Eminim ki bu konu hakkında çokça muhabbet dönmüştür ve tartışılmıştır. Ancak yıllar ilerledikçe bazı çözümler geçerliliğini de yitiriyor, dolayısıyla yaşadığım sorun aynı olsa dahi bu konuyu açma gereği gördüm. Hatam olduysa affola.
Konu şu ki, çalıştığım sektör dolayısıyla sürekli mail üzerinden iş yapıyorum. Aynı şekilde şirket cep telefonunda da Outlook Exchange hesabım yüklü, birbirine senkronize bir şekilde mailleri alabiliyorlar. Dün akşam evimdeki dizüstüne de email kurulumu yapmak istedim, kişisel hesaplarım yanı sıra şirket mailimi de Outlook 2013 üzerinden ekledim. Bir sorun yok gibi gözüküyordu. Büyük ihtimal "İletinin bir kopyasını sunucuda bırak" seçeneğini de işaretledim. Bugün ofise geldiğimde ise yeni maillerin yanısıra 1500 mailin üstünde gönder/al yapmaya başladı, mecburen durdurmak zorunda kaldım.
Şuan o maillerin alımını nasıl durdururum bilmiyorum, mecburen offline moda geçtim. Çift gelen mailleri kaldıran programlar/taktikler vs. var ama ofisteki dizüstü oldukça yaşlı ve 1800-1900 tane maili alıp onları ayıklayana kadar akıbeti ne olur gerçekten bilemiyorum. Sizlere sorum acaba evdeki hesabımdan "kopyasını sunucuda bırakma" seçeneğini kaldırsam sonra ofisten tekrar bağlansam eski maillerin alımı kesilir mi? Yoksa başka bir yol mu izlemem gerekiyor?