Şimdi Ara

ÖTV ZAMMINA SES ÇIKARMAZSANIZ %40 OLAN ÖTV %50 'YE YÜKSELECEK (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
415
Cevap
1
Favori
13.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: newerdais

quote:

Orijinalden alıntı: manisa_tr

hükümet kendi sonunu hazırlıyor... mevcut hükümet, bundan önceki hükümetin ekonomideki başarızlıları ve çıkmış olan krizlerin neticesinde 2002 de geldi malum. gidişi de gelişi gibi olacak. ortadoğu ve kuzey afrika coğrafyası karıştı, arap baharı derken, kendisini hiç hesaba katmayan bir iktidarımız sonun başlangıcına geldi, cari açık ve ödemeler dengesinde mızrak artık çuvala sığmıyor. Türkiyede yeni bir ekonomik kriz ve iç çatışma , sosyal bir buhran ve bugüne kadar hiç yaşanmamış değişik bir kaosa doğru ülkemiz yol alıyor. işin kötü yanı busefer yanaşılacak bir liman yok, yerine buzul kayalıklar bizleri bekliyor. gemi battıktan sonra mı bu heriflere hesap sorucaz?

anladığım kadarıyla 3 yada 5 ay içinde ülke helak olacak doğrumu?

neden helak olsun hazine dolu olduğu sürece hiç birşey olmaz

• eşimle beraber başka ülkeye göç etmeyi düşünüyoruz. resmen kaçıyoruz. ama kaçarken bile devleti zarara uğratcaz. hemde kişi başı en az 400 bin dolar. (ben,m meslekte bir insanı eğitmenin hükümete maliyeti buymuş)
  • Siz şehitleri ne çabuk unuttunuz ya bu zamlar onların akabinde yapılırdı kimse kaale almazdı.Dur bir terslik var yine şehit vericez sanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkaf

eşimle beraber başka ülkeye göç etmeyi düşünüyoruz. resmen kaçıyoruz. ama kaçarken bile devleti zarara uğratcaz. hemde kişi başı en az 400 bin dolar. (ben,m meslekte bir insanı eğitmenin hükümete maliyeti buymuş)

hayırlısı olsun diyelim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

eşimle beraber başka ülkeye göç etmeyi düşünüyoruz. resmen kaçıyoruz. ama kaçarken bile devleti zarara uğratcaz. hemde kişi başı en az 400 bin dolar. (ben,m meslekte bir insanı eğitmenin hükümete maliyeti buymuş)

böyle zamlarda ülkeyi terk ederseniz size güven olmaz... yarın seferberlik ilan edilirse cephede sizinle aynı safta olamam çünkü size güven olmaz.. hatta düşman saflarında bile yer alırsınız siz... memleketi 1 saniyede sattın tebrikler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avensis42 -- 25 Eylül 2012; 1:30:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: avensis42

quote:

böyle zamlarda ülkeyi terk ederseniz size güven olmaz... yarın seferberlik ilan edilirse cephede sizinle aynı safta olamam çünkü size güven olmaz.. hatta düşman saflarında bile yer alırsınız siz... memleketi 1 saniyede sattın tebrikler

herhalde savaş deyince aklınıza silah falan geliyor, soğuk savaş dönemi hangi ülkeler hangi silahlarla hangi cephelerde savaştılar. ülkeyi terketmek ile ülkeden vazgeçmek farklı eylemler. bizim gitmemiz bir tepkidir. bizim gibi 1000 kişi daha gitse anlam kazanır işte. sizde daha elinize silah verecekleri günleri bekleyin. beklerken de vatanı klavye ile kurtarabilirsiniz.

• quote:

quote:

quote:

herhalde savaş deyince aklınıza silah falan geliyor, soğuk savaş dönemi hangi ülkeler hangi silahlarla hangi cephelerde savaştılar. ülkeyi terketmek ile ülkeden vazgeçmek farklı eylemler. bizim gitmemiz bir tepkidir. bizim gibi 1000 kişi daha gitse anlam kazanır işte. sizde daha elinize silah verecekleri günleri bekleyin. beklerken de vatanı klavye ile kurtarabilirsiniz.

evet klavye başından kurtarırız memleketi hiç olmazsa senin gibi arkamıza bakmadan kaçıp gitmiyoruz ... seferberlik nedir aç oku ... tabi savaş çıktığında insanlar değil ülkelerin yaptığı robotlar savaşıyor değilmi... insana gerek yok değil mi... git kardeşim dara düştüğünde git terket memleketi ...

• quote:

Orijinalden alıntı: S R T

Benim umudum artık kalmadı. Ülkemizde birlik, beraberlik yok. Herkes kendi çıkarını düşünüyor. Zaten beraberlik olsaydı şu terör örgütünün başını çoktan ezmiştik.

Anlamadığım olay tamam canımız yandı, protesto edelim. Ama bu millet neleri unutmadı. Ne ilk ne de son yapılan zam, çok kolay ülke gündemini değiştiriyolar. Al işte yine verilen şehitler güme gitti!

