Şimdi Ara

Overclock Yapacaklar İçin Rehber (Güncel, Core 2 Duo / Quad ) (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
651
Cevap
19
Favori
146.685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: borealatis

quote:

Orjinalden alıntı: borealatis

quote:

Orjinalden alıntı: badtr

quote:

AnseLmo82

quote:

Q6600 işlemcim var gigabyte ga-n680sli-dq6 anakartım ve ocz 2*1 800 mhz ddr2 XTC platinum ram lerim var...burada dendiği gibi yapıyorum yani işlemcinin çarpanının 333 e çıkarıyorum (3.0 ghz) ram de artıyor tabi 840 küsürlere çıkıyor... ( 4-4-4-15 kullanıyorum)pci-e yi 100 e sabitliyorum ve voltajı manuelde bırakıp hepsi normalde duruyor( auto yapınca system voltage optimazed gibi birşey diyor manuel ypaınca tam tersi) neyse kayıtedip yeniden başlıyor fakat dııııııııııt ediyor ( dual bios olduğu için biraz bekledikden sonra eski ayarlarına geri geliyor) neyse arkadaşlar sorunum bu ne yapmam laızm? lütfen yardımcı olun...

voltajları auto yap o zaman 3,4 e kadar gider

Auto voltaj oc de stabileyi bozabilir, çünkü sisteme gereğinden fazla voltaj verebilir ve bu da sıcaklıkları arttırabilir,

3 GHz için voltaja gerek olmaması lazım, cpu 333, PCI 100, ramler 840 mhz burada sorunsuz açması lazım, ramlerini 800 veya biraz altını dene veya 5 5 5 15 dene normalde sorun olmaması lazım dı.

evet fakat oluyor...ilk ekran geliyor cpu yu gösteriyor hızını gösteriyor orada kalıyor yani win logosuna gelemden karşımıza çıkan ilk siyah ekran üzerindeki beyaz yazıların olduğu yer orada cpu yu gösteriyor donuyor kalıyor:(...neyden kaynaklanabilir...ramler 800 mhz de çalışıyor 5-5-5-15 ramlerden olduğunu sanmıyorum zaten....

bakın ilk başta sisteme boltaj felan verdim elimle beceremedim sonra 320 yaptım fsb yi ramelr 5-5-5-15 800 mhz de çalışıyordu pci e yi 100 e sabitledim voltajı da auto yaptım açıldı 3 d mark 2006 dan da geçti ...fakat auto da bile kalsı 325 yaptığımda yukarıda dediğim şey oluyor.....

yani
    evet fakat oluyor...ilk ekran geliyor cpu yu gösteriyor hızını gösteriyor orada kalıyor yani win logosuna gelemden karşımıza çıkan ilk siyah ekran üzerindeki beyaz yazıların olduğu yer orada cpu yu gösteriyor donuyor kalıyor:(...neyden kaynaklanabilir...ramler 800 mhz de çalışıyor 5-5-5-15 ramlerden olduğunu sanmıyorum zaten....

Alıntıları Göster
    ram zamanlamaların auto mudur hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: AnseLmo82

ram zamanlamaların auto mudur hocam

Alıntıları Göster
    hyr gigabyte da şöyle bir seçenek var linked ve unlinken linked diyine ram zamanlamalarını 5:4, sync mode, 1:1 gibi seçebiliyorsunuz ki böyle de denedim 800 e en yakın olanı seçtim( ki en yakın olanaıda 860 mı 880 mi ne sync mode seçersem eğer 660 küsürlere iniyor o da çok az ) her neyse linked yapacağıma unlinked yaparakta denedim unlinked yaptığımda en azından 2.88 de açtım ( 800 mhz tabi) unlinked ypaınca 780 le 800 arası gidip geliyor fsb yi artırdıkça...

sorunun ramdan oalcağını sanmıyorum açıkcası...işlemci ile anakart arasında birşey bu bence ama anlayamadım :(b uarada anakardım ga-n680sli-dq6
    acaba bu sorunu yaşayanalrda var mı benim gibi...

