Şimdi Ara

Oyun hakkında terimler yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler bi adam düşünün ki bu ben oluyorum gayet güzel oynuyorum rehber çok okudum ettim iyi kasıyorum bazen takımı sırtlıyorum neredeyse tek başıma oyun alıyorum ama gelin görün ki bir çok terimi bilmiyorum bir takımda olması gereken sınıf herolar felan

mesela adc var anlamını bilmiyorum genelde mide yolluyorlar bunu menzilli oluyor başka bilmiyorum
    apc var
    tankları adından anladım sağlam herolar garen felan

şöyle heroları bi açıklasanız adc apc vs

• Etek6zoom , o nasıl nick ya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: win8

Etek6zoom , o nasıl nick ya
    kim ya ?
  • Halkın kendi kendini yönetmesi. Hespi bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mattness

Halkın kendi kendini yönetmesi. Hespi bu.
    sırf mesaj olsun diye saçma saçma cevaplar yazıp durmayın adam gibi cevap veriyorsanız verin vermiyorsanız yazmayın
  • adamin oynadigi takim metasini merak ettim. en iyi oynadigi herolar garen dari yi, alirim dariyi tek atarim. neyse saka biryana, adc darius demek, apc master yi demek.

• quote:

Orijinalden alıntı: HitTheLights

adamin oynadigi takim metasini merak ettim. en iyi oynadigi herolar garen dari yi, alirim dariyi tek atarim. neyse saka biryana, adc darius demek, apc master yi demek.
    darius çok sağlam son oyunumda 4 kişiydik ama oyunu aldık bendede master vardı şimdi bir oyunda kaç apc kaç adc olacak bu tarz şeyler bekliyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    E-kitaplar Hakkında Yardım
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: rahatsizin1i

darius çok sağlam son oyunumda 4 kişiydik ama oyunu aldık bendede master vardı şimdi bir oyunda kaç apc kaç adc olacak bu tarz şeyler bekliyorum

kaç lwlsın

• quote:

Orijinalden alıntı: HitTheLights

quote:

kaç lwlsın

Alıntıları Göster
    17 ama çoğu heroyu bilmiyorum iyi oynuyorum öylede söylüyorlar ama terimbilgisi sıfır swain ne oluyor bu arada ?
  • quote:

Alıntıları Göster
    Bir oyuna 5 adc yada 5 tank yada 5 apc girin çünkü bolca harraslarsınız ha bu arada apc darius oluyor adc ise soraka. Sorakayı almanı tavsiye ederim şiddetle
  • quote:

17 ama çoğu heroyu bilmiyorum iyi oynuyorum öylede söylüyorlar ama terimbilgisi sıfır swain ne oluyor bu arada ?

swain garenin evrim geçirmiş hali yei patchde gelecek ben sana anlatırım ekle khanjui
  • quote:

Beyler bi adam düşünün ki bu ben oluyorum gayet güzel oynuyorum rehber çok okudum ettim iyi kasıyorum bazen takımı sırtlıyorum neredeyse tek başıma oyun alıyorum ama gelin görün ki bir çok terimi bilmiyorum bir takımda olması gereken sınıf herolar felan

mesela adc var anlamını bilmiyorum genelde mide yolluyorlar bunu menzilli oluyor başka bilmiyorum
    apc var

adc menzilli AD olup oyunu taşıyabilme kapasitesine sahip roldür,menzilli olması tercih edilir lakin yakın dövüşçü adcler top lane veya Jungle'a gider,ADCler genel olarak saldırı hızı kasar.

apc ise adc gibi oyunu taşıyabilecek kapasitedeki AP kasan karakterdir,mid lane'e gider,AP carrylerin Takımların arasındaki savaşta ADC'ye veya APC'ye Odaklanmaları gerekir

ben de biraz yalan yanlış biliyorum gerçi birazdan biri gelip dalga geçer herhalde ama ciddi cevap yazan olmadığı için yazayım dedim elimden geldiğince

• quote:

Orijinalden alıntı: ÜyeyeHakaret

Bir oyuna 5 adc yada 5 tank yada 5 apc girin çünkü bolca harraslarsınız ha bu arada apc darius oluyor adc ise soraka. Sorakayı almanı tavsiye ederim şiddetle

