Şimdi Ara

Overclock Yapacaklar İçin Rehber (Güncel, Core 2 Duo / Quad ) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
651
Cevap
19
Favori
146.677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam Asus Anakartlardada Ram Carpanları Ctrl+f1 ile Mi Acılıyor?

Bu Arada Cok Güzel Bir Çalışma Olmuş Teşekkürler
  • BENDE MSI G965M ANAKART VAR OVERCLOCK A IZN VERMIYOR BIOS TA AYAR KISMI YOK NE VOLTAJ VEREBILIYORUM NE FSB CEGERINI ARTIRABILIYORUM BANA BIR ONERI VEREBILIRMISINIZ P31 CHIPSET LI BIR ANAKART ILE OVERCLOCK YAPABILIRMIYIM E2160 ISLEMCIM VAR VEYA DAHA UST SEVIYE KARTAMI IHTIYACIM VAR
  • quote:

Orjinalden alıntı: badtr

quote:

biraz biostan biseyler yaptım voltaj vermeden su anda 2.25 ghz gosteriyor islemcim bus speed 250 mhz core speed 1500 mhz rated fsb 1000 mhz oldu su anda cod2 oyunumuda oynadım online olarak problem cıkarmadı fakat ram ayarlarına girdim daha once sanırsam orada 5.6.6.15 veya 16 yazıyordu 5.5.5.15 yapınca sistem acmadı kullandıgım ram kingston 667 mhz biosu sıfırladım sistem acıldı.ramleri nasıl 5.5.5.15 yapabilirim tesekkürler.

ramlerinin 667 mhz olmasından kaynaklanmış olabilir yada markasından oc için genel olarak mikron çip kullanan ramler kullanılır ki bu tür ayarlarda sorun çıkartmasın, 5-6-6-15 te sorunsuz çalışıyor ise 5-5-5-15 e getirdiğinde sorun çıkarıyorsa belki ramlere voltaj verirsen düzelebilir

su anda ramlere mudahale etmeden islemciyi 2.25 GHz calıstırıyorum sıcaklık degerleri core0 22 core1 22 gosteriyor hdd 41 gpu 48 derece gosteriyor normal galiba sistemimdebulunan sogutucular: işlemcide Arctic Cooling Freezer 7 Pro Soket 775 CPU Cooler egzos fanı:Arctic Cooling Arctic Fan 80mm Kasa Fanı birde kasanın yan kapagını kendim matkapla delerek kesip taktıgım sessiz Arctic Cooling marka 120 mm bir fan var buda havayı dısarı üflüyor sogutma için yeterlimidir sence .islemciye mudahale etmedensadece ramleri 5.5.5.15 yaptıgımda sistem sorunsuz acıyor ne zaman cpu ya yuklensem acmıyor bu durumda ramleri 5.5.5.15 yapmasam performans acısından birsey kaybedermiyim eger voltaj vererek basaracaksam ne kadar vermeliyim son olarakta PCI express frekans.....auto...........100 yapmıstım daha once gpu 45 dereceyi gecmezdi bu ayar degeri 100 yapmamız ekran kartına etkisi varmıdır hakikatten emek vermissin güzel bir calısma yardımların ve cevapların içinde teşekkür ederim.

• quote:

Hocam Asus Anakartlardada Ram Carpanları Ctrl+f1 ile Mi Acılıyor?

Bu Arada Cok Güzel Bir Çalışma Olmuş Teşekkürler

hayır f1 gigabyte kartlar içindir asusta yukarıda bios resmini ekledim oc menüsünde auto/manuel ayarından açılıyor, tabi asus un modeleline görede bios farklı olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi badtr -- 19 Mayıs 2008; 11:39:50 >
  • quote:

BENDE MSI G965M ANAKART VAR OVERCLOCK A IZN VERMIYOR BIOS TA AYAR KISMI YOK NE VOLTAJ VEREBILIYORUM NE FSB CEGERINI ARTIRABILIYORUM BANA BIR ONERI VEREBILIRMISINIZ P31 CHIPSET LI BIR ANAKART ILE OVERCLOCK YAPABILIRMIYIM E2160 ISLEMCIM VAR VEYA DAHA UST SEVIYE KARTAMI IHTIYACIM VAR

olurmu kardeş ya nasıl izin vermez, msı de oc yapan bir çok kiş var, belki fdb yi aktiv etmiyorsundur, yani bir yerden aotusunu falan kaldırıp öyle değerlere izin veriyordur frekansın olduğu yerin resmini ekleyebilirmisin
  • quote:

şlemcide Arctic Cooling Freezer 7 Pro Soket 775 CPU Cooler egzos fanı:Arctic Cooling Arctic Fan 80mm Kasa Fanı birde kasanın yan kapagını kendim matkapla delerek kesip taktıgım sessiz Arctic Cooling marka 120 mm bir fan var buda havayı dısarı üflüyor sogutma için yeterlimidir sence

içeriye havayı hangi fandan akıyor

quote:

islemciye mudahale etmedensadece ramleri 5.5.5.15 yaptıgımda sistem sorunsuz acıyor ne zaman cpu ya yuklensem acmıyor bu durumda ramleri 5.5.5.15 yapmasam performans acısından birsey kaybedermiyim eger voltaj vererek basaracaksam ne kadar vermeliyim son olarakta PCI express frekans.....auto...........100 yapmıstım daha once gpu 45 dereceyi gecmezdi bu ayar degeri 100 yapmamız ekran kartına etkisi varmıdır hakikatten emek vermissin güzel bir calısma yardımların ve cevapların içinde teşekkür ederim.

öncelikle 3 ghz denedinmi ramleride 5-5-5-15 yapıp, öyle bir dene sonra voltaj işine gir derim, ram timinleri çokta farklı değil 5 veya 6 olması etkisini hissetmessin, sistemde standart bi voltaj vardır, örneğim 1,30 bu voltaja göre atıyorum boşta 30 yükte 35 ile çalışır sistem, sen ayarları naparsan yap bu ısı değerleri değişmez ne zamanki voltajı arttırırsın ısı o zaman yükselmeye başlar, verebileceğin voltaj ısının yükte 70 dereceyi geçmediği yerdir zaten everesti açıp orthosu çalıştırırsan everestte ısı değerlerini görürsün fazla vermişsen zaten sistem reset atar

PCI frekansın ekran kartı ısısına bi etkisi olduğunu sanmıyorum, ama o değerin yükseldiğinde diske zarar vereceğini söylemişti bi arkadaş açıkçası tam de emin değilim..

• arkadaslar ben yeni sistem topliyacagım ama 1 ayo filan varda acaba merak ettim bu P4 e de o/c yapıla bilio mu acaba?bende P4 HT 2.93GHZ islemci var buna o7c yapabilirmiyim acaba?yapılıosa nasıl yaparım?arkadaslar bide bu anakartın modeline falan bakmak icin icini acmadan bakabilecegim bi prog var mı?o tur bisi?

saolun
  • quote:

quote:

"Hiçbir şey voltaj vermeden mevcut CPU ve RAM Mhz sini yükseltilerek yapılan O/C" olarak oc yapmak istiyorum. Acemi kullanıcıyım, aşağıdaki sistemi kullanıyorum. Tek derdim E6750 işlemciyi günlük olarak 3200 mhz hızında çalıştırmak. Sanırım sistemim de buna oldukça uygun. Ayarları doğru yaptığımı sanıyorum, fakat sistem bi türlü 3,2 ghz görmedi. Bana yardımcı olur musunuz? Şimdiden tüm arkadaşlara teşekkürler. Umarım doğru yere yazıyorumdur.

1. sistemin açarken reset mi attı yani değerlerin sıfırlanmış gibi, ya açarken reset atıp tekrar sıfırlanmış ayarlarda açmış yada kaydetmeden çıkmışsın o zaman direkt açar ama standart değerleri görürsün
    2- direkt 400 deneme 3.2 de belki voltaj istiyordur, işlemcini bilmediğimden, bence 375 dene 3 ghz de voltajsız açar heralde
    3- ram 800 mhz görünüyor orda sorun yok ama herhangi bir çarpan seçtinmi kendimi hesapladı