• quote:

Orijinalden alıntı: Emre D

Arkadaş şimdi benim bir sorum olacak:
    benim overclock ile ilgili hiçbir bilgim yok, ben sadece işlemciye (E2160) stok fanı ile overclock yapıp bunu sürekli yüksek mhz lerde kullanabilir miyim?
    anakart gigabyte p35 ds3r
    kasa: thermaltake 400w

rezil :)

Alıntıları Göster
    tytytyyyyyyyyyyyyyyyy teskur

• quote:

Orijinalden alıntı: borealatis

hyr gigabyte da şöyle bir seçenek var linked ve unlinken linked diyine ram zamanlamalarını 5:4, sync mode, 1:1 gibi seçebiliyorsunuz ki böyle de denedim 800 e en yakın olanı seçtim( ki en yakın olanaıda 860 mı 880 mi ne sync mode seçersem eğer 660 küsürlere iniyor o da çok az ) her neyse linked yapacağıma unlinked yaparakta denedim unlinked yaptığımda en azından 2.88 de açtım ( 800 mhz tabi) unlinked ypaınca 780 le 800 arası gidip geliyor fsb yi artırdıkça...

sorunun ramdan oalcağını sanmıyorum açıkcası...işlemci ile anakart arasında birşey bu bence ama anlayamadım :(b uarada anakardım ga-n680sli-dq6

Alıntıları Göster
    quote:

hiç araştırma yapmamışsın borealatis. interneti biraz araştırırsan , 680i çipseti ile quad core lar arasındaki uyum sorununu görebilirsin. 680 çipset ve q6600 ile overclock beklemek hayalcilik olur. 2.8-3.2 arası ne değer görürsen kardır, fazlası için uğraşma, fsb de 320 den fazla kasma..

• quote:

Orijinalden alıntı: Stranger

quote:

hiç araştırma yapmamışsın borealatis. interneti biraz araştırırsan , 680i çipseti ile quad core lar arasındaki uyum sorununu görebilirsin. 680 çipset ve q6600 ile overclock beklemek hayalcilik olur. 2.8-3.2 arası ne değer görürsen kardır, fazlası için uğraşma, fsb de 320 den fazla kasma..

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: StrangerXT

quote:

kabus gibisiniz:( offf oysa araştırma da yaptım bu modeli yazınca yok o/c canavar yok bilmem ne yazmışlar ama hikayeymiş hepsi yav:( neyse napalım anakartı değiştiririm bi ara:( ama çok teşekkür ederim en azından sorunun buradan kaynaklandığını öğrendim...müteşekkirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi borealatis -- 4 Haziran 2008; 20:49:25 >

• quote:

benim overclock ile ilgili hiçbir bilgim yok, ben sadece işlemciye (E2160) stok fanı ile overclock yapıp bunu sürekli yüksek mhz lerde kullanabilir miyim?

Alıntıları Göster
    Çok açıklayıcı bir konu olmuş,özellikle bios resimleriyle desteklemeni çok beğendim.
    Kendi başıma oc yapmaya çalıştım demin sistem açılmadı ama bu konuyu okuduktan sonra yaptım.
    Çok teşekkür ediyorum..

• quote:

Orijinalden alıntı: EGercek

Çok açıklayıcı bir konu olmuş,özellikle bios resimleriyle desteklemeni çok beğendim.
    Kendi başıma oc yapmaya çalıştım demin sistem açılmadı ama bu konuyu okuduktan sonra yaptım.
    Çok teşekkür ediyorum..

Alıntıları Göster
    Ben Pcı'ı 100 e sabitleme olayını pek kavrayamadım .
    bu ayar sabit birşey mi bütün oc yapanlar için ve amacı nedir acaba yardımcı olursanız sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EGercek

Ben Pcı'ı 100 e sabitleme olayını pek kavrayamadım .
    bu ayar sabit birşey mi bütün oc yapanlar için ve amacı nedir acaba yardımcı olursanız sevinirim.

Alıntıları Göster
    tüm oc için sabit diyelim, aslında 105 veya 110 da yapan gördüm ama profes. ler deniyor, genelde 100 sabitlenir, tam emin değilim ama 100 üstü yapılan ayar diske ve diğer bazı parçalara zarar verebiliyormuş..
  • quote:

Alıntıları Göster
    Peki arkadaşlar ram zamanlamalarını değiştirmemiz şartmı ve BIOS un sıfırlanması için BIOS pilini sistem açıkkenmi çıkarıp takıcaz yoksa sistem kapalıykenmi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lawagolem

Peki arkadaşlar ram zamanlamalarını değiştirmemiz şartmı ve BIOS un sıfırlanması için BIOS pilini sistem açıkkenmi çıkarıp takıcaz yoksa sistem kapalıykenmi ?

