürekli kıssın ancak unutulan büyük bir nokta var.Devlet büyüklerinin tüm sülalesinin refah düzeyi sonsuza dek maksimum olacaktır

• quote:

Orijinalden alıntı: ~Lion King~

zamları desteklemiyorum ama artik her insanin en kötü 1 araci var zaten. o kadar luks yasayan bir millet olmusuz ki her yil illa araba degistirme zorunlulugunda hissediyoruz kendimizi. golf gelecekmiş hemen listeye kendini yazacakmış. v40 gelecekmiş hic zaman kaybetmeyecekmiş. tipki iphone 5 icin cadir kuran insanlar gibi..

kardesim altinda iyi kotu bi araba var zaten daha ne almaya calisiyorsun arac filan. bekle biraz zaten ötv düşer. ben 12 yillik arabaya biniyorum bakimlarini yaptirinca hic problemde cikarmiyor. Zaten memleketin durumu meydanda bu yıl 1 yılda arabani degstirecegine 1.5 yilda degistir. Zaten hic bir araba kendi degerinde satilmiyor Turkiyede ne bu tüketim cilginligi boyle?

Benim güzel kardeşim 75 milyonluk ülkemizde her yıl araç değiştirecek lükse sahip kaç kişi var acaba ? (Ülkemizde tüketim çılgınlığı felan yok)

Sen çift maaşsındır, memursundur rahat edersin.Forumda açılan ' x arabasını hemen alıyorum ' konularını okumuşsundur.Ancak gerçek hayat böyle değil.

• Beraber yürüdük biz yollarda.....
  • quote:

Orijinalden alıntı: ardatun

Civilization oyunundaki gibi insanların sinirini yatıştırmak için daha çok cami yapsınlar.
    Evimin 1km yarıçapında olan bölgede tam 14 adet cami var ama olsun 20 tane daha yapılabilir.

Eğer o rahatsız olduğun camilerde biraz vakit geçirebildiysen bilirsin ki; camilerin yapımında harcanan paranın büyük çoğunluğu vatandaşın hayır için verdiği paralardır, cami çıkışında toplanan paralar, bir esnafın getirip verdiği paralar vs... Sanki devlet camilere milyar dolarlar harcamış da , paşam rahatsız olmuş ...

Aynı sizin kafanızdaki din ile ilgili herşeyden rahatsız olan, dindarlardan nefret eden bir kesim var bu memlekette... Kendi tarihini unutmuş, çağdaşlığı dinsizlik zanneden bir kesim...

Ama bu kesim her zaman azınlık ve zulmeden konumunda oldu... Halkın çoğunluğu olan ve dinine karışılmasını istemeyen kesim de yıllarca bu zihniyetten çok çekti... Sonuç olarak vatandaş mecburen ; "ben müslümanım, sizin dininize karışmayacağım" diyen herkesin peşinden koştu...

Bugün başımızdakilerin hala başımızda olmasının tek sebebi sizin bu bozuk zihniyetinizin baskıcı yapısıdır... Gariban vatandaş diyor ki; "ne olursa olsun, başıma bu din düşmanları gelmesin de, aç-açık gezsem de olur"

Artık biraz tarihinizi bilin, sebep-sonuç ilişkilerini analiz edin... Dindarlardan nefret etmeyi marifet sanmayı bırakın, bırakın müslüman da dinini yaşasın, başka inancı olan da...

Sizin gibi cami düşmanlığı, din düşmanlığı yapan zihniyetten korkmasaydı bu halk, başımızdakileri tekrar tekrar seçmezdi... Sene 2012 oldu hala milletin diniyle uğraşanlar var inanılır gibi değil.. Bu kafa değişmeden başımızdakilerden kurtulmanın herhangi bir yolunu göremiyorum..

• quote:

Orijinalden alıntı: asoz

quote:

Orijinalden alıntı: ardatun

Civilization oyunundaki gibi insanların sinirini yatıştırmak için daha çok cami yapsınlar.

Eğer o rahatsız olduğun camilerde biraz vakit geçirebildiysen bilirsin ki; camilerin yapımında harcanan paranın büyük çoğunluğu vatandaşın hayır için verdiği paralardır, cami çıkışında toplanan paralar, bir esnafın getirip verdiği paralar vs... Sanki devlet camilere milyar dolarlar harcamış da , paşam rahatsız olmuş ...

