Şimdi Ara

Overclock Yapacaklar İçin Rehber (Güncel, Core 2 Duo / Quad ) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
651
Cevap
19
Favori
146.677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • mükemmel bir çalışma...eline emeğine sağlık....
  • ellerine sağlık hocam
  • teşekkürler arkadaşlar
  • arkadasım gercekten guzel bı calısma olmus ben daha once hıc overclock yapmadım suan yapmak ıstıorum denemek ıcın.sana bı kac sorum olucak bende laptop var oc yapılırmı?anakartımın markasını fılan bılmıorum yapabılmem ıcın gereklı bılgılerı nerden bulıcam ?yardım edersen sevınırım
  • merhaba öncelikle emeginize saglık; burdan bakarak oc yapmaya çalıştım ancak Asus P5VD2-MX olan anakartımda biosa girince koymuş oldugunuz resimdeki gibi Extreme Tweaker diye bir menü çıkmadı oc için başka yöntem vr mı yoksa ben mi eksik anlayamadım anakartımın oc ye uygun olmama ihtimali % kaçtır?
  • Q6600 işlemcim var gigabyte ga-n680sli-dq6 anakartım ve ocz 2*1 800 mhz ddr2 XTC platinum ram lerim var...burada dendiği gibi yapıyorum yani işlemcinin çarpanının 333 e çıkarıyorum (3.0 ghz) ram de artıyor tabi 840 küsürlere çıkıyor... ( 4-4-4-15 kullanıyorum)pci-e yi 100 e sabitliyorum ve voltajı manuelde bırakıp hepsi normalde duruyor( auto yapınca system voltage optimazed gibi birşey diyor manuel ypaınca tam tersi) neyse kayıtedip yeniden başlıyor fakat dııııııııııt ediyor ( dual bios olduğu için biraz bekledikden sonra eski ayarlarına geri geliyor) neyse arkadaşlar sorunum bu ne yapmam laızm? lütfen yardımcı olun...
  • quote:

Orjinalden alıntı: emrEvo8

Arkadaş şimdi benim bir sorum olacak:
    benim overclock ile ilgili hiçbir bilgim yok, ben sadece işlemciye (E2160) stok fanı ile overclock yapıp bunu sürekli yüksek mhz lerde kullanabilir miyim?
    anakart gigabyte p35 ds3r
    kasa: thermaltake 400w

rezil :)

en başta psu nu deiştir istersen
  • quote:

Orjinalden alıntı: borealatis

Q6600 işlemcim var gigabyte ga-n680sli-dq6 anakartım ve ocz 2*1 800 mhz ddr2 XTC platinum ram lerim var...burada dendiği gibi yapıyorum yani işlemcinin çarpanının 333 e çıkarıyorum (3.0 ghz) ram de artıyor tabi 840 küsürlere çıkıyor... ( 4-4-4-15 kullanıyorum)pci-e yi 100 e sabitliyorum ve voltajı manuelde bırakıp hepsi normalde duruyor( auto yapınca system voltage optimazed gibi birşey diyor manuel ypaınca tam tersi) neyse kayıtedip yeniden başlıyor fakat dııııııııııt ediyor ( dual bios olduğu için biraz bekledikden sonra eski ayarlarına geri geliyor) neyse arkadaşlar sorunum bu ne yapmam laızm? lütfen yardımcı olun...

voltajları auto yap o zaman 3,4 e kadar gider
  • daha önce biri söledimi bilmiyorum ama başlıkta güncel yerine gücel yazıyo
  • Arkadaşlar işlemciye yapınca illa ramleredemi sıçrıyor ? Ben sadece işlemciye yapmak istiyorum
  • işlemciden daha ii performans istiyosan ramlaride oc yapman lazım
  • quote:

@dministrator
    daha önce biri söledimi bilmiyorum ama başlıkta güncel yerine gücel yazıyo

teşekürler, düzeltildi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi badtr -- 3 Haziran 2008; 8:55:22 >
  • quote:

Lawagolem
    Arkadaşlar işlemciye yapınca illa ramleredemi sıçrıyor ? Ben sadece işlemciye yapmak istiyorum

işlemci frekansını arttırınca ram'inkide artar, çünkü ram MHz si CPU frekansının raö katsıyısı ile çarpımından oluşur, çarpanın belli değerleri vardır, cpu frekansına göre çarpanın 2 veta 2,5 seçebilirsiniz yani ya normalinden üstünde olur yada altında bazen tam kendi mhz sine denk gelebilir, yapazağınız ayarlara bağlı

edit: emin değilim ama bildiğim kadarı ile sadece MSI anakartlarda Ram MHZ si cpu da bağımsız olarak hesaplanır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi badtr -- 3 Haziran 2008; 9:03:24 >
  • quote:

AnseLmo82

quote:

