Şimdi Ara

Overclock Sonrası Düşük Mhz GTX780 Asus

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • GTX780 Direct CU II ekran kartına sahibim. GPU Tweak programı ile fanlar da dahil her şeyi sona alıp Apply'e tıkladım. Bilgisayar kendi kendine kapandı. Daha sonra tekrar açtığımda sorunsuz gibiydi. Ancak Battlefield 4'de sisli alanlarda 45FPS almaktayım. Speecy, GPU-7 de ve Precision X'de baktığıma göre maksimum Core Clock 888 MHZ, Memory Clock da 1502.3 MHZ'ye çıkıyor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Bu konularda deneyimsizim, bilmiyorum ne yapacağımı.

İşlemci : i7 4770K 3,50 GHZ
    Board : Z97 GAMING 5 MSI 3200MHZ
    RAM : GSKILL 1333MHZ 8GB (1600'e çıkardım)

Tavsiyeniz var mı bunu Memory Clock'unu 6008 MHZ'e ve Boost Clock'u 941 MHZ'e hakkında.

• Yok mu ya yardım edebilecek birisi?
  • CaptainMami C kullanıcısına yanıt
    Tweak programını tekrar açıp eski değerlere dönmüşmü kontrol ettiniz mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: APOLL0

Tweak programını tekrar açıp eski değerlere dönmüşmü kontrol ettiniz mi?

Evet. Kernel Mode driver hatası da alıyorum. İnternette aradım, tam anlamıyla ekran kartına güç gelmediği ile alakalı olabilir heralde. Çünkü %50 güçte çalışıyor. Speccy'de 575Mhz ve 3004Mhz alıyorum. Bu da tam %50'de çalıştığını gösteriyor. (1000Mhz, 6008Mhz) Güç kabloları ile ilgili bir problem yoktur sanırım. Driver'ı sildim, geri yükledim. Denetim masasından Yüksek Performans'a ayarladım. Ama hala 2 sorun da devam ediyor.
    Farklı bir güç kaynağı ile denemenizi öneririm. Yine aynısı oluyorsa garanti yolu gözükmüş demektir.
  • APOLL0 kullanıcısına yanıt
    Vallahi güç kaynağı bulmam biraz sıkıntı. Ama sizce ilk başta GPU Tweak ile yaptığım işlem karta hasar vermiş olabilir mi?
  • Karta veya güç kanağına hasar vermiş olabilir. Sanki bana kart gibi geliyor :(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Corsair Ram OC ve Anakart
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    msi afterburner kullanip oc yapmayi deneyin isterseniz bide o sekilde bakin ama cekirdekleri kilitleme diye birsey olmamasi gerekir. guvenli mod tarzi birsey mi acaba ilginc baya
    Garanti kapsamında ilgilenirler mi yoksa kullanıcı hatası diye geri mi yollarlar acaba, bilginiz var mı?
  • Sonuçta kendi programını kullanmışsın. Bence garantide sıkıntı çıkmaz. Programdan voltaj vermişmiydiniz?

Hayır, Boost Clock, Memory Clock ve Fan Speed'i sona getirdim. Başka bir şeye ellemedim.
  • Son biraz fazla kaçmış olabilir. Dediğim gibi başka bir makinede deneme imkanınız olsa sıkıntının neyden kaynaklandığı hemen belli olacak.

Farklı bir anakart ile deneyebilirim. Ama güç kaynağı zor gibi. Sizce en az ne kadar bir power iş görür.
  • 750 den aşağısını önermem.

O zaman mecburen direkt garantiye yollamam gerekecek.
  • Sizde ne kadar gösteriyor? Speccy'de bir screenshot koyabilir misiniz?undefined

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaptainMami -- 24 Temmuz 2014; 18:23:16 >
  • Şu an dışardayım eve geçince denerim. gpu-z de sensör kısmında yüke girince kaça kadar çıktığını görebilirsin. ama zaten bf4 de performans düştü diyorsun o da az gösterecek demektir. son bi şans . Sistemi formatlayıp kurma şansın varsa bide öyle dene istersen. Birde güç kaynağından gelen kabloları yer değiştirmeyi dene.

Deneyeyim, teşekkürler.
    Kabloların yerini değiştirdim. Ama yine bana mısın demedi.
    orduda isen bnm psu ile deneyebilirsin kartı kasayı kullanmıyorum uzun zamandır az işe yarasın
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.