Aynı sizin kafanızdaki din ile ilgili herşeyden rahatsız olan, dindarlardan nefret eden bir kesim var bu memlekette... Kendi tarihini unutmuş, çağdaşlığı dinsizlik zanneden bir kesim...

Ama bu kesim her zaman azınlık ve zulmeden konumunda oldu... Halkın çoğunluğu olan ve dinine karışılmasını istemeyen kesim de yıllarca bu zihniyetten çok çekti... Sonuç olarak vatandaş mecburen ; "ben müslümanım, sizin dininize karışmayacağım" diyen herkesin peşinden koştu...

Bugün başımızdakilerin hala başımızda olmasının tek sebebi sizin bu bozuk zihniyetinizin baskıcı yapısıdır... Gariban vatandaş diyor ki; "ne olursa olsun, başıma bu din düşmanları gelmesin de, aç-açık gezsem de olur"

Artık biraz tarihinizi bilin, sebep-sonuç ilişkilerini analiz edin... Dindarlardan nefret etmeyi marifet sanmayı bırakın, bırakın müslüman da dinini yaşasın, başka inancı olan da...

Sizin gibi cami düşmanlığı, din düşmanlığı yapan zihniyetten korkmasaydı bu halk, başımızdakileri tekrar tekrar seçmezdi... Sene 2012 oldu hala milletin diniyle uğraşanlar var inanılır gibi değil.. Bu kafa değişmeden başımızdakilerden kurtulmanın herhangi bir yolunu göremiyorum..

arkadaşım sonuna kadar yazdıklarıı destekliyorum hislerimie tercüman olmuşsun tebrik ederim

• Bu sabah okuduğum 2 haber:
    1-Başbakanlığa mevcut 5 uçağa ilave olarak 400 milyon dolar maliyetli yeni bir A330-200 uçağı alınıyor,içinde özel yatak odası,dinlenme ve toplantı odaları,mutfak,tuvaletler gibi her türlü konfor olacak.Hükümet sözcüleri halen bunu gizlemeye çalışıyor.
    2-Ankara Atatürk orman çiftliği arazisinde 3000 ağaç kesilip ''Başbakanlık Sarayı'' inşaasına başlanmış,maliyeti ne mi?Sadece 300 milyon lira.

Örtülü ödenek bütçelerinde telaffuz edilen rakamlar dudak uçuklatıcı.Bunları denetleyecek bir kurum da yok.Makam arabaları zaten herkesin gözü önünde.

Tüm bunları kim mi finanse edecek?Bil bakalım kim?
  • Tüm seçmenlerin oylarını bana verseler öyle bir seçim tablosu çıkarırdım ki ortaya... AKP'yi CHP ile koalisyon yapmaya mecbur ederdim... İnceldiği yerden kopsun anasını satayım...

Moral kalmadı. Şu haberleri okumak insanın dünyasını karartıyor:

"Akaryakıt, otomotiv, alkollü içkiler ve tapu harcına gelen zamlar 2013’te ödeyeceğimiz çok sayıda vergi ve harç için esas kabul edilen ‘yeniden değerleme’ oranını da yükseltecek. Özellikle Motorlu Taşıtlar Vergisi ve Emlak Vergisi katmerli artacak.

Bugün Gazetesi'nin haberine göre, son yapılan vergi artışlarının eylül ayına denk gelmesi, 2013'te ödeyeceğimiz birçok vergide de otomatik artışa yol açacak. Zamlar nedeniyle yeniden değerleme oranı beklenenden daha yüksek çıkacak.

Şimdilik yüzde 9.33

Birçok vergi, ekimden ekime 12 aylık ÜFE oranında belirlenen "yeniden değerleme oranı" düzeyinde artırılıyor. Bu oran ağustos itibariyle yüzde 9.33 idi. Eylül ve Ekim ÜFE oranları da eklendiğinde, 1 Ocak 2013 yılından itibaren birçok vergiye yapılacak otomatik zam oranı ortaya çıkacak. Geçen yıl sigaraya yapılan zamlarla sonucunda ÜFE, eylülde yüzde 1,55; ekimde de yüzde 1,60 oldu. Yeniden değerleme oranı yüzde 10.26 idi.

