Şimdi Ara

overclock yapınca sistem donuyor yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar son günlerde müzdarip olduğum bi konu var.Yaklaşık 1 senedir e8400 işlemcimi 3.0 ghz den 3.6 ghz e çıkarıyordum ve stabil bi şekilde kullanıyordum sıcaklık sorunu vs hiç birşey yoktu.Ancak son zamanlarda sistem aniden donmaya başladı ve reset dahi atılamıyordu tek yöntem power butonuna uzun süre basıp sistemi zorla kapatmaktı bende power suppleyden olduğunu düşündüm ve 4 adet fanı ve muhtemelen yüksek güç tüketen yaklaşık 1 metrelik şerit ledi elimdeki ekstra power suppleye kasaya uyarlayıp bağladım.Yani önceden kullandığım power suppleyime yanlızca anakart harddisk gibi donanımları bağladım(hiç yoktan yükü hafifledi emektarın bu güne dek sınırını oldukça zorladım sanırım ledler fanlar vs.).Ancak yinede overclock yapamıyorum daha önceden tek power suppleyle sorunsuz yaptığım overclok şimdi ne yaptıysam olmadı.Acaba sorun ne olabilir overcloğu yanlış yaptığımı düşünüp bir çok sitede anlatıldığı gibi tekrar gözden geçirdim ama nafile windows 7 siyah açılış ekranında windowsun o 4 renkli simgesi gelmiyor overcloğu devre dışı bırakıyorum sistem sorunsuz bi şekilde açılıyor.Acaba sorun ne olabiliri denemediğim ne veya eksik yaptığım ne var?

Sistem özelliklerim:
    -windows 7 x64
    -Gigabyte ga-ep35c-ds3r
    -intel e8400
    -2 adet sata2 7200 rpm harddisk
    -ge force 9800gt

1.Power s.:cooler master 360w (Donanımlar bağlı)
    2.Power s.:çin malı 300w (4 adet fan ve şerit led)

soğutma ve sıcaklık değerleri:
    işlemci-kuzey köprüsü-ekran kartı dan oluşan sıvı soğutma değerler ise;
    işlemci:normalde yüksüz 25 yükte 30 overclock ile (eskdien):yüksüz 28 yükte 35 dererce
    kuzey köprüsü:48 50 derece arası
    ekran kartı:35 40 arası

Denediklerim:
    -Windowsta sorun vardı format attım sorunlar düzeldi overclok nanay aynı.
    -Overcloğu tekrar tekrar gözden geçirerek tekrar öğrenerek denedim olmadı.(bu arada başka şeyler öğrendim işlemci boşta iken çarpanı düşüyormuş bunu devre dışı bıraktım şu anda sürekli 3.0 mhz de çalışıyor sıcaklık farkı yok)
    -Power suppleyden şüphelendim ekstra ps ekleyip yükü azalttım cık yine olmadı.
    -Bios resetledim yine olmadı

Bilgisayarımı overcloksuzda kullanabilirim ancak biyerlerde bişeyin eksik olması hissini sizde iyi bilirsiniz yardım ederseniz sevinirim.(çok uzun oldu galiba sıkıldıkça kaldığınızı yerden okumaya devam edin okumaktan zarar gelmez.)

• Şurada benzer bir konu var belki yardımı olur ..
    http://forum.donanimhaber.com.tr/m_52674809/mpage_1/f_/key_//tm.htm#52879137

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 23 Eylül 2011; 0:41:38 >
  • bunu incelemiştim bendeki durum daha önce uzun süre kullandığım overclok şimdi ne olduysa olmuyor hemde aynı ayarlarla.
  • Ya remleriniz ayarsız yada hardiskinizde bad sector var HDD TUNE adlı programla sisteminizi taratın hardiskinizde bozuk yerler vardır belki ndan sonrasında ise remlerinizin rerini değştirip ve sata girişlerinide değiştirip öyle deneyin.Bisounuz güncelmi sıfırlayıp tekrar güncelleyin bos pilini çıkar 5 dk bekle tak sonra defult bilirsin gerisini zaten.
  • 6Clas Çok sağol denemediğim bi ramler kalmıştı harddisklerde sorun yok tarattım birini yeni aldım zaten 2 sindede aynı sorun oldu.Bios güncelledim ve resetledim yine aynı ama dediğin gibi sanırım ramlerin yerinde çünkü overclok ilk denediğimde yanlış yaptım ve sistemi açılmadan resetledim ve sistem bi daha açılmadı ramlerin slotlarını değiştirdim açıldı sanırım ondan sonra overclok sorunum başladı.Ramlerimin dizimi şu şekilde 1. sarı slot boş 2. kırmızı slot 1gb - 3.sarı slot 2.gb 4.kırmızı slot 1 gb .Ramlerin şu anki dizilimi bu şekilde ve ramlerin bütü özellikleri aynı daha önce 2 gb lık ram 2.kırmızı slottaydı diğer 1 gb lıklar yanyanaydı.Bunları bi deniyeyim umarım olur.
  • Çoğu kişi remim bozuk der farkına varmaz belki slot bozulmuştur kasıntıdan ters takmadan olur hatta toz bile olur içinde teker teker deneyin remlerinizi.
  • denedim olmadı sistem açıldı ama yine kilitlendi.neyse overcloksuz neyse fikir veren olursa denerim olmazsa sağlık olsun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HDD DONUYOR %100 YARDIM
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • işlemcileri kilitliyorsun o.c de bırak eskisi gibi kalsın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.