Alıntıları Göster
    üyeyehakaret dalga mı geçiyorsun ne 5 adc si ne 5 tank ne 5 apc si git başka yere mesaj yapmak için boş boş yazıyorsunuz

edit: ayrıca swain çoktan geldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rahatsizin1i -- 7 Temmuz 2013; 14:35:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nasos Pls

quote:

Beyler bi adam düşünün ki bu ben oluyorum gayet güzel oynuyorum rehber çok okudum ettim iyi kasıyorum bazen takımı sırtlıyorum neredeyse tek başıma oyun alıyorum ama gelin görün ki bir çok terimi bilmiyorum bir takımda olması gereken sınıf herolar felan

apc var

adc menzilli AD olup oyunu taşıyabilme kapasitesine sahip roldür,menzilli olması tercih edilir lakin yakın dövüşçü adcler top lane veya Jungle'a gider,ADCler genel olarak saldırı hızı kasar.

apc ise adc gibi oyunu taşıyabilecek kapasitedeki AP kasan karakterdir,mid lane'e gider,AP carrylerin Takımların arasındaki savaşta ADC'ye veya APC'ye Odaklanmaları gerekir

ben de biraz yalan yanlış biliyorum gerçi birazdan biri gelip dalga geçer herhalde ama ciddi cevap yazan olmadığı için yazayım dedim elimden geldiğince

eyvallah fakat bir takım nasıl olmalı kaç adc kaç apc kaç tank felan

• quote:

üyeyehakaret dalga mı geçiyorsun ne 5 adc si ne 5 tank ne 5 apc si git başka yere mesaj yapmak için boş boş yazıyorsunuz

edit: ayrıca swain çoktan geldi

BUraya yamışsz ozaman her türlü cevaba hazırlıklı olman lazım. Ben sana birde ŞAKACI ŞAKO REHBERİ ni vereyim benim söylediklerim bu kadar ve git onları parçala evlat
  • quote:

swain karakterin adı. ilk once şunu diyeyim: anlatacaklarim genellemedir yani %100 benim dedigim gibi olmayabilir cunku kisa öz mantigini anlatiyorum, ayrinti ve taktigini oynayarak cozuceksin yoksa onuda anlatmaya kalksam bitmez. adc saldırı gücü taşıyıcısı demek ve rangeli(uzakçı) karakterlerdir ad(düz vuruşa yarayan) item kasarlar, karakter olarak örnek: vayne, ezreal, miss fortune, twitch... item örnek: kanasusamış, mahvolmuş kralın kılıcı, ebedi kılıç... adcler genellikle support(destek karakter) ile bot lane(alt koridorda oynar ama midede gidebilirler turnuvalarda arada oluyor.

• Terimler:https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=48545385&p=1

Genel Rehber(adc,apc gibi sınıflar bu rehberde):https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=76767716&p=1#76767716

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Nasos Pls

quote:

apc var

eyvallah fakat bir takım nasıl olmalı kaç adc kaç apc kaç tank felan

oyun şuan sezon3te,bu sezonda hangi rolün nerede gittiği genellikle şöyle belirleniyor,

Tank,Üst Koridora Veya Jungle'a gider,ama hem üst koridor(solo top) hem jungler'ın tank olması mümkündür,ama en az 1 tankınız olduğundan emin olun.

adc genelde 1 tane olur,support(destek) ile aşşağı koridora gider.

apc adc gibi apcden de 1 tane olur(genelde) orta koridora gider

Jungler,Koridorlar arasındaki ormandaki kampları temizler karşıdaki jungler'ı yavaşlatmak için onun tarafındaki kampları temizleyebilir,onun dışında sık sık koridorlara gank(baskın) atması gerekir,jungler olacak karakterin bu rolde iyi olabilmesi için kampları hızlı kesmesi ve gank atma kapasitesi olması önemlidir.

Support:Adc ile alt koridora gider,Kill'leri ve CS'leri(Minyona son vuruşu yaparak minyonun verdiği parayı almayı) adc'ye bırakır,karşı taraftaki adc'yi etkisiz hale getirmeye çalışırken kendi adcsini de korur.Ayrıca Aldığı totemlerle takım arkadaşlarına haritada fazladan görüş sağlar.AP veya AD veren eşyalar yerine takıma yardım edecek eşyalar alır.

