Şimdi Ara

Overclock Yapma Resimli ve Videolu Anlatım - Termal Macun Sürmek - Güncel - 2014 - (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
721
Cevap
32
Favori
171.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: madcuzbad

Biosu çok iyi kontrol et onu manual yapmanın bir yolu olabilir, ayrıca gigabyte ın windows üzerinden OC yapabileceğin bir uygulaması var ise araştır onunla dene.

Anladım et6 diye bir program var ama :S nasıl olur bilemiyorum auto tuning diyede bir özelligi var bir keresinde yapmıştım.
    PC yi ilk topladıgımda sürekli mavi ekran aldım ve pc çöktü bir dahada denemedim 4.2 ghz e ulaşmıştı ama dediğim gibi pc çöktü.
    Manuel olarak yapmayı deneyeyim bi o zaman.
  • liphter L kullanıcısına yanıt
    İşlemcinden memnun değilmisin? Yavaşmı geliyor? Eğer bu dediğm sorulara olumsuz cevap vermiyorsan ileri gitme bence, çok oldu üsteleyip cpu ya zarar verenler
  • İşlemciye hissedilebilir nasıl bir zarar verilebilir ki misal işinde milyarlarca transistör var bunlardan bir kaç milyonuna zarar vermek gibimi :D
    Tam olarak öyle bir zarar verilebilirmi bilmiyorum ama, benim zarardan kastım CPU'yu öldürenler oldu
  • Hımm anladım şuanda turbo boost seçeneğine girdim biostan orada auto işaretliydi yani zorlanınca 3.80 ghz oluyordu normalde 3.40 şuanda manuel olarak enable yaptım.
    Az da olsa fark etti bu kadarı yeterli :D 4.5 5.0 ghz e çokta gerek yok zaten :D
    Yinede her şey için teşekkür ederim saolun.
    Eyvallah
  • Sizin söylediğiniz şekilde driver aracılığıyla yaptım overclok u %18 overclock gösteriyor 4 ghz oldu tam yükte cinebench programıyla test ettim 70 dereceyi geçmiyor All Cores ile 4 çekirdekle.
    Birde Single Core testi yaptım tek çekirdekle onda da 50 dereceyi geçmiyor 92 mm thermaltake in Contac 21 işlemci fanım var değerler nasıl?
    http://img487.yukle.tc/images/8963ss.png
    Resimde bu bi bakarsanız sevinirim yalnız şöyle bir şeyde var CPU saati yani ghz bazen 1600 e iniyor çarpanda x16 ya iniyor sebebi nedir?
    http://img487.yukle.tc/images/1614ss.png

• işlemciye voltaj veremiyorum, biosdan kaydedip çıkıyorum programdan bakıyorum olmamış.Bios a tekrar girdiğimde voltaj la ilgili bi yazı çıkıyor bi türlü çözemedim fikri olan var mı?
    Sorun yok o işlemcinin o anki yüküne göre değişir tebrikler
  • Voltajı fazla veriyor olabilirsin ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AC328C9C2 -- 27 Temmuz 2013; 22:07:16 >
  • quote:

Sorun yok o işlemcinin o anki yüküne göre değişir tebrikler

Teşekkürler herşey için.
  • quote:

Voltajı fazla veriyor olabilirsin ??

o tam voltaj değeri nasıl bulabilirim ? Bi hesaplama aracı var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdemsuslu

quote:

En düşük değerden başla ?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: erdemsuslu

quote:

En düşük değerden başla ?

Voltajsız 2.66 dan çok az artıyor galiba yüzde 3 lük bi değer artışı oluyor sonrası için hafif voltaj vere vere değeri yavaş yavaş mı arttırıcam? Yani 2.80 de 1.300v gibi mi?

• erdemsuslu kullanıcısına yanıt
    Aynen voltaj listesindeki en düşük voltaj başlayarak test et
  • quote:

tamam hocam deniyeyim
  • quote:

Selamlar,

İmzadaki pc ye oc pek etki etmez heralde :D Konu dışı ama bu pc donması neden kaynaklanıyor? Benim sistemin eski olmasından mı. Arada bi tak diye donuyor mause ve klavye işlemiyor. Bazen Start Windows da bile donup kalıyor. Reset atıyorum ya da bütün parçaları bi yerinden oynatıyorum düzeliyor.

Bunun nedeni fanlar ya da harddiskler olabilir mi?

• buda derecelerı ekran kartı arttı derecesi sanki birazz

benım e 5400 var resimde gördüğün gibi biostan max 800 min 200 yazıyordu bende 250 cıkarttım ne oldu anlamadım resimi inceleyip söylerseniz sevinirim biraz daha yükseltmek istiyorum.yeterlimi ilerde ramımı 4 gb yapacam 800 mhz suan 2 gb ılerde 4 yapacam bide kafama takılan ram hızı 500 mhz yazıyor düştümü ram hızı biosta 1010 yazıyordu voltajı kendimi ayarlıyor acaba biostata öyle bir ayarlama görmedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ATX61 -- 1 Ağustos 2013; 18:25:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: BORUBEY06

quote:

Selamlar,

İmzadaki pc ye oc pek etki etmez heralde :D Konu dışı ama bu pc donması neden kaynaklanıyor? Benim sistemin eski olmasından mı. Arada bi tak diye donuyor mause ve klavye işlemiyor. Bazen Start Windows da bile donup kalıyor. Reset atıyorum ya da bütün parçaları bi yerinden oynatıyorum düzeliyor.

Bunun nedeni fanlar ya da harddiskler olabilir mi?

Yüksek ihtimal eski olmasından

• ATX61 kullanıcısına yanıt
    Rami kendi ayarlar sıcaklıklar normal istersen biraz daha yükseltebilirsin.
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.