Şimdi Ara

Overclock hakkında aydınlanmam lazım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkese yorumları konusunda şimdiden teşekkür ederim.Şunu belirtmek isterim ki kafam acayip karıştı bu overclock konusunda aydınlanmam lazım.Diyorlar ki yok çarpan kilidi açık yok şu daha iyi.Açıklayan yok ki tam olarak ne işe yarar bu iş.
    Lütfen şu 8 soruma en anlaşılır ve basit şekilde yanıt verir misiniz.

Arkadaşlar şimdi intelin i7 2600 ve i7 2600k işlemcileri arasında deniyor ki çarpan kilidi açık.
    1)Yani 2600 k ya overclock oluyor da 2600 e olmuyor mu?
    2)Ayrıca ben normal bir kullanıcıyım yani oyun oynıcam,sunu yapcam,internete gircem öyle mühendis falan değilim. illa ki gerekli mi overclock yapmak?
    3)Bir de şimdi nasıl oluyor bu iş ben overclock yapmadan kendisi hızını yükseltmiyor mu?
    4)Ne zaman overclock yapmak gerekli oyun oynarken mi?Yapmasam ne olur?
    5)Şimdi 2600k alsam çok kasan bir oyun oynasam overclock yapmasam iyi oynayamıcam mı?
    6)Bir de her istediğimde overclock yapmam mümkün mü kolayca?Yoksa öyle kasa açık üstünde tuhaf soğutucularla mı kullanmam lazım?
    7)2600 ile 2600k arasında overclock yapma zorluğu mu var?ne var ?Ne bu fark?
    8)Bir de amd nin bulldozer işlemcisi şu 8 çekirdekli olan mı iyi yoksa i5 2500k i72600k mı? ne bu fiyat farkı?

• güncell
  • 1) 2600 e olur ama 2600K nın çarpanı açık olduğu için daha iyi overclock olur.
    2) Gerekli değil.
    3) Intel in TurboBoost teknolojisiydi yanılmıyosam, AMD'de TurboCore ile otomatik overclock yapıyor işlemci kendine.
    4) Yapmasanda olur ama yaptığında Fps oranı artar.
    5) Sadece işlemcine bağı değil ekran kartına, Ram'e vs bağlı
    6) Mümkün, stok fanlada oluyo, ama stok fanla fazla yüklenmeni tavsiye etmem.
    7) Çarpanla daha kolay overclock yapmak.
    8) AMD nin bulldozer işlemcileri daha iyi Overclock oluyor ve fiyat/performans a önem veriyor. Intel yüksek performanslı işlemciler yapıyor ve fiyatı daha pahalı. Bazı testlerde i5-2500k daha ilerde bazılarında 8 çekirdekli bulldozerler.
  • Sağol mertcan_61 arkadaşım yorumun için.O zaman uzun ömürlü bir bilgisayar için 2600k daha iyi galiba.Diğer arkadaşların da yorumlarını bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 61fırtına61

Sağol mertcan_61 arkadaşım yorumun için.O zaman uzun ömürlü bir bilgisayar için 2600k daha iyi galiba.Diğer arkadaşların da yorumlarını bekliyorum.

Arkadaş cevapları vermiş zaten. Ama overclock yapacaksanız da dökümanları okuyup yapın.Bilinçsizce yapmanız işlemcinize ciddi zararlar verebilir.2600k gerçekten overclock için yapılmış bir işlemci. 4.5ghz de çok rahat kullanabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 61fırtına61

Sağol mertcan_61 arkadaşım yorumun için.O zaman uzun ömürlü bir bilgisayar için 2600k daha iyi galiba.Diğer arkadaşların da yorumlarını bekliyorum.

i5 2500k ile i7 2600k aynı i5 al sen
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.