• Solo Top-->Tank veya Off Tank olan AD kasanın herolar(Zed,Darius,Garen,Yorick,Riven,Aatrox,Jayce aklıma gelenler)
    ---------------
    Jungler---->Çoğunlukla AD kasan,gang(baskın)yapma özelliği fazla olan,ve jungle(orman)daki canavarlardan sorumlu olan kişi.(Warwick,Nunu,Hecarim,Vi,Lee Sin,Xin Zhao aklıma ilk gelenler)
    -------------
    Mid---->Çoğunlukla AP kasan herolar Mid gider.Ama AD kasıp mid giden de vardır.(Zed,Jayce,Akali,Orianna,Annie,Swain yine ilk aklıma gelenler)
    ----------
    Support------>Görevi ADC yi korumak olan herodur.Ayrıca harita kontrolü,Ejder ve Baron gibi önemli yerlerin wardlanması görevlerinden birkaç tanesidir.(Soraka,Sona,Thresh,Janna ilk aklıma gelenlerden)
    ----------
    ADC----->Kısa sürede yüksek hasar veren ama fazla koruması olmayıp çabuk ölen(kullanıcının yeteneğine bağlı) şampiyonlardır.AD kasarlar ama blue build denen başka bir çeşit daha vardır.(Ezreal için makbul dür)Menzilleri uzundur.Olması gereken de budur.(Ashe,Sivir,Miss Fortune,Ezreal,Urgot,Twitch,Vayne,Varus,Draven,Caitlyn,Quinn ve yeni gelecek olan Lucian başlıca ADC lerden dır.
    --------
    Assasin----->Genellikle solo veya mid giderler.Ama jungle de olabilir.(Zed,Talon,Kha Zix,Rengar ilk sayabildiklerim.)Assasinlerin görevi karşı ADC yi alıp çıkmak tır.Genellikle gorunmezlik özelliği veren skilleri vardır.

Bir anda oturup bu kadar yazabildim.Eksik varsa tamamlarlar zaten

• quote:

Orijinalden alıntı: -Kratos-

Solo Top-->Tank veya Off Tank olan AD kasanın herolar(Zed,Darius,Garen,Yorick,Riven,Aatrox,Jayce aklıma gelenler)
    ---------------
    Jungler---->Çoğunlukla AD kasan,gang(baskın)yapma özelliği fazla olan,ve jungle(orman)daki canavarlardan sorumlu olan kişi.(Warwick,Nunu,Hecarim,Vi,Lee Sin,Xin Zhao aklıma ilk gelenler)
    -------------
    Mid---->Çoğunlukla AP kasan herolar Mid gider.Ama AD kasıp mid giden de vardır.(Zed,Jayce,Akali,Orianna,Annie,Swain yine ilk aklıma gelenler)
    ----------
    Support------>Görevi ADC yi korumak olan herodur.Ayrıca harita kontrolü,Ejder ve Baron gibi önemli yerlerin wardlanması görevlerinden birkaç tanesidir.(Soraka,Sona,Thresh,Janna ilk aklıma gelenlerden)
    ----------
    ADC----->Kısa sürede yüksek hasar veren ama fazla koruması olmayıp çabuk ölen(kullanıcının yeteneğine bağlı) şampiyonlardır.AD kasarlar ama blue build denen başka bir çeşit daha vardır.(Ezreal için makbul dür)Menzilleri uzundur.Olması gereken de budur.(Ashe,Sivir,Miss Fortune,Ezreal,Urgot,Twitch,Vayne,Varus,Draven,Caitlyn,Quinn ve yeni gelecek olan Lucian başlıca ADC lerden dır.
    --------
    Assasin----->Genellikle solo veya mid giderler.Ama jungle de olabilir.(Zed,Talon,Kha Zix,Rengar ilk sayabildiklerim.)Assasinlerin görevi karşı ADC yi alıp çıkmak tır.Genellikle gorunmezlik özelliği veren skilleri vardır.

Bir anda oturup bu kadar yazabildim.Eksik varsa tamamlarlar zaten
    çok sağolun işte böyle bilgiler bekliyordum üyeyehakaretin ki gibi değil :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.