Şimdi Ara

Oyun bilgisayarim icin intel islemci dusunuyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaklasik 2012 den beri uzak kaldim teknoloji dunyasindan. En son intelin 3000 serisi islemcilerini duydum ve ekran kartlarindada hd 7000 ile gtx 600 serisini hatirliyorum 700 u bile degil. Nasil toparlayacagim bilgileri bilmiyorum

Oncelikle haswell mimarisine sahip bi islemci istiyorum. Broadwellmis skylakemis falan cok seri ilerletmisler ve bunlarin fiyatlarinida bilmiyorum hicbiri hakkindada bilgim yok. 14nm bile uretmisler artik.

Haswellde simdi hangi islemciyi tavsiye edersiniz ? R9 270x ekran kartiyla beraber kullanicam. K carpani olmasina gerek yok kendiliginden overclock edilebilen bi islemci olmasi yeterli. (3.3 ghz hizi vardir ama tek tusla,programla 3.7 ghz olabiliyordur misal) k carpani olanlar cok pahali oldugundan dolayi k siz ve oyun performansi kotu olmayan islemci tavsiyelerinizi bekliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Haswell dan i5 4460 veya 4690 isini gorur. Ya da ikinci el 700-750 civarlarina kilidi acik 4770k-4790k bakabilirsin.

http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=10063
    http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=9816
  • quote:

Orijinalden alıntı: Asisvénia

Haswell dan i5 4460 veya 4690 isini gorur. Ya da ikinci el 700-750 civarlarina kilidi acik 4770k-4790k bakabilirsin.

Ne kadar ilerlediler islemci konusunda ? Amd ye bakiyorum hala fx de sanirim yeni bi seri vs yok. Aslinda yillardir hep 2500k almak istemisimdir ama sandy bridge cok geride kaldi sanirim. Ivy bridge tick e denk geliyor yeni bi mimari degil bu yuzden haswell dusundum. Broadwellde sadece 4000 serisinin 14nmlisiymis sanirim. Linkler icin tesekkurler bu arada

• quote:

Orijinalden alıntı: MeGaDave06

quote:

Haswell dan i5 4460 veya 4690 isini gorur. Ya da ikinci el 700-750 civarlarina kilidi acik 4770k-4790k bakabilirsin.

Ne kadar ilerlediler islemci konusunda ? Amd ye bakiyorum hala fx de sanirim yeni bi seri vs yok. Aslinda yillardir hep 2500k almak istemisimdir ama sandy bridge cok geride kaldi sanirim. Ivy bridge tick e denk geliyor yeni bi mimari degil bu yuzden haswell dusundum. Broadwellde sadece 4000 serisinin 14nmlisiymis sanirim. Linkler icin tesekkurler bu arada

Amd de herhangi bir degisiklikler yok Fx ler zaten bana gore ölü doğmus bir seridir gucsuz cekirdekler, kotu mimari ve tek cekirdek performansi gibi unsurlarda sinifta kaliyor suan Zen mimarisi bekleniyor Amd tarafindan. Intel'de suphesiz islemci piyasasinin suan icin krali oldugu icin haliyle rahat buldu ve %3-5 farklarla, enerji tasarruflariyla, yeni nesil ozelliklerle cpu lar cikartiyor mesela Skylake'in gpu performansinda oldukca iyi seyler yaptilar bunlar disinda fazla fark yok Haswell seri core i5-i7 kullanan birinin Skylake'e gecmesi son derece sacma olur ancak sandy bridge den falan gecilebilir. Sizin icin Haswell tabanli cpu lar oneririm z87 + butcenize gore cpu lar bakabilirsiniz ama butceniz darsa sandy bridge de olur ikinci elden z68-z77-p67 + i5 2400-2500 lerden de bakabilirsiniz.

• i5 4460 bence giriş seviyesi olmasi lazim . 4. Cekirdek istiyor her oyun artik hemen hemen . 4160 öneriliyor coğu tavsiyede ama malesef bir fifa bile oynanamiyor .

