Şimdi Ara

OYAK_RENAULT EL ELE FİYASKO!!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
2.544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: fenerli82

quote:

Orijinalden alıntı: engnkucuk

Şuan Fluence İcon Beyond 1,dci 110 bg aracın Ekspertizi yapılıyor.
    Donanım farklılıkları Karartılmış camlar haricinde var mı, neler gelen mesaja göre bilgileri güncelleyeceğim..

Engin bey bende fluence icon 1.5 dci 110 bg manuel vitesbeyond paket araç için başvurdum, acaba karartılmış arka cam dışında başka eksilik mevcutmu? Birde arabanın fotoğraflarını çekip siteye eklerseniz sevinirim, iyi akşamlar.

Malesef halen daha geri dönüş yok ama Oyaktan mesaj geldi. Aranacaksınız hesabı siz hangi bayiden alacaksınız aracınızı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: hmtblt

ŞİKAYET VAR.COM'a yazdığım şikayetim ve renault'un cevabı
    bilginize;

''Oyak üyeleri için düzenlediği otomobil kampanyasına 66000 tl ödeyerek 2013 model Renault scenic aracına yazıldım.Aracım mart ayında teslim edileceği söylendi.Ancak dün itibarıyla Renault duyuru yaparak 2013 mayıs ayından itibaren Scenic modellerde makyaj ve donanım değişikliği ile satışa sunulacağı duyuruldu.

2 ay sonra kasa ve donanım değiştirecek bir araca kim 66000 tl ödeyerek satın alır? Oyak ve Renault'un ayrı ayrı internet sitelerine bu konuyu yazmış olmama rağmen her iki kurumdan da geri dönüş olmadı. Tüketici olarak bu kampanya vasıtası ile yanıltıldığımı düşünüyorum.''

CEVAP : Renault kampanyaya müracat tarihini esas alarak müşterisine KASIM 2012 tercihleri ve sözleşmesi geçerlidir diyor. Aracın 2013 model olması ve MART 2013'te teslim edilecek olması renault için bir önem taşımıyor.İkinci önemli nokta ise şu : Renault 2013 model araçlarının tamamını müşterilerine yeni kasa scenic olarak satacak ama Oyak kampanyalı 2013 model araç alanlar eski kasa scenic aracını almış olacaklar.Bunun savunmasını da şöyle yapıyorlar,,,siz KASIM 2012 dönemindeki fiyatlar üzerine kampanyalı olarak satın alma yaptınız.
    Doğru,tamam ama ben 2013 Model araç aldım sizden. Piyasaya verecek olduğunuz 2013 model araçtan benim aracım neden farklı olsun??? KİM HAKLI

tam bir komedi allah yardımcınız olsun.işlerine geldikleri gibi davranıyorlar.uğraşmak lazım vakit lazım.bunlara işi bilen bir avukat dava açacak oda belki...sonuç çıkar.
    bildiğim bir şey var ise reno benim için bitti.gitti kül oldu.daha bana kimse aldıramaz

• Çok kötü bir durum olmuş. Fazla canınızı sıkmayın. Paranızı mutlaka geri verirler. İstediğiniz donanımlar olmamış olsa da yine de F/P olarak iyi bir araca biniyor olacaksınız. Herkes içini döküyor güzel ama daha arabalarınızı almadan soğuyacaksınız arabalarınızdan. Tamam yapılan yanlış ama herkes çok mu doğru çalışıyor sanki?

Sıfır VW'lerin lastikleri HANKOOK stepnesi CONTINENTAL çıkıyor.
    Showroom'dan 2-3 parçası boyalı çıkan araçlar var.

En azından bütün işlemleriniz kağıt üzerinde ve yasal olarak korunuyor. Donanım değişse de para iadesi garanti...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fenerli82

quote:

Şuan Fluence İcon Beyond 1,dci 110 bg aracın Ekspertizi yapılıyor.
    Donanım farklılıkları Karartılmış camlar haricinde var mı, neler gelen mesaja göre bilgileri güncelleyeceğim..

Engin bey bende fluence icon 1.5 dci 110 bg manuel vitesbeyond paket araç için başvurdum, acaba karartılmış arka cam dışında başka eksilik mevcutmu? Birde arabanın fotoğraflarını çekip siteye eklerseniz sevinirim, iyi akşamlar.

Malesef halen daha geri dönüş yok ama Oyaktan mesaj geldi. Aranacaksınız hesabı siz hangi bayiden alacaksınız aracınızı..

ANkara Mais

• quote:

Orijinalden alıntı: wolfien

quote:

Orijinalden alıntı: LeagueOfLegends

Boşuna sıkmayın canınızı halledilir mutlaka

Bu kadar kesin söyleyemesem de ben de hallolacağını düşünüyorum. Biraz sabırlı olup, doğru adımlar atmak gerek. Satış temsiclerinin ve diğerlerinin ilk etapta söylediklerine pek fazla itibar etmeyin.

Fakat aracı önceden aldığınız için donanımların değiştirilmesi normal, bu konuda yapabileceğiniz birşey yok, bu konuda firmaya kızmaya hakkınız da yok zira sözleşmede ve hatta broşürlerde bu durum açıkca belirtilir. Yapabileceğiniz şey, donanım farklarının iadesini para olarak almak.

Megane III ile ilgili sürekli olarak ses yalıtımı eleştrileri alıyorum, kaldı ki bu konuda başarılı bir araç idi. Demek ki Megane IV yolda ve Megane III gözden çıkarıldı, artık tek amaç kalan Megane III'lerden maksimum kar elde etmek. (Sadece tahmin elbette...)