Bir de bizdeki bu gösteriş merakı oldukça daha ne ÖTV'ler görürüz. Adam ayakkabı değiştirir gibi araba değiştiriyor. Daha dur mübarek yeni değiştirdin. Sürekli bir ego tatmini, gösteriş merakı var. Camdan bir bakıyorum, en dandik araba benimkisi, tamam kimsenin malında gözümüz yok ama nerden geliyor bu değirmenin suyu. Devlette tabi uyanık, enayiler oldukça kaymağı yemeye devam edicek.

Son olarak bu ülkede genellikle para yok diye ağlanır. Ama deli gibi para saçılır. Hükümete her gün sallar, ama oyunu malum yere atmıştır. Sonra da zam zam diye ağlar.

Valla yazılacak çok şey var ama başbakan hepimize giydirmiş işte , bu açıklama aslında bize " Ne diyonuz la siz ? oturun oturduğunuz yerde " deniliyor.

Ayrıca başbakan fena giydirmiş vw ile fiat bir tutmuş.

• Ben bu zam işini çok gereksiz buluyorum. üzerimize rahat bir seyler alip uzanirdik yataga biz, devletin bu kadar ugrasmasina gerek yoktu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

evet klavye başından kurtarırız memleketi hiç olmazsa senin gibi arkamıza bakmadan kaçıp gitmiyoruz ... seferberlik nedir aç oku ... tabi savaş çıktığında insanlar değil ülkelerin yaptığı robotlar savaşıyor değilmi... insana gerek yok değil mi... git kardeşim dara düştüğünde git terket memleketi ...

bu yorumları okudukça düşüncemizde ne kadar haklı olduğumuzu görüyoruz. eyleme geçirmeye az kalmış demekki. siz hala olayın biz zam ile verilen tepki olduğunu düşünün. daha fazla yorum yapıp tartışmaya girmek istemiyorum. bunun için bu konu hakkında yazacağım son mesajdır. şimdiden yazacağınız mesaja cevap yazamadığım için özür dilerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmetyilmaz77

zam yapmasalar ülkeyi satmaya devam edecekler sırada;

ptt

thy

köprüler

otoyollar

var. yandaşlar az para harciyacak değilya. ya zam ya satış yapacaklar.

Devlet okullarını 49 yıllığına kiraya verecekler.
    Bu okulu yık yenisi yap 49 yıl boyunca işlet diyeceklermiş. Haberlerde izledim.
  • Bence %100 yapsınlar, yine de zevk alacak %52 mazoşist mevcut olacaktır.
  • Fırsatını bulayım böyle bir devlete 5 kuruş vergi vermem. Kiminiz kızacak kiminiz hain diyecek belki ama evet düşüncem bu. Kazandığım paranın en az yarısını devlete veriyorum. Karşılığında ne alıyorum? İnanılmaz sağlık hizmeti(!!!), muhteşem adalet sistemi(!!!) veya fevkalade eğitim sistemi(!!!) mi? Güvenlik konusuna değinmeye bile gerek yok. Bu devlet böyle bir vergiyi hak etmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: infom@n

quote:

Orijinalden alıntı: mehmetyilmaz77

zam yapmasalar ülkeyi satmaya devam edecekler sırada;

ptt

thy

köprüler

otoyollar

var. yandaşlar az para harciyacak değilya. ya zam ya satış yapacaklar.

Devlet okullarını 49 yıllığına kiraya verecekler.
    Bu okulu yık yenisi yap 49 yıl boyunca işlet diyeceklermiş. Haberlerde izledim.

yakında sağlık ile ilgili özelleştirmeler de başlayacak. devlet hastanelerini satacaklar. tabi önce eğitime sardılar. öğretmenler yatarak para kazanıyor. 3 ay yan gelip yatıyorlar dendi. küçültme politikaları ile gözden düşürdüler. velileri öğretmenelere karşı kışkırttılar. eskiden eti senin kemiği benim dediğimiz öğretmenlerin ağzını burnunu kırar hale geldik. şimdi okulları satacaklar. sonra doktorlara sardılar. bunlara iğne bile yaptırmam diyen başbakanımız marmara üniversitesinde tam gün yasasına göre orada ameliyat yapamayacak olan prof'a ameliyatı yaptırdılar. doktorlar dövüldü öldürüldü ses etmediler. 2020 e kalmaz devlet hastaneleride gider elimizden. bunlar yapılırken özelleştirmeler süper hızla devam edecek. duble yolları ve köprüleri de özelleştirecekler. zaten 10 yıldır özelleştirmeden gelen paraları dağıttılar. şimdi özelleştirecek bir şey de kalmadı. zamlar başladı.

