Şimdi Ara

Overclock Yapma Resimli ve Videolu Anlatım - Termal Macun Sürmek - Güncel - 2014 - (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
721
Cevap
32
Favori
171.270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1900 mhz işlemciyi 2080 mhz yaptım saolasın kardeş
  • quote:

Orijinalden alıntı: farukcuks

1900 mhz işlemciyi 2080 mhz yaptım saolasın kardeş

• hocam benim işlemcim fx 6300 işlemci fanı stock. kasam haf 912 plus. ön 20cm üst20cm yan 12cm arka 12cm olarak 4 fan var. Sizce ben hangi step i ya da fsb yi seçeyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SHYSTER

hocam benim işlemcim fx 6300 işlemci fanı stock. kasam haf 912 plus. ön 20cm üst20cm yan 12cm arka 12cm olarak 4 fan var. Sizce ben hangi step i ya da fsb yi seçeyim?

fanlarınıza göre birşey söyleyemem yükte ve boşta sıcaklıkları yazarsanız yardımcı olabilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: gastly06

şuan 280 e çıkardım fsb oranını 3.65 ghz sıcaklıkta değişme yok soğutucu şaşırtıyorsun beni

mhz değişiklerinden sonra işlemcim çok ısnmaya başladı sorun çıkarmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: bingbang86

quote:

Orijinalden alıntı: gastly06

şuan 280 e çıkardım fsb oranını 3.65 ghz sıcaklıkta değişme yok soğutucu şaşırtıyorsun beni

mhz değişiklerinden sonra işlemcim çok ısnmaya başladı sorun çıkarmı

dereceler ?
  • Arkadaşlar elimde 5 yıllık bir bilgisayar var
    amd athlon 64 x2 3600+ 2.0 lık işlemcisi var. Min 200 max 232 yazıyor bu 2.3 ghz mi oluyor?
    Ben mesela fsb 210 voltajı 1.95 yapınca 2.10 hızında gayet güzel çalışıyor.
    Fakat fsbyi 220 yapınca voltajı ne yaparsam yapayım bilgisayar açılmıyor restart yapıyorum ekrana hiçbişey gelmiyor. Bende bios pilini çıkarıp takıyorum mecburen. Ne yapmam gerekiyor 2.2 veya 2.3 olması için?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şekilsiniz ya -- 23 Şubat 2013; 3:56:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Şekilsiniz ya

Arkadaşlar elimde 5 yıllık bir bilgisayar var
    amd athlon 64 x2 3600+ 2.0 lık işlemcisi var. Min 200 max 232 yazıyor bu 2.3 ghz mi oluyor?
    Fakat fsbyi 220 yapınca voltajı ne yaparsam yapayım bilgisayar açılmıyor restart yapıyorum ekrana hiçbişey gelmiyor. Bende bios pilini çıkarıp takıyorum mecburen. Ne yapmam gerekiyor 2.2 veya 2.3 olması için?

ram hızını düşür.

• quote:

Orijinalden alıntı: madcuzbad

quote:

Orijinalden alıntı: Şekilsiniz ya

Arkadaşlar elimde 5 yıllık bir bilgisayar var

ram hızını düşür.

hocam yardımın için sağol ama vazgeçtim ben işlemci yanıyor 2.1 de bile

• boot ekranındaki tüm yazılar var ama Fox Central Control Unit yok :S
  • quote:

Orijinalden alıntı: boyabatlı34

boot ekranındaki tüm yazılar var ama Fox Central Control Unit yok :S

anakartın foxconn mu ? illaki fox central olmasına gerek yok cpu ile ilgili bölümü bulman gerek
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: boyabatlı34

boot ekranındaki tüm yazılar var ama Fox Central Control Unit yok :S

anakartın foxconn mu ? illaki fox central olmasına gerek yok cpu ile ilgili bölümü bulman gerek

anakartım gigabyte GA-M61SME-S2 o bölümü bulamadım
  • Ben dual core 1.8 1.8 işlemciye o.c yaptım ama sadece bir çekirdek oc oluyo anlamadım neden olabilir? 1.8 2.25ghz yaptım daha fazlasını yapınca pc açılmıyo :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: orhanyıldız

