Şimdi Ara

Overclock Yapacaklar İçin Rehber (Güncel, Core 2 Duo / Quad ) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
651
Cevap
19
Favori
146.677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Anladım. Birde alakasız olcak ama pc nin hızını arttırmak için ben yine bu forumda ram bilgisi almıştım max.2 gb destekliyo benim pc nin modeli (gy442ea) ram kapasitesini arttırmak için işlemiciyimi değişrirmek gerekir.
  • hayır ram kapasitesi anakartla alakalıdır, makinende 2 slot olabilir ama en az 4 gb ( 2x2) destekler gibi geliyor bana, hp 2.2 diyorsun sağlam makinedir onlar,
  • quote:

Orjinalden alıntı: badtr

hayır ram kapasitesi anakartla alakalıdır, makinende 2 slot olabilir ama en az 4 gb ( 2x2) destekler gibi geliyor bana, hp 2.2 diyorsun sağlam makinedir onlar,

Satın alırken satıcıda bana aynı şeyi söyledi 4 gb kadar destekler yükseltebilirsin diye. Bu forumda yazdım (İnternetteki bilgilerdede) max 2 gb destekler diyolar. Kafam karıştı iyice.
  • hp desteği ara, seri numarasını ister tam bilgiyi verirler sana, ama o makine tahminim 4 gb ram (2x2) destekler gibi geliyor bana ama en doğru bilgisi hp destekten alabilirsin, işletim sistemin 32 bit ise 3 gb kullanabilirsin 64 bit te 4 gb kullanırsın, 2 slotun oldunna göre ya 2x2 alacaksın elindeki ramler dışarıda kalacak, yada 1 gb içinde bırakıp diğerine 2gb alıp 3 gb kullanacaksın
  • 32bit. Yani ramlerden birini çıkartıp onun yerine 2gb lik birtane daha takabilirim dediğine göre. Numarayı bulup hp yi ariyim en iyisi.
  • arkadaslar ben yeni bi sistem topluyorum anakartı da X38-DS5 alicam o/c yapma sistemi ilk sayfadakiyle aynı mı acaba bu anakartta da?
  • genelde menü aynı sadece ram lerde oradaki çarpan görüntüsü farklı, ama onuda ekleyeceğim yakında, sistemimi değiştirdim henüz yeni kuruyorum..
  • quote:

genelde menü aynı sadece ram lerde oradaki çarpan görüntüsü farklı, ama onuda ekleyeceğim yakında, sistemimi değiştirdim henüz yeni kuruyorum..

tesekkurler

kısa surede eklemen dilegiyle
  • "Hiçbir şey voltaj vermeden mevcut CPU ve RAM Mhz sini yükseltilerek yapılan O/C" olarak oc yapmak istiyorum. Acemi kullanıcıyım, aşağıdaki sistemi kullanıyorum. Tek derdim E6750 işlemciyi günlük olarak 3200 mhz hızında çalıştırmak. Sanırım sistemim de buna oldukça uygun. Ayarları doğru yaptığımı sanıyorum, fakat sistem bi türlü 3,2 ghz görmedi. Bana yardımcı olur musunuz? Şimdiden tüm arkadaşlara teşekkürler. Umarım doğru yere yazıyorumdur.

Overclock Yapacaklar İçin Rehber (Güncel, Core 2 Duo / Quad )
  • Bios ayarlarının devamı.

• Çok saygıdeğer ayarlara devam.

• Vvveeeee ssooonnnuuçççç
    hüsran

• selamlar,
    oc den anlamıyorum deneme yapayım dedim benim merak ettigim cpu-z den bakıyorum bende Core speed 1200 MHZ Multiplier x6.0 Bus speed 200.0 Rated FSB 800.1 MHZ islemcim E4300 1.80 GHZ Multiplier yazan yerde x6.0 yerine x9 yazması gerekmiyormu Core speed in 1.80 GHZ ile alakası varmı yada ne demektir teşekkürler.

