Şimdi Ara

ÖTV ZAMMINA SES ÇIKARMAZSANIZ %40 OLAN ÖTV %50 'YE YÜKSELECEK (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
415
Cevap
1
Favori
13.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: t8nx81tn

quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

quote:

Yine de siz biraz sabırlı olun. İnşallah Kılıçdaoğlu iktidara gelecek o zaman akaryakıt fiyatında % 50 indirim, asgari ücrete % 75000 zam gelecek.

Konunun bununla alakası nedir?

Konuşma hakkı olan birinin hayatını anlatayım size.

Bir iş adamı düşünün. Odtu iktisatta okuduğu dönem boyunca sol-sağ kavgalarının mevcut olduğunu, devletinin de gayet güvenilmez bir biçimde birilerini "kaybettiğini"... Bu devlete hiç güven olmaz, ben devlete girmem, bana uzak olsun diyerek üniversite 3'de orman yolları açmaya başlayarak müteahhitliğe başlamış biri. 1980'lerde memlekette hiç beton kazıklı kanalizasyon işi yapılmamış olduğundan bankadan kredi alamayıp, batmış, bankalardan çektiği kredi ile piyasaya borcunu ödemiş, tek borcu bankaya kalmış, müteahhitlik yapmaya Suudi Arabista'a gitmiş, orada kazandığı parayla kredi borcunu ödemiş, 3 arsa almış, şimdi halen oturduğu evi almış, ailesini de Avrupa tatiline çıkarmış. Eşi deseniz, İngiltere'de yüksek lisans yapmış, DPT'de çalışmış, sonra kalkınma bankasında çalışmış. Refah-Yol döneminde kızağa çekildiğinde genel müdür yardımcısıymış. Kendisi annemdir. 35 yıllık devlet hizmetinden genel müdür yardımcılığından emekli olduktan sonra bugün eline geçen 1300TL maaştır. İçine tüküreyim, onların olsun, yüzlerini siler ferahlarlar... Babam haklıymış bu devlete güven olmaz. Yük onun üstünde. Yıllar sonra babam Tübitak destekli bir projenin öncülüğünü yaptı. 6 yıllık bir Ar-Ge sonucunda birkaç milyon liralık masraftan sonra dünyanın en az su emen doğal görünümlü suni taşını ve bunları üreten makineleri üretti. Bugün üretimimizin %65'i ihracat. Üretim için yapılan ithalat da %0. Taş, makine patentleri bize ait. İş yoğun olduğunda 130 kişiye maaş veriyor fabrika. 130 ailenin evine ekmek gidiyor. Hayat ömrün boyunca çalışırsan, etrafına faydalı olursan anlamlı. Bu mahiyette adamların da konuşma hakkı vardır.

Büyük bir sektörde çok büyük projelere dış cephe işi yapan orta ölçekli bir firma olarak gördüğümüz, dönen dolapların Özal döneminden zerre farklı olmadığıdır. Biz çalışır ekmeğimizi lafın tam manasıyla TAŞ'tan çıkarırız. Bize birşey farketmez. Ama olan garibana oluyor. Bunu gözardı etmemek lazım. Son derece ithalat dengesini kapatabileceklerine inanmıyorum, zira üretici dostu hiçbir düzenleri yok. Net konuşuyorum. Bu memlekette aklı olan üretici olmaz. Başka iş bulur. Bu kadar yanar dönerlik, kaypaklık olmaz.

İhracatçıyız ve dünyanın en büyük 10 inşaat firmasının 2'siyle geçmişte çalıştık. Biri Strabag. Şimdi Strabag'a çıkıp abi sana eksik fatura keselim diyebilir miyim? Diyemem. Demem de zaten. O yüzden takır takır vergimi ödüyorum ben. Ve gene aynı sebepten konuşma hakkına sahibim. "VERGİ KAÇIRAN ŞEREFSİZLERE VERGİ ÖDETTİRECEK BİR SİSTEM GETİRMEDİKLERİ SÜRECE, VERDİĞİM HER EK VERGİ ZEHİR ZIKKIM OLSUN, BOĞAZLARINDA DURSUN, YETİM HAKKI YİYORLAR, BİR DE İNANÇLI OLACAKLAR" diyorum. Bir oturun 130 çalışanın sadece SGK'sı ne kadar tutar, ortalama 1400TL'den hesaplayın. Helali hoş olsun, emeklerinin karşılıklarını, sigortalarını ve emeklilik haklarını tabi alacak çalışanlar. Ancak ödenen yüksek tutarlara karşın, alacakları kuş kadar emekli maaşını nerelerine yetirecekler onu bilemiyorum. Onlar da ömürleri boyunca çalışmış olacaklar. Kadın programı izlerken "ne olacak memleketin hali?" dememiş olacaklar. Haklarını alabilecekler mi?

