Şimdi Ara

Overclock işlemci ömrünü kısaltır mı? (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
4.282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • anakartın iyi olacak ups olacak. yoksa bir gün biri cortlar. işlemci ise belli bir süre sonra voltaj ister normalinden fazla. ama onemli olan anakart güç kaynağı ve ups

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EmreDFace

Overclock yapan birinin şu kadar sene işlemcisi dayanır diye bir şey yok dostum.Overclock biraz deneme yanılma işidir.Konuya hakim değilsen yaptıktan 5 dakika sonra bile işlemcinin işi bitebilir , ama gerçek stabil ayarlarla ve iyi bir soğutma sistemi ile söylediğindende uzun yıllar kullanabilirsin.

Evet emre arkadasiminda söyledigi gibi overclock konuya hakim degil iseniz yapmayin mesela birden verirsiniz 1.9 volt pc pert olur.En önemli unsur bilgisayarin saglam bileşenlerden oluşmasi gerektigi a dan z ye.Bi nevi hiz araba tutkunlarinda oldugu gibi yaparsan doğan görünümlü şahine overclock yolda giderken artik tekermi firlar yok iste akis mi keser şansimani kucagina alır sanayi nin yolunu tutursin ayni bunun gibi.
    Modifiye araba hiz tutkunlarinin nasil bi hobisi ise pc hiz tutkunlarinin hobiside overclock tur!..

• yazık olmuş hocam inş statik elektrik falan birikmiştir. bios pilini falan bir çıkarıp bekletin isterseniz bir keresinde anakart çöp zannetmiştim 1 sene geçti hala kullanılıyor. tabi sorun psu'ysa daha iyi anakart olmasından.
  • Wasted Years kullanıcısına yanıt
    Pekçok kişi uygun olarak belirtmiş OC işlemini. 6 yıldır aynı işlemciyi kullanıyorum, yüksek voltaj ve frekansta OC yaparak da kullandım. Zamanla gözlemler sonunda işlemci, ram ve anakart stabil çalışması azalığını gördüm. Sonuçta bu parçaları üretenler uygun değerlerde uygun voltajda parçaları böyle çalışır demişler. Çip teknolojisi sonuçta yarı iletken maddeler, OC = İşlemci fabrikanın ürettiği çipe verilen ek voltaj ve yüseltilen frekansta çalışma = ISI , eğer soğutamazsanız zararlı hatta zarar da diyemem muhtemel bir iki saat kullandıktan sonra kitlenme yaşanabilir, İyi soğutmayla deneye deneye stabil çalıştırabildiğiniz değerlerde kullanabilirsiniz.

• Kısaltır.
    Fakat 20 yıl gideceğine 15 yıl gider gibi düşünebilirsin.
    Yani OC, işlemciyi değiştirmene sebep olmaz.

• 6 yıl sonra gelen cevaplar için sağolun beyler
  • benimkide hort olacak :D phenom x3 720 aldım çarpan kilidi açık 200*14 2800 normalde voltaj vermeden 200*16 3200 yapsam ömrü kısalırmı sorunlar olurmu ? :D
  • LBRTN kullanıcısına yanıt
    Yok hocam sorun olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wasted Years

evet soru gayet açık bir yerde okumuştum işlemcinin 2 yıl da değiştirilmesi gerekiyor demişti oc yapıldıysa?

Nekadar o.c o kadar transistor ölümü denmektedir :)

• Yabancı bir sitede işlemcinin ömrünün içerisindeki iletkenlerin atomik yapısı ile alakalı olduğunu, ve bir işlemcinin 20-30 yıl arasında kullanılamaz hale geleceğini okudum. Overclock yaparak işlemcinin ömrünün %50 azalacağını varsayarsak bile
    -ki overclock yaptıktan sonra, işlemci boşta iken frekansı ve voltajı düşüren özellikleri açtıysanız zaten işlemci sadece %100 yük altında tam overclocklu olarak çalışacaktır. Yani ömrü azalsa bile %50'den çok daha az azalacaktır-

İşlemcinin oc'siz ömrünü 25 yıl olarak alırsak oc sonucu %50 kayıp (olsa bile) 12,5 sene sorunsuz çalışması gerekir.

Örnek olarak 2008 yılında alındığından beri overclock'lu kullanılan q9400 işlemciler biliyorum, hala sorunsuz çalışıyorlar. 8 sene olmuş

• Bende 2000 yılından kal!a pentium 3 işlemciler var hala calisiyorar.Overclock ile de kullanmisligim vardır :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3,9ghz 65 derece yukte 8 senelik islemci Q9650 5 sene kullandim 1ay once anakart yeter dedi onunda sebebi ekran karti fazla geldi ondan vu kirbaci asiri sicak deilse bisi olmaz islemciyi sicak oldurur oc guldurur

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hic birsey olmaz sicaklik cpu nun gpunun standartindan asasi bi seviyede calisirsa istedigin kadar kamçıla.

• Hazır konu hortlamışken yazayım.

İşlemci bilgisayar içerisindeki en dayanıklı ve uzun ömürlü parçadır.

Dolayısı ile işlemciye overclock yapmak daha çok anakart, güç kaynağı ve ram gibi bileşenlerin ömrünü daha çok kısaltır.

Genelde anakart işlemciden önce bozulur. Aynı soket anakart bulunamayıp yeni soket anakart işlemci alınır mecburen.
  • Overclock değil ısı artışı ömrünü kısaltır. Overclock için voltajı artırmanız gerektiğinde daha fazla ısınacak ve ömrü kısalacaktır.
    Tabi önemli olan ne sıklıkta kullandığınız ve ne kadar tam yükte çalıştığı. Yoksa benim kullanımımla 8 sene olan ömrü 6'ya düşse ne olacak
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.