• quote:

selamlar,
    oc den anlamıyorum deneme yapayım dedim benim merak ettigim cpu-z den bakıyorum bende Core speed 1200 MHZ Multiplier x6.0 Bus speed 200.0 Rated FSB 800.1 MHZ islemcim E4300 1.80 GHZ Multiplier yazan yerde x6.0 yerine x9 yazması gerekmiyormu Core speed in 1.80 GHZ ile alakası varmı yada ne demektir teşekkürler.

sistem boşya iken çarpan 6 ya düşer çünkü ihtiyacı olmuyor, ama her hangi bir program çalıştırdığınızda çarpan standardı ne ise oraya çıkar
  • quote:

"Hiçbir şey voltaj vermeden mevcut CPU ve RAM Mhz sini yükseltilerek yapılan O/C" olarak oc yapmak istiyorum. Acemi kullanıcıyım, aşağıdaki sistemi kullanıyorum. Tek derdim E6750 işlemciyi günlük olarak 3200 mhz hızında çalıştırmak. Sanırım sistemim de buna oldukça uygun. Ayarları doğru yaptığımı sanıyorum, fakat sistem bi türlü 3,2 ghz görmedi. Bana yardımcı olur musunuz? Şimdiden tüm arkadaşlara teşekkürler. Umarım doğru yere yazıyorumdur.

1. sistemin açarken reset mi attı yani değerlerin sıfırlanmış gibi, ya açarken reset atıp tekrar sıfırlanmış ayarlarda açmış yada kaydetmeden çıkmışsın o zaman direkt açar ama standart değerleri görürsün
    2- direkt 400 deneme 3.2 de belki voltaj istiyordur, işlemcini bilmediğimden, bence 375 dene 3 ghz de voltajsız açar heralde
    3- ram 800 mhz görünüyor orda sorun yok ama herhangi bir çarpan seçtinmi kendimi hesapladı

• quote:

quote:

selamlar,

sistem boşya iken çarpan 6 ya düşer çünkü ihtiyacı olmuyor, ama her hangi bir program çalıştırdığınızda çarpan standardı ne ise oraya çıkar

biraz biostan biseyler yaptım voltaj vermeden su anda 2.25 ghz gosteriyor islemcim bus speed 250 mhz core speed 1500 mhz rated fsb 1000 mhz oldu su anda cod2 oyunumuda oynadım online olarak problem cıkarmadı fakat ram ayarlarına girdim daha once sanırsam orada 5.6.6.15 veya 16 yazıyordu 5.5.5.15 yapınca sistem acmadı kullandıgım ram kingston 667 mhz biosu sıfırladım sistem acıldı.ramleri nasıl 5.5.5.15 yapabilirim tesekkürler.

• quote:

biraz biostan biseyler yaptım voltaj vermeden su anda 2.25 ghz gosteriyor islemcim bus speed 250 mhz core speed 1500 mhz rated fsb 1000 mhz oldu su anda cod2 oyunumuda oynadım online olarak problem cıkarmadı fakat ram ayarlarına girdim daha once sanırsam orada 5.6.6.15 veya 16 yazıyordu 5.5.5.15 yapınca sistem acmadı kullandıgım ram kingston 667 mhz biosu sıfırladım sistem acıldı.ramleri nasıl 5.5.5.15 yapabilirim tesekkürler.

ramlerinin 667 mhz olmasından kaynaklanmış olabilir yada markasından oc için genel olarak mikron çip kullanan ramler kullanılır ki bu tür ayarlarda sorun çıkartmasın, 5-6-6-15 te sorunsuz çalışıyor ise 5-5-5-15 e getirdiğinde sorun çıkarıyorsa belki ramlere voltaj verirsen düzelebilir
  • kafamdakı 1 kac soru ısaretını cvpladın cok gusel 1 calısma olmus elıne saglık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mickcasey -- 19 Mayıs 2008; 4:10:16 >
  • teşekkürler :)
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.