Şimdi Ara

Oyun Bilgisayarı (Laptop) Tavsiyesi ? (Lütfen Yardım) :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
5.376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • http://www.hepsiburada.com/liste/asus-n56vz-s4283h-intel-core-i7-3630qm-24ghz-16gb-1tb-156-tasinabilir-bilgisayar/productDetails.aspx?productId=bd302548&categoryId=98

Linkteki laptop güzel görünüyor fakat SSD dedikleri şey bunda yok. Laptopu yenileyeceğim, oyunlar hakkında çok fazla bilgim yoktur ama ilgim var =) yenilediğim laptopumda yeni çıkan oyunlarıda kasmadan oynamak istiyorum. O nedenle sizden tavsiye bekliyorum.

Çok uçuk fiyatlara bütçem yok, HB 200 tl'lik hediye çeki verdiği için linkteki fiyat makul göründü.

Kısaca özetlemek gerekirse; 3000'tl yi aşmayacak, oyunları kaldıracak bir laptop istiyorum. Bunun içinde terabay terabayt harddiske yada bluray okuyucuya gerek yok aslında fakat sanırım hepsine koymuşlar. harici harddisklerim olduğu için fazla bir depo alanına ve oyunlarıda netten imaj halinde indireceğim için bluray okuyucuyada gerek yok. fakat bilgisayarı 3D TV'ye bağlayıp 3D film izlemek istediğim için çözünürlüğün 1920x1080 olmasıda güzel olur.

Bu bilgiler doğrultusunda, bana laptop tavsiyesi yapacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
    Saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzkayadibi -- 26 Nisan 2013; 1:19:58 >

• @sipahi ; hocam tavsiyelerin için teşekkür ederim, bir kaç gündür bakıp araştırıyorum az çok kafamda şekillendi modeller ama halen ekran kartı bilgi eksikliğimden dolayı karara varamadım.

bu y500'lerin hangisi SLİ onuda anlayamadım, sayfada SLİ diye yazmıyor hiç bir yerde. arada 30 lira fark var ama. hangisinin sli olduğunu söylermisin. birde bu sli olunca, gene her oyunu destekliyormu yoksa belli başlı oyunlarmı.

Şimdi araştırmalarım sonucunda bir kaç ürün arasında kaldım. umarım siz ve diğer forum üyeleri yardımcı olurda seçebilirim en kısa sürede.

-oyun bilgisayarı istiyorum fakat, uzun vadede biraz gitsin bilgisayar, hemen eskiyip yavaşlamasın. kendimce ram'ı yüksek olan asus modelinin uzun vadede daha dayanaklı olacağını düşünüyorum. ram'le alakası yoksa lütfen düzeltin.

7 Model arasında kaldım, arasında kalma nedenlerim ekran kartı - ekran büyüklüğü - ram. işlemci olarak i7'de karar kıldım. ekran büyük olursa güzel olur diye düşünüyorum ama bir yandan da evde 3Dtv var, hdmi ile bağlayıp oynama seçeneğimde var. fakat bunun içinde kablosuz klavye-mouse seti lazım olacak.

bu kriterler ışıgında arasında kaldığım modeller ;

http://www.vatanbilgisayar.com/Notebook-Netbook-Tablet/lenovo-59-352499-y500-notebook-core-i7-8gb-16gb+1tb-2gb-156-win8-tasinabilir-bilgisayar/productdetails.aspx?I_ID=64360

http://www.pcdepo.com/msi-gx60-1ac-038tr-notebook-urun9333.html

http://www.ucuzuburada.com/Products-URUN1935176-asus-n56vz-s4400d-i7-3630qm-24ghz-8gb-1tb-156-full-hd-led-4gb-vga-dos-cam-usb-30-blt.html

http://www.sadecenotebook.com/Urun/MSI-GE60-0ND-412TR-Core-i7-3630-240-Ghz-8-GB-750-GB-2-GB-VGA-156-Freedos-Full-HD-pmu230865.html

http://www.pcdepo.com/msi-nb-ge60-0nd-459xtr-notebook-urun9614.html

http://www.hizlial.com/msi-ge70-0nc-417xtr-i7-3630qm-24ghz-8gb-750gb-2gb-gt650m-173-freedos/30.001.1473.0166

http://www.hepsiburada.com/liste/asus-n56vz-s4283h-intel-core-i7-3630qm-24ghz-16gb-1tb-156-tasinabilir-bilgisayar/productDetails.aspx?productId=bd302548&categoryId=98

