Şimdi Ara

ÖTV ZAMMINA SES ÇIKARMAZSANIZ %40 OLAN ÖTV %50 'YE YÜKSELECEK (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
415
Cevap
1
Favori
13.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2012 model 2.0 araç kullanan arkadaşın bu konuyu açması komik olmuş.
    Baya duyarlıymış vergiler konusunda :)

(Ben Lagunayı alalı 3 yıl, Accordu alalı 6 ay oldu. Değer kaybını da, yüksek vergilerini de ilk sahipleri karşılamış oldu..)
  • Yok "biz üretmiyoruz, devletimiz vergiyle ayakta kalıyor, zam yapacaklar tabi." diyen arkadaşlar var. Haklı tamam ama biz "adaletli vergi sistemi" istiyoruz. Milyar dolar kazanan iş adamı, asgari ücret alan adama göre daha düşük oranda vergiyor. Daha düşük demiyorum DAHA DÜŞÜK ORANDA. Vergi / Gelir oranından bahsediyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ardatun

2012 model 2.0 araç kullanan arkadaşın bu konuyu açması komik olmuş.

(Ben Lagunayı alalı 3 yıl, Accordu alalı 6 ay oldu. Değer kaybını da, yüksek vergilerini de ilk sahipleri karşılamış oldu..)

Tamam kardeş.. Bundan sonra şöyle derim ben ;

" Benim için sıkıntı yok, iyi arabaya binebiliyorum. Ama binemeyenlerin canı çıksın "

Bu nasıl bir egoist yaklaşımdır arkadaş.. Bana bir izah et hele...
  • Şimdi bu zamları yapanları ölümüne savunanlara sesleneyim;

Tam bir sene önce, ekim ayında sigaradan ötv ye bir sürü zam yapıldı.

Öyle mi?

2000 cc ötv si yüzde 60 dan haşırt diye 80 e çıktı. Büyüklerimiz akıllar verdi 2000 motora binme fiat a bin diye.

Salondan alkış aldı (bu konuda videosu var)

Oysa benim bildiğim siyasetçi halkını daha iyi şartlarda yaşatmak için vardır.

Apartman dairesinde oturmayıver gecekonduda otur denir mi?

Bu ülkede denir. Diyen de alkışlanır.

Neyse..

Geçen sene ekim de bu zamlar yapıldı mı? Yapıldı.

Sebebi neydi bu zamların hatırlıyor musunuz?

"ekonomi çok ısındı ithalat çok arttı cari açık çok arttı" idi sebebi.

Şimdi 2 gün önce zam yaptılar.

Bunun sebebi neydi?

" ekonomi çok durgunlaştığından satışlar düştü vergi gelirleri azaldı"

2 gün önce zammın da sebebi buydu.

Ülkemizdeki ekonomi yönetimi budur. Alkışlayanlar hatırlatmak istedim.

Ekonomi çok ısındı zam yap. Ekonomi çok soğudu zam yap.

Geçen sene porsche ye zam yapılırken fiat a bin dendi.

Bu sene fiat a zam yapıldı.

Şimdi ben bekliyorum "mobilete bin" açıklamasını.

Ancak nedense bize fiat a bin akılları verenler "dur bari biz de mercedes s 600 den inelim de reno ya falan binelim" demiyorlar. Beleş saltanattan asla vazgeçmiyorlar, vatandaşa örnek olmuyorlar.

Elin fransız yöneticisi ya peugeot ya renoya biniyor hiç de kimse "aa mersoya binemiyor fakir" demiyor.

Neyse.

Ne desen hikaye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi superegoid -- 25 Eylül 2012; 0:28:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: asoz

quote:

Orijinalden alıntı: DXM06

Arkadaşlar hayal aleminde yaşamayın.

Türkiye dediğiniz ülke 70 milyon bencil insandan oluşuyor.

toplum, komşu dayanışması falan hikaye.

herkes cebindeki paraya bakıyor ona göre davranıyor.

cebinde parası olsan olmayanı hayatta iplemez.

düşeni kaldıran yine kendi elleri ayakları olur.

siz sanıyormusunuz ki bu zamlar parası olanları etkiliyor?

bugün mercedes bmw satılmıyor mu? 3000-4000 motora binenler benzinlerini fullemiyorlar mı?

üretim yok tüketim çok. devletin tek gelir kaynağı. vergiler.

konuyu açan arkadaş

2000 motor bmw almışsın ötvnin kralını ödemişsin HABERİN YOKMUYDU???

İşte bizim memleketin bütün sıkıntısı bu zaten..

