Şimdi Ara

Overclock Yapma Resimli ve Videolu Anlatım - Termal Macun Sürmek - Güncel - 2014 - (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
721
Cevap
32
Favori
171.270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: madcuzbad

Değişen birşey yok mu?

ghostperson;

ilk önce tebrikler 3,20'de iyi bir test yapın pcyi saatlerce oyun oynayarak test edin sorun yoksa kullanabilirsiniz.daha fazlası için 3,30 yapıp voltajsız deneyin eğer stabil olmazsa yavaş yavaş verir yükseltirsiniz.köprü voltajları çok yüksek oclerde (4-5 ghz ve üzeri) işin içine giriyor.

3.20 de stabilite testleri yaptım sorun çıkmadı. daha yükseğe çıkmayı denedim ancak 3.28 den daha yukarıya çıkamıoyrum. voltaj artırmayı falan hepsini denedim ancak reset atıyor açılmıyor bile. internette izlediğim videolarda q9400 işlemciyi 3.60ghz ye rahatlıkla çıkartabiliyorlar ama ben 3.28 i geçemiyorum sebebi ne olabilir?

• ram hızını düşürmeyi denedin mi ?
  • quote:

ram hızını düşürmeyi denedin mi ?

ram hızınıda düşürdüm ancak işe yaramadı. birde şöyle bir durum oluştu. 3.20 de tüm testlerde stabil görünüyor ancak hdd tune ile harddiski test ettiğimde çok ilginç birşey gördüm. harddisk yazma hızı resmen ölmüş. bunun sebebi ne olabilir?
     Overclock Yapma Resimli ve Videolu Anlatım - Termal Macun Sürmek - Güncel - 2014 - Overclock Yapma Resimli ve Videolu Anlatım - Termal Macun Sürmek - Güncel - 2014 -

• ram hızını değiştirdikten sonra bu durum olduysa ram hızını eski haline alın, eğer bu sorun önceden olduysa ram timinglerini değiştirin, voltajı kontrol edin biraz daha fazla verin düzelmezse.Bir eşitsizlik olmus olabilir.Olmadı ram'a voltaj verin.
  • Bu sorun düzeldi sanırım ram timing lerinden kaynaklanıyordu. timing leri autoda bıraktım şuan normal. Sistem stabilitesini programlarla test ettiğimde bir sorunla karşılaşmıyorum gayet normal görünüyor herşey ancak crysis3 mafia2 gibi ağır oyunlar oynarken 1 dk içinde oyundan atıyor. Herhangi bir mavi ekran donma vs yok sadece aşağıdaki hatayı veriyor. Ama pes13 de böyle birşey yapmıyor. Bunun sebebi ne olabilir? Voltaj yükselterek düzeltebilirmiyim bu sorunu?
     Overclock Yapma Resimli ve Videolu Anlatım - Termal Macun Sürmek - Güncel - 2014 -

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Osmanli61 -- 19 Nisan 2013; 19:55:26 >

• bişey sormak istiyorum kafama çok takıldı bu konu.benim sistem asus p5kse p35 çipset q6600 kingston 4 gb hyprix ram stabil olarak 3.2 de voltaj vermeden rahat rahat kullanıyouudm ramları de 1066 yapıyodum sadece ramin voltajını 2.10 yapıyodum sıkıntı yoktu oyunlarda falan reset atmıyodu sadece anakartı değiştim bioster ı45 overlock iyi yapılıyodu onda öle dediler ancak diğer anakartta rahat rahat kullanırken o değerleri bu anakartta 3 e anca çıkıyor 3.2 yapınca bi süre sonra reset atıyor ramları 1066 yapamıyorum bile direk reset atıyor normalde baktıgımız zaman bioster ı45 asus p5kse den iyi gözüüküyor bişeyleri yanlışmı yapıyorum bu konu hakkında bilgilendirirseniz sevinirim.tavsiyeleriniz
  • voltaj verin hocam korkmayın
  • anakarttan anakarta default voltajlar ve voltaj miktarları değişkendir.Defaulta alın herseyi ve yavas yavas yükseltin.İlk mavi ekranınızda ilk voltajınızı verin, ısıları kontrol ederek devam edin işleme stabil olmayan bir durum gördüğünüzde veya voltaj verdiğiniz halde birşeyler stabil değilse ram hızı ve timingler ile oynayın.Ram'a voltaj verin.yavaş yavaş işe koyulun ne yaptıgınızı bilerek gidin, birşeylerde takılırsanız burdayım benç
  • quote:

anakarttan anakarta default voltajlar ve voltaj miktarları değişkendir.Defaulta alın herseyi ve yavas yavas yükseltin.İlk mavi ekranınızda ilk voltajınızı verin, ısıları kontrol ederek devam edin işleme stabil olmayan bir durum gördüğünüzde veya voltaj verdiğiniz halde birşeyler stabil değilse ram hızı ve timingler ile oynayın.Ram'a voltaj verin.yavaş yavaş işe koyulun ne yaptıgınızı bilerek gidin, birşeylerde takılırsanız burdayım benç