Bu arada başlığı ASUS vs MSI yapsam yeriymiş :)

fikirleriniz ve tavsiyeleriniz için tüm forum üyelerine şimdiden teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: XmysticX

http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=8735

http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=8726

:) evet, lenovo falan hikaye. linkini vermeyi unutmuşum yukarıda ama bende aslında en baştan beri bu ikisi arasında kıvranıyorum. bir yanda yorumlarda MSI oyun bilgisayarıdır canavardır - 4gb gt650 yerine 2gb gtx660 daha iyidir diyorlar, ama gel görki bir yandan da asus 16gb ram sunuyor. sadece ram'i mest ediyor beni aslında. bu arada MSI ge-70'in işlemciside 3. nesilmidir ?

• bi güncelleyelim bakalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguzkayadibi

Ekran kartı belleği, sistem belleği gibi olmadığı için performansa herhangi bir katkısı olmaz. Ekran belleğinde görüntü anlık dolup , boşaldığı için bellekten çok diğer özelliklerinin yüksek olması önemlidir. Bellek daha çok birden fazla ekrana görüntü aktarıldığında veya 2gb dan fazla bellek kullanan bazı ağır oyunlarda işe yarar. Fakat şu an için 2gb dan fazla bellek kullanan oyun da pek yok denilebilir. Gt650m , gtx660m gibi kartların fabrika çıkışı da 1gb dır. Yalnız markalar müşteri çekebilmek için bellek miktarını artırıp öyle satıyorlar. Belleğin yüksek olması da kötü değil tabii ki. İleriye dönük olarak düşünülebilir. Kısaca ; belleği çok olan bir kartın, kendisinden daha düşük belleğe sahip, fakat daha yüksek - güçlü özellikler barındıran bir karttan daha performanslı çalışmaz, yani belleği yüksek diye daha güçlü olduğu anlamına gelmez.

www.notebookcheck.net/Computer-Games-on-Laptop-Graphic-Cards.13849.0.html

Ekran kartları performans sıralaması. Kartların test değerlerine, oyunlardaki fps oranlarına bakabilirsin.

Linklerdeki y500 lerden sli olanı 2200 tl ye satılan. Ssd siz olan modeli herhalde. Kullanıcı bölümünden de bilgi edinebilirsin. Ayrıca seçtiğin cihazlardan ge60/70 ve y500 sli arasında seçim yapabilirsin. Bu arada y500 ün daha yüksek kart (gt750m-sli) ve 16gb ram barındıran modeli de gelecekmiş. Sli versiyonu da varmış. Hem çift gt650m li modelinden hem de gtx660m li ge60 dan biraz daha yüksek performansa sahip. Eğer zamanın varsa biraz bekleyip çift gt750m li modelini de alabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Etrüsk -- 26 Nisan 2013; 14:59:44 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sipahi68

quote:

Ekran kartı belleği, sistem belleği gibi olmadığı için performansa herhangi bir katkısı olmaz. Ekran belleğinde görüntü anlık dolup , boşaldığı için bellekten çok diğer özelliklerinin yüksek olması önemlidir. Bellek daha çok birden fazla ekrana görüntü aktarıldığında veya 2gb dan fazla bellek kullanan bazı ağır oyunlarda işe yarar. Fakat şu an için 2gb dan fazla bellek kullanan oyun da pek yok denilebilir. Gt650m , gtx660m gibi kartların fabrika çıkışı da 1gb dır. Yalnız markalar müşteri çekebilmek için bellek miktarını artırıp öyle satıyorlar. Belleğin yüksek olması da kötü değil tabii ki. İleriye dönük olarak düşünülebilir. Kısaca ; belleği çok olan bir kartın, kendisinden daha düşük belleğe sahip, fakat daha yüksek - güçlü özellikler barındıran bir karttan daha performanslı çalışmaz, yani belleği yüksek diye daha güçlü olduğu anlamına gelmez.

