Şimdi Ara

Oyun Bilgisayarı Alacağım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • MSI Z68A-GD55 (G3) Intel Z68(B3) Soket 1155 DDR3 2133MHz(O.C.)DVI&HDMI Anakart ( stokda yok şuan)
    INTEL Core i5 2500K Soket 1155 3.3GHz 6MB Cache 32nm İşlemci
    SAPPHIRE HD6850 GDDR5 1GB 256Bit AMD Radeon DX11 Ekran Kartı

ASUS 21.5" VS228D GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR
    CORSAIR 8GB (2x4GB) Vengeance DDR3 1600MHz CL9 Dual Kit Ram
    WD 3.5" 1TB Caviar Green Intellipower Sata 2.0 64MB Cache HarddisK ( stokta yok şuan )
    ASUS DRW-24B3ST 24X ± DOUBLE LAYER SATA DVD YAZICI
    THERMALTAKE VL10001W2Z ELEMENT G MidT ATX SİYAH KASA
    XILENCE XP750 GAMING EDITION 750 WATT GÜÇ KAYNAĞI (TAK ÇIKART KABLOLU)

Kasayı %25 indirimle vatandan almayı düşünüyorum Fiyatı : 2.045 TL yapıyor

Ekstra olarakta ;
    AVERTV DIGITAL UYDU TV KARTI
    LOGITECH C310 HD 720p 5MP WEBCAm
    SNOPY SNOPY SG-104 USB PC JOYPADx2
    LOGITECH MK520 2.4GHz WIRELESS DESKTOP
    SNOPY Direksiyon seti

İndirimli fiyatı : 246 TL

İlk olarak Sistemin nasıl oldugunu oyun için yeterli yeterli olmadığı görüşlerini bildirirseniz sevinirim

Birde Sapphire 1GB HD6850 yerine Asus HD6950 2GB alsam çok fark yaratır mı ve kasaya sığar mı ? :)

• sistemin geneli icin yorum yapamiycam ama 68 le 69 arasinda cok fark var.2 gb lik 6950 cuk oturur bu sisteme hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: lyldz

sistemin geneli icin yorum yapamiycam ama 68 le 69 arasinda cok fark var.2 gb lik 6950 cuk oturur bu sisteme hocam
    Aynı sistemi bir de teknobiyotikten toplayın isterseniz. Belki biraz daha kar edebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lyldz

sistemin geneli icin yorum yapamiycam ama 68 le 69 arasinda cok fark var.2 gb lik 6950 cuk oturur bu sisteme hocam
    ekran kartını 6950 alın oyun içiN işlemci ve ekran kartını yüksek tutmanız onemli
    8 gb ram o kadar etkili olmaz oyunda 4 gb 1333-1600 yeter ..8 gb a gerek yok .
    psu 650 w seosenic yeterli olıcaktır..( crossfire yapmıcaksanız )
    kasa olarak haf 912 :150 tl onerırım ( teknobıyotıkde )
    http://www.teknobiyotik.com/donanim/pc-kasa/cooler-master-haf-rc-912-performans-kasasi.html
    veya akasa sogutması iyi ve f-p 123 tl .
    http://www.teknobiyotik.com/donanim/pc-kasa/akasa-freedom-xone-x2-performans-kasasi-5176.html

ayrıca %25 ındırım ıle kendı yaptıgın cok pahalı olmuş dedıgım bılesenlerı alsan cpu sogutucu ve ssd taksaN 2 mılyarda kalıyo

bileşenler bana f-p gelmedi hatta pahalı geldi ..

• quote:

Orijinalden alıntı: umittsahin

Aynı sistemi bir de teknobiyotikten toplayın isterseniz. Belki biraz daha kar edebilirsiniz.

Alıntıları Göster
    Z68 çipsetli anakart öneririm, P67 için o kadar para vermeyin.

HDD'i daha performanslı modellerden alabilirsiniz WD'in C.Black harici disklerini önermem, gerçi bunlarda da ses oluyor diye şikayet eden de var.