Ben 2.0 litre motorlu BMW'ye binebiliyorum diye , geri kalan herkesin canı mı çıksın arkadaş...

Ayıptır ya, bu kadar servet düşmanı olmayın... Bugün BMW'ye Mercedes'e binen adam da ÖTV'den etkileniyor, Şahin'e binen gariban da ....

Ama anlıyorum ki bazılarının kafası sadece kendi durumunu düşünüp, geri kalan herkesin canı çıksın, zenginlerin ise Allah belasını versin modunda...

Yazık...

İmzamı atarım

• quote:

Orijinalden alıntı: ntquartex

quote:

Orijinalden alıntı: newerdais

quote:

Orijinalden alıntı: ntquartex

En çok da şu forumdaki "yandaş" üyelerin gözlerinde at gözlüğüyle körü körüne iktidarı savunmalarına gıcık oluyorum.
    Gerçekleri görmeleri için ne olması gerekiyor merak ediyorum. Memlekette satmadık şirket kalmadı, bir ton borç kapatılmış gibi gösteriliyor hepsi hikaye, ülkenin toprakları ona buna peşkeş çekiliyor.Neymiş kitapları okuyacakmışız da bilgilenecekmişiz, yandaş kitapları ve medyayı izlemekle veya okumakla öğrenilmez gerçekler. Ben de sana Atatürk'ün Gençliğe Hitabesini şöyle güzelce bi okumanı tavsiye ediyorum. Adam 100 yıl önce görmüş ilerde olacakları ama millet hala uykuda bir şey gördüğü yok...

bizde atgözlüğü var. sizin atgözlüğünüzün üstüne birde kaynak gözlüğü takılı. bizdaha net görüyoruz

Evet çok belli, utanmasanız göbek atacaksınız vergi zammı geldi diye. Ne diyeyim Allah ıslah etsin memlekette "gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunan" YANDAŞ arkadaşları... Başka da bi şey demeye gerek yok "Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner."

vatanımız ve milletimiz için en hayırlı olan neyse ALLAH. CC onu nasib eylesin. amin.
    vatanımıza bayrağımıza milletimize hainlik yapan bende dahil her kimse ALLAH. CC onu islah eylesin. amin.
    eğer islah olmayacaksa ALLAH.CC onları kahreylesin. amiiiinnnnn.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• ibrahim tatlıses-hepsi geçer adlı şarkıyı tüm foruma hediye ediyorum

http://youtu.be/9ML_Op4V5fk

http://www.youtube.com/watch?v=9ML_Op4V5fk
  • quote:

Orijinalden alıntı: avensis42

yahu yazmayım yazmayım dedim duramadım saçma sapan konular açıyorsunuz... yok kontak kapatalım yok benzin almayalım yok ötv %50 ye çıkacak araç almayalım ... yahu hükümet neden benzin ve otomotive zam yapıyor... çünkü mecburrrrrrsunnnn almaya nereye kontak kapatıyorsun... dh forum komple kontak kapatsa ne olur zaten forumdakilerin %80 i 14-17 yaş arası çocuk , arabaları bile yok atıp tutuyorsunuz yeter yahu ...

bu hükümet gitse başka hükümet gelse sanki zam olmayacak... hükümetler için en kolay vergi toplama yöntemi dolaylı vergidir... sigara alkol benzin mazot otomotiv... bunlardan kimse vazgeçemez...

akşama kadar ötv zammına ses çıkarsak ne olacak sanki kafaya %50 yapmayı koydularsa yaparlar millette paşa paşa gider yine alır alacağını... pırlantada vergi yokmuş akşama kadar kaç kişi pırlanta alıyor.... hükümet oradan kaç para vergi toplayacak... ama benzin öylemi sigara öylemi... sanki millet günlük pırlanta alıyor...

akaşama kadar millete hava atmak için accord mu alayım passatmı alayım avensismi bmw mi alayım diye yüzlerce konu açıyorsunuz... bırakın bu işleri kardeşim gerçekçi olun biraz yahu...

ha unutmadan hemen çocukca hükümet yandaşısın diye yorum yapmayı unutmayın.. görünen köy kılavuz istemez..

çok güzel yorumlamışsınız bildim bileli hep aynı şekilde yürüyor işler.
    hep iyi şeyler düşünüp ümidimizi kesmiyoruz. ülkemiz selamete çıkacak ümidiyle :(

• quote:

Orijinalden alıntı: the_stig

quote:

Orijinalden alıntı: t8nx81tn

quote:

Orijinalden alıntı: Bay KospiR

Sen bu milleti 35 yaşında emekli edersen sonra bi 35 sene maaş ödersen, askere,paşaya,millet vekiline yüzbinlerce dolar tazminat ve maaş ödersen, birde üstüne üstlük yolsuzluklar eklenirse vay bu milletin haline

diğer detaylara hiç girmiyorum bile, devletin malı deniz...