Ya gördün mü, sosyal demokrat fabrikatör olmak da zor memleketimde. Yüklüyorlar odunu sırtına. Ben kamyonla parayı vergi diye dökerken, cebimdekine de göz koyma aga. Vergimi verirken 3., 4. tur benden vergi alma. Kaç posta tikecen beni günde? Yetim hakkı yiyorlar, kendi inandıkları dine gerçekten inanıyor olsalar, yerlerinin cehennem olduğunu biliyor olurlar, korkarlardı. Üstüne bir de hadsizler. Ve evet ömrü boyunca çalışıp bu memlekete birşeyler katmış insanların sonuna kadar konuşma hakkı vardır. Ve ben, babam, dedem, annem hakkımızı helal etmiyoruz. Öbür dünya derdi olan biz değiliz, güya onlar, onlar düşünsün. Üzerlerindeki hiçbir hakkımızı helal etmiyoruz...

Bunun siyasetle de alakası yok. Kim olsa aynı şey geçerli. O yüzden Kemal Kılıçdaroğlu muhabbetinizi anlayamadım. Dünya, Türkiye algınız bu kadar dar mı? "X yoksa Y var." bu kadar mı koca Türkiye. Ne babalar yatıyor kuytuda, Kılıçdaroğlu kimmiş, Tayyip kim? Bu kadar dar bakmayın dünyaya. Bunlar acizane normal insanlar ve alternatifsiz de değiller. Biz de alternatifsiz değiliz. Yeter ki onları istemiyor olun, birileri çıkar.

Emin olun sizin ticari tecrübenizin kat kat fazlası bende vardır. Ekonomiyi de çok iyi bilirim, siyaseti de çok iyi bilirim, ben de ihracat sektöründeyim ve 17 ülke dolaşmış, uzun süre dışarıda kalmış birisi olarak dünyayı da bilirim. 37 yaşındayım bu ülkenin akp öncesini de bilirim. Ve chp zihniyetini de bilirim, babamdan çok dinlemiş, çok kitap okumuşumdur. chp liderinin sadece bugünkü hakaret ve küfürlerle dolu konuşmasını bir okuyun o ne demek istediğimi belki anlatır.
    Siz Kılıçdaroğlu'ya toz kondurmaya devam edin. Bence sorun yok. Zaten hep diyorum bu ülkeye bir chp iktidarı yaşatmak lazım, millet çok şeyi unutmuş. O zaman görürüz kim bu ülke için lafla mangalda kül bırakmamış, kim gerçekten neler yapmış, nasıl hizmet etmiş, karşılığında ne muamele görmüş.
    Ayrıca seviyeyi de düşürmüşsünüz. Yine de ben size algınız dar demeyeceğim. Farkımız olsun.

hayatımda gördüğüm en saçma, en badem bıyıklı çıkarım

• quote:

Emin olun sizin ticari tecrübenizin kat kat fazlası bende vardır. Ekonomiyi de çok iyi bilirim, siyaseti de çok iyi bilirim, ben de ihracat sektöründeyim ve 17 ülke dolaşmış, uzun süre dışarıda kalmış birisi olarak dünyayı da bilirim. 37 yaşındayım bu ülkenin akp öncesini de bilirim. Ve chp zihniyetini de bilirim, babamdan çok dinlemiş, çok kitap okumuşumdur. chp liderinin sadece bugünkü hakaret ve küfürlerle dolu konuşmasını bir okuyun o ne demek istediğimi belki anlatır.
    Siz Kılıçdaroğlu'ya toz kondurmaya devam edin. Bence sorun yok. Zaten hep diyorum bu ülkeye bir chp iktidarı yaşatmak lazım, millet çok şeyi unutmuş. O zaman görürüz kim bu ülke için lafla mangalda kül bırakmamış, kim gerçekten neler yapmış, nasıl hizmet etmiş, karşılığında ne muamele görmüş.
    Ayrıca seviyeyi de düşürmüşsünüz. Yine de ben size algınız dar demeyeceğim. Farkımız olsun.