Öncelikle vakit ayırıp yardım ettiğin için tşk ederim.
    1. Reset atmış olsa biosa her girişimde yaptığım manuel ayarları göremem sanırım. Sonra OC tecrübem olmasa da az çok bios ayarlarından anlıyorum. Yani kaydetmeden çıkmış olma ihtimalim pek yok. Resimde sağ tarafta görülebileceği gibi ben ne kadar da ayarları manuel yapsam, standart FSB değeri olan 333 mhz değişmiyor. Sanki manuel ayarlama yapmayı engelleyen bir kilit varmış gibi. Orasını bi türlü anlamadım.
    2. Tavsiyen üzerine 375 mhz denedim. O da işe yaramadı. Aslında sistemimi toplarken E6750 ile çok rahat 3,2 görürüm diye hesaplamıştım. Biraz da o yüzden direkt olarak 400 mhz'e çektim çarpanı. Fakat gel gör ki bir türlü göremedi o değerleri.
    3. Ram için 1:1 oranı kullanıyordum. O değerde değişmiyor zaten ben ne yaparsam yapayım. Bu sefer manuel olarak 800 mhz'e ayarladım.
    Bu işin bir püf noktası olmalı. Bios ayarlarını çok kurcaladım. Fakat bunu engelleyebilecek bir ayar bulamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi finansmen1 -- 19 Mayıs 2008; 13:04:23 >

• eline saglık bana faydası olacaktır ama voltaj vermeyecegimden eminim, tırsıyorum ceryan işlerinden
  • agalar yardımınıza ihtiyacım var.
    sistemim;
    e6750
    p35ds3r
    2x1gb a-data oc kit ram
    asus 450w psu

şimciik. sisteme oc yapıyorum ör. 3.2ghz 3hafta 4 hafta kullanıyorum bi gün sistemi açmak için düğmeye basıyorum 2-3 denemeden sonra açılıyor ama bios default ayarlara gelmiş.
    aynı şeyi 3.4 ghz dede gördüm oc yapıyorum yine orthos vs ile 5-10 saat arası test yapıyorum sorun yok. 3-4 hafta kullanıyorum. birgün geliyorum açacam sistemi yine 3-4 denemeden sonra bios defaulta gelmiş.
    acep bu sorunu nasıl aşacam. asus x48 rampage alacaktım 300$+kdv vereceğime işlemcimi değiştirirm daha iyi.
  • quote:

quote:

"Hiçbir şey voltaj vermeden mevcut CPU ve RAM Mhz sini yükseltilerek yapılan O/C" olarak oc yapmak istiyorum. Acemi kullanıcıyım, aşağıdaki sistemi kullanıyorum. Tek derdim E6750 işlemciyi günlük olarak 3200 mhz hızında çalıştırmak. Sanırım sistemim de buna oldukça uygun. Ayarları doğru yaptığımı sanıyorum, fakat sistem bi türlü 3,2 ghz görmedi. Bana yardımcı olur musunuz? Şimdiden tüm arkadaşlara teşekkürler. Umarım doğru yere yazıyorumdur.

1. sistemin açarken reset mi attı yani değerlerin sıfırlanmış gibi, ya açarken reset atıp tekrar sıfırlanmış ayarlarda açmış yada kaydetmeden çıkmışsın o zaman direkt açar ama standart değerleri görürsün
    2- direkt 400 deneme 3.2 de belki voltaj istiyordur, işlemcini bilmediğimden, bence 375 dene 3 ghz de voltajsız açar heralde
    3- ram 800 mhz görünüyor orda sorun yok ama herhangi bir çarpan seçtinmi kendimi hesapladı

Bugün bişi oldu. PC'yi açtım (vista Ultimate 32 bit) mavi ekran hatası aldım. Yine ve yine belki üç defa üst üste verdi aynı hatayı, ben de reset attım her defasında. En son keresinde açılırken PC özelliklerini gösteren ekran takıldı kaldı, fakat aynen şu yazıyordu ilk açılış ekranında "E6750@3000 mhz (375x8)".
    Takılınca kapat düğmesinden kapattım fakat bir daha hiç o değeri vermedi. Ne olmuş olabilir? Neden OC yapamıyorum?

