Şimdi Ara

overclock ta en iyi P4 (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
1.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben de işlemcide o/c yapmanın abesle iştigal olduğunu düşünüyorum.
    Zaten belli bir değerin üzerinde ise işlemcii neden o/c yapayım ki.
    Şu anda zaten 3000 çalışıyor ve fazla fazla yeterli.
    3.2 veya 3.4 olması hayatımı değiştirmez. Aksine işlemcini ömrünü kısaltır.

Ama RAM ve ekran kartında o/c yapılması performansa gerçekçi bir katkı sağlayabilir.
    Mesela o/c ekran kartıyla oyunlarda daha iyi sonuçlar alınabilir.
    Veya o/c RAM ile programlarda ve oyunlarda perfomansa yansıyacak deşiklikler olabilir.

İşlmcide yapılan o/c ayrıca sistem kararlılığını önemli öçüde düşürür.
    Bu nedenlerle işlemcide o/c yapmak mantıklı bir şey değildir.

Bunları intel işlemcilere göre söylüyorum. Bir arkadaş AMD 2500'ü 3200'e çıkaracağını
    yazmış, eğer stabil çalışırsa bu oranda bir hız arttırımı mantıklı olabilir.
    Ama intel'de malesef bu kadar yüksek oranlarda o/c yapmak söz konusu değil.

Özetle o/c fantazi dünyamızın bir ürünüdür. Mükemmellik beklemeyiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi globaltan -- 10 Şubat 2004, 15:08:25 >

• quote:

Orjinalden alıntı: globaltan

Ben de işlemcide o/c yapmanın abesle iştigal olduğunu düşünüyorum.

Ama RAM ve ekran kartında o/c yapılması performansa gerçekçi bir katkı sağlayabilir.
    Veya o/c RAM ile programlarda ve oyunlarda perfomansa yansıyacak deşiklikler olabilir.

Bunları intel işlemcilere göre söylüyorum. Bir arkadaş AMD 2500'ü 3200'e çıkaracağını

kardeş anlamıyon galiba bizde intelle gayet iyi o/c yapıyoruz.

ayrıca işlemciyi 3000den 3400 e çıkarınca ne kadar fark ettiğini bilmiyosan testlerle öğrenebilirsin.ben gayet iyi biliyorum.

he bide diyelimki o/c yaptık ve işlemcinin ömrü 10 senden 8 seneye indi ben en fazla bu işlemciyi 2 sene kullanabilirim seni bilmiyorum.

• globvaltan kardeşim haklısın intelde 300 400 Mhz O/C pek faydası olacağını düşünmüyorum tanıdığımın p4 3,0 var ve onu 3,4 kadar yükseltti hiç farkı yok bir de acayip ısınıyor anakarta zarar verir bu arada amd durum çok farklı 2500 mhz işlemci 3200 çıkabiliyoruz ve inanlılmaz bir performans var ikiye katlıyor Bunu Tekrar Üstüne Basa Basa Söylüyorum AMD İntel den Daha İyi Bunu herkez Biliyor başka Sözüm Yoktur
  • quote:

Orjinalden alıntı: globaltan

Ben de işlemcide o/c yapmanın abesle iştigal olduğunu düşünüyorum.

arkadaşım topic başlığına bakmanı sana hatırlatırım. burda overclok niye yapıyoruz, niye yapmıyoruz. konusunu tartışmıyoruz P4 de en iyi o/c olan işlemci ne diye sorulmuş bizde fikrimizi söylüyoruz. alakasız konulara girmenin anlamı yok bence. sen yaparsın yapmazsın o kimseyi ilgilendirmez ama müsade et de yapanlarada karışma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 865pe -- 10 Şubat 2004, 21:05:59 >

• quote:

Orjinalden alıntı: The Crow

AMD İntel den Daha İyi Bunu herkez Biliyor başka Sözüm Yoktur

o sadece senin görüşün ve buna ben sadece der geçerim.
  • ne amd' si ya p4 ler duruken!

artık gerçekleri görün kardeşim p4 işlemcinin %50 kapasiteyle çalıştığı oyun veya proğramda amd %100 çalışıyor hatta takılmalar başlıyor hala diyosunuzki amd

tamam kardeşim paranız yoksa amd alın ama gelipte burda p4 lere saldırmayın

kedi ciğere uzanamayınca mundar dermiş sizinkide o misal olmasın

geçen kardeşime pc aldım benim pc gibi olsun dedi tamam dedim peki para ? yetmedi tabi gittim amd' li bire sistem yaptım 2500+ aldım epox 8rda fx 5700 birleştirdim canavar gibi oldu