İşte memleketimin sabit fikirlilik ve herşeyi siyah-beyaz görme sendromu. Ben nereden CHP'li oldum abi? Kılıçdaroğlu'nu sevdiğimi nereden çıkardınız? Anti AKP olunca böyle olunuyor sizin algınızda sanırım. Ama ne yazık ki dünya siyah ve beyazdan ibaret değildir. Bana ithamlarda bulunup çok sahiplendiğiniz ağbabanızı koruyacağınıza, ayılıp bir etrafınıza bakınız. Yaptıkları herşey Özal dönemi geyikleri. Hiçbir farkları yok. Aynı pazarlama stratejisi ile halka yaklaşıyorlar. Bu sefer işin içinde mutaasıplık falan da var. Bu ülke zaten hızlı büyüyen bir ekonomiydi ve geçmişinde bu büyümeyi sağlamak için çok yatırım yaptı. Herşey sırayla. Mevcut büyüme savunduğunuz kişilerin eseri değildir. Doğal gelişimdir. Bir ülke önce tarım ve hayvancılıkla başlar (Atatürk-İnönü), sonra sanayi tarım (İnönü-Menderes), sonra elektrik ve ulaşım altyapıları (Barajlar kralı Sülo), sonra haberleşme ve gelişmiş ulaşım ve beraberinde liberizasyon, sanayileşme (Özal), dışa açılma ve sanayileşme("Ben sizin ananızım"), ekonomik istikrar modeli kurulması (Karaoğlan), ekonomik büyüme (Recep). Doğal sürecin aktörleridir. Yemeyiniz. Dünyayı da sadece siyah ve beyaz olarak görmeyin. Bir insan AKP karşıtı varsa x veya Y partili demek, onların liderlerini seviyor demek değildir. Ben genel olarak anarşistim. Umudum da saygım da yok. "Yıkalım yenisini kuralım, hepsi üçkağıtçı" diyorum da benim siyasi görüşümün konu ile alakası nedir? Size sorduğum buydu. Dediğinizin konu ile alakası nedir?

El ele verdik gene içine ettik muhabbetin.

Neyse ne diyordum. Ben zam istiyorum arkadaş. Yetmedi bana! ÖTV KDV herşeye zam istiyorum. Ben yolumu bulurum, ekmeğimi taştan çıkarırım. Gariban düşünsün. Daha çok zam, daha çok... KDV de %20'ye çıksın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 2 Ekim 2012; 16:45:02 >

• quote:

Neyse ne diyordum. Ben zam istiyorum arkadaş. Yetmedi bana! ÖTV KDV herşeye zam istiyorum. Ben yolumu bulurum, ekmeğimi taştan çıkarırım. Gariban düşünsün. Daha çok zam, daha çok... KDV de %20'ye çıksın.

imzamı atıyorum daha cok zam yapsınlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: lord66

quote:

Orijinalden alıntı: Janjan

Gözü kapalı dinci yobaz üyeler için belirteyim: CHP'li değilim, Türkiye'liyim.

Dinci yobaz ne demektir?

janjön nedir dinci yobaz?
  • bana göre dinsiz ve inkarcı birisine hizmetin sevabı
    suda boğulmakta olan birisine bir bardak su vermek kadar sevabtır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Roman İbrahimoviç

quote:

quote:

quote:

Yine de siz biraz sabırlı olun. İnşallah Kılıçdaoğlu iktidara gelecek o zaman akaryakıt fiyatında % 50 indirim, asgari ücrete % 75000 zam gelecek.

Konunun bununla alakası nedir?

