Şimdi Ara

Overclock Yapma Resimli ve Videolu Anlatım - Termal Macun Sürmek - Güncel - 2014 - (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
721
Cevap
32
Favori
171.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: madcuzbad

Rami kendi ayarlar sıcaklıklar normal istersen biraz daha yükseltebilirsin.

nasıl yapayım peki ram suan 950 mhz de ramı asagı cekkimmi kaca kadar cıkartım işlemciyi ?? voltajdan korkuyom voltaj ayarlarını bır turlu bulamadım yaw kendısımı ayarlıyor ne yapıyo
  • ATX61 kullanıcısına yanıt
    Yavaş yavaş arttır işlemciyi eğer korkuyorsan girme voltaj işine
  • quote:

Yavaş yavaş arttır işlemciyi eğer korkuyorsan girme voltaj işine

nasıl yani kardeş bunun bir sınırı yokmu yani ram kac mhz kalacak ıslemcı valan
  • ATX61 kullanıcısına yanıt
    Yavaş yavaş işlemci hızını artırıp test edeceksin hem sıcaklıkları hem sistemin verdiği tepkiler, sonrasında voltaj vererek yada ram hızını düşürerek devam edeceksin.mantık bu.
  • quote:

Yavaş yavaş işlemci hızını artırıp test edeceksin hem sıcaklıkları hem sistemin verdiği tepkiler, sonrasında voltaj vererek yada ram hızını düşürerek devam edeceksin.mantık bu.

3.5 ghz cıkarttım 270 lere valan fsb yi ram 667 den 780 valan cıktı mavi ekran hatası verdi şuan 3.3 ghz 980 mhz ram iyi calısıyo sıkınıtı yok 41 derecede işlemci
  • Hocam ben çok korkuyordum bu işden ama artık gözüm karardı yapacam bu işi bu akşam
    Ama kafama takılanlar var. Bi arkadaş dediki senin anakart eski sıkıntı çıkar dedi size bi sorayım dedim. Anakart MSI - 7529 3-4 yılık bilgisyarın anakartı. 3 gb ddr2 ram 512 mb 256 bit ekran kartı ve yeni aldığım 600w psu.işlemci zaten belli e5200 Ayrıca dünde oc yapmayı düşündüğüm için Akasa x4 işlemci soğutucuda aldım 3 bakır borulu

Sorum ise benim sistemde bi sıkıntı çıkarmı özelikle anakartta ? Teşekkürler

@madcuzbad
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yigit315

Hocam ben çok korkuyordum bu işden ama artık gözüm karardı yapacam bu işi bu akşam
    Ama kafama takılanlar var. Bi arkadaş dediki senin anakart eski sıkıntı çıkar dedi size bi sorayım dedim. Anakart MSI - 7529 3-4 yılık bilgisyarın anakartı. 3 gb ddr2 ram 512 mb 256 bit ekran kartı ve yeni aldığım 600w psu.işlemci zaten belli e5200 Ayrıca dünde oc yapmayı düşündüğüm için Akasa x4 işlemci soğutucuda aldım 3 bakır borulu

@madcuzbad

senin sistemin çok iyi korkma powerda wolt yuksek sağlam power benziyor benin sistemim berbat halde yukselttim korkama yavas yavas yukselt zaten mavi ekran hatası alırsın o zaman durursun

• quote:

Orijinalden alıntı: ATX61

quote:

Orijinalden alıntı: Yigit315

Hocam ben çok korkuyordum bu işden ama artık gözüm karardı yapacam bu işi bu akşam

@madcuzbad

senin sistemin çok iyi korkma powerda wolt yuksek sağlam power benziyor benin sistemim berbat halde yukselttim korkama yavas yavas yukselt zaten mavi ekran hatası alırsın o zaman durursun

yok kafam bozuldu yapacam zaten abi. Ama genede bir parçam bozulurmu yanarmı gibi düşüncelere giriyor insan Teşekkür ettim Akşam nasipse burdaki adımlara uyarak yapacam. Zaten benim 4 ghz kadar çıkmama gerek yok. 3,4 veya 3,6 olsa yeter yani.

• core temp programını indir işlemci sıcaklığını valan konrol altında tut 50 dereceyi geçmesin zaten yavaş yavaş çıkart korkma parçalarına bir şey olmaz PSU iyi
  • Tamam birde ufakdan voltaj vermeyide düşünüyorumda ram hızlarını ne zaman aşağı çekmem gerekiyor onu biliyormusun hocam? ddr2 ama kaç mhz olduğunu bilmiyorum 600 veya 800 mhz olabilir.
  • 600 den başlat zaten ıslemcı fsb sini yukseltığınde oda aynı zamanda yukselecek 950 1000 mhz de bırak
  • tmmdır hocam. teşekkür ettim.
  • Yigit315 kullanıcısına yanıt
    3 4 senelikse sanmam sorun çıkaracağını, kolay gelsin
  • quote:

3 4 senelikse sanmam sorun çıkaracağını, kolay gelsin

Amma üstad ekran kartı,psu, cpu fanı yeni.
  • Hocam anlatımlarınızla yaptım teşekkurler. Default olarak 200'dü ilk önce. 240 yaptım yaptım 3,00 ghz oldu.Sonra aç gözlülük yaptım ve 240 olan değeri 260 yaptım Sonra bilgisayar kapandı ve açılmadı. Bi baktım ekran kartı cayır cayır yanıyor. Eyvahlar olsun ekran kartını yaktık dedim hemen buzdolabından Dolap aküsü alıp ekran kartının üstüne koyup 10 dk bekledim ve tekrar basınca power tuşuna açıldı. Sonra tekrar 240 yaptım değeri. ram değerlerini düşürüyüm deyip birşey yaptım ama bişi olmaz. Ama Core tempden baktımda sanki sıcaklık biraz fazla geldi gibi. Birde sizler bakin.

Overclock Yapma Resimli ve Videolu Anlatım - Termal Macun Sürmek - Güncel - 2014 -

• iyidir bence bırak kalsın böyle
  • arkadaşlar lütfen yardım edin benim laptop biraz eski 5 yıllık bir laptop.intel centrino duo çift çekirdek 1.6 ghz işlemci var notebook soğutucu kullanıyorum.ben bunu oc ile çalışmasında sorun yaşamayacak şekilde en fazla kaç ghz e yükseltebilirim sizce? şimdiden teşekkürler herkeze iyi forumlar
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: BORUBEY06

quote:

Aynen voltaj listesindeki en düşük voltaj başlayarak test et

Selamlar,

İmzadaki pc ye oc pek etki etmez heralde :D Konu dışı ama bu pc donması neden kaynaklanıyor? Benim sistemin eski olmasından mı. Arada bi tak diye donuyor mause ve klavye işlemiyor. Bazen Start Windows da bile donup kalıyor. Reset atıyorum ya da bütün parçaları bi yerinden oynatıyorum düzeliyor.

Bunun nedeni fanlar ya da harddiskler olabilir mi?

Yüksek ihtimal eski olmasından

Selamlar,

Eğer mümkünse ,makul fiyat ve günümüz oyunlarını kaldırabilir olacak şekilde işlemci ve anakart konusunda nasıl bir takviye önerirsiniz? Benim değişmeyen tek parçalar anakart ve işlemci çünkü.

İyi forumlar.

• BORUBEY06 kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

uzun zamandır donanımları incelemediğimden ve doğru bilgiye sahip olmadığımdan dolayı bir öneri yapamayacağım, kusura bakmayın.
  • Teşekkürler hocam
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.