• quote:

quote:

quote:

Amd de herhangi bir degisiklikler yok Fx ler zaten bana gore ölü doğmus bir seridir gucsuz cekirdekler, kotu mimari ve tek cekirdek performansi gibi unsurlarda sinifta kaliyor suan Zen mimarisi bekleniyor Amd tarafindan. Intel'de suphesiz islemci piyasasinin suan icin krali oldugu icin haliyle rahat buldu ve %3-5 farklarla, enerji tasarruflariyla, yeni nesil ozelliklerle cpu lar cikartiyor mesela Skylake'in gpu performansinda oldukca iyi seyler yaptilar bunlar disinda fazla fark yok Haswell seri core i5-i7 kullanan birinin Skylake'e gecmesi son derece sacma olur ancak sandy bridge den falan gecilebilir. Sizin icin Haswell tabanli cpu lar oneririm z87 + butcenize gore cpu lar bakabilirsiniz ama butceniz darsa sandy bridge de olur ikinci elden z68-z77-p67 + i5 2400-2500 lerden de bakabilirsiniz.

Aynen oyle z87 chipsetli bi anakartla beraber intel core i5 haswell mimarili bi islemci almak suan benimde kararimda ama hangi islemci sorun orda. Sandy bridge ciktiginda 2500k efsanevi bi sekilde peynir ekmek gibi satti. 2500k nin muadili bir model varsa haswellde onu alacagim

• i5 4460
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yazilim icin laptop tavsiyesi
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • I5 4590 almaya karar verdim arkadaslar nasildir ?

• 9600_G_T kullanıcısına yanıt
    hocam oc yapmayı düşünmüyorum açıkcası bu yüzdende k olan işlemciye para vermeyip kalan bütçeyi diğer donanımlara ayırmak istiyorum yaklaşık linkteki işlemci 900 lira. benim düşündüğüm işlemcide 720 civarı. kalan 180 lirayı ekran kartına veya anakarta eklerim diye düşnüüyorum
  • intel pentium 3 500 mhz bunu 550 mhz overclok ve su soğutma ile i7 fark atarsın
  • İnventusta i5 6500 690 TL civarı. Bence 4460a bir alternatif olabilir. Bu model için yanı h170 veya giriş seviyesi z170 anakart fiyatları da haswellere gore çokta pahalı değil. RAM fiyatları arasındaysa 40-50 lira bir fark var. Bence butcen varsa skylake toplamalisin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: UmudunuKaybetme

İnventusta i5 6500 690 TL civarı. Bence 4460a bir alternatif olabilir. Bu model için yanı h170 veya giriş seviyesi z170 anakart fiyatları da haswellere gore çokta pahalı değil. RAM fiyatları arasındaysa 40-50 lira bir fark var. Bence butcen varsa skylake toplamalisin.

Malesef hocam butcemde 50-100 liralik oynamalara bile dikkat etmek zorundayim. Kisitli yani. Gonul isterki amd alayim yine islemciyi ama yeni sistemimde bu sefer intel islemci olsun istiyorum. Paraya kiyip en iyisini ve digerlerine gore ucuk fiyati olmayan 4590 i dusunuyorum.

Aslinda sandy bridge ciktigindan bu yana hayalim hep 2500k ya sahip olmakti icimde ukte olucak kullanamadan . Sifirida bulunmuyor. Teknolojiside geride kaldigi icin (nm,transistor,guc tuketimi vs) uzgunum bu konuda

• MeGaDave06 kullanıcısına yanıt
    2500k hala AMD tarafındaki işlemcilerin bir çoğunu üzebiliyor.

Yaşlı kurt dersek yeridir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: UmudunuKaybetme

İnventusta i5 6500 690 TL civarı. Bence 4460a bir alternatif olabilir. Bu model için yanı h170 veya giriş seviyesi z170 anakart fiyatları da haswellere gore çokta pahalı değil. RAM fiyatları arasındaysa 40-50 lira bir fark var. Bence butcen varsa skylake toplamalisin.

Malesef hocam butcemde 50-100 liralik oynamalara bile dikkat etmek zorundayim. Kisitli yani. Gonul isterki amd alayim yine islemciyi ama yeni sistemimde bu sefer intel islemci olsun istiyorum. Paraya kiyip en iyisini ve digerlerine gore ucuk fiyati olmayan 4590 i dusunuyorum.

Aslinda sandy bridge ciktigindan bu yana hayalim hep 2500k ya sahip olmakti icimde ukte olucak kullanamadan . Sifirida bulunmuyor. Teknolojiside geride kaldigi icin (nm,transistor,guc tuketimi vs) uzgunum bu konuda

Hocam piyasada en ucun i5 4590 700 liradan başlıyor. 6500 ise inventusta 690 lira.
    Z170 PC mate ise 400 lira RAM de 250 lira. Bütçeniz ne kadardı?

• quote:

I5 4590 almaya karar verdim arkadaslar nasildir ?

İyidir iyidir
  • 4590 iyi seçim olur güzel tercih.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.