Şimdi Ara

Oyun Bilgisayarı İçin Parça Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, bir takım sorunlardan dolayı parça değiştirmeye karar verdim öncelikle şuan bendeki parçaları yazayım.

İşlemci: Intel Core i7 2600 3.40 Ghz
    Ekran Kartı: Msi NVIDIA Gtx 970 100 Me Edition 4 Gb 256 Bit
    Ram: 2x4 Gb 1300 Mhz
    Anakart: Pegatron IPSXB-H61
    Psu: Zalman 700W 80P
    HDD: 3.5 '' Sata 3.0 1 TB WD Caviar Blue

Şimdi arkadaşlar benim bilgisayarım da son aralar çok fazla kilitlenme sorunu vardı. Özellikle oyunlarda olsa da masaüstünde dahi bu sorunu yapıyordu. Bende tam nedenini bulamadığımdan sistemdeki bazı oarçaları değiştirmeye karar verdim. Ki bu sorun ortaya çıktıktan sonra farklı ram, hdd ile denedim ve ekran kartını garantiye yolladım bir sorun olmadığını söylediler. Şimdi benim amacım 1080 P de oyunları 60 FPS'te rahat oynamak. Şimdi düşüncemdeki sistemi yazayım:

İşlemci: core i5 8600K ve ya 8400 (Bütçeyi çok zorlamamak için 8400 tercih edebilirim)
    Ram: Gskill Ripjaws 16 Gb kit 3000 mhz
    Anakart: Asus Prime z370-P ve ya 8400 alırsam h370 çipsetli bir anakart
    Ekran kartı: Ekran kartını çok değiştirmeyi düşünmüyorum aslında gtx 970 in daha gideceğini düşünüyorum. Ancak bazı arkadaşlar 8400 ve ya 8600K alırsam darboğaz yapcağını ve fps deoplarının çok olacağını söyleyerek 1060 almamı önerdiler.
    SSD: 256 Hb Samsung Evo 850 Sata 3.0
    Soğutucu: Cooler Master Hyper 212 Led

İşlemcilerin özelliklerine baktığımda 2600 Mhz memory support diyordu ramlerle uyumsuzluk çıkartır mı acaba? Birde soğutucu yeterli midir bu sisteme? En önemlisi ekran kartının durumu hakkında ne diyorsunuz? Bu sistem en az 3 yıl rahat ayarlarda oyunları götürür mü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dkutluturk6 -- 9 Mayıs 2018; 11:10:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 970 den 1060 a geçmen hiçbirşey ifade etmeyecek şuan ki sistemin gayet güzel sistemi temizle macunları yenile önemli dosyalarını yedekleyip bilgisayarı formatla daha sonra tekrar dene.
  • Malesef ısınma sorunu olmadığı ve format attığım halde bu sistem kilitlenmesi sorunlarını yaşamaya devam etmekteyim. Yani bilgisayar bir süre donarak tepki vermiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: dkutluturk6

Malesef ısınma sorunu olmadığı ve format attığım halde bu sistem kilitlenmesi sorunlarını yaşamaya devam etmekteyim. Yani bilgisayar bir süre donarak tepki vermiyor.
    Bilgisayar donarak kalıyorsa sorun büyük ihtimalle donanımsaldır kardeşim.. anakart ya da PSU kısmen arızalanmış olabilir.. düşük ihtimal ekran kartı da yapabilir bu problemi..
    elinde varsa farklı anakart, psu ve ekran kartı ile denemeler yapabilirsin.. ancak her seferinde bir parça değiştir sadece.. mesela önce sadece anakart, sonra psu, sonra ekran kartı gibi.. böylece hangi parçanın sorunlu olduğunu daha kolay bulabilirsin..
  • Psu'yu da yeni almıştım aslında 1 sene sıkıntısız götürmüştü ondan sonra bu sorunları çıkarttı. Ekran kartını garantiye yollamıştım oyunlarda denendi sıkıntı yok dediler msi tarafından kğıt verildi hatta. Ancak farklı psu ve ya anakart fırsatım yok malesef. Tüm bu parçaları değiştirdikten sonra psu olmaz umarım sorun. Anakart çok eski diye ondan şüpheleniyordu herkes.

• 970'den 1060'a geçmek, üstüne bir de yeni sokete geçmek şu devirde tamamen fuzuli masraf olur.
    Ben 970 ile 2500k kullanıyorum, işlemci overclocklu. 1080p'de oyunların %90'ını yüksek ayarlarda min. 60 fps ile oynayabiliyorum. 1060 alsam değişen bir şey olmayacak.