Konuşma hakkı olan birinin hayatını anlatayım size.

Bir iş adamı düşünün. Odtu iktisatta okuduğu dönem boyunca sol-sağ kavgalarının mevcut olduğunu, devletinin de gayet güvenilmez bir biçimde birilerini "kaybettiğini"... Bu devlete hiç güven olmaz, ben devlete girmem, bana uzak olsun diyerek üniversite 3'de orman yolları açmaya başlayarak müteahhitliğe başlamış biri. 1980'lerde memlekette hiç beton kazıklı kanalizasyon işi yapılmamış olduğundan bankadan kredi alamayıp, batmış, bankalardan çektiği kredi ile piyasaya borcunu ödemiş, tek borcu bankaya kalmış, müteahhitlik yapmaya Suudi Arabista'a gitmiş, orada kazandığı parayla kredi borcunu ödemiş, 3 arsa almış, şimdi halen oturduğu evi almış, ailesini de Avrupa tatiline çıkarmış. Eşi deseniz, İngiltere'de yüksek lisans yapmış, DPT'de çalışmış, sonra kalkınma bankasında çalışmış. Refah-Yol döneminde kızağa çekildiğinde genel müdür yardımcısıymış. Kendisi annemdir. 35 yıllık devlet hizmetinden genel müdür yardımcılığından emekli olduktan sonra bugün eline geçen 1300TL maaştır. İçine tüküreyim, onların olsun, yüzlerini siler ferahlarlar... Babam haklıymış bu devlete güven olmaz. Yük onun üstünde. Yıllar sonra babam Tübitak destekli bir projenin öncülüğünü yaptı. 6 yıllık bir Ar-Ge sonucunda birkaç milyon liralık masraftan sonra dünyanın en az su emen doğal görünümlü suni taşını ve bunları üreten makineleri üretti. Bugün üretimimizin %65'i ihracat. Üretim için yapılan ithalat da %0. Taş, makine patentleri bize ait. İş yoğun olduğunda 130 kişiye maaş veriyor fabrika. 130 ailenin evine ekmek gidiyor. Hayat ömrün boyunca çalışırsan, etrafına faydalı olursan anlamlı. Bu mahiyette adamların da konuşma hakkı vardır.

Büyük bir sektörde çok büyük projelere dış cephe işi yapan orta ölçekli bir firma olarak gördüğümüz, dönen dolapların Özal döneminden zerre farklı olmadığıdır. Biz çalışır ekmeğimizi lafın tam manasıyla TAŞ'tan çıkarırız. Bize birşey farketmez. Ama olan garibana oluyor. Bunu gözardı etmemek lazım. Son derece ithalat dengesini kapatabileceklerine inanmıyorum, zira üretici dostu hiçbir düzenleri yok. Net konuşuyorum. Bu memlekette aklı olan üretici olmaz. Başka iş bulur. Bu kadar yanar dönerlik, kaypaklık olmaz.

İhracatçıyız ve dünyanın en büyük 10 inşaat firmasının 2'siyle geçmişte çalıştık. Biri Strabag. Şimdi Strabag'a çıkıp abi sana eksik fatura keselim diyebilir miyim? Diyemem. Demem de zaten. O yüzden takır takır vergimi ödüyorum ben. Ve gene aynı sebepten konuşma hakkına sahibim. "VERGİ KAÇIRAN ŞEREFSİZLERE VERGİ ÖDETTİRECEK BİR SİSTEM GETİRMEDİKLERİ SÜRECE, VERDİĞİM HER EK VERGİ ZEHİR ZIKKIM OLSUN, BOĞAZLARINDA DURSUN, YETİM HAKKI YİYORLAR, BİR DE İNANÇLI OLACAKLAR" diyorum. Bir oturun 130 çalışanın sadece SGK'sı ne kadar tutar, ortalama 1400TL'den hesaplayın. Helali hoş olsun, emeklerinin karşılıklarını, sigortalarını ve emeklilik haklarını tabi alacak çalışanlar. Ancak ödenen yüksek tutarlara karşın, alacakları kuş kadar emekli maaşını nerelerine yetirecekler onu bilemiyorum. Onlar da ömürleri boyunca çalışmış olacaklar. Kadın programı izlerken "ne olacak memleketin hali?" dememiş olacaklar. Haklarını alabilecekler mi?

