Şimdi Ara

Overclock işlemci ömrünü kısaltır mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
4.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Wasted Years

Beyler tarihe bakın ne zaman açtığımı ben bile hatırlamıyorum.
    oha
  • konuya rastladım hakatten oha tarihe bak :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nacho_EU

konuya rastladım hakatten oha tarihe bak :)

İyi hortlar hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: deathness666

quote:

İyi hortlar hocam

Ya bende overlock'la ilgili birazcık araştırma yapıyodum daha önceden bir tecrübem olmadı çünkü baktım bu konuya rastladım 2008 yazıyor o zaman bile işlemci ömrünü bu kadar az azaltıyorsa şuan ki işlemcilerde 3.4 ghz'lik işlemciyi 5 Ghz'e güzel bir soğutma ile çıkartırsam 5 yıl kullanırım her halde diye düşündüm :)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: deathness666

quote:

İyi hortlar hocam

Ya bende overlock'la ilgili birazcık araştırma yapıyodum daha önceden bir tecrübem olmadı çünkü baktım bu konuya rastladım 2008 yazıyor o zaman bile işlemci ömrünü bu kadar az azaltıyorsa şuan ki işlemcilerde 3.4 ghz'lik işlemciyi 5 Ghz'e güzel bir soğutma ile çıkartırsam 5 yıl kullanırım her halde diye düşündüm :)

2.ci kullanıcısı olduğum Q9400 3.6da 1 yıl ve 7 aydırda 4 ghzde çalışıyor çatır çatır.demek ki kısaltmıyormuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: Wasted Years

evet soru gayet açık bir yerde okumuştum işlemcinin 2 yıl da değiştirilmesi gerekiyor demişti oc yapıldıysa?

Evet OC işlemcinin ömrünü kısaltır. Ama bu kısaltma dikkate değer değildir. Yani ben hala çalışan P3 ler biliyorum.

İşlemcinin ömrü normalde 20 Yıl gibi bir şey. Gerilim vererek yaptığın OC, işin tezegini çıkarmazsan ( Sıvı Azot ve 2v vermek gibi.) en fazla 10 yıla iner. 10 yıla da aldığın işlemci anahtarlık olur zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5 senedir işlemciyi gece gündüz demeden 4Ghz hızında kullanıyorum. Kullanmayada devam ediyorum :)
  • Hocam ozaman ben 4670K nin canini cikartayim en iyisi :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • xxxxxxxxxx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huhuq -- 20 Mayıs 2020; 16:56:0 >
  • 2600k işlemciyi OC'siz kullanan nerdeyse yok. Kaç senedir kullanıyorlar. Abartılmadığı sürece ömrü felan kısalmaz. Düzgün soğutma ile doğru voltaj değeri ile hiç bir sorun yaşamadan kullanılır.
  • Takma bunlari kafayi Yapıstır

• 256colors 2 kullanıcısına yanıt
    hocam siz biliyosunuz herhalde :D :D
  • Verin kutsali voltaji beyler =)
     Overclock işlemci ömrünü kısaltır mı?

• Oc yapmaya korkanların uydurduğu masal,alakası yok :D
  • hayır işlemcinin ömrü kısalmaz
  • Konu hort manyağı olmuş
  • hocam sağlam hızaşırtma Q serisinin hastasıyız zaten.. aslında bu haliyle 1-2 sene daha kullanıp eski benchmark testlerinden bulup bir karşılaştırma yapsanız bence güzel olurdu.Misal 2008 yılında işlemci bir benchmark testinden 3000puan aldıysa aynı testte bunca zaman o.c.lu halde kullanılmış bir işlemci aynı puanı alabilir mi? bir denemek lazım aslında bence baya kişinin aklındaki soru işaretleri silinirdi.
  • Sinirlari zorlamayan oc yapmazsan hic birsey olmaz islemciye

• quote:

Orijinalden alıntı: ugurr999

hocam sağlam hızaşırtma Q serisinin hastasıyız zaten.. aslında bu haliyle 1-2 sene daha kullanıp eski benchmark testlerinden bulup bir karşılaştırma yapsanız bence güzel olurdu.Misal 2008 yılında işlemci bir benchmark testinden 3000puan aldıysa aynı testte bunca zaman o.c.lu halde kullanılmış bir işlemci aynı puanı alabilir mi? bir denemek lazım aslında bence baya kişinin aklındaki soru işaretleri silinirdi.

elektrikler git gel yaptı anakart yada güç kaynağı pert. tamda gtx770 almıştım. sağlam olsa yapardım.artık şubatta 4770 e gececegim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0245653D0 -- 21 Kasım 2014; 1:40:13 >
  • Overclock yapan birinin şu kadar sene işlemcisi dayanır diye bir şey yok dostum.Overclock biraz deneme yanılma işidir.Konuya hakim değilsen yaptıktan 5 dakika sonra bile işlemcinin işi bitebilir , ama gerçek stabil ayarlarla ve iyi bir soğutma sistemi ile söylediğindende uzun yıllar kullanabilirsin.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.