Şimdi Ara

Overclock için yardım !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar sizlerin tecrubesıne dayanarak sizlerden biraz yardım istiyorum benım

ga-ma790xt-ud4p anakart
    AMD Phenom x3 720 işlemcim
    zotac 9600gt 1gb 256bit ekran
    kingston hyperx 8gb ram
    corsair H80 Sıvı Soğutucu
    Tagan power 420 yada 425w power supply
    2 TB HDD

bir sistemim war ne kadar sağlam bir sistem bilmiyorum ama benım gozumde bebeğim o benim :)

sorun su ki bendeki işlemci x3 bu işlemciyi x4 yapılıyormus ben denemeye kalktım bilgisayar bi kez guc verip fanlar hizli birsekilde donup pc kapanıyor sn olay yanı çalışıp kapanıyor ve bir daha calışmıyor biosu sifirlayınca tekrar eski halıne donuyor benım sizlere sorum su ben bunu nasıl x4 yaparım yok olmaz diyorsanız phenom ii x3 720 2.8ghz den 3.4ghz'a nasıl yaparım bana detaylı bı sekilde yardımcı olursanız cok sevinirim şimdiden tesekkur ederim

Anakart
     Overclock için yardım !

Corsair H80
     Overclock için yardım !

zotac 9600gt 1gb 256bit
     Overclock için yardım !

AMD Phenom x3 720
     Overclock için yardım !

kingston hyperx 8gb ram
     Overclock için yardım !

baya bi ayrıntılı sekilde gosterdım
    simdiden teşekkur ederim yardımdımlarınız içiin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Majestic`PB -- 29 Kasım 2012; 16:25:40 >

• yardım edıcek kimse yokmu
  • FSB 243 olacak cpu frequency diye yazıyordu gigabyte 'larda yanlış hatırlamıyorsam
    ht link frequency çarpanını 9 yapın
    ram çarpanını bir kademe düşürün yada orjinale en yakın sevide tutun kaç mhz olduğunu yazmamışsın.

onun dışında voltajsız açılır muhtemelen açılırsa aida64 ile 20dk sistem kararlılık testi yapın.Açılmazsa, açılana kadar kademe kademe voltaj verin işlemciye o kadar test edin aiada64 ile olsun bitsin.
  • Kingston 4 GB 1600 MHz DDR3 HyperX RAM ramım dun aksam baktım kimse cvp vermıyor biseyler yapmaya calıstım işlemcimi 2.8 den 3.4 cıkarttım bios da x4 den baslayım x4.5 x5 bu sekilde devam eden bişey vardı ben onu x17,5 denedim windows ekranına gelirken yenıden baslıyordu onu x17 yaptım actı işlemci sıcaklığına baktım 24 c gosterıyor simdi bu benım yaptığım sağlıklımı değilse sizin onerinizi mi deniyim ? ve bunu 3.4 dan daha fazla bişeye cıkarta bilirmiyim 3.8 gibi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Majestic`PB -- 30 Kasım 2012; 14:08:08 >
  • çarpan açıksa iyi sadece çarpan + voltaj iş görür
  • çarpan acık sen ram kademe dusur yada yakın yap dedın onu tam olarak anlamadım ama senin dediğin cpu frequency 243 yaptım ama voltaj la ilgili bişey yapmadım simdi de aida64 testinde ben neyin voltajını atırayım tam olarak ve kac yapayım bide bu 3.40 dan daha fazla cıkarmı acaba
  • sistem kararlılık testınde 10dk da mavi ekran hatası verdi :S
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Telefon İçin Overclock
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yokmu yardım edicek kişi suan sistemim 2.8 den 3.4 cıkarttım ama sistem kararlılık testinde 10dk sonra mavi ekran damp hatası verıyor sizce normal bişey mı :S
    çarpanı x17 CPU VID i de 1475 cıvarında yaptım bi el atıverın su konuya arkadaslar :S
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.