Monitör LED ama analog çıkışlı bu kadar saçma bir şey olamaz almayın sakın, DVI çıkışlı ürünlere bakın lütfen.

Kasa ve psu ikilisi biraz pahalı olmuş, daha iyi alternatifler de var.

Ekran kartı düşük olmuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

HDD'i daha performanslı modellerden alabilirsiniz WD'in C.Black harici disklerini önermem, gerçi bunlarda da ses oluyor diye şikayet eden de var.

Monitör LED ama analog çıkışlı bu kadar saçma bir şey olamaz almayın sakın, DVI çıkışlı ürünlere bakın lütfen.

Ekran kartı düşük olmuş.

Üstad şu anda önerebileceğin iyi bir harici disk var mı? 3.0 olmasına gerek yok çünkü iMac kullanıcısıyım. Ama hız benim için önemli
  • quote:

Orijinalden alıntı: umittsahin

quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

Ekran kartı düşük olmuş.

Üstad şu anda önerebileceğin iyi bir harici disk var mı? 3.0 olmasına gerek yok çünkü iMac kullanıcısıyım. Ama hız benim için önemli

Alıntıları Göster
    İlk olarak ASUS 6950 2GB karar verdim . Teşekkürler

Anakart tercihinde doğru yapmışım Z68 çipli anakart .

Harddisk stokta yok şuan alacağım zaman WD-cb/SAMSUNG/SEAGATE bu markalardan birisini seçerim . ( 7200 prm )

Kasa konusuna gelince biraz gösterişli olsun istiyorum yani ışıl ışıl 250 TL kadar kasa önerisine açığım ( ELEMENT G 'den iyi olan )

Monitörüde şuan araştırıyorum 21.5'' varsa bildiğiniz sağlam monitör önerin

EDİT : Oyuncu kasası olsun ''gösterişli''

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cyprus_TC -- 10 Kasım 2011; 17:58:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Cyprus_TC

İlk olarak ASUS 6950 2GB karar verdim . Teşekkürler

Anakart tercihinde doğru yapmışım Z68 çipli anakart .

Harddisk stokta yok şuan alacağım zaman WD-cb/SAMSUNG/SEAGATE bu markalardan birisini seçerim . ( 7200 prm )

Kasa konusuna gelince biraz gösterişli olsun istiyorum yani ışıl ışıl 250 TL kadar kasa önerisine açığım ( ELEMENT G 'den iyi olan )

Monitörüde şuan araştırıyorum 21.5'' varsa bildiğiniz sağlam monitör önerin

EDİT : Oyuncu kasası olsun ''gösterişli''

Alıntıları Göster
    Ram 4 GB İndirildi
    GSKILL 4GB (2x2GB) RipjawsX DDR3 1333MHz CL7 1.5V Dual Kit Ram

Monitör HDMİ girişli seçildi
    ASUS 21.5" VE228H GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR

Kasa olarak
    aerocool-syclone-ii
    Sogutması nasıldır ? iyiyse bunu seçeceğim

• quote:

Ram 4 GB İndirildi
    GSKILL 4GB (2x2GB) RipjawsX DDR3 1333MHz CL7 1.5V Dual Kit Ram

Monitör HDMİ girişli seçildi
    ASUS 21.5" VE228H GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR

Kasa olarak
    aerocool-syclone-ii
    Sogutması nasıldır ? iyiyse bunu seçeceğim

Alıntıları Göster
    anakartı g3 olanından alınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: Uwais

anakartı g3 olanından alınız.

Alıntıları Göster
    MSI Z68A GD55 (G3)

Anakartım G3 ?

Diğer parçalar hakkında bilgi verirseniz iyi olur arkadaşlar

250 TL'ye kadar kasa önerisine açığım ve alacağım monitör nasıldır ?

Edit : Alacağım 6950'in hdmi çıkışı yok dislayport çıkışı var ?

ASUS 2 GB 6950

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cyprus_TC -- 10 Kasım 2011; 22:29:44 >

• quote:

MSI Z68A GD55 (G3)

Anakartım G3 ?

