Şimdi Ara

Oyun bilgisayarı almayı düşünüyorum. Tavsiye?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayardan pek anlamam ama oyun oynamayı çok severim
    Son çıkan oyunlar da dahil tüm oyunları kasmadan oynayabileceğim, gelecek 4-5 yıl da beni idare edebilecek bir bilgisayar almak istiyorum. Fiyatlar çok uçuk olmasa, 2000 civarında olsa güzel olur. Önerilerinizi sebepleriyle bir yazarsanız çok sevinirim!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam 2000 tl'Lik bütçe ile oyun dizüstü alman çok zor. Biraz çıkabilirsen i5-6300HQ işlemcili ve güncel oyunları orta ayarlarda oynayabileceğin GL62 var:

http://www.ebrarbilgisayar.com/msi-gl62-6qd-079xtr-i5-6300hq-8gb-1tb-2gb-gtx950m-156-freedos-pmu349887
  • JoeChrisMorris kullanıcısına yanıt
    Hocam, haklısınız 2000 civarı zor bulmam. O yüzden toleransı arttırdım. 3.2 bin e monster almayı düşünüyorum. Msi ın vergileri tavan yapmış durumda, ssd lileri en az 4 binden başlıyor diye biliyorum

• Son çıkan oyunları kasmadan oynayabileceğin 2000 TL laptop mı? Bir de 4-5 yıl idare etsin diyorsun. Kardeş piyasadan haberin yok sanırım. 720p ekranlı vasat bir laptop bile 2000'e satılıyor artık. Senin dediğin ayarda bir laptop alman için en ama en az 4000 lirayı gözden çıkarman gerekiyor ne 2000'i?

Arkadaşın yazdığı laptop da senin istediğin şekilde değil. Şu anki oyunlarda bile yeterli performansı alamayacağın orta düzey ekran kartına sahip bir laptop. 960M ve üstü bir kart olması gerek. Ki bir de 4-5 yıl götürsün diyorsun o zaman da GTX970M gerekir o zaman da fiyat 5000 liraya çıkar.
  • NomadCRY kullanıcısına yanıt
    Piyasadan haberim yoktu hocam, son yorumumu oku. Editlemeyi unutmuşum da :)

• Ben size en güzel tavsiyeyi vereyim. Gerçekten ihtiyacınız yoksa oyun oynamak için dizüstü bilgisayar almayın. Bu sene oyunları rahatça oynadınız. Seneye ayarları biraz kısacaksınız. Temizliğini düzenli olarak yapmanız gerekecek. Kışın idare edecek ama yazın elinizin altında koca bir alev topuna dönecek. Fan sesi rahatsız edecek. Geliştirme seçeneği sıfıra yakın.
  • Önce lys bitsin

• quote:

Orijinalden alıntı: bratishka

Ben size en güzel tavsiyeyi vereyim. Gerçekten ihtiyacınız yoksa oyun oynamak için dizüstü bilgisayar almayın. Bu sene oyunları rahatça oynadınız. Seneye ayarları biraz kısacaksınız. Temizliğini düzenli olarak yapmanız gerekecek. Kışın idare edecek ama yazın elinizin altında koca bir alev topuna dönecek. Fan sesi rahatsız edecek. Geliştirme seçeneği sıfıra yakın.

Masaüstüler her zaman daha ucuza daha iyi performansı verir bu konuda katılıyorum zaten katılmamak elde değil ama laptoplar da öyle bahsettiğiniz gibi değil artık. Seneye ayarları kısmayı gerektirecek kadar kötü değiller. Tabi düzgün bir model alındığında. Yeteri kadar performans veren bir laptop alındığında 2 yıl rahatlıkla götürür. Sonraki 1-2 yılda da ayarlar kısılmaya başlanır. Yani 3-4 yıl götürecek cihazlar.

Temizliğin masaüstündeki kadar sık yapılmasına gerek yok. Sonuçta kÇoğu laptop garanti süresinin sonu olan 2 yıl boyunca temizlenmese bile aynı sıcaklıklarda çalışıyor.

Bir oyun laptopını yazın oyun oynarken kucağa koymak gibi bir saykoluk yapılmadığı sürece elinizin altında alev topuna dönmez. Sonuçta o sıcaklık sizi yakmıyor.

Fan sesi oyun oynarken artıyor sadece. O da zaten günümüz laptoplarında abartılı bir şekilde değil. GE60'larda ses fazlaydı ama GE62 serilerinde fan sesi yüksek değil. Ki oyun oynarken zaten oyunun sesinden fan sesi duyulmuyor bile. Normal kullanımda zaten ses çıkarmıyorlar.

Laptoplar gittikçe daha performanslı hale geliyor. Aynı GPU nun mobil olanı ile aradaki fark eskiden yüksekken artık gittikçe fark kapanıyor. Büyük gelişmedeler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Serebrum

Hocam, haklısınız 2000 civarı zor bulmam. O yüzden toleransı arttırdım. 3.2 bin e monster almayı düşünüyorum. Msi ın vergileri tavan yapmış durumda, ssd lileri en az 4 binden başlıyor diye biliyorum

Hocam biraz daha araştırma yaparsan i7-6700HQ işlemcili, GTX950M ekran kartlı ve 128GB SSD'li GL72 alabileceğini görürsün. Üstelik 17.3" ekranlı ve oyuncu klavyesi var. Monster'dan uzak dur derim, forumdaki bölümlerini biraz okuman yeterli olur.

http://www.ebrarbilgisayar.com/msi-gl72-6qd-077xtr-i7-6700hq-16gb-128gb-ssd-1tb-2gb-gtx950m-173-freedos-pmu352012

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.