Ekran kartları performans sıralaması. Kartların test değerlerine, oyunlardaki fps oranlarına bakabilirsin.

Linklerdeki y500 lerden sli olanı 2200 tl ye satılan. Ssd siz olan modeli herhalde. Kullanıcı bölümünden de bilgi edinebilirsin. Ayrıca seçtiğin cihazlardan ge60/70 ve y500 sli arasında seçim yapabilirsin. Bu arada y500 ün daha yüksek kart (gt750m-sli) ve 16gb ram barındıran modeli de gelecekmiş. Sli versiyonu da varmış. Hem çift gt650m li modelinden hem de gtx660m li ge60 dan biraz daha yüksek performansa sahip. Eğer zamanın varsa biraz bekleyip çift gt750m li modelini de alabilirsin.

Katkılarınız fikirleriniz yorumlarınız için çok teşekkür ederim. sabredip bekleyemedim ve ge70'i
    http://www.sanalmarketim.com/urun/1e4d75c0f82816f60b42a8156b306234/MSI-GE70-0ND-413XTR-Core-i7-3630QM-8GB-750GB-GTX660M-2GB-17.3-Full-HD-FreeDos
    linktekini sipariş ettim bugün.

ge60 - ge70 ve asus arasında kalmıştım. ekran kartı yüzünden msi tercih ettim. yukarıdaki yazıyı araştırıp okumuştum dün gece yatmadan önce. yazan kişi son derece haklı. asusa'da beni tek çeken ram miktarı olmuştu. ge70'in ram olarak max kapasitesi 16. yani ileride ihtiyaç halinde bi 8'lik daha ekleyebilirim. o konuyuda öyle çözdükden sonra ekran büyüklükleri arasında saatlerce düşündüm :)

15 inç mi 17 inç mi :) sonunda varsın 17 olsun bakalım dedim. strateji oyunları oynarken (yukarıdan ülkeyi-askerleri gösteren tarz) güzel görünür, film seyrederken de iyi olur dedim kendimce.

ge70'i aldık bakalım, şimdi kullanıcı kulübüne gidip, bios güncellemesi falan varmıdır, freedos'a temiz win7 win8 yükleme olayları nasıldır, ne yapmışlar araştırma vakti.

katkıları için herkese teşekkür ederim. saygılarımla.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Sipahi68

quote:

Katkılarınız fikirleriniz yorumlarınız için çok teşekkür ederim. sabredip bekleyemedim ve ge70'i
    http://www.sanalmarketim.com/urun/1e4d75c0f82816f60b42a8156b306234/MSI-GE70-0ND-413XTR-Core-i7-3630QM-8GB-750GB-GTX660M-2GB-17.3-Full-HD-FreeDos
    linktekini sipariş ettim bugün.

ge60 - ge70 ve asus arasında kalmıştım. ekran kartı yüzünden msi tercih ettim. yukarıdaki yazıyı araştırıp okumuştum dün gece yatmadan önce. yazan kişi son derece haklı. asusa'da beni tek çeken ram miktarı olmuştu. ge70'in ram olarak max kapasitesi 16. yani ileride ihtiyaç halinde bi 8'lik daha ekleyebilirim. o konuyuda öyle çözdükden sonra ekran büyüklükleri arasında saatlerce düşündüm :)

15 inç mi 17 inç mi :) sonunda varsın 17 olsun bakalım dedim. strateji oyunları oynarken (yukarıdan ülkeyi-askerleri gösteren tarz) güzel görünür, film seyrederken de iyi olur dedim kendimce.

ge70'i aldık bakalım, şimdi kullanıcı kulübüne gidip, bios güncellemesi falan varmıdır, freedos'a temiz win7 win8 yükleme olayları nasıldır, ne yapmışlar araştırma vakti.

katkıları için herkese teşekkür ederim. saygılarımla.

yahu fiyati yanlis mi goruyorum? bedava bu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: CemUsUs

yahu fiyati yanlis mi goruyorum? bedava bu?

2438'e ben almıştım, 2434 olmuş bugün :) bilmiyorum daha önceki fiyatını.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzkayadibi -- 27 Nisan 2013; 14:04:38 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.