Şimdi Ara

Overclockçular Mutlaka Bakın!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, benim Celeron 440 işlemcim var.
    Özelliklerini bilirsiniz ama ben yinede tekrar edeyim.
    2.0 Ghz
    512 KB Cache
    800 Mhz FSB

Anakart olarak o/c potansiyeli yüksek olduğu için gigabyte i945p-s3'ü tercih ettim.

Arkadaşlar sistemim kurulu herşey güzel.

1 Haftadır bu işlemciyi kullanıyorum.Çeşitli denemeler yaptım.

2 Ghz'den 1 Mhz-1 Mhz çıkayım dedim.2.97'lerde hep bir sorun oluyor.2.97 yapınca pcden gut diye çok düşük bir ses geliyor.İşlem tamamlanıyor.Ama 298 yaptığımda bios yüklenirken ve cpu-z hep 297 gösteriyor.305 civarlarında 297 bazen 298-299 olabiliyor.Lütfen deneyimli arkadaşlar yardım etsin.

Normalde 1.4 Ghz boyunca 1.3v(default voltaj) de o/c edebiliyorsun.Yani 3.4'e gelene kadar voltaj değiştirmeyebilirim.Ama ben garanti 1.42v yapmıştım.Halada öyle(1.42v).Şu anda işlemci clock 2.0 ghzye döndü (resetlendi).
    Ayrıca 667 mhz ddr2 ramim var 1 gb.Onun mhzsini düşürmüştüm gayet idealdi hiç aşmıyordu.

Yardımcı olabilecek arakdaşlar gönlünüzden ne koparsa!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre Temelkuran -- 12 Temmuz 2007; 20:37:50 >

• Dostum yolun sonuna gelmişin galiba artık benim sistemde imzadaki gibi bende 2.66 yı ilk başladığımda biosda 4.00 olarak görmüştüm sonra o 3.98 oldu öyle öyle düştü şimdi ise bazen yükseliyo bazen düşüyo düşüyo dediğim max 3.88 e iniyo denemediğim şey kalmadı bios update filan aynı sorun bana bi zararı yok ama seni bilemem tabi cpu z olayına gelince yanlış gösterme olayı şöyle ben ilk açtığımda cpu z i ilk açıyorum hemen 3.96 dan başlıyo yavaş yavaş düşüyo bi yerde sabitleniyo anlamadım gitti ama dediğim gibi ben memnunum.
  • yolun sonu mu işlemcim kabız mı çıktı yani
    millet 4.6 yaparken.
    ama bazen 2.98 falan oluyor ilginç bi durumdayım yani.
  • Dostum ram önümüzü tıkıyor olabilir vallahi bi ram bulsam denicemde yok arkadaşlarda boşunada ram almak istemiyorum.
  • ram mi hiç sanmıyorum.1 Gb DDR2 667 Mhz var.
  • Yahu arkadaşlar, ram önünüzü nasıl tıkar? Bu anakartlarda ram çarpanını düşürerek önüne geçebilirsiniz ram darboğazının. Sorunun bence en büyük kaynağı anakartlarınız ve chipsetleri. Önünüzü tıkayanlar bunlar olmalı diye düşünmekteyim. Getirin buraya işlemcilerinizi, bi bağırtalım onları
  • Gigabyte i945p-s3 anakartım var.Bios upgradeli sürüm FE bios var.Kartım revision 2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emretemelkuran -- 13 Temmuz 2007; 19:48:55 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.