Şimdi Ara

overlockta anakart cok önemliymiş test ettim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • pentium d 2,8 -512ram-p5pl2 bu sistemle overlock sadece 3,09 oluyor ustune cıkmıyor
    ama
    aynı işlemciyi soktum ve baska bilgisayar taktım 220mhz*14 ustune cıkmıyordu
    baska sistemde
    p5wd1 anakart 512ram benim pentium d 2.8 i taktım ve
    235*14 3,290mhzi gordum

yeni alacagım anakart p5b olacak sırf denemek için
    bilgisayarcı oldugum için sistemler cok ondan denedim

• evet dediğn doğru ama arada fiyat farklarıda var dikkat ettiysen. parayı bastırdınmı her marka bulursun aynı performanta.
  • quote:

Orjinalden alıntı: VvictorR

evet dediğn doğru ama arada fiyat farklarıda var dikkat ettiysen. parayı bastırdınmı her marka bulursun aynı performanta.

öle dedin gibi her markada para versende o/c ta performans yakalıyamıyorsun.. ne yazikki marka da önemli.. genel olarak kırılan rekorlarda alınan yüksek değerlerde incelersen kullanılan anakart markası bir noktada yoğunlaşır..
  • evet dogru ama burda bazı arkadaslar işlemci onemseniyor gibi bahsediyorlardı serisi iyi olacak felan
    bende bunu denedim
    simdi baska denedim
    celeron 2,26 asus p4800 anakartla 512ram
    210*17 yani 3570 e kadar
    cıkıyor inanılmaz bi rakam işlemci sıcaklıgı tehlikede yalnı 65c de yuklenildigi zaman

bide bundan farklı olarak
    pentium d 2,8 i asusp5pl2 anakartta kullandıgımda sıcaklık boşdayken 45de ama yuklendigin 57 ye kadar cıkıyor
    aynı işlemciyi p5wd1e taktıgımda işlemci boşdayken 23 derecede yuklendigimde ise 38 in ustunu kesinlikle gecmiyor

aceba pahalı anakart işlemciye destek oluyor bu sonuctan ben bunu anlıyorum
  • İşlemci takozsa anakart ne yapsın(takoza gelirsen ne yapcan)
  • quote:

Orjinalden alıntı: alpaslanp

pentium d 2,8 -512ram-p5pl2 bu sistemle overlock sadece 3,09 oluyor ustune cıkmıyor
    ama
    baska sistemde
    235*14 3,290mhzi gordum

Sagdece anakart mı önemli anakartın bios sürümü bile cok önemli tüm bileşenler mukemmel olsa bile bazen biosa takılıyorsun...
  • Hızaşırtma olayı tamamen komplike bir olaydır, sadece işlemci iyi olsun veya anakart iyi olsun şeklinde değildir. Ram, GüçKaynağı,Soğutma gibi birleşenlerde olayda çok büyük rol oynar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZiveR -- 27 Ocak 2007; 20:42:12 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: ZİW®O

Hızaşırtma olayı tamamen komplike bir olaydır, sadece işlemci iyi olsun veya anakart iyi olsun şeklinde değildir. Ram, GüçKaynağı,Soğutma gibi birleşenlerde olayda çok büyük rol oynar.

özetlemişsin tabiki bir büyük etken daha var oda şans...
    ama uc değerlere gitmedikten sonra bütün bileşenlerin uc noktalardan olması gerekmıyor.. sonucta sistemin performansı genel bildiğimiz gibi mesela işlemci ne kadar hızlı olsada harddiskin hızı butun olayı sınırlıyor..vs..
  • O.c yi kesinlikle bir tek anakarta bağlayamazsın! sen git P5WD2 al ama ramin OEM olsun dene bakalım nolcak
  • quote:

pentium d 2,8 -512ram-p5pl2 bu sistemle overlock sadece 3,09 oluyor ustune cıkmıyor
    ama
    baska sistemde
    235*14 3,290mhzi gordum

asus p5b alcağına az daha ver ds3 al sana satvsiye kondansatörler ve faz regülatörü çok değişik tam o.c bordu
    asus p5b sıradan bi bord resimlerini yan yana koy ve bak
  • quote:

ama uc değerlere gitmedikten sonra bütün bileşenlerin uc noktalardan olması gerekmıyor.. sonucta sistemin performansı genel bildiğimiz gibi mesela işlemci ne kadar hızlı olsada harddiskin hızı butun olayı sınırlıyor..vs..

Sende raid yap

belki senin sistem ramden dolayı tıkanıyordur ram bolenlerini düşür sonra bi dene

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gry054 -- 28 Ocak 2007; 9:07:24 >
  • arkadaslar p5pl2 3,09 dan fazla cıkmıyor demiştim ya
    biosu update ettim şimdi 3,430mhz e kadar cıkıyor 245*14
  • quote:

arkadaslar p5pl2 3,09 dan fazla cıkmıyor demiştim ya
    biosu update ettim şimdi 3,430mhz e kadar cıkıyor 245*14

Demiştim bileşenler ne kadar iyi olursa olsun sagdece bios ile son nokatsını çok ilerlere taşıyabiliyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arnavuti -- 28 Ocak 2007; 14:17:11 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: sentanoo

öle dedin gibi her markada para versende o/c ta performans yakalıyamıyorsun.. ne yazikki marka da önemli.. genel olarak kırılan rekorlarda alınan yüksek değerlerde incelersen kullanılan anakart markası bir noktada yoğunlaşır..

belkide bu yüzden hep aynı markada yoğunlaşıyor. yani bir marka iyi iş çıkarttığı zaman herkes ona yöneliyor çünkü kimse emeğinin boş gitmesini istemez. o yüzden daha önce denenmiş bir markayla çalışıyorlar. en azından ben böyle düşünüyorum. daha geçen senelerde amd ciler; "intel artık amd yi yakalayamaz" diyorlardı. şimdi durum ortada. haa ilerisi için ne olur bilemem.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.