Diğer parçalar hakkında bilgi verirseniz iyi olur arkadaşlar

250 TL'ye kadar kasa önerisine açığım ve alacağım monitör nasıldır ?

Edit : Alacağım 6950'in hdmi çıkışı yok dislayport çıkışı var ?

ASUS 2 GB 6950

Alıntıları Göster
    Forumda Kimse Yok mu ? öneri yapacak yorumlarınızı önerilerinizi Bekliyorum ..

• quote:

Forumda Kimse Yok mu ? öneri yapacak yorumlarınızı önerilerinizi Bekliyorum ..

Alıntıları Göster
    vatan yerine başka şirketlere baksanız.. vatan da sabıka var çünkü.. bu konuda ekşisözlükteki yorumları araştırın..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Heliosaga

vatan yerine başka şirketlere baksanız.. vatan da sabıka var çünkü.. bu konuda ekşisözlükteki yorumları araştırın..

Alıntıları Göster
    Şimdilik vatandan almayı düşünüyorum gidip alacağım için elden sorun olmaz

Monitör ve kasa tavsiyelerini bekliyorum
  • quote:

Şimdilik vatandan almayı düşünüyorum gidip alacağım için elden sorun olmaz

Monitör ve kasa tavsiyelerini bekliyorum

Alıntıları Göster
    Birileri lütfen konuya bakabilirler mi ? YARIN GİDİP ALIYORUM BİLGİSAYARI VATANDAN

Asus 21.5" VE228H led
    Monitör Nasıldır ? (not : ekran kartında hdmı çıkış yok )

CORSAIR 60GB SDD
    (270MB Okuma / 240MB Yazma) Almışken ucuzundan sdd alıyım dedim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: xprens123

Birileri lütfen konuya bakabilirler mi ? YARIN GİDİP ALIYORUM BİLGİSAYARI VATANDAN

Asus 21.5" VE228H led

CORSAIR 60GB SDD

400 liraya 21.5'' monitör mi? Saçmalık!
    http://www.bimeks.com.tr/urun/120691/hp-x2301-led-backlit-monitor-lm914aa-.aspx#photos 408,30TL. Çok iyi bir monitör.

HD6950'nin linki nedir? HDMI çıkışı muhakkak vardır, yoksa alma zaten.

Ucuz SSD bakıyorsan biraz daha ilave yap,http://www.vatanbilgisayar.com/solid-state-disk/ocz-oczssd2-2vtxe120g-120gb-vertex-2-serisi-sata-2.0-ssd-%28285mb-okuma-275mb-yazma%29/productdetails.aspx?I_ID=52872 al. Aynı okuma yazma hızlarına sahipler, bu hızlarda Sata 2-3 sorun çıkartmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ramptha -- 13 Kasım 2011; 0:09:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ramptha

quote:

Asus 21.5" VE228H led

CORSAIR 60GB SDD

http://www.bimeks.com.tr/urun/120691/hp-x2301-led-backlit-monitor-lm914aa-.aspx#photos 408,30TL. Çok iyi bir monitör.

Ucuz SSD bakıyorsan biraz daha ilave yap,http://www.vatanbilgisayar.com/solid-state-disk/ocz-oczssd2-2vtxe120g-120gb-vertex-2-serisi-sata-2.0-ssd-%28285mb-okuma-275mb-yazma%29/productdetails.aspx?I_ID=52872 al. Aynı okuma yazma hızlarına sahipler, bu hızlarda Sata 2-3 sorun çıkartmaz.

ASUS 2 GB 6950

Linki bu arkadaşım monitörüde asus kalitelidir diye seçmiştim verdiğin linki inceleyim :)

EDİT : Monitörü inceledim ama Kontrast derecesi çok düşük ( 1000:1 statik; 8.000.000:1 dinamik) asusun ki (10.000.000:1 ) asus biraz küçük ama iyi gibime geliyor ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cyprus_TC -- 13 Kasım 2011; 0:47:59 >

• quote:

quote:

quote:

Asus 21.5" VE228H led

CORSAIR 60GB SDD

ASUS 2 GB 6950

Linki bu arkadaşım monitörüde asus kalitelidir diye seçmiştim verdiğin linki inceleyim :)

EDİT : Monitörü inceledim ama Kontrast derecesi çok düşük ( 1000:1 statik; 8.000.000:1 dinamik) asusun ki (10.000.000:1 ) asus biraz küçük ama iyi gibime geliyor ?