Ben dual core 1.8 1.8 işlemciye o.c yaptım ama sadece bir çekirdek oc oluyo anlamadım neden olabilir? 1.8 2.25ghz yaptım daha fazlasını yapınca pc açılmıyo :)

nasıl bir çekirdek oluyor, voltaj verdinmi 2.25'de ?
  • quote:

quote:

Ben dual core 1.8 1.8 işlemciye o.c yaptım ama sadece bir çekirdek oc oluyo anlamadım neden olabilir? 1.8 2.25ghz yaptım daha fazlasını yapınca pc açılmıyo :)

Voltaj vermedim hocam. İşlemcim şu;

ark.intel.com
    Intel® Pentium® E2160 İşlemci (1M Önbellek, 1.80 GHz, 800 MHz FSB) Ürün Teknik Özellikleri
    http://ark.intel.com/tr/products/29739/Intel-Pentium-Processor-E2160-1M-Cache-1_80-GHz-800-MHz-FSB

Buna ne kadar o.c yapmalıyım ve ne kadar voltaj vermeliyim?

• quote:

quote:

quote:

Voltaj vermedim hocam. İşlemcim şu;

http://ark.intel.com/tr/products/29739/Intel-Pentium-Processor-E2160-1M-Cache-1_80-GHz-800-MHz-FSB

Buna ne kadar o.c yapmalıyım ve ne kadar voltaj vermeliyim?

voltajı yavaştan verin sıcaklığı kontrol ederek yapın tam bir değer söyleyemem ama pek fazla gidebileceğinizi sanmıyor çok eski işlemci.

• Böyle şeyler bilgisayarı bozuyo.. daha iyi olsa bilgisayar markaları zaten yapardı
    en güzel ve hızlı olanı bilgisayarı olduğu gibi kullanmak. o rakamlar orda göstermelik değişiyo gerçekte değişen pek bi şey yok
  • "procprogrammer" kardeş OC yapmak elbette sistem performansını ve hızını artırır. Yalnız oc den verim almak için buna uygun bileşenlerinizin olması gerekir. oc ye müsait olmayan donanımlarla istediğinizi yapın elbette standartların üzerine çıkamazsınız :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Osmanli61 -- 17 Nisan 2013; 0:40:47 >
  • Hocam bende Q9400 işlemci ve 1066mhz lik ocz ram var. Anakartımda Gigabyt EP43-S3L. Anakartın özelliklerinde FSB nin oc ile max 1600mhz olacağı yazıyor.
    Standart olarak işlemci çarpanım x8 ve 333mhz de 2.66ghz veriyor. Ben bunu 400mhz ye yüksettiğim zaman 3.20ghz ye voltaj vermeden çıkabiliyorum (pcı-ex i 100mhz ye sabitliyorum). Böyle yaptığımda CPU-Z programında Rated FSB olarak 1600 değeri görünüyor. Bu değer işlemci-ram-ekran kartı bu üçünün toplamını yansıtıyor yanılmıyorsam. O halde ben işlemcimi en fazla 3.20ghz ye kadarmı oc yapabilirim? Eğer öyle ise voltaj vermem gerekirmi bu hız için? Oldukça sağlam bir soğutucum var ve voltaj vermek benim için faydalı olacaksa verebilirim. ancak nelere voltaj vermem gerekir?
    işlemci voltaj seçenekleri altında
    -cpu vcore
    -cpu termination
    -cpu pll
    -cpu reference diye 4 seçenek var. bunlardan hangilerini artırmam gerekir?

Voltaj artırmadan sistem bu hızda stabil olabilirmi? Ayrıca kuzey güney köprü voltajlarıyla oynamam herhangi bir hız aşırtma olanağı sunarmı bana? Mesela max 1600 mhz olan fsb yi köprü voltajlarını yükseltirsem 1600mhz nin üzerine çıkabilirmiyim??

• Değişen birşey yok mu?

ghostperson;

ilk önce tebrikler 3,20'de iyi bir test yapın pcyi saatlerce oyun oynayarak test edin sorun yoksa kullanabilirsiniz.daha fazlası için 3,30 yapıp voltajsız deneyin eğer stabil olmazsa yavaş yavaş verir yükseltirsiniz.köprü voltajları çok yüksek oclerde (4-5 ghz ve üzeri) işin içine giriyor.
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.