Selamlar arkadaşlar, 1 ay önce falan yeni bir sistem topladım kısaca anlatmak gerekirse FX8350 işlemci ve GTX970 ekran kartı aldım. Bu iki ürün uyumlumudur? Overclock yapmalı mıyım? Bilgisayardan tam performans alamadığımı hissediyorum bazen. (Total War: Attila'da 30 fps alıyorum.) Sizce sebebi nedir? Diğer donanımlar: MSI 970 Gaming anakart, 16GB Ram Teşekkürler.
Kalseder
kullanıcısına yanıt
Tek çekirdek performansı olark güç isteyen oyunlarda AMD işlemciyle sıkıntılar yaşayabilirsinki Total war bunlardan 1'isi, işlemcini 4ghz, veya nekadar üzerine alabilirsen okadar fps artışı görürsün ve o işlemciyle o kartı kullanırken fuzuli e.kartına o.c yapıp ısıtıp/yormanı tavsiye etmem, yani snn sisteminde o.c. gerekirse, bu sadece işlemciye yapılmalıdır.
Teşekkür ederim.
Kalseder
kullanıcısına yanıt
temel nedeni amd işlemci kullanıyor olmandır. fx 8350'yi kolaylıkla 4.60 ghz'e çıkarırsın. ekran kartına da fazla değil ama %10-15 overclock yapmanda sakınca yok. yapmalısın bence.
ya bir arkadaşımın tavsiyesiyle almıştım bu işlemciyi ucuz ve sağlam gibi duruyordu ama şimdi memnun değilim pek :/ teşekkürler cevabın için son bir soru daha diyelim oc yaptım pc tüm gün açık kalsa bir sorun yaratır mı?
Kalseder
kullanıcısına yanıt
benim pc overclocklu halde 15 saat çalışıyor :D senin stabilitene ve soğutmana bağlı. benim işlemcimde thermaltake contac21 soğutucu var. termal macunu da güzel sürdüm. yük altında 50'li derecelerde. voltajım da 1.225. 1.300 veya 1.320 voltajın üzerine çıkmazsan, soğutman da varsa sıkıntı olmaz. amd stok fanla overclock yaparsan fanın biraz fazla bağırır yalnız bilesin.