Ekran kartınızda 4 HDMI, 2 DVI çıkışı var. Ayrıca seçtiğiniz monitörde, ASUS tamamen bir kandırmaca ve hiç bir spesifik özellik olarak tanımlanamayacak ASUS SMART CONTRAST RATIO (ASCR)'yi 10.000.000:1 olrak tanımlamış. Dinamik kontrast hiçbir zaman belirleyici değildir. Statik kontrastı (ASUS'un), HP'deki gibi 1000:1'dir
    link: (http://www.hepsiburada.com/liste/asus-ve228h-215-5ms-analoghdmidvihoparlor-wide-screen-led-monitor/productDetails.aspx?productId=bd130772&categoryId=3002879 )

Bu meyanda Statik kontrastlar;
    HP:1000:1
    ASUS:1000:1

Dinamik kontrastlar;
    HP:8.000.000:1
    ASUS:BİLİMİYOR, Asus kendi kafasına göre ASCR'yi 10.000.000:1 diye tanımlamış.

Ayrıca Asus'un alanı monitör olmadığı gibi, neden monitörde kaliteli dediğinize anlam veremedim.

Bu meyanda karar Sizindir. Lakin kandırma amaçlı verilen birçok bilgiyle son müşteriyi kandıran marka yöneticilerinin saçmalıklarını bu yazıda anlamışsınızdır umarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ramptha -- 13 Kasım 2011; 13:41:10 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Asus 21.5" VE228H led

CORSAIR 60GB SDD

ASUS 2 GB 6950

Ekran kartınızda 4 HDMI, 2 DVI çıkışı var. Ayrıca seçtiğiniz monitörde, ASUS tamamen bir kandırmaca ve hiç bir spesifik özellik olarak tanımlanamayacak ASUS SMART CONTRAST RATIO (ASCR)'yi 10.000.000:1 olrak tanımlamış. Dinamik kontrast hiçbir zaman belirleyici değildir. Statik kontrastı (ASUS'un), HP'deki gibi 1000:1'dir
    link: (http://www.hepsiburada.com/liste/asus-ve228h-215-5ms-analoghdmidvihoparlor-wide-screen-led-monitor/productDetails.aspx?productId=bd130772&categoryId=3002879 )

Bu meyanda Statik kontrastlar;
    HP:1000:1
    ASUS:1000:1

Dinamik kontrastlar;
    HP:8.000.000:1
    ASUS:BİLİMİYOR, Asus kendi kafasına göre ASCR'yi 10.000.000:1 diye tanımlamış.

Ayrıca Asus'un alanı monitör olmadığı gibi, neden monitörde kaliteli dediğinize anlam veremedim.

Bu meyanda karar Sizindir. Lakin kandırma amaçlı verilen birçok bilgiyle son müşteriyi kandıran marka yöneticilerinin saçmalıklarını bu yazıda anlamışsınızdır umarım.

Alıntıları Göster
    Neyse sağlık olsun artık aldık bu gün parçaları :) 3 parça yokmuş onuda şipariş ettik hadi hayırlısı

Harddisk olarak :

Seagate 1 tb 7200 prm barracuda SATA III aldım

• quote:

Neyse sağlık olsun artık aldık bu gün parçaları :) 3 parça yokmuş onuda şipariş ettik hadi hayırlısı

Harddisk olarak :

Seagate 1 tb 7200 prm barracuda SATA III aldım

Alıntıları Göster
    gule gule kullanıN

• quote:

Orijinalden alıntı: MichaeL JacksoN qkN

gule gule kullanıN

Teşekkürler Zorlu bi günde olsa aldık çok kalabalıktı pazar olmasına rağmen
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.