Alıntıları Göster
    ram zamanlarını değişmen şart değil ama performans için mümkün olduğunca düşürmeye çalışılır, bios pili tabiki sistem KAPALI iken çıkarılır 5 dk beklenip tekrar takılır ve sistem açılır...
  • quote:

Orijinalden alıntı: badtr

ram zamanlarını değişmen şart değil ama performans için mümkün olduğunca düşürmeye çalışılır, bios pili tabiki sistem KAPALI iken çıkarılır 5 dk beklenip tekrar takılır ve sistem açılır...

Alıntıları Göster
    ram zamanlamalarını ramin hızını ne kadar düşürdüysek onunla orantılı şekildemi indiriyoruz yoksa kafamıza göremi ? biraz saçma oldu ama.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lawagolem

ram zamanlamalarını ramin hızını ne kadar düşürdüysek onunla orantılı şekildemi indiriyoruz yoksa kafamıza göremi ? biraz saçma oldu ama.

Alıntıları Göster
    ram frekansı örn. 667mhz ve 5-5-5-15 ise rami 800mhz yapıp 4-4-4-12 yapmaya çalışmak lazım. timingler 667 ve 800 civarında 4-4-4-10 olabilir daha aşağısı zor. 900 mhz lere çıkıncada 5-5-5-15 e alınabilir ama 900mhz de 4-4-4-10 zorudur..

• quote:

Alıntıları Göster
    Legacy USB store detect bu seçenek bnm bios'ta görünmüyor başka bir adlamı geçiyor yoksa?
  • quote:

Orijinalden alıntı: WaReZ

Legacy USB store detect bu seçenek bnm bios'ta görünmüyor başka bir adlamı geçiyor yoksa?

Alıntıları Göster
    bendeki bios biraz daha farklı 1066 olan şeyi 1400 e çektim 2.45ghz oldu ama bana az geldi.2.6 ya çektiğimde ise olmadı.2.55 biraz daha sorunlu bende 2.45 de tutuyorum.3dmark06 skorum 8400 den 9500 e çıktı.yani önceden işlemci dar boğaz yapıyormuymuş?birde bende pcie zaten 100 de seçili.fakat ben 1400 yapınca ramler 800 den 792 ye düştü.bu işlemci stok fan ile 2.8 3.0 görebiliyor diye biliyorum neleri yanlış yaptım.abit fatility anakart var.

• quote:

Alıntıları Göster
    çok teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: ALONSO_06

çok teşekkürler

Alıntıları Göster
    ben e4500 üme stock fanla overclock yapmak istiyorum pek bi bilgim yok sadece ram ve cpu mhz lerini yükseltmek istiyorum acaba işlemci ve ram uygun mudur
    işlemci:core2duo e4500
    anakart:asus p5ld2-x/1333
    ram:2x1gb twinmos ddr2 667mhz
  • ya arkadaşlar ben gigabyte p35 ds3 anakart 2x 667 ram e4300 işlemci kullanıyorum bu işlemleri yapmak isityorum ama bir türlü yapamıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: chatixx

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    GüzeL bir Paylaşım SaoL...
  • quote:

Orijinalden alıntı: HoBo`

GüzeL bir Paylaşım SaoL...

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: chatixx

Arkadaşlar sistem aşagıda. Everestin sistem kararlılık testini 4 dk felan yaptım. Ve 4 dakika sonra işlemci1 64 derece diğerleri 3-4 derece daha düşük anakart ise 48 derece oldu. Bu değerler biraz fazla değiil mi???

İşte resim:

4 Dakikada o kadar hemen olduysa biraz fazla.. Havalarda ısındı malum.

Bu bilgiler çok güzel ya çok kişinin işine yarar.

• quote:

Orijinalden alıntı: .:Nightmare:.

quote:

Orjinalden alıntı: chatixx

Arkadaşlar sistem aşagıda. Everestin sistem kararlılık testini 4 dk felan yaptım. Ve 4 dakika sonra işlemci1 64 derece diğerleri 3-4 derece daha düşük anakart ise 48 derece oldu. Bu değerler biraz fazla değiil mi???

İşte resim:

4 Dakikada o kadar hemen olduysa biraz fazla.. Havalarda ısındı malum.

Bu bilgiler çok güzel ya çok kişinin işine yarar.

Alıntıları Göster
    Ya birde şey sorcam şimdi sıcaklık değerlerinde Cpu Cpu1 , Cpu2 , Cpu3 , Cpu4 var. 1,2,3,4 baya bir yükselmesine karşın sadece Cpu gösteren yer çok daha aşağı değerlerde. Bu durumda hangi yere bakcaz...

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.