Vergiye zam yapılmamış olsaydı, bu yıl yeniden değerleme oranı geçen yılın çok daha altında çıkacaktı. Çünkü eylül ve ekim aylarındaki yüzde 1,60'a varan oranlar hesaptan çıkacak, daha düşük ÜFE oranları girecekti.

Harç ve cezalar artar

Ancak son vergi paketi ÜFE'yi yükseltirken yeniden değerleme oranının da yaklaşık 1 puan daha yukarıda oluşmasına yol açacak. Pakette enflasyona yol açan en etkili kalem ise akaryakıt ÖTV'si oldu. Akaryakıt zamlarının vergi paketine sürpriz bir şekilde girmesinde, yeniden değerleme hesabının etkili olduğu ifade ediliyor.

Yeniden değerleme oranı, yılda iki defa ödenen MTV, Emlak Vergisi, Özel İşlem Vergisi, pasaporttan yargıya kadar tüm harçlar, Damga Vergisi, veraset ve intikal vergileri, trafik cezaları, yargı ve idari para cezaları gibi günlük hayatımızı etkileyen onlarca kalem verginin artırılmasında baz teşkil ediyor. Bu oran kasımda netleştiği için, eylülde yapılan vergi artışlarından etkileniyor. "

kaynak:http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/21549208.asp

• burdan yazarak protesto olmaz ama birlikte hareket edebilmek için güzel bir araç olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: parkinson

burdan yazarak protesto olmaz ama birlikte hareket edebilmek için güzel bir araç olabilir

sen bir liste yap benide başa yaz hadi birlikte hareket edelim bakalım elimize ne geçecek
  • quote:

Orijinalden alıntı: hebulut

Bu sabah okuduğum 2 haber:
    1-Başbakanlığa mevcut 5 uçağa ilave olarak 400 milyon dolar maliyetli yeni bir A330-200 uçağı alınıyor,içinde özel yatak odası,dinlenme ve toplantı odaları,mutfak,tuvaletler gibi her türlü konfor olacak.Hükümet sözcüleri halen bunu gizlemeye çalışıyor.
    2-Ankara Atatürk orman çiftliği arazisinde 3000 ağaç kesilip ''Başbakanlık Sarayı'' inşaasına başlanmış,maliyeti ne mi?Sadece 300 milyon lira.

Örtülü ödenek bütçelerinde telaffuz edilen rakamlar dudak uçuklatıcı.Bunları denetleyecek bir kurum da yok.Makam arabaları zaten herkesin gözü önünde.

Tüm bunları kim mi finanse edecek?Bil bakalım kim?

ulusal tv yi ve halk tv yi fazla izleme yalan haber yapıyorlar hayal aleminde yaşıyorlar :)

• quote:

Orijinalden alıntı: meteg

16 yaşında bir araç kullanıyorum. bugün piyasa değeri 12 bin tl.. sıfırı 120 bin€ her türlü ihtiyacımı karşılıyor.. insanlar gelirleri yeterli olmadığı halde gidip kredi ile sıfır araç alıyor sonra da kapıda çürümeye terk ediyor.. araba kapıda dursun diye para harcanıyor.. bence herkes elinden geldiğince ikinci el araç kullanmalı.. bu ülkede sıfır araç satışları bıçak gibi kesilmeli.. o zaman belki birşey değişir.

Aynen hocam.Bu devirde arabasız olmaz,birçok kişide mecbur kullanmak zorunda.O yüzden kontakları kapatalım,araç almayalım protestoları pek işe yaramıyor.Ama elimizdeki mümkün olduğunca kullanmak lazım.2000 sonrası alınan birçok arabada yeterli güevenlik ve konfor donanımları var,ne diye yeni araç alacağız ki? Bende elimdekini mümkün olduğunca fazla kullanarak protesto ediyorum.Gittiği yere kadar gider,gitmediğinde de veririm 5-10 bin neyse sıfırlarım herşeyini aynen kullanmaya devam.

• Insanlar arabaya, uzun mesafeleri kolayca katetmeye o kadar alisti ki, akaryakita ne kadar zam gelirse gelsin hepimiz bu merete hava su gibi bagimliyiz maalesef.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.