Forumun bilinen üyeleri oyun sektöründe çok fazla para olduğunu hatta yeni mezunların 80-100 bin aldığını iddia etti, ben de bu alanı kendi işimi yaparım diye öğrenmek istediğimden ilgim vardı. okulumun mezunları ile linkedin vasıtası ile konuştum, bazılarının GD tecrübesi de vardı, hepsi de kalifiye başarılı insanlar. Bana dönüşleri bu oldu: "game developmentin kazanc olarak baya onde oldugu nereden cikti? oyle bir sey yok. hatta geride bile kaliyor cogu zaman. hyper casual oyun hypei varken biraz cok kazandirmis olabilir, ama mevsimlik hypelar gelir gecer, ki gecti de patir patir kapaniyor hyper casual firmalari. triple a studyolarda da developerlar pek fazla kazanmiyor." "GD önermem, küskün ex-game designer olarak. Açlık garanti. Nacizane tavsiyem siber güvenliğe yönelmeniz. Zorunlu staj dışındaki her yazı da staj/çalışma olarak değerlendirmeniz yararınıza olur." sizin yorumlarınızı alayım < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2C95D464A -- 21 Ekim 2023; 0:57:25 > |
Oyun geliştiriciliğinde çok para var yalanı
-
-
forum ölmüş. okumayın ticarete atılın veya tipsizim kızlar bakmıyor desem 50+ mesaj gelirdi.
-
2 yıllık itü siber güvenlik okuduk diyelim hocam sonrası nasıl olacak
-
siber güvenlikten de hiç anlamam, ilgi alanım da değil. itü'de de olsa 2 yıllık bölüm okunmaz.
-
hangi üni ve ortalama kaç alıyorlarmış?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Samimi olmadığım kişilere maaş sormam, ayıp bence.
ilk alıntının sahibi yurt dışında çalışıyor, şirkete ve pozisyonuna göre internette yıllık 100-120k brüt. ayda 5-6 bin euro
ikinci alıntı sahibi türkiye'de, adı çok bilindik bir şirket değil fikrim yok.
üni: bilkent
-
hypei varken biraz cok kazandırması zaten bence olay,youtuberler oyun sürüp sırf kitlelerinden dolayi deli para kaldırdılar teneke kafalar stretera vs.tüketim sektöründe patlama yapip deli paralar kazanmak mümkün geliyoe bana reklamın güzel olduktan sonra
erzurum bile deli para kazandı bi ara
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Birak yeni mezunu senior lead bile 80 bin alması zor su an hypercasual oyun sektorunde. Belki en buyuklerden bir kac studyo sadece leadine veriyordur o parayı.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Game developer’ım doğru söylüyorsun
peki hangi alanlarda (spesifik ve niş de olabilir) iyi para var?
Bu alanlarda çalıştıktan bir süre sonra kendi işimizi yapabilir miyiz? Ömür boyu maaşlı çalışan olmak istemiyorum
-
İlk mesajda trollüyorsun sanıp ben de trolledim sorry :/
www.linkedin.comDream Games hiring Software Engineer (New Grad) in Istanbul, Turkey | LinkedInhttps://www.linkedin.com/jobs/view/software-engineer-new-grad-at-dream-games-3492906702?originalSubdomain=trbu iyi bir oyun şirketine örnek maaşını açıkça yazdığı için burayı örnek verdim.
normal çalışma saatlerinden fazla çalışmaya hazırsan ve iyi bir software developer olmak istiyorsan (ki bu hypercasual oyun yapmak değil), game developer olarak iyi kazanabilirsin şu anki ortamda.
Ama amacın para kazanmaksa her işten çok para kazanan insanlar var, yeterki yeterince iyi ol.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
"8 okul mezunu burada çalışıyor" çıktı.
hocam herkes bu şirketi örnek veriyor ama bunun gibi kaç firma var ki.
-
Benim bildiğim 4-5 tane var diğer şirketlere göre sayısı az ama herkes 100.000 alırsa o zaman o paranın değeri olmaz ki :)
var 2-3 tane daha da, her şirket bunun gibi verse bir anlamı kalmaz zaten. Bir de "game developer" diyince yazılımcı olarak anlaşılıyor, sadece yazılımcıya verilmiyor bu paralar.
-
aynen bizim okuldan mezun birine baktım "lead product manager" endüstri mühendisiymiş.
ben teknik kısmında olacağım, görsellerle falan işim yok. iş ilanından anladığım kadarı ile GD için özel bir skill de istemiyorlar. güçlü bir yazılım bilgisi ile new grad olarak başlayabiliyoruz ama ben de 3. sınıfta yöneleceğim alanı seçersek daha yararlı olur diye düşünüyordum.
-
herkes 100k alamaz tabii ki hocam en iyi okullardan birinde okuyorum, kendimi de geliştirdiğimi varsayarsak. Başka bir alanda uzmanlaşıp Game developer'ın yarısı kadar kazanmak da istemem.
-
elon muska gelirini sormuşlar cevap;
"benim işimin kazanc olarak baya onde oldugu nereden cikti? oyle bir sey yok. hatta geride bile kaliyor cogu zaman. bitcoin hypei varken biraz cok kazandirmis olabilir, ama mevsimlik hypelar gelir gecer, ki gecti de patir patir düşüyor bitcoin. tesla twitter spacex falan da pek fazla kazanmiyor."
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
ne alaka
komik olacağım diye soytarılık yapmayın.
Oyu. Sektöründe çok para değil absürt iyi paralar var. 22de 3.sinif olan birine 10k verilen bir sektorden bahsediyoruz (asgari 5.5tu hani)
Peki hocam bu sektörde yer alabilmek için diploma şart mı
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
elon muska gelirini sormuşlar cevap;
"benim işimin kazanc olarak baya onde oldugu nereden cikti? oyle bir sey yok. hatta geride bile kaliyor cogu zaman. bitcoin hypei varken biraz cok kazandirmis olabilir, ama mevsimlik hypelar gelir gecer, ki gecti de patir patir düşüyor bitcoin. tesla twitter spacex falan da pek fazla kazanmiyor." |
forum ölmüş. okumayın ticarete atılın veya tipsizim kızlar bakmıyor desem 50+ mesaj gelirdi. |
Benzer içerikler
- ayt fizik formülleri
- 100 tyt 70 ayt kaç bin
- en iyi matematik anlatan youtube kanalları
- ytü iktisat
- yks 400 puan kaç bin
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X