ne kadar voltaj verileceğini bilmiyorum mesela 3.2 de stabil kullanmak istiyorum ne kdar voltaj vermem gerekiyor
  • listedeki en dusuk voltajdan baslayarak ver.sıcakların iyiyse biraz daha yuksek ver.
  • Öyle yapmıştım bende ve düzeldi sorun :) teşekkürler
  • Ne mutlu efendim tebrikler.
  • zararı var mı?.Bilgi verebilir misiniz?
  • Gözlemleyerek yapıldıgı taktirde zararı yok
  • Arkadaşlar baya bi kaynak okudum ama halen kafam allak bullak.Daha önce FSB'yı 220 yaparak 3,57 civarında öylesine kullanıyordum ana sanırım ramleri ayarlayım derken onların performansını baya düşürdüm bende dün tüm OC'yu düzelttim baştan sizinle yapmayı düşünüyorum.

Öncelikle overcloksuz standart fan ayarlarında;

Prime95 ile 10dk test ile max 55-54 dereceyi gördü işlemci.(boşta 40)
    GPU ise FurMark ile 5dk ile 77 derece filandı.(boşta 50)[Ekran kartı biraz sıcak neden bilmiyorum..]

Sistemim ise;
    Seatonic M12II 620WPlus
    Saphire 5850 xtreme
    x4 955 BE[Akasa venom ile]
    Kingston hyperx ddr2 1066mhz
    Dark Knight kasa

Şimdi başlamadan söyleyim,ramler direk 1066mhz de gelmiyor.OC ile 1066mhz'e çıkıyormuş.Sitesinde 1066mhz için uygun ayarları şöyle vermiş:

Each module pair has been tested to run at DDR2-1066MHz at a latency timing of 5-5-5-15 at 2.2V

Bu aklınızda duradursun.CPU ve GPU'nun genel özellikleri:

Overclock Yapma Resimli ve Videolu Anlatım - Termal Macun Sürmek - Güncel - 2014 -

Burada ki ganged ve un-ganged olayından hangisini seçmeliyim anlamadım.

Neyse şimdi gelelim benim sorularıma;

1)Öncelikle FSB/DRAM oranını nasıl ayarlıyoruz.1066 için 3:8 miş bu oran.
    2)Benim işlemci BE olduğu için çarpanlardan mı yoksa FSB den mi OC yapmam gerek? Ramleri de OClamam gerektiği için sanırım FSB den yapmalıyım.
    3)GPUnun sıcaklığına bakarak OC yapma ihtimalim var mı?
    4)AGP/PCI seçeneği bende gelmedi?
    5)Kısaca yapmam gereken şu değil mi;

FSB'ye bir değer giriyorum.Burdan gidebildiği kadar yükseltiyorum,artık book yapmadığı zaman ise voltaj veriyorum.Tüm bunları yaparkende prime95 ile 10 dk testlere tutup max sıcaklığın 60-65 dereceyi geçmemesine dikkat ediyorum.Daha sonra FSB bitirdiğim zaman ramlere geliyorum.Burda timingleri giriyorum ama orda MHZ seçme kısmında ne seçmem lazım?Dediğim gibi amacım 1066 yapmak.1066 içinse ramlere 2,2 voltaj gerekiyormuş yukarıda yazdığım gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi allpino -- 2 Haziran 2013; 12:24:16 >

• kardeşim benim anakartta foxconn fakat bu macunu nereye süreceğiz işlemciyi göremiyorum fanı nasıl çıkartacağım onu dabilmiyorum
  • Arkadaşlar benim p4m900 anakarta takılı pentium4 3.2 ghz işlemcim var ben buna overclock yapabilir miyim? +3.2 ghz o.c baktım ordaki işlemleri yapıyorum. 0.20 v veriyorum ve fsb 200 ken 230 yapıyorum zaten en fazla 265 destekliyor. aida64 bakıyorum o.c izine denk gelmedim ayrıca sıcaklıktada bir değişme olmadı sadece açılış hızı arttı. acaba o.c desteklemiyor mu ?
  • biosta performance boost zone seçenediğinden giriyorum dram/drive ayarları gibi bi secenek var en üstte ona giriyorum current fsb frequency 200 diyor ve değiştiremiyorum yanında x işareti var altında current dram frequency var onuda değiiştiremiyorum bu o.c desteklenmiyor anlamına mı geliyor
  • Bayadır uğraşıyorum fsb 200 dü 265 oldu (sınır) mavi ekran aldım. Voltajı 0.4 volt yaptım bir mavi ekran daha aldım. Bu sefer ram hızını 200 mhz düşürdüm. Bilgisayarım açıldı ancak Aida64 ten bakıyorum overclock yapılmamış gibi bütün ayarlar. Sıcaklıktada bi değişme yok. Sadece kasadan daha sert fan sesi gelmeye başladı. Sanırım o.c yapılmıyo yada ben yapamadım eski haline getirip bırakıcam.
  • link kırık kardeşim buradan inidiriniz cpu-z linki kırık
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.