• Eeee kurumlar satıldı bitti. İşsiz adam gibi elindeki avucuyla sahte ekonomik huzur ortamı yarattılar. Hazırdakiler bitince vergiler aldı başını gidiyor. Birde üniversitelerden harçları kaldırdılar o parayı illa alacaklar herkesten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ardatun

quote:

Orijinalden alıntı: asoz

quote:

Orijinalden alıntı: ardatun

2012 model 2.0 araç kullanan arkadaşın bu konuyu açması komik olmuş.
    Baya duyarlıymış vergiler konusunda :)

(Ben Lagunayı alalı 3 yıl, Accordu alalı 6 ay oldu. Değer kaybını da, yüksek vergilerini de ilk sahipleri karşılamış oldu..)

Tamam kardeş.. Bundan sonra şöyle derim ben ;

" Benim için sıkıntı yok, iyi arabaya binebiliyorum. Ama binemeyenlerin canı çıksın "

Bu nasıl bir egoist yaklaşımdır arkadaş.. Bana bir izah et hele...

Hocam ben de galaxy s3 alabilecek durumdayım ama almıyorum.
    Dolandırıldığımı hissediyorum çünkü.
    Çok çok ihtiyacım olursa alırım, o da zaten Türkiye piyasasından olmayacak.

En iyi tepki almayarak olur.
    Aldıktan sonra söylenmek bi işe yaramıyor.
    Adamlar ekonomik verilere bakıyor.
    Sen böyle yaparsan 2000cc motora sahip araçlar için bakacaklar ki 2011de atıyorum 100 adet satılmışken vergi arttıktan sonra 2012de 99 adet satılmış. Diyecekler ki kimsenin umrunda değil.
    Söylemek değil, yapmak gerek bence.

Ha bu arada, sen al istiyorsan. Alan alsın :)
    Ben kendi üzerime düşeni yapmanın verdiği huzuru yaşıyorum

İyi de sen benim durumumu bilmediğin halde biliyor gibi yorum yapıyorsun..

Söylediğin şey yanlış; çünkü ben bu aracı geçen sene satın aldığımda 2.0 litre hacimli araçlara ÖTV artışı gelmemişti..
    Diğer mevzu da diyelim ki şuan gidip de bu aracı satın alıyor olsam ; nerden bilebilirsin ki benim aslında S600 alabilecek durumum var ama sırf vergilere protesto olsun diye bu araca kadar düşüyorum...

Yani bu kadar yargısız infaza gerek yok... Çünkü internet ortamındasın, hangi insanın ne zaman ve ne durumda araç satın aldığını bilemezsin...

Telefon konusu da başka mevzu.. Dokunmatik olmayan eski tip bir nokia telefon kullanıyorum, ama gidip de sağa sola hava atmak adına (ki telefonla nasıl bir hava oluyor bu yaşıma geldim çözemedim) iphone satın alan tiplere de çok gülüyorum.. Ayranı yok içmeye atla gider gezmeye hesabı...

Herneyse sen beni tanımıyorsun, tanımıyor olduğunu bilerek yorum yapman çok daha isabet olur...

• Önce şu vergi sistemindeki adaletsizliği düzeltsinler. Her evde olması gereken Beyaz eşyalardan hala ÖTV alınıyor.
    Yabancı futbolcu alış satışlardan vergi alınmıyor en büyük saçmalıklardan biri!
    Daha bunun gibi aklıma gelmeyen birçok şey..

En çok tüketilen ve mecbur olmazsa olmaz ürünlere ZAM yaparak 2 yaşındaki oğumda yönetir bu memleketi..
    Siz anca faiz düşürün. Alın kaç senedir faiz düşürüyorsunuz azaldımı cari açık? Aksine arttı. Faiz düşürünce krediler düşüyor vatandaş borçlanıyor. Etraf icralık ev araba kaynıyor.
    Yazık bu ülkeye ve vatandaşlarına..
  • Fazla gürültü yapıyorsunuz bakın millet uyuyor.
  • Adam bir konu açmış demedik bırakılmamış.
    Böyle yaparak insanları forumdan uzaklaştırıyorsunuz,gün gelir kendiniz çalıp kendiniz oynarsınız.
    Adamın parası var diye düşünemez mi,yorum yapamaz mı?
    1600 cc üzerine ötv zammı gelince bu aklı evveler oh dedi,bize giren çıkan yok diye.
    Nasıl olsa alamıyoruz,parası olan düşünsün dediler,hatta keyiflendiler bile diyebilirim.
    Sonuçlarını gördük.Devletin al-a-madığını bayiler almaya başladı.1600 cc araçların vergisiz çıplak fiyatları 2000 cc araçların çıplak fiyatından fazla oldu.
    Otomobil firmaları 1600cc altına çok güzel geçirdiler zaten,siz hiç canınızı sıkmayın.Euro arttı dediler artırdılar,düşünce layıkıyla düşürmediler.
    %2.1 civarına gelen artışı çok da fiyatlara yansıtacaklarını düşünmüyorum,fiyatlar yeterince şişkin zaten.İçlerinden biraz pay devlete verecekler o kadar.

Bu arada tepki nasıl gösterilir bilemiyorum,en iyisi araç alımarını ertelemek olur diye düşünüyorum.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.