Şimdi Ara

Overclock ile oyunlardan atıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar pc mi biraz yenileyim dedim ancak bu sefer ister o.c ile ister default denilen orjinal ayarları kullanayım bf4 thief metro last light assasins creed dahil bütün oyunlarda 5-6 dk sonra donuyor ve oyunu alta atıyor sistemim şöyle;
    intel core i5 750@2.67ghz işlemci
    akasa venom vodoo işlemci soğutucu
    gskill ripjawx 1866 mhz 2x4 gb ram
    asus p7p55d anakart
    sapphire r9 280x ekran kartı

o.c yapayım veya yapmayayım her türlü oyunlardan atıyor tüm değerleri denedim neredeyse önceden kingstone 1333mhz ram kullanıyodum bişey olmuyodu sonra ramle ekran kartını aldım mesela bf 4 de ulta ful ayarlarda çok akıcı oynuyorum 5 dk sonra pat atıyor sinirlerim zıpladı artık ne yapmam gerekiyo şu stabilite olayını yakalayamadım en son valla yakacam anakartı işlemciyi 4770k ya felan geçicem gerçi onada bütçe yok işte elimdekileri kullanabilmem lazım çok acil bi yardım edin lütfen sıkıntım ne benim oyun oynamazsam pc de sıkıntı yok ayrıca 4.5ghz bile gördüm oyun oynamazsam hiç problem olmuyor

• psu kac watt.

ram hizlarini dusurmeyi denedin mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 800w xilence marka ramlari 1000 kadar dusurdum otomatige de ayarladim hatta yinede ayni donanimsal olma ihtimali varmi diycemde hic acmaz bf4 de her ayar sonda cok akici oynatiyo sonra pat diye atiyo uyumsuzluk yada voltaj sikintisi olabilirmi acaba voltajlar hep oto da yani
  • dün overclocktan sonra thiefe girim dedim baktım kapandı oyun direk voltaj düşürdüm düzeldi.voltaj yükselttiysen bi kamede düşür derim.
  • Oyundan atıyor demişsin şimdi oyundan nasıl atıyo? eğer masaüstüne dönüyosan sıkıntı bence yazılımsal... farklı bişeyse buluruz çözümü...
  • oyunu alta atıyor ancak geri girilmiyor oyuna kardeş yazılımsalda hem bf4 hem thief demi aynı şeyi yapar acaba bazen 10 bazen 15 dk sürüyor ama kesin atıyor kullandığım değerler şunlar:
    işlemci ort 3.9ghz
    ram 1850 mhz
    işlemci voltu:1.265
    ram voltu:1.525
    imc:1.25
    bence benim sistemde bi sıkıntı var ramı 1333 e bile düşürsem biosdan default setting bile yapsam aynı bu arada oyunlarda standart bi yerde atmıyo thief de ve bf4 de epey ilerledim o atıyo ben yeniden açıyorum şeklinde
  • ha bide şu var oyunlar donduğunda alta atınca veya ben alta alınca ''amd driver görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan başarıyla kurtuldu''diye bi uyarı geliyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: aziz_peder_17

ha bide şu var oyunlar donduğunda alta atınca veya ben alta alınca ''amd driver görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan başarıyla kurtuldu''diye bi uyarı geliyor

Sıkıntı giderildi ekran kartına overclock yapmıyorsan ekran kartın arızalı o yalnızca ekran kartının ramlerinde yada gpuda arıza vrsa meydana gelir anlamanın en güzel yolu ekran kartı 800mhz se atıyorum bunu 650mhz e düşür sorun ortadan kalkacaktır eğer böyle olursa git aldıgın yerin kafasına at :)
  • yoo yapmıyorum ancak şöyle bişey var ben bundan 1 ay önce gtx 295 kullanıyodum ara sıra oda veriyodu bu sorunu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.