Ya gördün mü, sosyal demokrat fabrikatör olmak da zor memleketimde. Yüklüyorlar odunu sırtına. Ben kamyonla parayı vergi diye dökerken, cebimdekine de göz koyma aga. Vergimi verirken 3., 4. tur benden vergi alma. Kaç posta tikecen beni günde? Yetim hakkı yiyorlar, kendi inandıkları dine gerçekten inanıyor olsalar, yerlerinin cehennem olduğunu biliyor olurlar, korkarlardı. Üstüne bir de hadsizler. Ve evet ömrü boyunca çalışıp bu memlekete birşeyler katmış insanların sonuna kadar konuşma hakkı vardır. Ve ben, babam, dedem, annem hakkımızı helal etmiyoruz. Öbür dünya derdi olan biz değiliz, güya onlar, onlar düşünsün. Üzerlerindeki hiçbir hakkımızı helal etmiyoruz...

Bunun siyasetle de alakası yok. Kim olsa aynı şey geçerli. O yüzden Kemal Kılıçdaroğlu muhabbetinizi anlayamadım. Dünya, Türkiye algınız bu kadar dar mı? "X yoksa Y var." bu kadar mı koca Türkiye. Ne babalar yatıyor kuytuda, Kılıçdaroğlu kimmiş, Tayyip kim? Bu kadar dar bakmayın dünyaya. Bunlar acizane normal insanlar ve alternatifsiz de değiller. Biz de alternatifsiz değiliz. Yeter ki onları istemiyor olun, birileri çıkar.

hayatımda gördüğüm en saçma, en badem bıyıklı çıkarım

Terbiyesizliğe gerek yok. Badem bıyık sizin gibilere yakışır.

Huseyin-ZST; ben ne yazıyorum siz ne anlatıyorsunuz. Sabitlenmişsiniz gidiyorsunuz. Daha fazla açıklamama gerek yok o nedenle. Siz ne yazsam aynı şeylere devam edeceksiniz.

• G AÇANA CÖMERT DİYENE BU MİLLET OY VERMEEEZZZZZZ.
    BAŞKA KAPIYA HORSSSSSTTTTTTTTTTTTTT.
  • quote:

Orijinalden alıntı: newerdais

G AÇANA CÖMERT DİYENE BU MİLLET OY VERMEEEZZZZZZ.

bu ne? seviyeye bak, ne demek istedi acaba???
  • uzun zamandır foruma girmediğim kadar varmış...
  • quote:

Orijinalden alıntı: knopix2626

quote:

bu ne? seviyeye bak, ne demek istedi acaba???

komedyenmisin? paraya pıra deyenler anlamazlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi N KUL -- 5 Ekim 2012; 2:26:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben komedyen değilim, senin de ne olduğunu anlamadım!
    yazdıklarına bakarak konuşursak, lise öğrencisi bile değilsin....
  • quote:

?
  • quote:

Yeter ki onları istemiyor olun, birileri çıkar.

.

keşke bunu en başta yazsaymıssın, diğer yazdıklarına gerek bile kalmazmış..tabi anlayana..

anlayan pek çıkmayacağından dolayı, siz yine en iyisini yapmıssınız yazmakla
  • quote:

Orijinalden alıntı: knopix2626

ben komedyen değilim, senin de ne olduğunu anlamadım!
    yazdıklarına bakarak konuşursak, lise öğrencisi bile değilsin....

lak lak yapacak zamanım olmuyor. boşmuhabbet
  • Burada yorum yapan kaç kişi zor değil sadece odd.org.tr ye girerek son on yılın yerli ve ithal sektör satışlarının raporlarını inceledi? Yada farklı vergi dilimlerindeki araç gruplarının ticaret hacimlerini ve bu gruplardan sağlanan vergi gelirlerine baktı? Herkesin fikri var, fikri olmayan yok... hele ki bizim burada kahveye gir vergi uzmanından, dış ticaret müsteşarından, siyaset uzmanından geçilmez, baksan bırak ciddi bir memleket meselesine akıl olmayı, kendi hayatını adam etmekten bile aciz bir çoğu... Adama sorarlar; önce sen kendi kapının önünü süpürmeyi becerebildin mi diye?