sonra dedik hadi karşılaştıma yapak dedik hazır iki sistem sonuç yukarıda yazmıştım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sword -- 10 Şubat 2004, 23:57:00 >
  • kareşim Doom3 te eniyi performansı AMD veriyor Bunu Zaten Id Sofware Açıklamda Bulunmuş Ben Fazla uzatmak istemiyorum Açıkçası AMD 64 bit lik mimariye geçtik İntel Hala 32 bit te Bu arada paramız yok diye değil kalite olduğu için ha senin paran bolsa p4 yatırcağına Amd al geri kalanını da bir hayır kurumuna ver daha Makbule Olur
  • beyler tek kelimeyle p4 baska tanimam....
    bu arada konu yine amd - p4 atismasina donuyor
    bunun icin yeni bi topik mi acsak ne
  • quote:

kareşim Doom3 te eniyi performansı AMD veriyor Bunu Zaten Id Sofware Açıklamda Bulunmuş Ben Fazla uzatmak istemiyorum Açıkçası AMD 64 bit lik mimariye geçtik İntel Hala 32 bit te Bu arada paramız yok diye değil kalite olduğu için ha senin paran bolsa p4 yatırcağına Amd al geri kalanını da bir hayır kurumuna ver daha Makbule Olur

Sen, Doom 3 e göre sistem kıyaslıyorsan, amd iyi P4 kötü diyorsan sana gülerim. peki destop uygulamalarında ne olacak amd nin ezikliğinimi hissedeceksin ozaman? her ikisinin de kendine göre üstünlüğü tartışılmaz. ayrıca amd 64 bit in ucuz bir fiyatı olduğunu sanma komple sistemi düşünmek zorundasın sadece cpu ile iş bitmiyor. sonuç konuyu amd intel olayına döndürmenin bir anlamı yok. amd 64 ün başarılarını hepimiz görüyoruz bunu görmezden kimse gelemez. ama burak dileyen dilediğini kullansın, ayrıca sistem konusunda sen hiç merak etme. işi bilen ne alacağını gayrt iyi bilir. amd olsun intel olsun saygılar.

• Bak ne güzel Kendin Söylüyorsun AM Güzel Diye Ha Bende Tam Onu Kastediyordum AMD denin FX işlemcisi var Multimedia Film montaj falan Buna ne demeli Arkadaşım Ben Sadece AMD de O/C nin daha iyi Olduğunu Söylüyorum Doom2 te Kıyaslama Yapılır Tabi Başka Hangisinde yapalım Böyle Sanat Eseri Bir Oyunda Yapılmazmı Hepinize Saygılar Hepimiz Kardeşiz
  • quote:

Bak ne güzel Kendin Söylüyorsun AM Güzel Diye Ha Bende Tam Onu Kastediyordum AMD denin FX işlemcisi var Multimedia Film montaj falan Buna ne demeli Arkadaşım Ben Sadece AMD de O/C nin daha iyi Olduğunu Söylüyorum Doom2 te Kıyaslama Yapılır Tabi Başka Hangisinde yapalım Böyle Sanat Eseri Bir Oyunda Yapılmazmı Hepinize Saygılar Hepimiz Kardeşiz

doom2 sanat eseri???

amd de fx varsa intelde de Extreme edition var.
  • Orda Doom3 Demek istedim Pardon
  • p43.0C@4286mhz..... evet intel hiç o/c olmuyor yaw , sadece 1300mhz artmıs neredeyse amd2500+'ın total mhz !si kadar... amd'yemi geçsem yaw kesmiyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brandybuck -- 3 Ekim 2004, 14:42:36 >

• p4 3.0 c

p4 2.4

seç seç beğenn...
  • arkadaşlar bu yeni p4 2.26 533 fsb yi kullanan var mı?yada bir test sayfası biliyorsanız bir zahmet söyleyin.Bu işlemcinin overclock kapasitesi nedir?Diğer işlemcilerle karşılaştırmalı testi nasıldır?
  • Ben yıllarca intel kullandıım
    dah sonra AMD ye geçtim şuan EpoX RDA 3, AMD 2500 Barton, 2*256 400mhz Kingston
    bu sistemle daha önce çok zor çalıştırdığım özel mühendislik programları çok hızlı çalışıyor.
    bir kaç tane baba programla aynı anda çalışıyorum banamısın demiyor
    en son bir P4 3 Ghz denedim (Prescot) inanın berbat
    anlayacağınız oyundan anlamayan biri olarak CAD ve müh. analiz programlarında AMD oldukça başarılı
    intele okadar para vermenin pek bir anlamı yok
  • O/C yi unuttum galiba
    yıllarca söylnilen AMD çok ısınıyor hurafesini
    herhalde p4 Prescotlar yıktı
  • Yeni revizyon Prescottlar o kadar ısınmıyor.

3.2e@3920 mhz 45-50 derece civarı geziyor.
  • ilk nesil presscot lar isinmalariyla hayal kırıklıı yaratmişlardi fakat yeni nesil presscot larda buna bir çözüm buldular presscotlar artık eskisi gibi çok isinmiyor...
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.