Aynen katılıyorum.
    Her şeyin bir bedeli vardır ve halen uzun yıllar çok kötü yönetilmenin bedelini ödüyoruz.
    Vatandaşımız her şeyin en iyisini, en ucuzunu istiyor ama maaşları da üst düzey olsun istiyor. Bu ülkede kazmayı vurduğun yerden petrol çıksa anlarım aynen biz de Katar, Suudi Arabistan gibi oluruz, üretme derdimiz olmadan babalar gibi yaşarız ama öyle bir şansımız yok. Peki devlet bu istenilen şartları nasıl sağlayacak ? Vergiler ile. Peki bizde vatandaş mantalitesi nasıl ? Vergi namustur yazıları sadece vergi daireleri duvarlarını süslüyor. Herkes daha çok kazanma ve daha az vergi verme derdinde.
    Az çalışacağız, az üreteceğiz, az vergi vereceğiz, az bir yaşta emeklilik isteyeceğiz, satın alacağımız ürünlerin fiyatları hep az olacak ama gelirimiz de yüksek olacak !

Bu vatandaş kafası ile Jüpiterden hükümet gelip idare etse bir halt olmaz. Herkes sonuca bakıyor, sebebini analiz etmek işine gelmiyor.

Akillica yorum budur.

+1

• Yarın bakanlar kurulu toplanıp bir karar çıkarsa ve dese ki "devlet yatırımlarının %20 25 lik kısmını askıya alıyoruz" Bütçe yine açık verecektir . Çünkü o zaman da askıya alınan yatırımlardan dolayı oluşan katma değer, gelir ve kurumlar vergileri azalacak. Yani bu işler o kadar kolay değil. Araç satışı düşerse bunun içinde ithal araçlar da var .İthalatı düşürmek için böyle bir adım da atılmış olabilir. Kısaca neyin hesaplandığını bilemeyiz. Ekonominin bir tarafına önlem alırken diğer tarafı bozuluyor. Önemli olan bütün dengeleri ortada götürmek.
    Ayrıca borçlanmak da bir büyüme sürecidir. Ödeyebildiğiniz sürece mantıklıdır. Önemli olan düşük faizle borçlanmak ki şuan oldukça uygun koşullarda krediler kullanılıyor. Devletin borclanması ,borçlanabiliyor olması bana göre olumlu bir gösterge.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ferrero_ -- 25 Eylül 2012; 0:40:19 >
  • konuyu acan arkadasi linc girisimini anlamsiz buluyorum insanlar gunluk yasamdaki ihtiyacllarini kisitlamak zorunda degiller ve kim ne kadar zengin olursa olsun cebindekinin hesabini yapar (kiminin hesabi 5 dk surer kimi de sabahtan aksama bitiremez o ayri konu ) mevzuya nasil tepki verilmesi gerektigi konusunda yol gosterilmis ve bana en makul gelen basbakanlik sitesine mail atmak su ana kadar ne kadar kullanan gorduysem o sistemle sonuca ulastilar hele ki siyasi kaygi tasiyan ve iktidarda kalma plani olan bir sisteme toplu bir sekilde gosterilecek tepkiye kayitsiz kalinamayacagi kanaatindeyim ama verilen tepki legal olmali obur turlu asiri tepkiler daha cok antipati uyandirir diye dusunuyorum

• hükümet kendi sonunu hazırlıyor... mevcut hükümet, bundan önceki hükümetin ekonomideki başarızlıları ve çıkmış olan krizlerin neticesinde 2002 de geldi malum. gidişi de gelişi gibi olacak. ortadoğu ve kuzey afrika coğrafyası karıştı, arap baharı derken, kendisini hiç hesaba katmayan bir iktidarımız sonun başlangıcına geldi, cari açık ve ödemeler dengesinde mızrak artık çuvala sığmıyor. Türkiyede yeni bir ekonomik kriz ve iç çatışma , sosyal bir buhran ve bugüne kadar hiç yaşanmamış değişik bir kaosa doğru ülkemiz yol alıyor. işin kötü yanı busefer yanaşılacak bir liman yok, yerine buzul kayalıklar bizleri bekliyor. gemi battıktan sonra mı bu heriflere hesap sorucaz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: muzaffersan

ibrahim tatlıses-hepsi geçer adlı şarkıyı tüm foruma hediye ediyorum

http://youtu.be/9ML_Op4V5fk

http://www.youtube.com/watch?v=9ML_Op4V5fk

neşemizi kaybetmeyelim yarınlarımız iyi olacak ümidiyle batsın budünya demeyelim

• Bu arada karar verdim, lagunamı modeli eskidi diye değiştirip biraz daha yeni birşey alayım diyordum ve karar verme aşamasındaydım. Çok düşündüm, sırf daha fazla vergi vermemek için ikinci el araba bile almayacağım çok gerekmedikçe. Benim laguna zaten konforlu, seviyorum, sorunsuz ve zaten birşey olursa parçası da bol.