• quote:

Bugün bişi oldu. PC'yi açtım (vista Ultimate 32 bit) mavi ekran hatası aldım. Yine ve yine belki üç defa üst üste verdi aynı hatayı, ben de reset attım her defasında. En son keresinde açılırken PC özelliklerini gösteren ekran takıldı kaldı, fakat aynen şu yazıyordu ilk açılış ekranında "E6750@3000 mhz (375x8)".
    Takılınca kapat düğmesinden kapattım fakat bir daha hiç o değeri vermedi. Ne olmuş olabilir? Neden OC yapamıyorum?

quote:

agalar yardımınıza ihtiyacım var.
    sistemim;
    e6750
    p35ds3r
    2x1gb a-data oc kit ram
    asus 450w psu

şimciik. sisteme oc yapıyorum ör. 3.2ghz 3hafta 4 hafta kullanıyorum bi gün sistemi açmak için düğmeye basıyorum 2-3 denemeden sonra açılıyor ama bios default ayarlara gelmiş. aynı şeyi 3.4 ghz dede gördüm oc yapıyorum yine orthos vs ile 5-10 saat arası test yapıyorum sorun yok. 3-4 hafta kullanıyorum. birgün geliyorum açacam sistemi yine 3-4 denemeden sonra bios defaulta gelmiş.

arkadaşlar ikinizinde sisteminde çıkan hatalar standart değil, bunlar için açıkçası çok fazla çözüm yok, bazı arkadaşlarda belli bir oc de stabile yakaladıktan sonra daha yüksek değerleri deneyip sonra aynı değerlerde bile sistemi açamadıkları olmuştur, bazı arkadaşalar anakartların oc kabiliyetini kaybettiğindende bahsediyorlar,

benim size önerim önce defult değerlere dönmeniz, sonra tekrar denemeniz dir, USB legal decet. kapatın, oc li makineye bu ayar kaparılmadan usb aygıtı takıldığında değerleri sapıttırabiliyor, açıkçası çokta fazla bir şey gelmiyor aklıma..

• mesajın için teşekkürler hocam. peki biosta işlemciye 1.475 vermeme rağmen değerin 1.3 görünmesi normalmidir :) . ben bukadar vdrop görmedim. :)
    anakart ep35ds3r rev. 2.1 bios f3e
  • olabilir arkadaşım ???
  • pekii işlemcinin default voltajı 1.313 anakart bu değeri veremiyor diye garantiye gönderebilirmiyim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: zebani

sistemim;
    e6750
    p35ds3r
    2x1gb a-data oc kit ram
    asus 450w psu

şimciik. sisteme oc yapıyorum ör. 3.2ghz 3hafta 4 hafta kullanıyorum bi gün sistemi açmak için düğmeye basıyorum 2-3 denemeden sonra açılıyor ama bios default ayarlara gelmiş.
    aynı şeyi 3.4 ghz dede gördüm oc yapıyorum yine orthos vs ile 5-10 saat arası test yapıyorum sorun yok. 3-4 hafta kullanıyorum. birgün geliyorum açacam sistemi yine 3-4 denemeden sonra bios defaulta gelmiş.
    acep bu sorunu nasıl aşacam. asus x48 rampage alacaktım 300$+kdv vereceğime işlemcimi değiştirirm daha iyi.
    bu tür olaylarda anakartın üzerindeki tüm girişleri söküp temizliyerek tekrar takın.

anakarta güzel bi hava tutun.
    bi başka forumda bi arkdaş sorunu böyle çözmüştü....

• quote:

Orjinalden alıntı: metin abi

quote:

Orjinalden alıntı: zebani

sistemim;
    e6750
    p35ds3r
    2x1gb a-data oc kit ram
    asus 450w psu

bu tür olaylarda anakartın üzerindeki tüm girişleri söküp temizliyerek tekrar takın.

anakarta güzel bi hava tutun.
    bi başka forumda bi arkdaş sorunu böyle çözmüştü....

daha önceki oc denemelerimde "USB legal decet"i kapatmamıştım. şimdi kapatıp deneme yapıyorum olmadı söküp takarımda yine olmadı zaten anakartada intelede yol göründü. sanırım bu harici hdd ler ile ilgili bir seçenek.

• cıx olmadı dün gece yine default ayarlara döndü. artık sistemi değiştirmem için önümde hiçbir bahane kalmadı.
    biosta ram'e vs voltaj verirken hiçproblem yaşamıyorum. ama işlemciye 1.8voltta seçsem 0.8voltta seçsem 1.300 volt veriyor buda bir problem sayılır zaten. rev 2.1 kartta olmaması gereken bir sorun. by by gigabyte diyeyim artık.
    amd phenom'a geçip default takılacam artık.
  • tebrikler kardeşim güzel çalışma olmuş.
  • Bravo eline sağlık emek sarfetmişsin
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.