Q6600 işlemcim var gigabyte ga-n680sli-dq6 anakartım ve ocz 2*1 800 mhz ddr2 XTC platinum ram lerim var...burada dendiği gibi yapıyorum yani işlemcinin çarpanının 333 e çıkarıyorum (3.0 ghz) ram de artıyor tabi 840 küsürlere çıkıyor... ( 4-4-4-15 kullanıyorum)pci-e yi 100 e sabitliyorum ve voltajı manuelde bırakıp hepsi normalde duruyor( auto yapınca system voltage optimazed gibi birşey diyor manuel ypaınca tam tersi) neyse kayıtedip yeniden başlıyor fakat dııııııııııt ediyor ( dual bios olduğu için biraz bekledikden sonra eski ayarlarına geri geliyor) neyse arkadaşlar sorunum bu ne yapmam laızm? lütfen yardımcı olun...

Auto voltaj oc de stabileyi bozabilir, çünkü sisteme gereğinden fazla voltaj verebilir ve bu da sıcaklıkları arttırabilir,

3 GHz için voltaja gerek olmaması lazım, cpu 333, PCI 100, ramler 840 mhz burada sorunsuz açması lazım, ramlerini 800 veya biraz altını dene veya 5 5 5 15 dene normalde sorun olmaması lazım dı.

• quote:

merhaba öncelikle emeginize saglık; burdan bakarak oc yapmaya çalıştım ancak Asus P5VD2-MX olan anakartımda biosa girince koymuş oldugunuz resimdeki gibi Extreme Tweaker diye bir menü çıkmadı oc için başka yöntem vr mı yoksa ben mi eksik anlayamadım anakartımın oc ye uygun olmama ihtimali % kaçtır?

eklediğim asus X48 çipli rampage modeli genelde tüm anaartlarda X38 ve X48 çipli modellerde bios ta ufak tefek değişiklikler vardır, Extreme Tweaker olmayabilir adı çarpanların olduğu menü vardır biraz karıştır mutlaka görürsün, her anakartta oc yapılır ama bazısı daha iyi soğutmaya sahip olduğundan biraz daha iyi oc olur
  • quote:

arkadasım gercekten guzel bı calısma olmus ben daha once hıc overclock yapmadım suan yapmak ıstıorum denemek ıcın.sana bı kac sorum olucak bende laptop var oc yapılırmı?anakartımın markasını fılan bılmıorum yapabılmem ıcın gereklı bılgılerı nerden bulıcam ?yardım edersen sevınırım

notebook larda yapılan oc oldukça az olur buda pek performans etkisi yaratmaz, voltaj verilirse sıcaklıklar çok çıkacağından gerekli soğutma olmadığından sakıncalı olur, o yüzden bence netebook lara dokunmamakta fayda var,
  • 4,0 yaptm pc aclmadı sarsam ramlrden gercı crucıal ama
  • quote:

Orjinalden alıntı: badtr

quote:

AnseLmo82

quote:

Auto voltaj oc de stabileyi bozabilir, çünkü sisteme gereğinden fazla voltaj verebilir ve bu da sıcaklıkları arttırabilir,

3 GHz için voltaja gerek olmaması lazım, cpu 333, PCI 100, ramler 840 mhz burada sorunsuz açması lazım, ramlerini 800 veya biraz altını dene veya 5 5 5 15 dene normalde sorun olmaması lazım dı.

evet fakat oluyor...ilk ekran geliyor cpu yu gösteriyor hızını gösteriyor orada kalıyor yani win logosuna gelemden karşımıza çıkan ilk siyah ekran üzerindeki beyaz yazıların olduğu yer orada cpu yu gösteriyor donuyor kalıyor:(...neyden kaynaklanabilir...ramler 800 mhz de çalışıyor 5-5-5-15 ramlerden olduğunu sanmıyorum zaten....

• hocam auto voltaj yapılacak en basit o/c yöntemi olduğundan söyledim sizlerde bilirsinizki denemeden bilinemez tüm bileşenler aynı olsa bile farklı voltajda stabil kalma ihtimalleri söz konusu burda yapılacak en iyi iş denemektir
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: badtr

quote:

AnseLmo82

quote:

evet fakat oluyor...ilk ekran geliyor cpu yu gösteriyor hızını gösteriyor orada kalıyor yani win logosuna gelemden karşımıza çıkan ilk siyah ekran üzerindeki beyaz yazıların olduğu yer orada cpu yu gösteriyor donuyor kalıyor:(...neyden kaynaklanabilir...ramler 800 mhz de çalışıyor 5-5-5-15 ramlerden olduğunu sanmıyorum zaten....

bakın ilk başta sisteme boltaj felan verdim elimle beceremedim sonra 320 yaptım fsb yi ramelr 5-5-5-15 800 mhz de çalışıyordu pci e yi 100 e sabitledim voltajı da auto yaptım açıldı 3 d mark 2006 dan da geçti ...fakat auto da bile kalsı 325 yaptığımda yukarıda dediğim şey oluyor.....

yani

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.