Otomotiv de ÖTV indirimi oldu, araç fiyatları düşmedi hatta arttı kimse otomotivcilere kızmadı aksine gitti bayilerde kuyruk olup stokları eritti, satışlar T.C tarihinin rekorlarını kırdı... ÖTV indirimi ortadan kalktı fiyatlar yine değişmedi, satışlar artmaya devam etti... Kimse otomotivcilere demedi ki vergi indiriminden iyi kar ettiniz... 2011 de tarihinizde satamadığınız araçları sattınız... Bu araçlar öyle yada böyle satılacak arkadaşlar.. Bence ÖTV nin şu piyasa da %45-50 ye çıkması iyi bile... bırakın otomotivciler düşünsün... kimse silah zoruyla size 5-10 bin fazlaya araç satmıyor.. siz almassanız onlar karlarından verdikleri taviz ile devlete fazla vergi ödenmesini sağlayarak bir şekilde o araçları satarlar... Öyle yada böyle o araçlar satılmak için yapılıyor, devlet araçlardaki ÖTV yi %45-50 ye çıkaramıyorsa sanmayın ki vatandaşa gücü yetmediğinden vatandaştan korktuğundan çıkarmıyor... Devletin otomotivcilere gücü yetmediğinden vergiyi artıramıyor... Zira onların üretmesi, tüketimi canlandırarak piyasayı diri tutması devletin de işine geliyor...

Herkes kendine göre bir yorum yapıp kendi söylediğini salt doğru sanıyor... Bende diyorum ki ÖTV %45 dahi olmalı... Oysa bir çok arkadaşa göre söylediğimi anlamaktan çok daha kıymetli olan birşey var, kendi cebindeki 1 kuruşu...

Aslında bu ülkenin sorunu da aynı, Bernard Russel'ın dediği gibi;

Dünyanın sorunu; Akıllılar hep kuşku içindeyken, aptalların küstahça kendilerinden emin olmalarıdır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SiyahPelerinliAdam -- 8 Ekim 2012; 16:51:20 >

• vızzzz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • %130'a ses çıkartabiliyo muyuz ki %50'e çıkaralım? Asırlar evvel bizans gibi dünya imparatorluklarını vergiye bağlamış bir devlet idik. Cumhuriyet düzeninde bizim insanımıza bu kadarı bile fazla bence şükredin.Karakteri, inancı, amacı ne olursa olsun bir devlet başkanı elbette halkı ve ülkesi için en iyisini ister.sürekli zam yapılıyorsa bunun sorumlusu şu anki devlet başkanı değildir demekki var birşey ki yapılıyor zevkine mi yapıyor ?biraz geçmişe de bakmasını bilin ama 2002den öncesine de bakın ara sıra !

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vay anam vay neler dönmüş serhat ya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: respect_89

%130'a ses çıkartabiliyo muyuz ki %50'e çıkaralım? Asırlar evvel bizans gibi dünya imparatorluklarını vergiye bağlamış bir devlet idik. Cumhuriyet düzeninde bizim insanımıza bu kadarı bile fazla bence şükredin.Karakteri, inancı, amacı ne olursa olsun bir devlet başkanı elbette halkı ve ülkesi için en iyisini ister.sürekli zam yapılıyorsa bunun sorumlusu şu anki devlet başkanı değildir demekki var birşey ki yapılıyor zevkine mi yapıyor ?biraz geçmişe de bakmasını bilin ama 2002den öncesine de bakın ara sıra !

İşin acı yanı artık vergiye bağlayacak devlet yok ve böyle bir şans kalmadı... Dolayısıyla kendi vatandaşını vergiye bağlamaktan başka çare yok! Benim merak ettiğim Bizans mı çok vergi veriyordu, biz mi çok veriyoruz?

• şemsiyeleri hazırlayın,1 ocaktan itibaren sağanak yağmur başlıyor!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nirvana333 -- 14 Aralık 2012; 10:44:35 >
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.