Şimdi Ara

Overclock Yapma Resimli ve Videolu Anlatım - Termal Macun Sürmek - Güncel - 2014 - (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
721
Cevap
32
Favori
171.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam merhaba ya konunun okudum da bende hiç bilmiyorum overclock yapmayı öğrenmek istiyorum Yardımcı olur musun ?
  • Tabikide konuyu okuyun, yapamadığınız, anlamadığınız şeylere yardımcı olurum.
  • Sana ulasabiliceğim bir yer var mı Hani şimdi olmaz 1 ay sonra olur 1 yıl sonra olur ?
  • Konuda skype ve facebook adresim var
  • Şimdi benim anlamadığım konu şu 55 iyi 65 dereceden sonra biraz riskli 75 derecede aman aman dikkat. bende advanced system care 6 pro yüklü işlemcim amd anthlon 64x2 dual core (bayağı bir eski ) buna göre; normalde int vs. de ısı tespitim en fazla 30 derece ve altında oluyor. Online oyunlarda (sadece aion da oluyor c9 - terra vs. gibi oyunlarda olmuyor) epey bi kasılıyor ama oynanıyor yinede. cpu ısısı 100 oluyor tam? Diğer offline oyunlarda ise ( örn call of duty mw3 - assassin cred 3 vs) kasma hiç yok ama cpu ısısı 78-100 arası gidip geliyor. yani normalde işlemcinin yanması ya da sürekli pc nin resetlenmesi gerekiyor? bunu anlamış değilim. İyi forumlar
  • BORUBEY06 kullanıcısına yanıt
    Core temp indirip, Tj max değerine bakın, o değer kaç ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: madcuzbad

Core temp indirip, Tj max değerine bakın, o değer kaç ?

Deneyim onu da bi. Ama normal görev yöneticiside aynı gösteriyor Cpu : 100 % . Amd işlemciler 2000 li yılların sonuna doğru sırf oyun için üretilen işlemciler dedi bilgisayarcıda. Anakart ve işlemci dışında değişen parçalar oldu tabiki. Örneğin fan ve ramı güçlendirdim, ama cpu ısısının 4 - 5 saat boyunca 100 de durması, gerçekten dayanaklı bir işlemci olduğunu göstermez mi?

• BORUBEY06 kullanıcısına yanıt
    Yani, ama Tj Max değeri önemli
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jax Teller

BIOSTAR N68S3+
    AMD Athlon II X2 260 3.00 Ghz
    2 GB Ram
    ATI Radeon HD 5570 512 MB GDDR5

BIOS ekranına gelip "Performance" kısmından "CPU Frequency" seçeneğinden yapmam gerekiyor sanırım OC'yi. Ancak bu seçeneğe giremiyorum, değiştiremiyorum. Bu ayara girebilmem için ne yapmam lazım? Bir de CPU Voltage kısmı gördüğünüz gibi yüzdeli ve sadece şu an seçili olan seçenek var.

Sorunu hallettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jax Teller -- 4 Temmuz 2013; 21:21:25 >

• Öncelikle emeğiniz için çok teşşekür ederim bende bu işe yeni atıldım bilgisayarım biraz eski 2009 model işlemcisi dual core e5400 2.70 ghz ben voltaj olayından biraz korkuyorum bu yüzden hiç voltaj vermeden 3,1 ghz e cıkardım ısı şimdilik normal 35-43 arası geziyo bu kadar yeter diye düşünüyorum 1-2 gün şöyle yoruyum sıkıntı cıkmazsa belki voltaj verip 3,4 ghz kadar zorlarım biosum sizinki ile aynı bu yüzden çok büyük bir kolaylık oldu bana :D soğutucum biraz kötü bu yüzden voltaj verip ısıyı çoşturmak istemiyorum çünkü bilgisayar günde 8-9 saat acık soğukmak sıkıntı oluyo hele yaz günleri.Tekrar teşekkür ederim baya forumda gezdim böyle ayrıntılı anlatımı ilk defa görüyorum çok sağolun
  • Bu yeni pc de hiç biosa girmemiştim karşıma çıkan ekran ? bu bios için anlatabilecek varmı yada bu biosu kunlanan biri pek kurcalamak istemiyorumda orda auto o.c vardı sanırım ona bastım bişiler oldumu bilmiyorum :D

[simage]
     Overclock Yapma Resimli ve Videolu Anlatım - Termal Macun Sürmek - Güncel - 2014 -

Uploaded with ImageShack.us[/simage]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evilduckling -- 6 Temmuz 2013; 0:13:39 >

• Faydası olduysa ne mutlu

@batugunner Yeni pcde OC yapıp ne yapacaksın kullan işte :)
  • Eyvallah sagol cok guzel anlatmissinda benim pc de kendi orjinal carpani boyleydi 266×7idi suan 343×7 oldu ama sunu yapsam kendi kendini resetliyor 344×7 yapsam resetliyor ilk haline getiriyor bi çözümü varmi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende i7 2700k var bunu 4.5 ghz Ile 5 ghz arasina getirmek istiyorum ama eminde degilim sorun yaratirmi noctua nh-d14 islemci sogutucum var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gamecii -- 20 Temmuz 2013; 9:36:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • harika anlatım! teşekkürler
  • Voltajda sorun olabilir, ram hızlarınıda konteol edin.343x7'de işlemci kaç ghz ve 344x7 de kaç ghz olacak?
  • skard kullanıcısına yanıt
    Eyvallah
  • tam 2.40 olacak abi ama olmuyor tam ona getirdinmi yani 344*7 olursa 2.40 kendi kendini resetliyor salak bilgisayar
  • Ya gerçekten anlamadım giriyorum frecqury midir nedir o seçeneğe işlemci voltaj değerleri çarpanları falan var ama hepsi auto ve değiştirilmiyor :S ne yapmam lazım anlayamadım
    İşlemcim i5 3570
    Anakarttan mı kaynaklanıyor acaba anakartımda Gigabyte Z77-D3H var.
    Stok fanı değiştirdim Thermaltake in 92 mm max. 2800 rpm bir işlemci fanını aldım boşta iken işlemci 33 34 derece.
    Ayrıca kasada 5 tane fan var 120 mm.
    Ama çarpan ayarları falan değiştirilmiyor.Yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi liphter -- 22 Temmuz 2013; 9:23:10 >
  • liphter L kullanıcısına yanıt
    Biosu çok iyi kontrol et onu manual yapmanın bir yolu olabilir, ayrıca gigabyte ın windows üzerinden OC yapabileceğin bir uygulaması var ise araştır onunla dene.
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.