lagunamı piyasaya çıkarsaydım baya ucuzdan, 12 binden anca giderdi ve maddi gücü kısıtlı olan birinin ayağını yerden keserdi. Benim 2.el arabasını alacağım kişi de sıfır arabaya girecekti. O da başkasına satar artık. Bu da benim piyasaya olan minimal etkim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: asoz

quote:

Orijinalden alıntı: ardatun

2012 model 2.0 araç kullanan arkadaşın bu konuyu açması komik olmuş.

Tamam kardeş.. Bundan sonra şöyle derim ben ;

" Benim için sıkıntı yok, iyi arabaya binebiliyorum. Ama binemeyenlerin canı çıksın "

Bu nasıl bir egoist yaklaşımdır arkadaş.. Bana bir izah et hele...

Hocam ben de galaxy s3 alabilecek durumdayım ama almıyorum.
    Dolandırıldığımı hissediyorum çünkü.
    Çok çok ihtiyacım olursa alırım, o da zaten Türkiye piyasasından olmayacak.

En iyi tepki almayarak olur.
    Aldıktan sonra söylenmek bi işe yaramıyor.
    Adamlar ekonomik verilere bakıyor.
    Sen böyle yaparsan 2000cc motora sahip araçlar için bakacaklar ki 2011de atıyorum 100 adet satılmışken vergi arttıktan sonra 2012de 99 adet satılmış. Diyecekler ki kimsenin umrunda değil.
    Söylemek değil, yapmak gerek bence.

Ha bu arada, sen al istiyorsan. Alan alsın :)
    Ben kendi üzerime düşeni yapmanın verdiği huzuru yaşıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda-tt -- 25 Eylül 2012; 0:48:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: manisa_tr

hükümet kendi sonunu hazırlıyor... mevcut hükümet, bundan önceki hükümetin ekonomideki başarızlıları ve çıkmış olan krizlerin neticesinde 2002 de geldi malum. gidişi de gelişi gibi olacak. ortadoğu ve kuzey afrika coğrafyası karıştı, arap baharı derken, kendisini hiç hesaba katmayan bir iktidarımız sonun başlangıcına geldi, cari açık ve ödemeler dengesinde mızrak artık çuvala sığmıyor. Türkiyede yeni bir ekonomik kriz ve iç çatışma , sosyal bir buhran ve bugüne kadar hiç yaşanmamış değişik bir kaosa doğru ülkemiz yol alıyor. işin kötü yanı busefer yanaşılacak bir liman yok, yerine buzul kayalıklar bizleri bekliyor. gemi battıktan sonra mı bu heriflere hesap sorucaz?

anladığım kadarıyla 3 yada 5 ay içinde ülke helak olacak doğrumu?

• quote:

Orijinalden alıntı: newerdais

quote:

hükümet kendi sonunu hazırlıyor... mevcut hükümet, bundan önceki hükümetin ekonomideki başarızlıları ve çıkmış olan krizlerin neticesinde 2002 de geldi malum. gidişi de gelişi gibi olacak. ortadoğu ve kuzey afrika coğrafyası karıştı, arap baharı derken, kendisini hiç hesaba katmayan bir iktidarımız sonun başlangıcına geldi, cari açık ve ödemeler dengesinde mızrak artık çuvala sığmıyor. Türkiyede yeni bir ekonomik kriz ve iç çatışma , sosyal bir buhran ve bugüne kadar hiç yaşanmamış değişik bir kaosa doğru ülkemiz yol alıyor. işin kötü yanı busefer yanaşılacak bir liman yok, yerine buzul kayalıklar bizleri bekliyor. gemi battıktan sonra mı bu heriflere hesap sorucaz?

anladığım kadarıyla 3 yada 5 ay içinde ülke helak olacak doğrumu?

hepimiz olecez

• quote:

2001 de batan gemi için o dönemdeki hükümete hesap sordunuz mu ?

• quote:

edit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avensis42 -- 25 Eylül 2012; 1:04:09 >
  • Avrupa'mız krizdeyken bu %37 içime sinmiyordu zaten :)
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.