Sizin sorununuz sistemin eskiliğinde değil. Bahsettiğiniz takılmalar bir problem olduğunu gösteriyor. Aklıma ilk gelen hdd, ama başka hdd ile denemişsiniz.
    Görev yöneticisinden bakın, işlemci ve bellek kullanımı ne durumda?
  • quote:

Psu'yu da yeni almıştım aslında 1 sene sıkıntısız götürmüştü ondan sonra bu sorunları çıkarttı. Ekran kartını garantiye yollamıştım oyunlarda denendi sıkıntı yok dediler msi tarafından kğıt verildi hatta. Ancak farklı psu ve ya anakart fırsatım yok malesef. Tüm bu parçaları değiştirdikten sonra psu olmaz umarım sorun. Anakart çok eski diye ondan şüpheleniyordu herkes.
    PSU'yu yeni aldıysan 1 senede kolay kolay arıza yapacak bir ürün değildir.. ki elindeki hayli kaliteli, sağlam bir marka ve model zaten.. 2. el aldıysan o zaman başka tabi.. ekran kartında da sorun yok diyorsun.. öyleyse geriye anakart kalıyor bir tek.. elinde yoksa da, bir arkadaşından ödünç alarak, ya da yakındaki bir bilgisayarcıdan rica ederek farklı ve daha iyi bir anakartla test edersen sorun çıkacaktır ortaya..

https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-masaustu-asus-p8h67-m-lx-1155-pin-ddr3-sorunsuz-anakart-563287651/detay

https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-masaustu-p8h61-m-lx3-plus-r3.0-560667698/detay

https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-masaustu-p8h61-m-lx-r2.0-intel-h61-soket-1155-ddr3-562654755/detay

https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-masaustu-ecs-1155-pin-anakart-tum-islemcileri-destekler-h61-cipset-551629007/detay

https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-masaustu-gigabayt-h61m-ds2h-1155-pin-538211791/detay

• Başlığı görünce ironi sandım hocam

• Yok HDD, PSU hepsini 1.el almıştım zaten bu sorunlar çıktıktan sonra da çok açmadım bilgisayarları yani oldukları yerde eskidi parçalar. O zaman yeni bilgisayara yönelmeden önce bilgisayarcıda bir anakart denemesi yapayım diyorsunuz ilk anakartı deneyeyim o halde. Çünkü fos düşüklüğü dışında direk kitlenme ve komutlara cevap vermeme sorunu mevcut. Yani oyunların loading süresi 10 dakika sürüyor uygulamalar çok geç açılıyor, bu sorunlar çok bunaltıcı.

• quote:

Yok HDD, PSU hepsini 1.el almıştım zaten bu sorunlar çıktıktan sonra da çok açmadım bilgisayarları yani oldukları yerde eskidi parçalar. O zaman yeni bilgisayara yönelmeden önce bilgisayarcıda bir anakart denemesi yapayım diyorsunuz ilk anakartı deneyeyim o halde. Çünkü fos düşüklüğü dışında direk kitlenme ve komutlara cevap vermeme sorunu mevcut. Yani oyunların loading süresi 10 dakika sürüyor uygulamalar çok geç açılıyor, bu sorunlar çok bunaltıcı.
    Evet kardeşim, belki fazla masraf yapmadan sorununu çözersin.. işlemcin ve ekran kartın hala 1 - 2 sene uygun ayarlarda idare edecektir seni.. ama anakart en kötü ve zayıf parça konumunda şu anki sisteminde.. en yavaş hard disk bile olsa gerçek anlamda 10 dakika bir oyun yüklemesi sürmez.. ki sendeki WD Blue 1 TB modeli, en güncel ve performanslı, seri modellerden birisidir.. hard diskten de olmaz yani problemin kaynağı.. anakart ya da RAM'lerde bir sıkıntı var tahminen.. bu yüzden imkanın olursa önce anakartı, sonra da RAM'leri değiştirip dene ve iyice test ettir bir bilgisayarcıda.. 50 - 60 lira, belki daha fazla bir para alacaktır ama yeni sistem toplamaktan çok daha ucuza gelecektir yine de her türlü.. bu arada bilgisayarcı test ederken link verdiğim anakart modelleri dışında daha dandik Pegatron, Afox, TurboX, Casper, Quadro gibi vasat markaları kullanmasın test sırasında.. buna dikakt et mutlaka..

• Size en temiz önerim şu şekilde olur. Hazırda zaten SSD'niz yok. Alın sistemi ona kurun. Ben HDD'den şüpheleniyorum.
    2. nokta anakart olabilir. Buda çok yüksek bir ihtimal. Anladığım kadarı ile sisteminiz hazır kasaydı ve zamanla güncellediniz bileşenleri.
    SSD alın sistemi sıfırdan SSD'ye kurun. Yine sorun devam ederse anakarttan şüphelenin.
  • Arkadaşlar soruna bakmak için bilgisayarcıya götürdüğümde orada oyunda bu donma sorunu olmuyor. Neden olabilir bu sizce? Evde düzgün çalışmayan bilgisayar orada sıkıntısız.

• oyun açılırken loading kısmı mı uzun sürüyor yoksa ekran mı takılıyor ekran takılıyor ise monitör ya da monitör kablosunda da sorun olabilir. elinizde başka bir kablo ve ekran varsa tek tek deneyin isterseniz.
  • quote:

Arkadaşlar soruna bakmak için bilgisayarcıya götürdüğümde orada oyunda bu donma sorunu olmuyor. Neden olabilir bu sizce? Evde düzgün çalışmayan bilgisayar orada sıkıntısız.
    İnternet bağlantınız nedir evde?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiber 25 mbit şuan mesela gene kilitlendi. Kasanın önündeki kırmızı ışık yanmadıkça tepki vermiyor. Kırmızı ışık yanmaya başlayınca donma geçiyor.

Ekranın donmasından ziyade kilitleniyor uzun sürüyor loading.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dkutluturk6 -- 13 Mayıs 2018; 15:9:8 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.