Temennileriniz için teşekkürler. Fakat imzamdan takip ederek görülebilecek oyak kampanyası başlığında da görülebileceği üzere oyak dışı gidip renaultdan araç alıp donanım eksikliği yaşayanlar da var. İşin daha ilginç tarafı gerek oyak kampanyasından gerek direk firmadan aracı alan herkes gelip direk foruma girmiyo ki. İnternet bile kullanmayanlar olabilir. Yani belli bir gurup insanın da konudan haberi bile olmayabilir. Elbette ki firmanın donanım değişiklik hakkı var ama böyle dev bir marka...Söyleyecek bir şey bulamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doritoch -- 7 Şubat 2013; 10:05:56 >

• THE-END ....mutlu son.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: elcas

aynı araca bir kişinin 40a diğerinin 35 e binmesi zaten adaletsizlik. adamlar 35e verdiklerinden de farklı bir kazanç yolu bulmuşlar. sözleşmeye de yazmışalar ki bunu yaptıklarında hukuki olarak bir sıkıntıları olmasız. bence hiçbir markada hiç kimsenin ayrıcalığı olmamalı.

Her şirket,her kurum kendi personeline bazı imtiyazlar tanır.Olması gereken de budur zaten.

Aidiyet duygusunun pekişmesi için önemli bir şey bu.

Sadece otomotiv değil,her sektörde bu durumu görebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: causeandeffect

quote:

aynı araca bir kişinin 40a diğerinin 35 e binmesi zaten adaletsizlik. adamlar 35e verdiklerinden de farklı bir kazanç yolu bulmuşlar. sözleşmeye de yazmışalar ki bunu yaptıklarında hukuki olarak bir sıkıntıları olmasız. bence hiçbir markada hiç kimsenin ayrıcalığı olmamalı.

Her şirket,her kurum kendi personeline bazı imtiyazlar tanır.Olması gereken de budur zaten.

aidiyet duygusunu bu şekilde pekiştiriyor olmaları bu uygulamanın ne kadar doğru olduğunu gösteriyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: causeandeffect

quote:

aidiyet duygusunu bu şekilde pekiştiriyor olmaları bu uygulamanın ne kadar doğru olduğunu gösteriyor.

Takdir edersiniz ki iki olayın alakası bile yok.

Konu sahibinin başına gelen tabiki hoş bir durum değil ama sonuçta sözleşmede bu madde açıkça belirtilmiş.Çat kapı gelen bir sürpriz söz konusu değil.

• oyak kampanyası megane sport tourer lerde de eksik donanımhaberleri gelmeye başladı
    yükseklik ayarlı sürücü koltuğu 2013 modellerde yokmuş 350 tl iade edelim demişler
    bakalım daha ne eksikler çıkacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: EynelMefer

2012-2013 kampanyasıyla araç alan birçok arkadaşım gibi ben de madur olduğumu düşünüyorum...
    araç donanımında, liste de var olmasına rağmen, verilen araçlarda bu özellikler eksik, bu bağlamda maduriyetimizin giderilmesi adına ne gibi bir yol izlememiz lazım, bilgi sahibi arkadaş varsa yardımcı olabilir mi?
    Oyak ve Renault a durum aktarıldığında ise evet haklısınız ama yapacak bişey yok deniliyor, daha üst bir makam merci yok mu, hakkımızı savunacak?

sözleşmede geçen bir madde de aşağıdadır...

"Teslim edilecek otomobiller, teslim tarihinde üretilen model, tip ve özelliklerdeki ürünlerdir. MAİS, mücbir sebepler halinde tip, opsiyon, renk değişikliği yapma hakkına sahiptir. Zorunlu hallerde MAİS tarafından yapılacak tip, opsiyon değişikliklerinden dolayı oluşacak (+) veya (-) fiyat farkları tahsil veya tediye edilir."

bu durum, bundan sonra bu şekilde araç alacaklara da bilgi vermesi adına ilanen duyurulur...(zira megane araçlarda hasar modeline göre değişmekte olup min 2300 tl fluence lerde ise miktar biraz daha artmaktadır)

hocam ne gibi donanımlar eksik mesela merak ettim örnek verirmisiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: enrique.xs

quote:

Orijinalden alıntı: EynelMefer

2012-2013 kampanyasıyla araç alan birçok arkadaşım gibi ben de madur olduğumu düşünüyorum...
    araç donanımında, liste de var olmasına rağmen, verilen araçlarda bu özellikler eksik, bu bağlamda maduriyetimizin giderilmesi adına ne gibi bir yol izlememiz lazım, bilgi sahibi arkadaş varsa yardımcı olabilir mi?
    Oyak ve Renault a durum aktarıldığında ise evet haklısınız ama yapacak bişey yok deniliyor, daha üst bir makam merci yok mu, hakkımızı savunacak?

sözleşmede geçen bir madde de aşağıdadır...

"Teslim edilecek otomobiller, teslim tarihinde üretilen model, tip ve özelliklerdeki ürünlerdir. MAİS, mücbir sebepler halinde tip, opsiyon, renk değişikliği yapma hakkına sahiptir. Zorunlu hallerde MAİS tarafından yapılacak tip, opsiyon değişikliklerinden dolayı oluşacak (+) veya (-) fiyat farkları tahsil veya tediye edilir."

bu durum, bundan sonra bu şekilde araç alacaklara da bilgi vermesi adına ilanen duyurulur...(zira megane araçlarda hasar modeline göre değişmekte olup min 2300 tl fluence lerde ise miktar biraz daha artmaktadır)

hocam ne gibi donanımlar eksik mesela merak ettim örnek verirmisiniz

ükseklik ayarlı sürücü koltuğu 2013 modellerde yokmuş

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.